Şimdi Ara

Kaza sonrası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar dün bir kaza geçirdik malesef. Ancak çok şükür ki kimseye ciddi bi zarar gelmedi. Benim aracım civic 2010 ov. Yolda giderken trafik durdu. Ben de durdum ve arkadan darbeyi yedik. Ford transit imiş arkadaki araç. O darbenin etkisiyle bizim araç da öndekine çarptı. Bugün raporu aldım. Doğal olarak arkadan çarpanı %100 hatalı buldular. Ancak benim araç epey kötü. Honda yetkili servisine çektirdik. Servistekiler %90 ihtimalle pert sayılır dediler. Çünkü aracım arkadan çöktü zaten. Önden de Audi ye vurunca ön de çöktü airbagler filan açıldı motordan sular aktı.. :)

    Servistekiler, expertiz arabaya baktıktan sonra pert olacaksa sigorta şirketinin beni arayıp fiyat önereceğini filan söylediler. Bu durumda nedense arabamın normal değerini vermeyecekleri hissine kapıldım. 6 7 ay önce bu aracı 48 bin e almıştım. Sigorta bana neye göre fiyat önerecek, çok zarara girer miyim, düşük fiyat verirlerse hakkımı nasıl arayabilirim veya aracımın bedeli 48 bin desek ne kadar aşağısını kabul etmeliyim pert durumunda? Yardımcı olursanız sevinirim..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kimsenin fikri yok mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracınızın eş değeri ilanların cıktısı alıp ilk teklif düşük olursa kabul etmeyin bu cıktıları acentanıza verin onlar merkeze faxlasın muhtemelen ilandaki fiyatların yakınına gelirler.
  • Geçmiş olsun. Yaklaşık 2 ay önce bende aracı perte çıkarttım. Hava yastıkları falan açılmıştı, önce onarım kararı çıktı daha sonradan itiraz ederek perte çıkma talebinde bulundum ve aracımı perte çıkarttılar. Onarım kararı çıkarsa aklınızda bulunsun aracınızın hasar yüksek bir tutar ise (benimki 19.000TL) talebiniz doğrultusunda perte çıkartabiliyorlar. Tabi bu sigorta şirketine göre değişir fakat anadolu sigorta bu şekilde bir yol izledi.

    Aracın değerine gelecek olursak benim aracım kazadan önce 47.000 - 50.000 arası ediyordu. Sigorta tarafından 46.500 TL teklif geldi, aracımın değerinin daha fazla olduğunu bildirim ve ertesi gün tekrar arandım. 47.500 TL'lik 2. bir teklif sundular. Süreci daha uzatmamak için teklifi kabul ettim. İstediğiniz tutarı alana kadar pazarlık yapabilirsiniz tabi eğer zamanınız varsa.

    Fiyat konusunda anlaştıktan sonra sigortanızı yaptırdığınız acenteye;

    Yedek anahtarı
    Kaza sırasında plakalar düştüyse ve arabanın üzerinde değilse plakaları
    Ruhsatı

    teslim ediyorsunuz ve sigortacınızın düzenlemiş olduğu bir dilekçeyi imzalıyorsunuz. Bu dilekçenin içeriği anlaştığınız fiyatın yer alması, aracın üzerinde rehin olmadığını kabul ettiğiniz ve aracınızın orjinal aksesuarlarının aracın üzerinde olduğunu kabul ettiğiniz yaklaşık 5-6 madde yer alıyor. Bunu imzaladıktan sonra sigortacınız size tekrardan bir kağıt verecek, bu kağıtta ise paranızın yatmasını istediğiniz hesap bilgilerini girmeniz isteniyor. Dikkat edin araç sahibi ile girmiş olduğunuz hesap bilgileri aynı kişiye ait olmalıdır aksi takdirde ödeme yapılmıyor. Bunları yaptıktan sonra sigortacınız bu evrakları ilgili yere kargoluyor ve sigorta şirketi tarafından aracınızın çekilmiş olduğu yetkili servise, aracın pert olduğunu ve sigorta şirketi tarafından aracın çekilmeye geleceğini bildiren bir yazı gönderiliyor. Bu arada şunuda söylemeyi unutmayayım, aracınızın içinde özel eşyalarınız var ise dilekçeyi imzalamadan önce servise gidip eşyalarınızı arabanın içerisinden alın yoksa arabayı yüksek ihtimal bir daha görmeyeceksiniz.

    Sigorta acenteniz evrakları kargoladıktan yaklaşık 2-3 hafta içerisinde de paranız hesabınıza yatmış oluyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Teşekkür ederim. çok güzel anlatmışsınız. az da olsa içimi rahatlattınız. umarım ben de mağdur olmadan bu işten kurtulurum..
  • Henüz exper raporu gelmedi ama araç şu haldeydi. perte çıkar mı sizce?

     Kaza sonrası?

     Kaza sonrası?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyinno -- 3 Kasım 2016; 17:31:11 >




  • Seyinno kullanıcısına yanıt
    Sizin ne istediğinize bağlı.Onarım isterseniz benim düşüncem bu araç yapılabilir kasa sağlam duruyor çünkü.Ama bir yandan da airbackler vs açılmış masraf çok olur.Çok bir fikrim yok ama benim düşüncem bu.Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
  • Merhaba bende 21 ekim günü tek taraflı bir kaza yaptım Allaha şükür yaralanmadan araçtan çıktım. Kasko şirketi sompojapan acenta sigortam.net uzun uğraşlarım baskılarım sonucunda bugün pert kararı çıktı ve aracıma 32bin tl lik bir teklif yapıldı. Şimdi TSB de kasko değeri 33900tl piyasası biraz şaibeli bir araç çünkü Citroen 2010 model C3 1.6 hdi exculisive. C3 çok ama 1.6 hdi bu kasada pek yok dizeller genel olarak 1.4 haliyle sahibinden.com da sadece 9 adet ilan var 3 ü pertten toplama. Şimdi benim aracım kaza öncesi hatasızdı km de yılına göre normal seviyesindeydi aynı km de aynı yaşta hatasız 33750 e de ilan var 37750 de ama 32 ye yok haliyle bende bugün fiyata itiraz ettim ilgili linkleri yolladım cevap bekliyorum şimdilik. Fakat hassas bi nokta var aracınıza çıkacak hasar onarım miktarı benim arabaya ilk bakan bu arabada pek bişey yok perte çıkmayabilir diyen çoktu servis 55 bin tl onarım masrafı çıkardı şimdi kasko mecburen benim aracı perte çıkaracak fakat olsada 21-22 bin tl lik bi hasar çıksaydı sigorta şirketi işinize geliyorsa yoksa arabayı onarıp vereceğiz diyebilecekti böyle bir durumdada pazarlık imkanınız biraz düşüyor haliyle. Fakat sigorta şirketleri bu rayiç bedel işi çıktığından beri hep ilk başta düşük teklif veriyormuş öğrendiğim bu.




  • Çok geçmiş olsun. Perte çıkma ihtimali çok yüksek.
    Yalnız araç görevini yapmış.
    Teklifleri iyice değerlendirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bence de araç görevini yaptı. Yani bu kadar çökmeseydi araç ve dolayısıyla darbeleri emmeseydi muhtemelen çok daha fazla zarar görecektik. Ayrıca o kadar sert darbeye ve çöküntüye rağmen arka koltuklarda hiç bi değişiklik yoktu. Yani darbeyi emdi ama araç içini de tam olarak korudu. Çok şükür..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Front-Back kullanıcısına yanıt
    hocam 2. aradıklarında 47.500 vermişler ya
    diyelim ki bunu da kabul etmediniz sonuç ne olur?
    yani demek istediğim kabul etmeme gibi bir şansımız var mı?
    sigorta şirketi kabul etmediğimiz halde o fiyattan emrivaki işlem yapabilir mi?
  • Merhaba hocam,

    geçmiş olsun aracın perte çıkıp çıkmayacağı onarım tutarı ile belli olur, aracın rayiç bedelinin %60 ve üzeri olduğu takdirde eksper hesaplamalara başlar.

    İnternette ki fiyatlar şişirilmiş pazarlık payı olan ilanlardır 45.000 TL fiyat yazan adam 2.000 TL pazarlık payı koyup 43.000 TL'ye aracı vermeye razıdır hasar dosyası sorumluları da bunun bilincinde olup buna göre hareket ederler. Mutabakatnameyi imzalamadan emrivaki işlem yapamaz sigorta şirketi ama bu şekilde sorun çözülmeden beklersiniz.
  • Seyinno kullanıcısına yanıt
     Kaza sonrası?

    Benim araç sadece bu öndeki hasar ile pert oldu. Yolcu ve sürücü hava yastıkları da açılmıştı. İstediğiniz sürece aracınız pert olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tahminen sigorta bir aracın perte çıkarmaya karar verirken 2 tane fiyat belirliyorlar. Minimum ve maksimum fiyatlar. İlk başta minimüm fiyatı teklif ediyorlar, daha sonrasında maksimum fiyata kadar pazarlıkla çıkıyorlar. Tabi bu pazarlık sürecinin ne kadar uzayacağı belli değil. Şahsen ben süreç çok uzamasın ve kazanın vermiş olduğu moral bozukluğuyla "lanet olsun ne veriyorsanız verin" modundaydım. O yüzden 2. teklifi kabul etmeyi tercih ettim.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. Aracımın 55700 tl masrafı çıktı. Bugün sigortadan aracı perte çıkarmak için teklif geldi. 48000 tl önerdiler. Ancak benim aracın emsalleri şu anda 53 55 bin arası..(2 haftada bin iki bin artıyor fiyatlar nasıl iş anlamadım).. ben de itiraz ettim. Emsal araçların linklerini gönderdim. Yeni teklifi bekliyorum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sol bileğimin derisi kazada yaklaşık 4 cm soyulmuştu ve epey acıyordu. Ben de herhalde direksiyona filan sürttüm diye düşünmüştüm. Sonradan öğrendim ki airbag yakıyormuş bileği..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Front-Back kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 5 yıl bir sigorta şirketinin genel müdürlüğünde çalıştım, 1 yıl hasar servisindeydim böyle kaskolu dosyalara bakıyordum :) bu arada böyle bir aracı bende perte çıkartırım sovtajının temiz olmasından dolayı bu şekilde rahat iyi paraya gider. hatta sigorta şirketinden durumum olsa kendim bile alıp dışarıda aracı toplatıp satabilirdim hocam.
  • Hocam sovtaj bedeli 25000 küsür tl yazıyor. Bu durumda ne tavsiye edersiniz? Yani bu pazarlık nasıl gider nasıl biter? 54 55 verirler mi sizce? Bir de önerdikleri fiyatın son fiyat olduğunu nasıl anlarız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey daha aklıma takıldı. Mutabakatnamede "belirtilen miktarı nakit olarak aldım" gibi ibareler var. Parayı aldıktan sonra mı göndericem mutabakatnameyi. Halbuki şimdi işlemleri başlatmak için istiyorlar. Bir de oraya vergi KDV bir sürü şey yazmışlar. Aldığım paradan bir miktarını vergi olarak filan mı vermem gerekiyor? Anlamadım..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra 2 hafta önce paramı alabildim çok şükür. son mesajlarımda sigorta şirketinin 48bin tl verdiğini ve itiraz ettiğimi söylemiştim. itirazım üzerine "müşteri memnuniyeti için" rayiç bedeli 49bin tl ye çıkardılar. üstüne iki kere filan daha itiraz ettim ancak yükselmediler. tabi bu görüşmeler email üzerinden yapıldığı için süreci rahatlıkla uzatıyorlar. yani ben itiraz ediyorum, sadece yükseltemeyeceklerini söylemek için en az bir hafta bekliyorlar. başka bir deyişle süründürüp o fiyata razı ediyorlar. 2 hafta oldu hala da araç alamadım. geçen hafta aldatıldım. foruma yazacağım inş..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.