Şimdi Ara

Kaza yaptım aklıma takılanlar var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Maalesef bugün kaza yaptım. Hem de yeni aldığımız bir araçla ilk gününde .
    Şimdi bu konularda acemi olduğumdan bazı sorular takıldı aklıma.

Tutanak tuttuk kendi aramızda , ben ; o bana vurdu , o da ; o bana vurdu yazdı. İlk defa yazdığımdan ve o an acele olduğumzdan ayrıntılı bir tutanak yazmadık.Aklıma sonradan gelen çok şey oldu.
    İlk sorum şu bizim aracın kaskosu var karşı tarafın yok. Diyelim ki hata bende bulundu. Karşı tarafın hasarını trafik sigortası mı karşılayacak? Ve tamamını mı karşılayacak? Benim bu olayda cebimden para çıkma ihtimali var mı? Kasko her durumda bizim hasarımızı karşılayacak mı?
    Ve son olarak çıkacak kararın aleyhimizde olması durumunda itiraz hakkı ve tutanaktaki ifadelere ekleme yapma ihtimali var mı?
    Şimdiden sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Rüzgar ve Güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji sorularınızı sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi öldürmedikçe savaş yoktur.
  • Haksız tarafın sigortası diğer arabayı öder. Ancak sigorta limitine kadar bu sene 15bin miydi hatırlamıyorum.

Sigorta limiti yetmezse ve kasko varsa kasko da limite kadar oder.

Kasko yoksa eksik kalan kısım sizin cebinizden çıkar.

Ikiniz de kusurlu iseniz ikinizin aracı da sigortalardan karşılıklı hallolur.

Siz tamamen kusurlu çıktınız diyelim. Sigortaniz karşı tarafi da ödedi. Peki sizin araç ne olacak.. onu da ya cepten yada kaskonuz ile yaparsınız ama sozlesmenize göre hasarsizliginiz bozulabilir.

DH 2005 Üyesi
  • kasko karsılar. hasarsızlıgınız bozulur. sizin cebinizden para çıkmaz. geçmiş olsun. onun aracı da kusuru doğrultusunda trafik sigortanızca ödenir. yani onun cebinden para çıkar.

Orijinalden alıntı: synthesizer

Haksız tarafın sigortası diğer arabayı öder. Ancak sigorta limitine kadar bu sene 15bin miydi hatırlamıyorum.

Siz tamamen kusurlu çıktınız diyelim. Sigortaniz karşı tarafi da ödedi. Peki sizin araç ne olacak.. onu da ya cepten yada kaskonuz ile yaparsınız ama sozlesmenize göre hasarsizliginiz bozulabilir.

Çoğu yazdığınız doğru ama sanırım oranlamaya göre yüklenen miktarlar değişir yani 8'de 5 suçlu ise mesela sigortalar öder ama kasko da bozulur. Tam net değil benim bilgilerimde ama bir arkadaş ben haklıyım diyordu 8'de 7 suçlu çıktı. Karşı tarafta kasko vardı ama kendi hasarını kendi ödedi. Karşı tarafınkini sigorta ödedi gibi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Haksız tarafın sigortası diğer arabayı öder. Ancak sigorta limitine kadar bu sene 15bin miydi hatırlamıyorum.

Çoğu yazdığınız doğru ama sanırım oranlamaya göre yüklenen miktarlar değişir yani 8'de 5 suçlu ise mesela sigortalar öder ama kasko da bozulur. Tam net değil benim bilgilerimde ama bir arkadaş ben haklıyım diyordu 8'de 7 suçlu çıktı. Karşı tarafta kasko vardı ama kendi hasarını kendi ödedi. Karşı tarafınkini sigorta ödedi gibi gibi.

Arkadaşınız 8e 7 kusurlu çıktı ise yukarıda yazdığım gibi ya cebinden yapar yada kasko firmasına dilekçe yazar ve hasar dosyası oluşturur. Kimi firmalar hemen hasarsizligi bozarken kimi de size 2-3 hak verir.

Örneğin ben 2 sene aracım yoldan seken bir demir parçası sebebiyle hasar aldı. Suçlu yok. O yüzden kaskoma dilekçe yazdım ve hasarimi gidermesini istedim.

Bu noktada bir eksper gelir ve hasarın tek seferde mi olduğuna karar verir. Benim on sag far- on tampon - tavan ve arka sol far hasar almıştı. Eksper inanmakta zorluk çekti. Ama yetkili servis görevlileri bana kefil oldu ve tek dosya açılarak hasarim giderilmisti. Hasarsizligim da bozulmuştu.

Şuanki kasko firmam ise bana 2 hak verdi. 2 sefere kadarhadarsizligim bbozulmuyor inşallah.

DH 2005 Üyesi

• Karşı tarafın masrafları için bizden para çıkmaz yani? Benim için önemli olan o. Bizim hasarımızı kaskodan hallederiz ya da kendi cebimizden öder hasarsızlığı bozdurmayız. Çünkü bizim aracımızda hasar az ancak diğer araçta baya bir hasar var.
    15 bin lira olmaz pug 206 arabası. kaput kağıt gibi yamuldu ön taraf parçalandı. Tahminim en fazla 7-8 bin lira tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerasuslu -- 1 Ağustos 2013; 0:45:29 >

Rüzgar ve Güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji sorularınızı sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi öldürmedikçe savaş yoktur.
  • Geçmiş olsun. Eğer siz kusurlu iseniz, sizin trafik sigortanız 206nın hasarını karşılar. Limit 25 bin liradır. 15 bin lira diyen olmuş, yanlış bilgi. 7-8 bin lira hasar var dediğinize göre, kusurlu çıksanız dahi korkulacak bir durum yok.

Siz kusursuz çıkarsanız, karşı aracın trafik sigortası sizin hasarınızı karşılayacak. Dosyayı kendi kaskonuzdan açtırırsınız bu durumda, karşı aracın sigortasına rücu edileceği için hasarsızlığınız bozulmaz. Ancak küçük bir hasar var ise, yani değişecek herhangi bir parça yok ise karşı aracın trafiğinden dosya açtırmanız mantıklı olacaktır bence. Ayrıca aracım yeni demişsiniz, eğer karşı araç kusurlu çıkarsa, karşı aracın sigortasından değer kaybı da talep edebilirsiniz.

% 50-50 kusur çıkma ihtimali de var. Bu durumda, karşı araç, toplam hasarının yarısını sizin sigortanızdan alacak. Aynı şekilde sizin hasarınızın da yarısı yine karşı aracın sigortasından karşılanacak. Bu durumda, kaskodan dosya açmanız mantıklı olacaktır. Ama hasar küçükse yine karşı aracın trafiğinden dosya açtırabilirsiniz.

Detaylı anlatmaya çalıştım :)

Sonuç olarak, sizin cebinizden para çıkmaz merak etmeyin. Tutanak sonucu kusur dağılımına hem sizin hem de karşı aracın itiraz hakkı bulunmaktadır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.