Şimdi Ara

Kazada kim suçlu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle umarım doğru yere açmışımdır bir arkadaş kaza yaptığında buraya açmış ben de buraya açmak istedim.

Evime doğru giderken 4 yolda sağımdan gelen araç bana çarptı. Bulunduğumuz konumu özetleyecek olursam aslında ikimizin bulunduğu yerde sokak olarak geçiyor fakat herhangi bir tabela olmayan yerde benim ilerdiğim sokak daha çok işlek olan bir sokak sağımdan gelen aracın devam ettiği yolun sonunda yani benim sol tarafımda kalan yolun 30-40 metre sonrasında inşaat alanı var yol yok bitiyor sadece solumdaki evin parkına girebilecek kadar yol var. Araç sağ tarafımdan geliyordu ve bence hızlı geliyodu ben yolun sağ tarafında kör nokta oluşturcak şekilde parkeden bir araç yüzünden tam olarak sağ tarafımı göremedim normal hızda giderken sağımdan gelen aracı görünce sola doğru kaçmaya çalışsamda sağımdaki araç sağ tekerimin sağ ön kapıyla olan kısmına vurdu sol ön tarafıyla vurdu rent a car aracıymış

Sağdan gelene yol vermem gerekiyor diye biliyorum fakat dediğim gibi sağdan gelen yolun ilerisinde inşaat alanı var yol yok bitiyor tutanağa çizdim ve videoda bu kısımları çektim bir de benim bulunduğum sokak gidiş dönüşlü bir sokak diğer aracın geldiği de gidiş dönüş diye düşünüyorum fakat yol kenarlarına araç parkettiği için tek şerit gibi bir yol iki yoldada ortada bir çizgi bulunmuyor ayrım gibisinden cevaplarınızı merak ediyorum şimdiden teşekkürler

konumun google street viewdan linki burda buyrun

Ben nevruz sokakta gidiyorum arkadaş akartaş sokaktan geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pokexec -- 6 Nisan 2026; 23:24:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun, kavşakta hiçbir tabela görünmüyor bu nedenle sağdan gelen araca yol vermediğiniz için siz hatalı görünüyorsunuz.

Peki %100 mü suçlu çıkarım sizce ya çocuk kesin telefon kullanıyodu bence ama işte hiç bir kanıtımız yok malesef bir de hızlıydı onun da kanıtı yok sadece karşı yolun devamı olmayışı var yani

• geçmiş olsun anlaşmalı olarak kusuru % 50 olarak ikiniz de paylaşmanız her iki tarafın da yararına olacaktır. bir tarafa tüm kusuru vermek olmaz. kaza olmuş artık. bundan sonrası onarım aşamasında sorun yaşamamanızdır. tutanak tutarken yazılan ifadelerde aynı şeyleri yazarak ilerlediyseniz yarı yarıya çıkabilir. böylece birbirinizin sigortasından faydalanıp araçlarınızı yaptırırsınız. kaskoları da devreye almamış olursunuz.

• Tabela yoksa sağdan gelene yol verilir, bu kadar. Daha işlekti, inşaat vardı, bilmem ne diye kanun yok. Normal hız diye de bir şey yok. Yolun serbest olduğunu görebilecek kadar yavaşlanır, gerekirse tamamen durulur.

Bende ehliyet yok, ehliyeti olanlardan daha iyi biliyorum kuralları, hayret gerçekten.

Neyse ki başka bir araba ile çarpışmışsınız da cana değil mala gelmiş. O yoldan o araba değil de fotoğraftaki bisiklet binen masum çocuk çıksaydı, ölmüştü belki de. O zaman 100% sen haklısın desek ne yazardı?

Şu direksiyon karşısına geçenler artık ne kadar tehlikeli bir makine kullandıklarının farkına varsınlar. Ehliyet almak da 100 kat daha zor olsun. Arabalar; savaşlardan, tabancadan, tüfekten, daha çok insan öldürüyor. Bu ne saçmalıktır?

Karşı bir agümanınız varsa buyrun sunun, ya da engelleyip geçin. "ahkam kesmek", "garip", "duyar kasmak" gibi laf salatasının bir anlamı yok ve zavallıca. İfade özgürlüğünü kaldıramıyorsanız gelip de konu açmayın. Forum burası.

2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben ilk mesajımda benim de hatamın olduğunu kabul edip merak ederek forumdaki arkadaşların yorumunu merak ettim acaba bu durumda yüzde kaç çıkar hatam diye sizden önceki iki arkadaş gayet makul şekilde görüşünü yazmış sizin gibi yargılamaya çalışmamış ifade özgürlüğünü karşınızdakini bir şey bilmeden eleştirmekse size hayatınızda başarılar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pokexec -- 7 Nisan 2026; 12:33:48 >
  • Sagdan gelen aracin gecis ustunlugu her zaman yoktur. Yolun statusune gore degisir. Yani diger bir degisle, yollar birbirine ustun olmadigi durumlarda sagdan gelenin gecis ustunlugu var. Eğer yollar birbirine esit değilse sağdakinin gecis üstünlügü yok gelip sana bam diye vuramaz ve %100 haklı cıkamaz. Sagdaki yol tali, senin gittigin ana yol olarak değerlendirilirse o zaman suclu yuzde yuz sagdaki olur cunku sen yolunda gidiyorsun adam kontrolsüz sekilde yola bakmadan yola cıkıp sana vuruyor seklinde degerlendirilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Nisan 2026; 9:5:2 >
  • Zaten de sen sagdan gelenin geldigi yolda 30 40 metre insaat alani var falan diyorsun o yol muhtemelen statusu daha dusuk yoldur ara sokaktir senin yol muhtemelen o yola gore ustundur yani oyle olmasa bile adamda hiz var vs yani yuzde yuz kusur olmaz 50 50 cikar bence en fazla yani en kötü senaryoda 75 25.. Fakat adamın yol senin yol ile aynı statüde değilse ( gecis üstünlügü icin yollar aynı statüde olmalı ) o zaman adamın gecis üstünlügü falan yok zaten o zaman %100 ona bile yazılabilir herif gelmis sana bindirmis yani o fotograf bile senin lehine bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Nisan 2026; 9:16:53 >

Adam yolunda dik gidiyor, sağdan yırtık dondan cıkar gibi cıkıp toyota'ya bindiriyor. Sadece "gecis üstünlügüm vordir" seklinde %100 haklı cıkamaz. Gecis üstünlügü olması kazada %100 haklı cıkartmaz. Gecis üstünlügü varsa bile önüne bakacaktı dikkatli ve kontrollü sürecekti. O zaman her gecis üstünlügü olan yolu kontrol etmeden atlasın öbür araca vursun "gecis üstünlügüm vordir" desin.. Yani diğer aracın sorumlulugu sıfırlanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Nisan 2026; 10:9:10 >
  • Cevaplarınız için teşekkürler yolun statüsüne nerden bakabiliriz acaba ben uygulamadan baktığımda apple haritada adamın geldiği yolun sonunda yol yok google haritada eski hali duruyor eskiden orda ince bir yolla birleşiyormuş ikisinde de sokak olarak geçiyor ama tabi belki sokağında türleri oluyordur bilmiyorum bakalım ne olacak tabi ki harita olarak google veya apple kullanılmıyordur ama kent haritası falan mı acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.