Şimdi Ara

KAZA YAPTIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
10.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kadar kazanıyorsaniz ver 50-60 lira daha ya full kasko yaptırır ya direk budget Avis den kirala. Sonucu mu merak ediyorsunuz? Kardeşinizin yarım maaşı gider bu işe. O aracın değer kaybını isteyecekler yatti parası tamirati vs. Ayrıca sigorta karşı tarafa ödeme yaparsa firmanin sigorta fiyatlari artacak vs .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hasarin tamirat bedelini

Tamirdeyken yattigi surede kiralama bedelini

Aracda olusacak deger kaybini

Odemeniz lazim

Boyle sacma sapan seyler yuzunden hayatta arac kiralamadim kiralamamda , kendi aracim var allaha sukur lazim olunca bile esin dostun aracini kullaniyorum kendi aracim olsun olmasin

Acil bir durum olursa veya arac kullanicak durumda degilsen taksiye biniyorum mis gibi ozel sofor

Burda abinizin aldigi maasi felan soylemissinizde sosyal stati olarak biraz dusuksunuz sanirim birde boyle labali rahat cevaplar yazmaniza irrite oldum neyse hakkinizda hayirlisi olsun ailecene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kiralama şirketlerinin araçları full kaskolu olur zaten. Onda sıkıntı yok. Ancak bu kaskoyu sana kullandırmazlar. Sana satarlar. Mini hasar sigortası vs vs falan adları altında sana satarlar. Sen istersen en büyük sigorta paketini satın alırsın. İşte o zaman arabayı perte çıkarttığında suç sende bile olsa senden hasar için kuruş para istemezler(eğer alkollü kaza yapmadıysanız) He değer kaybı yattı parası ister mi orasını bilemiyorum ama değer parasını da kasko kullandığınız için onlardan isteyebilir. Şükür şimdiye kadar kaza yapmadım kiralık araçlarla ama çok fazla kiralama yaptığım için sözleşmeleri az çok biliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kardeş statü ile ne alakası var şimdi konuyu başka yerlere çekiyorsun? Arka sayfada bir arkadaş çıkacak olan yüksek meblayı ben ödeyemezdim demiş bende kazayı yapan kardeşimin 2 haftalık maaşı olduğunu ve ona koymayacağını belirttim ne var bunda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Feel True Power

The most powerful console ever!
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Aracı siz mi kiraladınız yoksa kardeşiniz mi ?
    Sözleşmede kimin imzası var.
    eğer kardeşiniz kiraladıysa ve maddi olarak bi problemi yoksa sorun değil.
    Lakin siz kiralayıp kardeşinize verdiyseniz adamlar daha fazla üzerinize gelebilir.

Bence kardeşiniz aracı satın alma yoluna gitsin. Çevremde tanıdığım 3 tane rentecar sahibi var hepsi mafyavari tipler.
    Yada üçüne beşine bakmayın bi orta yol bulun .Sizden kafadan 15-20 bin TL isteyecekler.Aracı maksimum 4 bin TLye halledekler.

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Aracı kiralayanda kazayı yapanda ben değil kardeşim. Aracı 4 bin tl ye tamir ettirmeleri mümkün değil hocam ön taraf komple pert oldu neredeyse ilk mesaja eklediğim fotolara bakarsınız anlarsınız.

Feel True Power

• Konu alakasız yerlere gitmiş ama sorunun özüne dönecek olursak
    quote:

Kiralayan firmayla yapılan telefon konuşmamda karşı aracın hasarını sigortadan, benim sürmekte olduğum Polo model aracın hasar masraflarını ise kiracı şirket araçkaskosuz olduğu için benim ödemem gerektiğini belirtti. Ancak tanıdığım bir sigortacı arkadaş ile yaptığım görüşmemde karşı aracın hasarını trafik sigortasının karşılayacağını, benim kullandığım aracın hasar masraflarınıda kendi kaskosundan ödenmesi gerektiği söyledi. Şimdi benim bu durumda kime inanmam gerekiyor?

Aslında her ikisi de aynı şeyi söylemiş. Kusur %100 sizde ise sigorta karşı tarafın hasarını öder sizinkini varsa kasko öder. Kasko ile ilgili kiralama şirketine herhangi bir ek ödeme yapmadıysanız sizden alırlar. Kiralık araçlara kasko yaptırırlar ancak bunu kiralayana ek sigorta vs gibi adlarla satarlar. Dolayısıyla sizin durumda anlaşılan kaskosuz olarak işlem görecek ve sözleşmeye göre hasarın tamamı ve onarım süresince oluşan kiralama masraflarını sizden talep edecekler. Pazarlık ile fiyatı düşürmeye çalışmaktan başka yapacak bir şey yok. Aracı size satacaklarını sanmıyorum.

• Ünal kullanıcısına yanıt
    Citygo dan hiç araç kiraladın mı bilmiyorum dün firmayı arayıp görüştük adam telefonda bizim hiçbir aracımız kaskolu değildir dedi. Sigortacı tanıdığı aradık aracın plakasından taradı ve kaskolu olduğuna dahil kayıt bulamadı.

Feel True Power

• Dün firma ile konuştuk aracı satabiliriz dediler ama kardeşimde şuan aracı satın alabilecek birikmiş parası yok maalesef kredi çekebilir belki.

Feel True Power

• quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Citygo dan hiç araç kiraladın mı bilmiyorum dün firmayı arayıp görüştük adam telefonda bizim hiçbir aracımız kaskolu değildir dedi. Sigortacı tanıdığı aradık aracın plakasından taradı ve kaskolu olduğuna dahil kayıt bulamadı.

Bu bayağı merdiven altı gibi bişey o zaman. Havaalanındaki kiraladığım bütün firmalarda var çünkü. Hepsi de kurumsal firmalardı.

• Evet arkadaşlar hasarlı parçaların listesi ve fiyatları firmadan geldi. Kendileri bu parçaları istediğin sanayiye götür bizim verdiğimiz fiyatlardan daha ucuza asla veremezler dedi. Ücreti en düşükte tuttuklarını belirttiler. Liste aşağıda birde sizin görüşlerinizi alabilirim.

KAZA YAPTIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 6 Mart 2018; 12:46:09 >

Feel True Power

• Adamlar iyi niyetli fiyat vermişler. Bence de daha ucuza çıkmaz bu araç. Uzlaşmaya bakın.

5D Mark II + 24-105 F4 L
  • Fiyat minimum seviyede, uzun uğraşlar sonucu 200-300 TL daha indirilebilir belki. Anlaşın hocam.

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Kaskosu olmayan bir aracı nasıl kiralarsınız?

Herhalde kardeşim hayatında hiç kaza yapmadığı için kendine fazla güveniyordu ve kaskoyu önemsemiyordu işte sonucu.

Feel True Power

İşi az çok bilen (kardeşim kaporta boya ustası, dükkanı var ve sürekli oradayım, parça fiyat ve işçilikleriyle ilgili böyle onlarca liste gördüm.) biri olarak adamlar gerçekten insaflı liste yapmışlar.

En basit örneği: jant düzeltme yerine değişimi diyebilirdi... gibi bir çok ayrıntı var.

Ayrıca fiyatları da makul yazmışlar.

Hatalı kardeşiniz ve ödemeyi mecburi olarak yapacağınıza göre bu rakam çok çok makul.

Bu aracı yetkili servise götürseniz 20 bin liraya zor çıkardınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: iburak

Merak ettiğim birşey var.
    Rent a car firmaları özel bi sigorta yaptırmak zorunda. Bu firma da o sigorta yok mu? Eğer öyleyse ceza yeme ihtimalleri çok yüksek.

Evet hocam banada az önce bir arkadaş söyledi araç kiralayan tüm firmalarda zorunlu kasko yaptırma mecburiyeti varmış sanırım ve bizim kiraladığımız firmada bu yok! Bize bu adamaları mahkemeye verme fırsatımız doğdu sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 6 Mart 2018; 14:29:32 >

Feel True Power

Biraz daha araştırın. Vaktiniz varsa kurumsal kiralama firmalarına gidip araç kiralıcak gibi yapıp bilgi edinin. Kaskonuz var mı vb. gibi.
    Hiç değilse bilgi alırsınız. Bana göre dava açabilirsiniz ama tam emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iburak -- 6 Mart 2018; 14:29:38 >

Rent a car kaskosu, araç kiralama firmalarının yaptırmaları mecburi olduğu kasko türüdür.

Hangi Araçlarda Rent A Car Kaskosu olmalıdır?

Araç kiralama işlemi ticari bir işlem olduğundan, kiraya verilen tüm araçlarda olması gerekmektedir.

Kiralama firmaları neden Rent A Car Kaskosu yaptırmıyor?

Kiralanan araçtaki sürücünün sürekli değişmesi sebebiyle kaza ve hırsızlık riskinin fazla olması neticesinde normal kaskolara göre maliyeti çok daha fazla olması (Normal kaskoya göre en az 3-4 katı daha pahalı) sebebiyle birçok kiralama firması tarafından yaptırılmaz.

Rent A Car kaskosu olmayan kiralık araç ile yapılacak kaza sonucu yaşanabilecekler.

Rent A Car kaskosu olmayan kiralık araçla meydana gelecek kazada sigorta firması aracın kiralık oto olduğunu tespit etmesiyle, oluşan hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar. Bunun nedeni ise ticari amaçlı kullanılan bir araca hususi kasko yapılmasıdır. Rent A Car kaskosuz araçların uğrayacağı hasarlarda aracın ruhsat sahibi Gerçek kişi ise kişinin kendisi veya birinci derece akrabaları, ruhsat sahibi şirket ise Şirket Sahibi ve SSK’lı resmi çalışanları kazaya karışan aracın sürücüsü değil ise hasar dosyası incelemeye girmektedir. İnceleme sonucu aracın %100 kiralık araç olarak kullanıldığı tespit edilir ve sigorta firmasının hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar ve aracı kiralayan firma Araç kira sözleşmesi ile bu hasar bedelinin tamamını kiralayan kişiden talep etme hakkı doğar. Kiralamış olduğunuz araçta Rent A Car Kaskolu varsa böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Özetle Rent A Car Kaskolu araçlar, kiralayanların daha sonra nedensiz yere problem yaşamalarını önler.

Unutmayalım ki, bir bedel ödeyerek yapmış olduğunuz kiralamalarda gereksiz problem yaşamamak için, mutlaka kurumsal firmalardan ve Kasko poliçesi Rent A Car sigortalı olan firmaları tercih etmeniz sizin menfaatinize olacaktır.
    Bir aracın Rent A Car kaskolu olup olmadığını plakasını sigorta şirketine sorarak veya aracın sigorta poliçesine bakarak öğrenebilirsiniz.

Feel True Power

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.