Şimdi Ara

Kaza geçirdim (17 Mayıs güncellemesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar çok üzgünüm. 1,5 yaşındaki aracım ufak da olsa bir hasara uğradı.

    Sağa dönüşte sinyal verip bekliyordum. Arkamda bir sürü araç bekliyoruz yola çıkmak için. Bi tanesi soldan gelip besleme yaptı ve hızla çıkarken gelen arabalara çarpmamak için önüme kırdı. Ben henüz yeni hareket etmiştim ve sol ön tarafa çarptı. İkili bir çıkış yok. Yani arkamızda durup sırasını beklemesi gerekirken solumuzdan önümüze geçmeye çalıştı ve kabak benim başıma patladı. Neyse tutanak tuttuk. Artık olan oldu yapacak bir şey yok.


    Şimdi kaskom var aracın çok bir hasarı var mı sizce? Mini onarım veya başka ne tavsiye edersiniz? Araç garantili dışarıda yaptırsam garanti bozulur mu? Dün akşam olduğu için gidemedim. Bugün iş çıkışı servise uğrayacağım.

    Yol yordam da bilmiyorum yardımcı olun lütfen.



    https://postimg.cc/gallery/37l5gq1oo/

    Edit: Biraz önce gündüz gözüyle ve kendi imkanımla yıkayıp farklı açıdan bir kaç fotoğraf daha koydum

    https://postimg.cc/gallery/1znoz25qg/

    Arkadaşlar servis aradı kırılan bir parça yokmuş çok şükür ilk haline tekrar getirilmiş. Tırnak sağlammış, açıklık kapatılmış ve 200 lira ücret ile halloldu. Henüz arabayı görmedim iş çıkışı alacağım inşallah. Herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 17 Mayıs 2018; 14:40:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Geçmiş olsun, en kıl olduğum şey şu sabırsızlk, kaynak yapma falan.

    Postimages.org'a yükleyin. Oradan çıkan direct link'i buraya yapıştırın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Farın orda çamurluk ile tamponu birleşim yerinde açılma mı desem çıkma mı desem bir açıklık var. Kararan yer diğer arabanın boyasının benim arabaya geçmesi. Dün süngerle yıkayarak yarısını çıkardım ama yoruldum. Yaptıkça çıkıyor pasta cila ile geçecek bir şey. Şu anda sıkıntı o açıklık.



    Asıl sorum şu : Şimdi bunu servise mi götürmeli, mini onarım bakar mı, kasko var. Ayrıca böyle ufak bir şey için tramere girmesini de istemiyorum hiç karşı taraf kabul ederse Sonax'da yaparsam garanti bozulur mu Ekim ayına kadar garanti. Ayrıca Sonax 100-150 lira dedi ama far ayağı kırılmış olabilir tamponu sökmem lazım dedi ben de sökülmesini istemiyorum. Elimde iyice bastırdım oralara gram oynama yok acaba kırık olsa esnemez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 15 Mayıs 2018; 8:50:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, aynı hareketi bana yapan birini uyardığım için terörist kılıklı bir tip gelip sol ön kapımı tekmelemişti. aman dikkat devir suçlunun ve güçlünün devri.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. Eğer kendim çarpsam ve suçlu olsam hiç zoruma gitmeyecek, tek suçum orda bulunmak. Şimdi bunu nasıl yaptırmalıyım? Servis 100-150 denilen şeye bir kaç bin lira çıkarıp tramerde bir sürü hasar varmış gibi gösterir diye endişe ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    hem özel hem de yetkili servisten net fiyat alın.
    sonrasında değerlendirmenizi yapıp kararınızı verirsiniz.
    çok fazla bir rakam çıkacağını düşünmüyorum.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Aynısı başıma geldi. Aracınıza biber gazı alın. Trafik hayvan dolu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıkmayın canınızı bir şey yok aracınızda.Ben 1 ay önce kaza yaptım 360 derece her tarafta hasar var 1 aydır serviste araç 2 hafta daha kalır dediler.


    Benimde tamponu aynı şekilde sürtmüşlerdi boyası kalkmıştı ton farkı olur diye komple boyatmıştım.Farın orda ki açıklık kısmı tırnak yerinden çıkmış olabilir bakılması lazım.Kırılmışta olabilir tırnak tamiri yapılır çok sorun olmaz.



    Yetkili serviste yaptırsanız bile aşırı bir şey çıkmaz hocam takmayın kafaya.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam size de geçmiş olsun. Bugün servise gideyim o zaman. Konuyu editlerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mini onarim ile cozebiliyorsan coz. Zaten oraya gittiginde sana soylerler yapariz yapmayiz diye. Eger servise goturursen ve far tirnagi kirildiysa set olarak fari degistiriler 500-1000 arasi sadece far ucreti cikar. Buda satista alicinin midesini bulandirabilir. Kusur 100 de 100 karsi tarafta oldugunu dusunursek karsi tarafin sigodtasindan deger kaybi tazminatida alabilirsin ama servise goturmen lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led far 3 bini geçebilir.

    Bi kaç yerden fiyat alın bence de.

    Ama iş bittiğinde "parası önemli değildi keşke servise yaptırsaydım" konumuna da gelmemek lazım. Olan olmuş, çok fark yoksa servis daha iyi yapar ama inş. far değişmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. önemli bi hasar değil. karşı taraf hatalı ise bırakın ödesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.



    Umuyorum farda çatlak-kırık yoktur.Aracınız opak beyaz mı sedefli beyaz mı?



    Ben her türlü yetkili servis derim.Hazır kaskonuz da varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Opak renk hocam. Ayrıca oranın %95'i karşı tarafın boyası. Şu anda görünen kısmın yarısını ben sünger ile yıkayıp çıkardım. Pasta cila ile %95'i çıkar. Farın görünen kısmında çatlak bir şey göremedim. Sonax 100-150 arası dedi içeride bir şey yoksa. Karşı taraf da öderim dedi. Tramer oluşmaması için daha sıcak bakıyorum ancak mini onarım da var kasko da. Bugün orayı da aradım, oradaki arkadaş getir bakalım ücretsiz içeride sıkıntı var mı yok mu söyleyelim dedi tamponu sökmeden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mini onarımda uzun sürer çabuk sonuç alamazsınız ayrıca yetkili servis kadar da bilmez orada ne olup bittiğini. Bence yetkili servis baksın. Hem tramer görünmez, hem de bu küçük hasar kayıt altına alınır. Gerekirse bir miktar da siz ödeme yaparsınız ama her anlamda temiz iş olur.
  • Hocam servis yaparsa tramer görünmez mi? Zaten benim derdim o, çünkü servis tampon falan değişip yüksek fiyatla kaydederse satarken anlatmak zor olacak alıcıya diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun da kaza geçirdim deyince ciddi birşey sandım. Ciddi olmasa da insanın canını sıkıyor sizi anlıyorum. ama farda birşey yoksa sanayide 50-100 tl ye hallolur. kaskoyla servisle uğraşmaya hiç gerek yok.

    servise gitsen bunun için tampon değiştirmeye kalkarlar sonra satarken "arabada ön tampon değişti" olacak, alacak adam da ciddi kaza diye kıllanacak, değeri düşecek falan filan. hatta bana kalsa hiç yaptırmam bile bu hasarı ama neyse
  • Büyütecek birşey yok bence.Allah kötüsünü vermesin kaza deyince ciddi birşey zannettim.İki gün önce sizin başınıza gelenin aynısı benim başıma geldi.Trafikte sola sinyal verip dönecektim fakat dönüş için yol müsait olmayınca doğru yoluma gideyim dedim.Tam o esnada bir gürültü geldi.Sağımdaki şeritten sola dönen bir şahin benim aracın sağ ön tarafına vurdu geçti.İleride ikimizde durduk.Baktım arabadan bir asker indi.Ben aracıma baktığımda korkutuğum gibi bir durum olmadığı için ve hatam da olduğu için neyse geçmiş olsun diyip devam ettim.O da tamam abi dedi gitti.Eve geldim.Aracın sağ çamurluk kastırdığı için bombe yapmıştıÇamurluk ve tampon vidalarını söküp elle düzelltim.Daha önce kaynak yaptığım far ayaklarının ikisi kırılmıştı.Onu da söküp ısıtılmış telle kaynakladım.Sonra pasta cila ile o araçtan benim araca geçen boyayı çıkarınca eskisi gibi oldu.Sizin hasar benimkinden de az.Pasta cila ile silince birşey kalmaz.Tampon çamurluk arası da ayarla halledilir bence.Far ayağı kırıksa da tamir ettirin.Eliniz yatkınsa kendiniz bile yapabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.