Merhaba, İstanbul'da doğup büyüyünce oradaki trafik karmaşası gözümü hep çok korkuttugu için yıllarca araç sürmeyi istemedim. Ancak eşimin tayini nedeniyle geldiğimiz ilde ,araç şart oldu. Bizde bir kursa yazıldık. Hiç araç tecrübem yok sadece bir yarım saat bir yakınım arabayı tanıttı az çok, araçtaki ayakları vs öğrendim. Kursta ise şuan üç gün gectı .Elimizin altında pratik yapabileceğımiz bir araç yok. İlk gün hocada iyisin bayanlar genelde panik yapıyor dedi ama sonraki günler bozmaya başladım .Arabayı henuz bir defa stop ettirdim ama vites değiştirirken zorlanıyorum. Üçten ikiye alamıyorum mesela. Hoca da ilk beş ders öğrendin öğrendin sürüşü yoksa zor olur dedi. Araç alana kadar kaydımı dondursam mı acaba sizce bu şekilde ilerlemem mümkün mü sadece,sürücü kursu desteğiyle gidilir mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sadece Sürücü Kursundan Araç Kullanmayı Öğrenmek Mümkün mü?
Sürücü kursu, araç kullanmayı öğrenmek için yaygın bir yoldur. Ancak sadece sürücü kursundan araç kullanmayı öğrenmek mümkün mü?
Sürücü kursundaki direksiyon derslerinin sayısı ve süresi, kursun programına bağlıdır. Genellikle, 14 saat direksiyon dersi alırsın ve bu dersler genellikle 1'er saatliktir. Teorik dersler ve sınavlar da dahil edildiğinde, sürücü kursu genellikle birkaç hafta sürer.
14 saat direksiyon dersi, araç kullanmayı öğrenmek için yeterli olup olmadığı tartışmalıdır. Bazı kişiler için yeterli olabilirken, bazıları daha fazla uygulamaya ihtiyaç duyabilir. Ayrıca, derslerin kalitesi ve eğitmenin deneyimi de önemli faktörlerdir.
Sürücü kursunda araç kullanmayı öğrenmenin bazı avantajları vardır. Eğitimli eğitmenler tarafından denetlenen güvenli bir ortamda pratik yaparsın. Ayrıca, teorik dersler, trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri hakkında bilgi sağlar.
Ancak, sadece sürücü kursundan araç kullanmayı öğrenmenin bazı sınırlamaları da vardır. Kurslar genellikle sınırlı bir süre içindir ve gerçek trafik koşullarında yeterli deneyim sağlamayabilir. Ayrıca, kurslar genellikle pahalıdır.
Bu nedenle, sadece sürücü kursundan araç kullanmayı öğrenmek mümkün olsa da, yeterli olmayabilir. Gerçek trafik koşullarında daha fazla pratik yapman ve deneyimli bir sürücü eşliğinde sürüş yapman önerilir.
Direksiyon sınavında komisyonun yönlendirmesi, bölgeye ve düzenlemelere bağlıdır. Bazı bölgelerde komisyonlar, öğrencileri belirli rotalarda yönlendirebilirken, diğer bölgelerde öğrencilerin kendi rotalarını seçmelerine izin verilir.