Şimdi Ara

Kaza Anında İbrenin Takılı Kalması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • haberlerde görüyoruz 150 ile 120 km de ibre takılı kaldı gibi..

peki bu ibreler nasıl calışıyor motor durmuş km ibresi halen 120 de akü sayesinde çalışmıyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 8 Haziran 2016; 19:39:04 >

• Allah'ın işine karışılmaz dostum.
  • Aracın ECU ünitesi kazayı algılayıp sistemi kapatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük kazalarda arabanın aldığı darbe sonucu ibre olduğu yerde sıkışıyordur diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Aracın ECU ünitesi kazayı algılayıp sistemi kapatıyor.

benim arkadasim kiytirik bir motorsikletle bir arabaya carpmisti onunda ibresi 80km/s te takili kaldi. motorsiklette o dediginiz sistemin oldugunu sanmiyorum baska bir aciklamasi olmali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik açıklamasını merak ettim. Şimdi

• büyük ihtimal, önden kazalarda, gösterge ile teker arasındaki sensörün bağlantısı kopuyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gazın Takılı Kalması Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    İyi de sensör öldü mü ibre direk dibi görür. Yada km teli kopsa. Yukarıda arkadaş kıytırık motosiklet demiş. Mutlaka fiziki bir açıklaması olmalı

• kadran ibresi altındaki düzenek çok hashastır çarpmanın şiddetiyle sıkışıp kalıyor.
  • Göstergeyi ince, hassas bi parça idare ediyor sanırım. Kaza anındada okkalı bi g kuvveti yiyorsa takılıp kalıyordur öylece...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaza haberlerinin magazin değerini çok arttırıyor bu ibreler, ibre takılı kaldı yazınca millet kaç basıyomuş diye merak edip hemen tıklıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

Şanzıman çıkış milinden gelen tel spiraldir ve kadran'a kadar spiral şekilde gelir. Kadran da o telin devrine göre yükselir veya düşer. O tel zarar gördüğünde, kilitlendiğinde kadran da kilitlenir çünkü birbirlerine bağlı olarak hareket ederler.
  • İbreti alem olsun diye

• İlk baştaki focus haberlere cıkmıstı hatta mynettede var. 200 le duran tırın altına girmişler 3 kişi ölmüş.

http://www.mynet.com/haber/yasam/ankarada-trafik-kazasi-3-olu-2063114-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Propertij2931 -- 8 Haziran 2016; 21:14:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

Şanzıman çıkış milinden gelen tel spiraldir ve kadran'a kadar spiral şekilde gelir. Kadran da o telin devrine göre yükselir veya düşer. O tel zarar gördüğünde, kilitlendiğinde kadran da kilitlenir çünkü birbirlerine bağlı olarak hareket ederler.

Eski araçlar için geçerli ve doğru tespit.
    Şuanki araçlarda km teli yerine sensörler vasıtasıyla km ve hız ölçümü hesaplanıyor.
    Ayrıca kaza anında hız göstergesi takili kalan aracın devir saatide takılı kalıyor.
    Konuya vakıf bir arkadaş açıklasada bizde aydinlansak.

• Bir haber sitesinde, aracin hararet gostergesinin 120 derecede takilmis halini cekip koyan arkadaslari gormustum. Yuksek hiz olum getirdi diye.

• Km teli kopuyor kaza anında.
  • ilk olarak bi arkadaş ortamında şöyle iddia atılmıştı arkadaşım tarafından gece yolda ilerlerken 130km hızla önüne köpek çıkıyor panik fren yapıyor ve artık çarpacağını farkkettiğinde gözü yola değilde göstergeye takılmış araç 65-70kmye kadar yavaşlamış ancak orda takılmış o anda köpeğe çarpıp hava yastığı patlamış kaza sonunda da 65km de göstergenin takıldı kaldığını söylüyordu. Onun görüşü ivmeden dolayı olduğu. Yani panik frende ortaya çıkan ivme sonucu o ibrenin kırılıp takılı kaldığıydı. Ama ben kendi aracımda da bi kaç kez ciddi panik frenler yapmak zorunda kaldım ibre takılması gibi birşey görmedim, onun kazanın heyecanıyla öyle hissettiğini düşünüyorum. İbre takılmasına yönelik benim düşüncem lastiklerin dönüşünden alıyor diye biliyorum gösterge veriyi, o tekerleklerden veriyi ileten kablonun kopması sonucu olduğu yerde takılı kalıyor diye düşünüyorum

• İbretlik fotoğraflar

• Renault artık dijital gösterge kullanıyor akü ile bağlantı kopunca göstermez sanırım. Allah kimseye göstermesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.