Şimdi Ara

KAZA YAPTIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
10.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiyat iyi yalniz, aracin yatacagi sure 1ay'i bulabilir buradan gecirmesinler onu kesin konusun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

quote:

Orijinalden alıntı: iburak

Merak ettiğim birşey var.
    Rent a car firmaları özel bi sigorta yaptırmak zorunda. Bu firma da o sigorta yok mu? Eğer öyleyse ceza yeme ihtimalleri çok yüksek.

Evet hocam banada az önce bir arkadaş söyledi araç kiralayan tüm firmalarda zorunlu kasko yaptırma mecburiyeti varmış sanırım ve bizim kiraladığımız firmada bu yok! Bize bu adamaları mahkemeye verme fırsatımız doğdu sanırım?

Sözleşmeler aksine hüküm veya kanun olmadıkça geçerlidir.

Yani iki şahıs veya tüzel kişi arasında kanuna aykırı şekilde düzenlenmiş bir sözleşme varsa bu sözleşmenin bir bağlayıcılığı yoktur.

Rent a Car araçların da Rent a Car kaskosu olması zorunludur.

Karşı tarafın hasarını kiralanan aracın trafik sigortası öder.

Kiralanan aracın hasarını Rent a Car kaskosu öder.

Alkollü, uyuşturucu etkisi altında değilseniz ve kasten bir trafik kuralını çiğnemediyseniz örnek olarak makas atarken kaza yapmak, kırmızı ışıkta geçmek suretiyle kaza yapmak gibi ( bunlardan biri olsa bile polis tutanağında ve kaza tutanakların da bunu yaptığınıza dair bir ibare bulunmazsa yine hak talep edemezler ) bir ibare bulunuyorsa hak talep edebilirler.

Bunların dışında olağan şekilde kaza gerçekleşmiş ise kusur oranlarına bakılmaksızın hasarlar kaskolar tarafından karşılanır.

Aracın rent a car kaskosu yoksa firmayı en kısa sürede dava edin.

Aracın rent a car kaskosu varsa ve sizden ücret talep ediyorlarsa, taleplerini resmi bir yazıyla yapmalarını isteyin.

Resmi yazıyla birlikte gidip savcılığa suç duyurusunda bulunun. Dava sonuçlanınca da alacağınız tazminatla keyfinize bakın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Dün firma ile konuştuk aracı satabiliriz dediler ama kardeşimde şuan aracı satın alabilecek birikmiş parası yok maalesef kredi çekebilir belki.

Kesinlikle firmaya ödeme yapmayın dolandırmaya çalışıyorlar.

Az önce detaylı açıklamasını yaptım.

Zamanında bu işlerle uğraşan arkadaşım var yazdığım şeyleri harfiyen uygulayın.

• biz de bunu dedik ama hiç araç kiralamamış olduk bilmez olduk neyse önemli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

biz de bunu dedik ama hiç araç kiralamamış olduk bilmez olduk neyse önemli değil

Boşverin hocam siz elinizden geleni yapmışsınız gerisi konuyu açanın bileceği iş

• quote:

Evet arkadaşlar hasarlı parçaların listesi ve fiyatları firmadan geldi. Kendileri bu parçaları istediğin sanayiye götür bizim verdiğimiz fiyatlardan daha ucuza asla veremezler dedi. Ücreti en düşükte tuttuklarını belirttiler. Liste aşağıda birde sizin görüşlerinizi alabilirim.

KAZA YAPTIM

Gerçekten insaflı liste yapmışlar, ön tampon 500 yazmış adamlar; ancak rent a car firmasında kasko olmaması bana da saçma geldi. Zorunlu diye biliyorum.

• quote:

Evet arkadaşlar hasarlı parçaların listesi ve fiyatları firmadan geldi. Kendileri bu parçaları istediğin sanayiye götür bizim verdiğimiz fiyatlardan daha ucuza asla veremezler dedi. Ücreti en düşükte tuttuklarını belirttiler. Liste aşağıda birde sizin görüşlerinizi alabilirim.

KAZA YAPTIM

Fiyatlar kazık bazı parçalarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

Ben de bunu anlamadım garenta dan falan araç kiraladığınızda kaza yaptığınızda aracın tek bir hammaddesi bile kalmasa tek kuruş ödemiyoruz diye biliyorum sonuçta bu kurumsal firma neden para ödeyesiniz boşuna mı kasko yaptırıyor onlar?Ayrıca kaskosuz zaten kurumsal firmalarda kiralama olmuyor diye biliyorum? 40bin tl maaş alacak potansiyel var kaskosuz yerden mi kiralamış abiniz? Nerden baksan ilginç konu ya sabırlar diliyorum

Citygo kurumsal bir firma değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Yani yasal olmayan bir iş mi yapılıyor ? Kurumsallıktan kastımız şu, devlete bakın ben rent a car işi yapıyorum dediğin an kurumsalsındır. Rent a car şirketi olarak geçen tüm şirketlerin firmaların kaskosu olması ve hasarlarınızı karşılaması zo run lu diye biliyorum bir arkadaşta öyle demiş ha zorunlu değilse geçmiş olsun 10 bin tl ile yırtacaksanız da yatıp kalkıp şükredin iyi fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 6 Mart 2018; 16:37:52 >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Arka sayfada Ünal bey yazmış kopyalıyorum.

Kiralama şirketlerinin araçları full kaskolu olur zaten. Onda sıkıntı yok. Ancak bu kaskoyu sana kullandırmazlar. Sana satarlar. Mini hasar sigortası vs vs falan adları altında sana satarlar. Sen istersen en büyük sigorta paketini satın alırsın. İşte o zaman arabayı perte çıkarttığında suç sende bile olsa senden hasar için kuruş para istemezler.

• Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Bu satma işi standart diyoruz biz de, ben kiraladığım firmalarda henüz kaskosu yok ek kasko ister misiniz? diyen firma duymadım hepsine kasko var değil mi dedim evet mecbur olmak zorunda zaten cevabı aldım bir hasar olduğunda cebimden ücret çıkar mı dedim alkollü vs olmazsanız asla çıkmaz cevabını aldım.Ya beni kandırdılar ya bu firma mahalle arası firması

zaten sizinde mesajınızda belirtmiş olduğunuz gibi şu sitedehttp://www.tekrentacar.com/kiralama-bilgileri/rent-a-car-kaskosu.html bizi haklı çıkaracak açıklamalar yapılmış.Hangisi doğru bir avukata sormak en doğrusu tanıdığı olan avukat olan varsa cevaplasın rent a car kaskosu zorunlu mu değil mi? Bu kasko satış olarak yansıtılabilir mi standart olarak verilmek zorunda mı?

Ayrıca bir şey soracağım diyelim ki kasko var araçta(hani varmış ama satıyolarmışya) citygo kaskodan beleşe aracı yaptırıp sizden sadece değer kaybını istese daha uyguna gelmez mi?Bu ihtimal yok mu?

edit büdüt: Site hem rent a car kaskosu olmalıdır demiş hem de arabaya bir şey olursa ve bu kasko yaptırılmadıysa kiralayan ödemek zorundadır demiş lan zorunluysa ve firma bunu yaptırmamışsa niye biz ödüyoruz? aşljdasddhd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 6 Mart 2018; 16:58:30 >

• Hiç uğraşmayın liste makul ve insaflı,ödeyin gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 6 Mart 2018; 16:54:19 >
  • quote:

Kardeş statü ile ne alakası var şimdi konuyu başka yerlere çekiyorsun? Arka sayfada bir arkadaş çıkacak olan yüksek meblayı ben ödeyemezdim demiş bende kazayı yapan kardeşimin 2 haftalık maaşı olduğunu ve ona koymayacağını belirttim ne var bunda?

Guzel kardesim bak ben insaf sarrafiyim seninde yasin benden kucuk oldugunu yuzde 99 ihtimalde oldugunu bildigim icin sana kardesim diyorum

Burda konu acip labali labali lacka lacka cevaplar yazmanin akabinde once kendim kaza yaptim diyip sonra abim yapti iste 3 gunluk maasi vs vs demenden dolayi irrite oldum acikcasi

Sosyal statu kismina gelirsek bu benim sahsi gorusumdur milyoner adamlar taniyorum yaninda 1 tane duzgun arkadasi yok hayat kadinlariyla yatip kalkan ben her cesit insan tanidim avrupanin guney amerikanin turkiyenin dort bir yanindan

• TekstilciSase T kullanıcısına yanıt
    Yaşım 32. Konu hakkında bilgin varsa yazarsın yoksa seni dinleyecek değilim. Kazayı ha kardeşim yapmış ha ben yapmışım buna mı taktın?

Hey allahım ya ne acayip tipler var...

• Mesele kurumsallık değil bence. Bir sektörde faaliyet göstermek için gerekli bir şart varsa onu sağlamalı. Aksi halde illegal iş yapıyordur.

• Arkadaşım isterse 100k maaşı olsun cebinde 100tl var 40 lirasını çöpe at desem atar mısın? O parayı kazanmak için nasıl çalışıyor uzun süre ailesinden uzak kalıyor vs. Bana göre şu aşamada arabayı satın almak daha mantıklı geliyor.

• blackshow kullanıcısına yanıt
    Arabayı satın almayacağız çünkü tamir için verilen ücret ucuz geldi 10K verip yaptıracağız.

• Hocam kasko için eğer şirketin yasal zorunluluğu yok ise mahkeme ile hiç uğraşmayın, boşuna başınıza bela alırsınız, başınıza türlü belalar açabilirler çünkü hem adamların aracını kullanılamaz hale getirip hem de mahkeme ile uğraştırırsanız boşuna düşman kazanmış olursunuz...

Onun yerine belki sadece zarflayabilirsiniz, sizin kasko zorunluluğunuz yok mu diyerek pazarlığa oturabilirsiniz yarı yarıya ödeşirsiniz...

Ha eğer o da olmazsa 10.000 lira şu anda çok iyi fiyat, öyle kiralama şirketleri var ki 4'ü 25 lira olan clio jant kapağından bir tanesinin ucu kırıldığı için 150 lira istemişlerdi arkadaşımdan... yine 10 bin lira ile insaflı davranmışlar

• Valla banada zeplin firmasından ikame araç verilmişti. Kasko falan nerede dedim trafik sigortası poliçesini gösterdiler sadece. Araba dökülüyordu..

• O yolda kafa kafaya nasıl çarpıştınız onu çok merak ettim, içindenmi geçmeye çalıştınız karşı aracın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.