Şimdi Ara

Kazakistan'dayım, soruları alayım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
19.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pazartesi günü geldim, şantiye için yaklaşık 1 ay buradayım. Varsa soruları alayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yere düşen kazakları ne yapıyosun
  • Kızları nasıl hocam..özbek kızları gibi kolay tavlanıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noise

yere düşen kazakları ne yapıyosun

Sıradakini alıyoruz :)

İşin şakası bir yana, teknik emniyetçiyim, düşmemeleri için çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizaya

Kızları nasıl hocam..özbek kızları gibi kolay tavlanıyorlar mı?

Atyrau'da 4 gece kaldım, ama pek dışarı çıkma şansımız olmadı pasaport kayıt işlemleri nedeniyle. Şantiyede (Tengiz) bazı yatakhaneler karışık, kızların da odaları aynı katta. Hangisiyle konuşmam gerektiyse gülümseyerek yardımcı oldu. Alakasız sorulara "snn be slk" türünde cevap veren olmadı. Şantiyenin kantininde prezervatif de satıldığını söylemem bir fikir verir belki.

• Ekonomi nasıl Vize var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

Ekonomi nasıl Vize var mı?

Büyük şehirlerde inanılmaz zenginler var, arabalardan anlaşılıyor. Maybach'lerden, Hummer'lardan bahsediyorum. Ama küçük şehirler daha vasat. Dışarıdan bakınca gelir dağılımı çok belli oluyor.

Vize yok, ama şöyle ki; uçakta küçük bir form dolduruluyor, pasaport kontrolünde kaşeliyorlar. Sonra 5 gün içinde herhangi bir polis merkezinde tekrar kaşeletmek gerekiyor, böylece 30 güne kadar kalınabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyelilere değil, Türklere ne gözle bakıyorlar?
    Yaşanılabilecek bir yer mi?
    Eğitim seviyesi ne durumda?
    İnsanların yapısı nasıl, hoşgörülüler mi?
    Rusça mı konuşuluyor gündelik hayatta Kazakça mı?
    Türkçe yetiyor mu Kazakça anlamak için?
  • bende kazak kızla nişanlandım...almatide çalışıcam temmuzdan sonra inşallah
  • Bir de Rus dönemi etkileri devam ediyor, halkın büyük çoğunluğu rusça konuşuyor. Kazakça da resmi dil olsa da, genelde köylülerin konuştuğu dil şeklinde bir algı var.

Bu arada hala %20 dolayında Rus nüfusu mevcut.

Yaz kış sıcaklık farkı çok fazla, Tengiz kışın -30, yazın da +40 dereceleri bulabiliyormuş.

• kazakistanda eskiden erkek kadın tuvaletleri birmiş sovyetlerden kalma bir uygulama diye duydum hala öyle mi acaba?
  • insaatta normal işçi bile 2000-3000 dolar alıyo diye haber okumuştum kazakistanda o doğrumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aesthetic.

Türkiyelilere değil, Türklere ne gözle bakıyorlar?
    Yaşanılabilecek bir yer mi?
    Eğitim seviyesi ne durumda?
    İnsanların yapısı nasıl, hoşgörülüler mi?
    Rusça mı konuşuluyor gündelik hayatta Kazakça mı?
    Türkçe yetiyor mu Kazakça anlamak için?

Türklerle genel olarak bir sıkıntıları yok. Öyle Türkiye'li, gerçek Türk gibi bir ayrımları yok. Az önce sigara içerken biraz sohbet ettik, ortak kelimeler filan.

Astana ve Almati genel olarak güzelce yaşanabilecek şehirlermiş, Almati'yi görme şansım olmadı, duyumlarla söylüyorum.

Belki de işim gereği karşılaştığım insanların eğitim seviyeleri fena değildi, her yerde olduğu gibi iki uç da var tabii.

Insanlar genel olarak hoşgörülü, ne konuda yardım istediysem yardımcı oldular. Ama yine de gece tek başına sokağa çıkmamayı tavsiye ediyorlar (yabancılar için şirketin standart uygulaması)

Rusça / Kazakça konusunu bir önceki mesajda yazdım.

Kazakça'yı anlamak neredeyse imkansız. Ortak az kelime var, bazıları da farklı anlamlarda kullanılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmelihfb

bende kazak kızla nişanlandım...almatide çalışıcam temmuzdan sonra inşallah

Hayırlısı olsun. Meslek nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: mmelihfb

insaatta normal işçi bile 2000-3000 dolar alıyo diye haber okumuştum kazakistanda o doğrumu?

Kazakistan'a özel bir durum değil. Sonuçta tanımadığın bir ülkede, ailenden uzakta, şantiye şartlarında geceli gündüzlü çalışmak kolay / herkesin isteyeceği yapacağı şey değil. Bu nedenle böyle işlerde maaşlar görece yüksek oluyor, sahasına göre fazla mesai, harcırah derken 6 ay şantiyede çalışıp gelip tarla veya ev alan çalışanlarımız var. (Düz değil belirli kalifikasyonları olduğu için aylık maaşları 10.000'tl'yi geçebiliyor bazı durumlarda.

• sokaklar felan nasıl modernmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: celo55

sokaklar felan nasıl modernmi

Merkezler modern, ama biraz dışarı çıktığınızda eski komünist düzenin izleri çok belli. Bu arada, Türki cumhuriyetten çok Rusya'nın bir bölgesi gibi görünüyor.

Tabii Ruslar da olduğu için, otelde açık büfede domuz da sıklıkla çıkıyor. Ama kazak da yiyor mu, dikkat etmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

Merkezler modern, ama biraz dışarı çıktığınızda eski komünist düzenin izleri çok belli. Bu arada, Türki cumhuriyetten çok Rusya'nın bir bölgesi gibi görünüyor.

Tabii Ruslar da olduğu için, otelde açık büfede domuz da sıklıkla çıkıyor. Ama kazak da yiyor mu, dikkat etmedim.

nasıl yani hocam nedir izleri neler var mesela orak çekiç simgesi gördünmü hiç
  • Şantiyede mühendis maaşları ve imkanları nasıl? Kaldığınız yeri şirket ayarladı sanırım; temiz mi, kaç kişi kalıyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

nasıl yani hocam nedir izleri neler var mesela orak çekiç simgesi gördünmü hiç

Direkt öyle şeyler yok ama, evlerden arabalardan şehrin düZeninden o his geliyor. Bilmiyorum belki her yerde kiril alfabesi harflerini gördüğüm için öyle geliyordur

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.