Şimdi Ara

Kaza yaptım, mahkemelik oldum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıdaki kazam ile ilgili yeni gelişmeleri paylaşmak istiyorum. İnternet üzerinde malesef sonucu iddaa durumunda olan trafik kazalarıyla ilgili hiçbir bilgi yok. Umarım birilerinin de işine yarar.

Kazadan sonra aracımda kasko olmadığından ve maddi gücüm olmadığından aracımı 3 aydır yatırıyordum. Fakat geçtiğimiz hafta siteden Sigorta Eksperi nickli bir arkadaşımızdan mahkeme sonuçlanmasa bile karşı tarafın sigorta şirketine %50 tutarlı olarak dosya açtırabileceğimi öğrendim ve dosyamı açtırdım. Karşı taraf kazanın olduğu ilk an zaten bu işlemi yapıp hasarının yarısını benim trafik sigortam almış ve hasarsızlığımı da bozmuş sağolsun. Bende 3 ay gecikmeyle dosyamı açtırdım fakat malesef karşı tarafın sigorta şirketi çok yavaş olduğundan ve aracımın perte çıkma olasılığı olduğundan halen onarım onayını beklemekteyim.
    Onarım onayı gelirse mahkemelerim sonuçlanana kadar hasarımın yarısını karşı tarafın sigorta şirketi karşılayacak, bende geri kalanını ödeyeceğim. Perte çıkartma kararı alırlarsa da tüm piyasa bedelini ödeyecekler ve mahkeme sonucuna göre ya unutacaklar parayı ya da benden geri alacaklar. Gelişmeleri buraya yazacağım.@Sigorta Eksperi'ne de ayrıca teşekkür ederim. Kendisinden Allah razı olsun.

Arkadaşlar merhaba,
    Benzer konuları hep forumda görüyordum, bir kaza da benim başıma geldi. Sizlerin değerli yorumlarınızı almak istedim. Geçtiğimiz günlerde maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Kırmızı ışıkta bekledim, yeşil yandığında hareketlendim, bir baya sürücü ışık ihlali yapmış bir anda önüme çıktı, zeminin buzlu olmasından ve aniden gelişen olaydan ötürü nerdeyse frensiz olarak diğer araca çarptım. Araçtan iner inmez karşı tarafa hışımla saldıracakken sürücünün bayan olduğunu, emniyet kemeri takmadığından, kolunu bacağını sağa sola vurması yüzünden ağlamaklı şekilde -ağabey özür dilerim, canımıza gelmesin mala gelsin vb-sözleri yüzünden çok da üstüne gitmedim. Aracımda kasko yok, hasarım da çok olduğundan polis çağırmayı tercih ettik. Karşı tarafın işyerinden bazı arkadaşları ve polis gelene kadar özür dileyen, ağlayan arkadaş polise ışığa bakmadım şeklinde beyanda bulunmasına rağmen tutanakta yeşil de geçtim şeklinde beyanda bulundu. Bu beyanı verirken yüzüme bakmaktan imtina etti tabi ki. Her neyse bende yeşilde geçtiğimi beyan ettim, tutanak o şekilde tutuldu ve karakola ifadeye gidilmesi gerektiği bilgisini aldık. Anlaşmazlık sebebiyle mahkemeye taşınacak konu. Mobese kaydından birşey çıkmadı, ben kırmızı da beklerken benimle ışıkta bekleyen özel halk otobüsünü buldum, onun da ön kamerası kayıtta değilmiş, şoför benim yeşilde geçtiğimi doğruladı.Şahitlik yapar mı, yapsa bireysel şahitlik işe yarar mı bilemiyorum. Aracımın zevkten ziyade hasta çocuğumun ulaşımı için benim için çok önemliydi, masrafı çok olacağından özel bir çekici ile evin önüne o şekilde terketmek zorunda kaldım. Konuyla ilgili olarak yorumlarınızı bekliyorum.
    Kaza resimlerini de paylaşıyorum.

Kaza yaptım, mahkemelik oldum. Kaza yaptım, mahkemelik oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raja52 -- 24 Nisan 2015; 14:30:45 >

• Polise ışığa bakmadım demiş, polis şahitlik yapsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağılık insan yanındaki is arkadaşları demiştir Allah ından bulsun boyle insanlar ne diyelim gece yattıklarında vicdanları konuşmuyorsa beter olsunlar .

• quote:

Orijinalden alıntı: raja52

Arkadaşlar merhaba,
    Benzer konuları hep forumda görüyordum, bir kaza da benim başıma geldi. Sizlerin değerli yorumlarınızı almak istedim. Geçtiğimiz günlerde maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Kırmızı ışıkta bekledim, yeşil yandığında hareketlendim, bir baya sürücü ışık ihlali yapmış bir anda önüme çıktı, zeminin buzlu olmasından ve aniden gelişen olaydan ötürü nerdeyse frensiz olarak diğer araca çarptım. Araçtan iner inmez karşı tarafa hışımla saldıracakken sürücünün bayan olduğunu, emniyet kemeri takmadığından, kolunu bacağını sağa sola vurması yüzünden ağlamaklı şekilde -ağabey özür dilerim, canımıza gelmesin mala gelsin vb-sözleri yüzünden çok da üstüne gitmedim. Aracımda kasko yok, hasarım da çok olduğundan polis çağırmayı tercih ettik. Karşı tarafın işyerinden bazı arkadaşları ve polis gelene kadar özür dileyen, ağlayan arkadaş polise ışığa bakmadım şeklinde beyanda bulunmasına rağmen tutanakta yeşil de geçtim şeklinde beyanda bulundu. Bu beyanı verirken yüzüme bakmaktan imtina etti tabi ki. Her neyse bende yeşilde geçtiğimi beyan ettim, tutanak o şekilde tutuldu ve karakola ifadeye gidilmesi gerektiği bilgisini aldık. Anlaşmazlık sebebiyle mahkemeye taşınacak konu. Mobese kaydından birşey çıkmadı, ben kırmızı da beklerken benimle ışıkta bekleyen özel halk otobüsünü buldum, onun da ön kamerası kayıtta değilmiş, şoför benim yeşilde geçtiğimi doğruladı.Şahitlik yapar mı, yapsa bireysel şahitlik işe yarar mı bilemiyorum. Aracımın zevkten ziyade hasta çocuğumun ulaşımı için benim için çok önemliydi, masrafı çok olacağından özel bir çekici ile evin önüne o şekilde terketmek zorunda kaldım. Konuyla ilgili olarak yorumlarınızı bekliyorum.

Öncelikle geçmiş olsun bu gibi durumlarda bayanda olsa kesinlikle tolerans göstermeyin bir dakika sonra hemen yalan söyler kendini haklı çıkarmak için

• büyük geçmiş olsun aracınızı kaputunu iyi bir usta değişime gitmeden kurtarabilir sol çamurlukta öyle birkaç çekiçlik işi var on tampon , farlar ve motor içersinde hasar gören yerler değişecek eğer radyatör falan patladıysa o biraz pahalıdır tekrar geçmiş olsun fiat ın zamanında yapmış olduğu en şık ve konforlu araçlardandır marea
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam
    Büyük ölçüde otobüs şoförünun sahitligi yeter diye dusunuyorum . Bu arada karşı tarafa tazminat davası açmayı unutmayın . Hem çocuğunuz için hem hasar kaydi için dava açılır diye düşünüyorum . Bunları karşı tarafa da söylersen anlaşmaya varmaya çalışırlar . Isini bilen bir avukat ile görüşmekte fayda var .

• Boyle serefsiz sonradan hatasini kabul etmeyen kendini cok akilli zannedip karsisindaki insani enayi goren insanlara illet oluyorum. Allah o surucunun cezasini versin heleki bayansa gelip safsalaklar bole de yesilde gectim de demislerdir. Mahkemede sahit bulunamazsa suc yuzde 50 50 bolunebilir arac kameraniz olsaydi ceske. Arkadaslar arac kamerasini muhakkak alalim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAZA YAPTIM
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yahu bu insanlarda ki yussuzluk, utanmazlik nedir boyle. Hic mi gururun onurun yok yalan soyluyorsun suclu oldugun halde, ayip vallahi.

Gecmis olsun sizede.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Polise ışığa bakmadım demiş, polis şahitlik yapsın.

Yani tutarsız kadının söylediği ve yazdıgı polis orda rapor tutuyor zaten durumla ilgili.
    ama canım ülkemde tramer denen dünyanın en salakça sistemi var burda kazada suçlu olana tamamen sigorta şirketleri karar veriyor kendi başıma geldiğinden biliyorum Allah yardımcınız olsun Türkiyede insanların başına gelebilcek en kötü şey bence trafik kazası kazadan sağ çıkıp akabinde gelişen olaylarda sinir krizi geçirmeniz muhtemel.

• quote:

öncelikle geçmiş olsun.karşı tarafın önce ağlayıp zırlayıp sonra da yalan beyanda bulunması insan saç baş yoldurtur. herhalde sizin yerinizde ben olsam kendime hakim olmazdım
    halk otobüsü şöförünün numarasını alsaydınız.madem mobeseden bir şey çıkmadı lehinizde tek şahit otobüs şöförü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liverpol

quote:

Orijinalden alıntı: raja52

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun bu gibi durumlarda bayanda olsa kesinlikle tolerans göstermeyin bir dakika sonra hemen yalan söyler kendini haklı çıkarmak için
    Hocam geçmiş olsun . Otobüs insanlık yapacak biriyse numarasını alın irtibata geçip şahitlik yapmasını isteyin şahitlik her zaman yararınıza olur . Etrafta binalar var bi bakın belki güvenlik kamerası falan olan vardır . Polis onun ifadesini alırken ışığa bakmadığını eğer ifadeye yazmışsa yararınıza olur . Olmadı polis ile de konuş o da işe yarayabilir . Elinizdeki tüm kozları sürün hocam .

• quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

quote:

Yani tutarsız kadının söylediği ve yazdıgı polis orda rapor tutuyor zaten durumla ilgili.
    ama canım ülkemde tramer denen dünyanın en salakça sistemi var burda kazada suçlu olana tamamen sigorta şirketleri karar veriyor kendi başıma geldiğinden biliyorum Allah yardımcınız olsun Türkiyede insanların başına gelebilcek en kötü şey bence trafik kazası kazadan sağ çıkıp akabinde gelişen olaylarda sinir krizi geçirmeniz muhtemel.

Bu tip durumların tek çözümü kamera sistemi gibi gözüküyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

quote:

Bu tip durumların tek çözümü kamera sistemi gibi gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Otobüs şoförünü buldum, sağolsun kameralarını inceletmeme problem çıkarmadı fakat sadece iç kamerasının çalıştığını tespit ettim. Şahitlik yapar mı bilemiyorum, Pazartesi ifademde bahsedeceğim mahkeme durumunda rica minnet suçsuzluğumu kanıtlamaya çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

büyük geçmiş olsun aracınızı kaputunu iyi bir usta değişime gitmeden kurtarabilir sol çamurlukta öyle birkaç çekiçlik işi var on tampon , farlar ve motor içersinde hasar gören yerler değişecek eğer radyatör falan patladıysa o biraz pahalıdır tekrar geçmiş olsun fiat ın zamanında yapmış olduğu en şık ve konforlu araçlardandır marea

Şöyle bir incelediğimde hasarlı parçalar şöyle kaput, iki çamurluk, tampon ve tampon demiri, klima radyatörü, diğer radyatör, motor kısmında pek hasar yok gibi. Fakat nerden bakılsa 5000 liralık hasar çıkacağını düşünüyorum. Bu arada kaza sırasında hiç sarsıntı hissetmedim, emniyet kemerinin aktif gergisi görevini yerine getirip kırılmış. Dişimizden tırnağımızdan artırıp sağını solunu bakımını yaptırıyoruz, bizi yolda bırakmasın işimizi görüyor diye. Fakat adaletsiz dünya malesef. İnsanlık denen şarkılarda kalmış.

• kuralına göre oynayın şahitlerinizi gösterin davayı kazanın üstüne değer kaybı davanızı da açın ve hakkında kamu hizmetini gereksiz oyalamaktan dava açılmazsa bunu birşekilde değer kaybı davanızla birleştirip darbe üstüne darbe geçirin. size daha sonra tekrar gelecek yalvaracak abi şöyle abi böyle muhatap bile olmayın feleği şaşsın birgüzel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kaza yaptığınız bayanı bulun güzelce anlatın durumu.

Aracımı hasta olan çocuğum için kullanıyorum. bu süreçte araba bana lazım kardeşim.

Işıkta geçtiğinizi sizde biliyorsunuz. Bu durumda ahımı alıyorsun bu yaptığınız doğru mu

Kabul edin suçunuzu bir önce arabam sigortadan yapılsın helalleşelim' deyin.

Ya en azından ben böyle güzelce konuşurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bazen öyle durumlar oluyor o tür insanlarla yaşamaktan mutlu oluyorsun, sonra böyle karşı tarafı ne olursa olsun haksız yere mağdur eden yaratıkları görüyorsun nefret ediyorsun. Nasıl bir toplum olduk, psikolojimizi bozdular.
  • Çok geçmiş olsun. araç kamerası önemini bir kere daha anlamış olduk ilk iş takicam bir kamera böyle bir sürücü çıkar da önce ağlayıp sonra haklı gibi görünmesin. bir avukat ile görüşüp değer kaybı davası açacağınızı söylerseniz hemen uzlaşmaya yanasacaklardir. ayrıca halk otobüsü şoförü çok önemli ne olursa olsun adamı şahitlik konusunda ikna etmeniz lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuzDirty -- 11 Ocak 2015; 22:22:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Kaza yaptığınız bayanı bulun güzelce anlatın durumu.

Aracımı hasta olan çocuğum için kullanıyorum. bu süreçte araba bana lazım kardeşim.

Işıkta geçtiğinizi sizde biliyorsunuz. Bu durumda ahımı alıyorsun bu yaptığınız doğru mu

Kabul edin suçunuzu bir önce arabam sigortadan yapılsın helalleşelim' deyin.

Ya en azından ben böyle güzelce konuşurdum.

Anladığım kadarıyla karşı araç yasa dışı kiralanan cinstendi. Sanırım o yüzden beyan değişti. Ben bayana özel durumumu ilk anda söylemiştim, hatta ertesi günde ev taşıyacaktım, dolayısıyla arabama hiç olmadığı kadar ihtiyacım olan bir dönemdeyim yani. Herkesi kendin gibi düşünmemek lazımmış bunu anladım.
  • Cok geçmiş olsun, kadının su yaptigi kazadan daha cok uzuyor. Insanlarda ahlak denen sey kalmamış.
    Soyle konulari gördükçe kamera almadigima kiziyorum. En yakin zamanda atac kamerasi alip takacam arabaya. 100 liralik birsey ama nelerden kurtarır adami.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.