< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moskogsm -- 11 Eylül 2025; 14:43:38 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kaza Yaptık Haklıyız %50 Kusur Verilmiş
-
-
Bilmiyorum,
maddi, manevi durumunuz müsaitse, zamanınız varsa
o kararı verenleri mahkemeye verin lütfen,
işini yapmayanları herkese duyurun.
_____________________________ Sağlıklı iletişim !
Sağlıklı iletişim !
Sağlıklı iletişim ! -
Kardeşiniz kırmızıda mı geçti acaba?
_____________________________ -
4 yol ağzında, gecis üstünlügü sendeyken yani sen diyelim sokakta dümdüz gidiyorsun, sağdan soldan biri çıkıp sana bindirirse %100 kusurlu sana çarpan olur.
Fakat Burada karşıdan isaretledigin yerden araç sana dogru geliyor, gecis üstünlügü yine sende ama arac sana dogru gelirken, sen önüne bakmadan ışık degisir degismez aracı kaldırıyorsun.
Adam gelip sen dururken sana carpmamıs ki. Ben ışık degisti, aracı kaldırmaya hazırlanıyordum (kaldırdım demek istiyorsun galiba) diyorsun. Neyse sen kalkmışsın, o da gelmis, kafa kafaya girmissiniz.
Böyle durumlarda %100 karşı tarafa kusur verilmeyebilir diye düşünüyorum. Yani sen dümdüz gitsen adam yan sokaktan sana bindirse %100 olurdu bu durumda olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Eylül 2025; 17:40:6 >_____________________________ -
rüşvet ile iş yapıyolar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Rüsvetlik bir durum yok kontrollü çıkacaktı. Kendisine doğru araç gelirken, ışık yandı diye yola atlamayacak. 4 yol ağızlarında, düz giderken bile, yan sokaklara gelince iyice yavaslayıp sağımı solumu kontrol ediyorum ki, apacinin biri vurmasın diye, normalde o durumda kontrol etme mecburiyetim bile yok, çünkü anlattıgım durumda, yan sokaktan cıkan kontrol edecek, öyle bir kazada %100 haklı olurum ama ben yine de kaza olmasın diye kendim kontrol ediyorum, bu caddeye çıkış yaparken kontrol edecekti, bunun durumunda kontrol etme yükümlülüğü kendisinde. Yani verdigim örnekle aynı sey degil
Adamın yasak yerden dönüş yapması durumu degistirmez. %100 haklı olacağı yer yoldan dümdüz giderken, yan sokaktan biri gelip vurursa %100 haklı olur. Ya da dururken arkadan biri vurursa... Bunun durumunda yola çıkarken kontrol etmiyor, kontrolsüz çıkıyor, kontrolsüz çıkma kusuru var %50 kusur ona ait oluyor tabii ki
Ben olsaydım ben de %50 %50 verirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Eylül 2025; 17:50:5 >_____________________________
-
Yanlış değerlendiriyorsun ustam kafa kafaya değil bize yandan vuruyor. Otobandan cıkınca işaretle gösterdiğim yere direk geçiş yok zaten yolun ortasındaki kaldırıma bakarsan yolu ayıran ve adamın girmek istediği sokağa bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. Adamın girmek istediği sokak yolu ayıran kaldırımında gerisinde. Bizim istikametimizde iki ışık var birisi sola dönüş yanı otobana dönüş birisi düz gidilş. Otobana kıvrılana kırmızı yanıyor bizim şeride yeşil yanıyor bizim ki kalkarken bu adam ilerden dönmek yerine yandan gelip o sokağa girmek istiyor ve bizim aracın sol çamurluğujdan vuruyor. Otobana dönene yeşil yansa sağımızda o araç olacağı için bize değil ona vurması lazımdı yani kusur %100 bı şahısta ama %50 çıkmış çok şaşırdım itirazda edemiyorum itiraz et dediğim de e devletten hatanveriyor
Birde şöyle yazmılşlar
Değerli Hak Sahibi;
Kusur değerlendirmeniz Karayolları trafik kanunu Maddesi / Yönetmeliği K.Y.T.K. 47/b / Yön. 109/d ilgili maddesi gereğince yapılmıştır.
Karayolları trafik kanununa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İtiraz etmek istediğimde ise
Hazine Müsteşarlığının 07.11.2017 tarih ve 2017/18 sayılı genelgesi gereğince sadece sigorta şirketlerinin onayladığı tutanaklara bu uygulamadan itiraz edilebilmektedir. Halen değerlendirme aşamasında olan ya da komisyon tarafından onaylanmış tutanaklara itiraz edilememektedir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
-
Hocam simdi adamın nereden gelip sana vurduğu o kadar önemli değil iste, yani o Hacivat, gökten de yola inebilir, dağdan da inebilir, o zaten ayrı bir trafik kuralı ihlali ve onun cezasının adama ayrı kesilmesi lazım. Senin buradaki %50 kusur, adam sana kafadan vurmamış olsa bile, diyorsun ki, "ben ışığı görünce, aracı kaldırdım" iste adam karşıdan gelirken, yola bakmadı, önüne bakmadı yürüdü ilerledi seklinde değerlendirmisler mutlaka. O yüzden hareket halinde carpısma oldugu icin sana da kusur çıkmıs bence.
_____________________________ -
Avukata verip karara itiraz edin. Sen anayoldasin ve onceligi olan yoldasin adam dikine gelip trafik akisi olan yolda yandan vurmus, suc onda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Rejim döneminde her alanda liyakatsizlik had safhaya ulaşınca, artık işler de rüşvete döndü demek ki.
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Tamda özeti bu. Yol benim, adamın girmek istediği sokağa benim şeridimden geçişi yok adam kendisi bile kabul etti normalde yukardan dönerdim dedi direk karşıya daldım eve erken gideyim diye dedi hatta kusurunu o kader kabul ediyor ki aradı cebinden yaptırmak istedi 15k çıkınca sigorta yaptırsın o Zaman dedi. Bugun 50 50 cıkmış inanılır gibi değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Adam teknik olarak ters yöne bile girmiş trafik ışığının önünden başlayıp arkasından geçmiş. Nasıl yüzde 50 kusurlu oluyorsun sinir oldum şu an.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Avukat tut itiraz et.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı