Şimdi Ara

ZARF FİİL EKINDEN SONRA NASIL VIRGUL GELIYORRR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEYLER CILDIRCAM ZARFIILDEN SONRA NASIL VIRGUL GELIYOR ? BİRİ İZAH ETSİN

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zarf Fiil Ekinden Sonra Virgül Kullanımı

Zarf fiiller, cümle içinde fiili, sıfatı veya başka bir zarfı niteleyen sözcüklerdir. Zarf fiil eklerinin ardına virgül getirilmesi, dil bilgisi kurallarına göre belirli durumlarda gereklidir.

Zarf Fiilden Sonra Virgül Gelir Mi?

Genel olarak, zarf fiilden sonra virgül konur. Ancak aşağıdaki istisnalar vardır:

• Zarf fiil cümlenin en başında ise: Örneğin: "Koşarak eve gittim."
    • Zarf fiil cümle içindeki fiilin önünde ise: Örneğin: "Çalışmadan başarıya ulaşılamaz."

Zarf Fiillerden Sonra Virgül Gelir Mi?

Birden fazla zarf fiil arka arkaya kullanıldığında, her zarf fiil ekinden sonra virgül konur. Örneğin: "Hızla ve dikkatlice masayı topladı."

Zarf Fiilden Sonra Virgül

Zarf fiil, cümle içinde anlamca önem taşıyan bir öğeyi ayırmak için kullanılıyorsa arkasına virgül konur. Örneğin: "Kitabı okuduktan sonra, filmi izledim."

Zarf Fiil Ekinden Sonra Virgül Kullanılır Mı?

Zarf fiil eklerinden sonra virgül kullanılır, ancak yukarıda belirtilen istisnalar göz önünde bulundurulmalıdır.

İki Zarf Fiil Arasında Virgül Konur Mu?

Birden fazla zarf fiil arka arkaya kullanılıyorsa, her zarf fiil ekinden sonra virgül konur. Örneğin: "Yavaşça ve dikkatlice yürüdü."

Zarf Fiil Virgül Kullanımı

Zarf fiil kullanımı kurallarına dikkat ederek, cümlelerinizin açık, anlaşılır ve yazım kurallarına uygun olmasını sağlayabilirsiniz.

Birden Fazla Zarf Fiil Virgül

Birden fazla zarf fiil bir cümle içinde kullanıldığında, her birinin ekinden sonra virgül konur. Örneğin: "Kitabı okuduktan sonra dikkatlice ve yavaşça filmi izledi."

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeş ösym aradım cevap doğru
  • yav bende anlamadım. tamam cevap anahtarındaki şıktada gelmemeli ama zarf fiilden sonra da gelmez.o soru iptal edilmeli. ne içerek hazırlıyorsunuz sınavı be profesör amcalarım ?
  • Geçen yıl öyle bit soru çözmüştüm. Cevaba şaşırmıştım fakat oradan öğrendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan önce çıkmış soru var benzeri 2010 da sordular gelmiyor abi bu ne ya böyle işin ta...
  • Aynen öyle ben de zarf fiili görünce direk işaretledim iptal edin abi soruyu milletin hakkında girmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 12 Mart 2017; 18:46:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarısına kadar okudum doğru işaretledim sonra sakata gelmesin diye tamamını okudum zarf fiil görünce çıkmış soru var kesin budur dedim yanlış çıktı :/

• Zarf fiilin yanında başka zarf fiil varsa virgül gelebilir kusura bakmayın atlamıssınız

• revolution1907 kullanıcısına yanıt
    :(((
  • Tamlamalar arasında nasıl virgül olur o şıkkı gören daha onlara mı bakar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zarf fiilin yanına gelmez ama doğru cevaptaki şık çok netti tamlamanın arasına gelmiş. O soruda resmen rus ruleti oynadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twbt1907 -- 12 Mart 2017; 18:51:42 >
  • yav oha ya bu kadar detay sorulur mu harbi abartmışlar bunu çoğu türkçe öğretmeni bile yanlış yapardı eminim...
  • 2 zarf fiili sıralamış hocam ondan öyle
  • 10. Cümlede zarf fiil eki alan sözcükten sonra virgül konmaz; fakat art arda gelen zarf fiil eki almış sözcükler varsa, bu sözcüklerden sonra virgül konulur :Olay yeri inceleme ekibi gelmeden, biz etrafı çevirip güvenlik önlemlerini alalım.
    Bu sevdaya düştüm düşeli, nefes almadan, seni düşünüp dururum.

Sınavdaki cümle : Bazılarıysa onun, DÜŞÜNMEDEN, kendine çok GÜVENEREK talihini güle oynaya izlediğine inanır.

Cevap yeterli mi hocam?
  • SayısalAgırlıklı kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam anladım sağlık olsun konu anlatım kitabın azizliğine uğradım sağlık olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.