Şimdi Ara

'Hususi Kamyonet' Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
23.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 8 yıldır kullandığımız 2003 Renault Kangoo'muzu satıyoruz. Dün bir alıcı bulduk ve 2012 Kangoo ile +para şeklinde anlaştık. Eski arabamız ruhsatta hususi olarak geçmekteydi. Arabanın cinsini sorduğumuzda adam "Hususi Kamyonet" dedi. Bu Hususi Kamyonet olayı nedir? Daha önemlisi SRC,K2 belgesi gerekir mi? Ve 1.köprüden geçer mi bu araç? Herkese iyi forumlar..



  • bir kazanç kaydı olmaksızın kullanılanlara "hususi taşıt" deniyor.

    Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi kullanım dışında kullanıyor ise K2 belgesi zorunludur.

    K2 Yetki Belgesi :Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir. Mesela bir manavın dükkanında satmak için taşıdığı mallar kendi iştigal konusu mallardır ve K2 gerekir. Ancak doblo, kangoo, caddy, partner tarzı kamyonet olarak tescil edilmiş ancak çift sıra koltuklu ve camlı panelvan olan esasen otomobil olarak kullanılan araçlar K2 den muaftır. SRC ise mesleği şoförlük olanların almaları gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
  • bildiğim kadarıyla vergisi biraz daha düşük oluyo ama her yıl muayne istiyo 1.köprüdende geçmiyor.
  • yok vergide az değil, 2012 1. taksit 413 tl (1-6 yaş aynı)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.