Şimdi Ara

Kaza anında trafik cezası uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başına ufak tefek kazalarda dahil olmak üzere bu konuda tecrübeli olanlara bir soru sormak isterim.Dün sabah bir ilkokul önünde yaya geçidinde durarak öğrencilere yol verdim,dahada doğrusu ben geldiğimde öğrenciler yoldaydı...Durduktan 3-4 saniye sonra arkamdan bir fren sesi baktım bir araç hafifçe salladı beni ...Malum ticari minübüslerden bir tip indi baktık benim araçta pek bişi yokAdamın ilk sözü abi niye yol veriyorsun devam etseydin ya olduBu söze çıldırdım zaten

Oldu arkadaş bidahakine önüme geleni ezerim senin işin görülsün dedim...Neyse herifte jeton düştü özür dilerim bir şey yok oluyor bazen vs.dedi.10 yıldır araç kullanıp kimseye dokunmayan biri olarak pek olur görmedim tamamen dalgınlık,işgüzarlık vs.Neyse Allahtan bişi yoktu boyada hafif 2-3 cm.lik yerde kalkma olmuştu.Arayalım polisi kasko gelsin cezayı kessin vuranın aklı başına biraz gelir dedim.Yanımdaki arkadaş boşver gelirse bizede en az 100 kağıt keser zaten bu boyanın rutuşu 30-40'ı geçmez dedi...Adam 30 kağıt uzattı almadım sinirden Neyse sorum %100 haklıyım yaya geçidinde durmuşum okul kapısının önü adamda süratli gelmiş duramamış ben olmasam 1-2 öğrenciyi katabilir altına ama polis gelirse benidemi cezalandırıyor?Yada durduğum yer kırmızı ışık olsa adam duramayıp gelip vursa kırmızı ışıkta durma cezasımı alıyorum?Eğer alıyorsam bu çok saçma değilmi?Saygılar...Kazasız günler...

• valla sana kesmemesi gerekiyor polisin

çünkü %100 arkadaki suçlu

eğer ikinizdede kusur bulursa her iki tarafada kesiyor

benim bildiğim ve başıma gelen olydada böyle oldu

birinde ben susçsuzdum karşıya yazdı bana yazmadı

birindede biz suçluyduk arkadaşa yazdı karşıya yazmadı

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • suç kimdeyse ona yazar. zaten adamın hemen 30 ytl uzatmasından anlayabilirdin. minibüsçü tecrübelidir

100 değil de en küçük ceza sanırım 42 ytl onu yazardı minibüsçüye.. e minibüs işten de kalacaktı vakit kaybı fln.. 30 ytl iyiydi.. peki sen naptın? polis mi geldi? sonra ne oldu
    sucsuza yazmiyorlar benim uno ya bi partner geri geri carpti onun tamponundaki demir benim tamponu deldi..adam 50 ytl vereyim dedi oldu yok hic vermeseydin dedim bende polis cağirdim bende cunku baya buyk bir parca kirildi ayrica yerinden cikti tampon...

polis geldi bakti demirin icine girdiğini görünce arkadan carpma olmadiğini anladi ki zaten ben duruyordum yere fren izi falanda yok 8 de 8 adama vermis sucu zaten ona ceza kesti sadece bana sen git dedi imza atip gittim bende

bu arada iyki cağirmisim tampon değisti boya iscilik vs 280 tutmustu ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 29 Mart 2007; 11:02:36 >

• Bazı polisler kafadan madde 37/1a'dan (rakamı doğru hatırlamıyor olabilirim)ceza kesiyorlar.
    Benim de başıma geldi, kazada hiç kusurum yok gidip madde 37/1a cezası kesmiş. dedim nedir bu? dedi ki, reflektör koymamışsınız ondan kestik cezayı. zaten hiç kimse kullanmıyor, biz de herkese kesiyoruz bu cezayı...
    anlamadığımızdan bişey diyemedik. sonradan gittim kanun metnine baktım: "...yönetmelikte belirtilen donanımların, bulundurulmaması, hazır durumda bulundurulmaması, kullanılmaması..." şeklinde bir kabahatten bahsediyor. Bizim memur da neden reflektör kullanmadın diye bu maddeden ceza kesiyor.
    Oysa ki sadece reflektör değil, ilk yardım çantasını da kullanmadım (yaralı yok), yangın tüpünü de kullanmadım (yangın yok), istepneyi de kullanmadım (lastik patlak değil), bunlara kıl olmamış, reflektöre kıllanıp ceza kesmiş.
    Sonra yönetmeliğe baktım; maddi hasarlı bir kazada ışıklı veya yansıtıcı cihaz kullanımı gerekliliğinden bahsediyor. Peki, yansıtıcı olanını (reflektör) kullanmadık, bizim dörtlü flaşörler ne oluyor, ışıklı uyarı kategorisine girmiyor mu? Bal gibi de giriyor; yönetmelikte araçların opsiyonel donanımları arasında dörtlü ikaz ışıklarından bahsediliyor.
    Taksim meydanı gibi bir yerde kaza yapınca, reflektörü nereye, hangi sokağın başına koyacağız? yoksa zaten 4'lü ikaz ışıkları yanmaktayken bir de arabanın tavanına çıkarıp reflektör mü koymamız gerekiyor.
    Acayip içime oturdu, kaza fotoğraflarıyla birlikte verdim mahkemeye, sonucu bekliyorum.
    kanun beni haklı gösteriyor, yönetmelik beni doğru buluyor, ama ceza bana kesiliyor. Bakalım göreceğiz, yanlış hesap mahkemeden dönecek mi?..

• Hayır ceza yazarken suçlunun kim olduğuna bakmaz, o raporda anlaşılır. Her iki tarafada 52 YTL ceza yazar. Şimdiye dek bu hep böyle oldu. Aslında saçma sapan bi uygulama bu. Ama yapıyorlar. Git mahkemeye ver diyor polis birde pişkin pişkin...

Ben kırmızıda durmuşum adam arkadan vurmuş trafik her iki tarafada aynı cezayı kesiyor. Bu ne işdir. Ama oluyor.

yaw adam bilerekmi yapıyor sanki..

gerçi burası türkiye

bulent_telli@mynet.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya benimde ilk defa başıma geldi baktım adam ağlanıyor boşverdim...Polisle uğraşmak istemedim adamda almadık parayı aptallığıma geldi Neyseki önemli bir şey yok ama ikiş tarafada cezayı kesiyorlarsa çok yanlış bir uygulama
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

Her iki tarafta ceza yer. Çünkü iki tarafta da dikkatsizlik olduğu düşünülür. Tek taraflı ceza olmaz kazalarda. 10 tane araç birbirine bile girse hepsine yazılır...

kırmızıda duran adamın, park halindeki aracın kabahati ne olabilir?
  • Benim başıma önceki aracımla gelmişti. Arkadan kırmızı ışıkta vurdular arabaya. %100 kusurlu olduğundan cezayı sadece ona kestiler. Bana herhangi bir ceza kesilmedi. Trafik kanunu ve iç hizmet yönetmeliğini bilmek lazım. Söylediklerimden içtihat çıkarmayın lütfen. Yani %100 böyle olacak diyemem.

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

Her iki tarafta ceza yer. Çünkü iki tarafta da dikkatsizlik olduğu düşünülür. Tek taraflı ceza olmaz kazalarda. 10 tane araç birbirine bile girse hepsine yazılır...

kırmızıda duran adamın, park halindeki aracın kabahati ne olabilir?

Tamam pardon bu olayda haklısınız. Duran araca çarpanlara tek taraflı kesilir. Anlatmaya çalıştığım iki taraflı kazalardı. Arkadaşın olayında sadece karşı tarafa kesilirdi.

Orjinalden alıntı: Yavuz

Benim başıma önceki aracımla gelmişti. Arkadan kırmızı ışıkta vurdular arabaya. %100 kusurlu olduğundan cezayı sadece ona kestiler. Bana herhangi bir ceza kesilmedi. Trafik kanunu ve iç hizmet yönetmeliğini bilmek lazım. Söylediklerimden içtihat çıkarmayın lütfen. Yani %100 böyle olacak diyemem.

Gelen polisin insafına kalmışız,kafasına göre artık...
  • Geçmiş olsun. Sanırım orda sizede polisin insiyatifi ile ceza yazılabilirdi trafiği engellemekten, kırmızı ışık olmadığı yerde yol verirseniz arkayı uyarmanız gerekirdi, Ama tabi bunlar tamamıyle gelen polisin insiyatifinde. Tabiki bana göre %100 minübüsü kullanan suçlu , zaten çıkarığ para vermesinden belli ama ne yazikki trafikteki kanunlarımız çok net değil.
    bundan dolayi tecrubelerim cok

kirmizi isikda kadinin biri arkadan carpti.. ceza bana deil kadina kesildi. bu bi ornek sadece
  • yaw ceza ona kesıldı ok de bıde polisi mesgul ettiniz trafıgı aksattınız fılan dıyede her iki tarafada kesıyor 50 kagıt gıbı bırsey.he sen ıtıraz edebılırsın ama se dolaşıyon mahkeme mahkeme o yuzden paşa paşa oduyon polise bağlı.evet normalde vuran yuzde 100 süçluysa verir.ama sanada keserse ne dıyecen kesmemı dıyeceksın polis aldırmıyor kesıyor haklıysanda mahkeme mahkeme sen dolaşıyon.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.