Şimdi Ara

Kaynağı belirsiz ATH'lar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
7
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ülkemizde uzun süredir forumlarda ve satış sitelerinde satılmakta olan kaynağı belirsiz Audio-Technica ürünlerinin üzerinde bir sahte muhabbeti döndürülüyordu. buna karşın ürünleri alanların yorumları oldukça iyiydi. ben bu sahte söylentisi yayarak karalama yapan kişilerin başka ürünler hakkındaki abuk sabuk yorumlarını gördükten sonra bunların aslında nasıl para harcanır dışında birşeyden çakmayan ama sesi çok çıkan ortam insanları olduklarını anladım.

bu konudaki merakımı gidermek ve konuya bir açıklık getirmek üzere Aliexpress'ten aşırı ucuz fiyatlara alınıp millete pahalıya satılan bu ürünleri sipariş etmeye başladım. daha önce Amazon'dan alınma CKS990iS (Ships from and sold by Amazon.com), AccessoryJack'ten alınma CKM500, CDJapan'den alınma IM50, elmasepeti.com'dan alınma CKF500, CKF303 ve C505 kullanmış birisi olarak, Aliexpress'ten gelen ürünlerin anlatıldığı gibi sahte ve/veya asla alınmaması gereken berbat kulaklıklar olmadıklarını sabitledim.

Audio-Technica modelleri inceleme ve kıyaslamaları için diğer konuma bakınız:
    https://forum.donanimhaber.com/m_120262399//tm.htm

bu konuyla benzer bir durum olan Aliexpress Shure SE215'leri mevzusu için:
    https://forum.donanimhaber.com/m_111599899//tm.htm

BANA MAL GÖNDERMEK

"ben de Aliexpress'ten almayı düşünüyorum ama gelen üründen nasıl emin olacağım ? oradan mı alsam buradan mı ? peki şuradan alayım mı ne dersiniz ?" diye mesajlar alıyorum sürekli. arkadaşlar, benimle aynı yerden alsanız bile benim size tam olarak nasıl bir ürün geleceğini önceden bilme imkanım yok. Aliexpress bir deniz, sahteye, dayanıklılık sorunluya, ilk defa kullanıyorsanız farketmekte zorlanacağınız ses kusurlu ürüne rastlamanız mümkün. kafanıza takıldıysa aldığınız ürünü bana gönderebilirsiniz veya alırken benim adresimi vererek direk bana gelmesini sağlayabilirsiniz.

bu süreçte bilmeniz gereken, benim herhangi bir ters durumda (ürün testler sırasında göçebilir, sahte veya sorunlu olduğu anlaşılabilir vs.) olumsuz sonuçlardan sorumluluk almayacağım ve kargo ücretlerini sizin ödeyeceğinizdir. purchase protection süresi bitmeden, bitmek üzereyse uzattıktan sonra gönderirseniz olumsuzluk yaşama ihtimalimiz düşer. fazla kargo ödemek istemeyenler için 2-3 liralık oldukça ucuz PTT gönderim seçenekleri mevcuttur. bu kadar zahmetten kaçıyorsanız bana anlamsız özel mesajlar atma zahmetine de girmeyiverin bir zahmet.

AHH YAMYAM EFENDİLER AHH

zamanında engin isimli, benzer bir konuda incelemesi (link) bulunan kişiye forumdaki clinteastwood1981 (yahya) sahte mi satar diye sormuştum. evet o kesinlikle sahte satar demişti (ki leblebi gibi satış yapıyor bu arkadaş) öyle mi yani demiştim, öyle demişti. yani öyle diyorsun demiştim, başka birşey dememişti. leblebi deyince şimdi sabahın bi saati canım çekmez mi... sıcak sıcak olsa da yesek, neyse...

Engin, söz konusu konuda almış olduğu CKM99'un görsel farklarını gösteriyor, verdiği sesi önemli oranda kötü ve "orjinalinden" farklı bulduğunu söylüyordu. ben ise Aliexpress'ten 16 dolara almış olduğum CKS77'lerden son derece memnun kaldım. aldığım ATH ürünleri hakkındaki ses kıyaslamalarımı girişte linkini vermiş olduğum konuda detaylı olarak anlatıyorum. burada söyleyeceğim, Aliexpress'ten gelen ürünlerin yine girişte bahsetmiş olduğum güvenilir kaynaklardan alarak kullandığım modellerle genel olarak şüphe götürmez biçimde benzer ve üstelik CKS77 modeli başta olmak üzere onların hepsinden daha iyi olduğu. bu CKS77 macerasının üzerinden çok sular aktı ve artık Aliexpress'ten almadığım ATH modeli kalmadı diyebilirim. elime geçen ürün sayısı arttıkça bu konudaki görüşlerim de pekişme gösterdi.

biraz da fiyatlardan bahsetmek gerekirse, mesela CKS77'yi forumdan almaya kalktığınızda 140-150 lirayı sıvı döküyordunuz (dolar kuru o zamanlar düşük olmasına rağmen). ürünün esas fiyatı ise aliexpress'te 15-17 dolar civarıydı, ben de o fiyattan birkaç tane getirtmiştim. bu ürün artık Aliexpress'te bulunmuyor, forumda da aynı anda tükendi. bu tarz ürünler toptan alımlarda 3-4 dolar daha ucuzlayabiliyordu. hatta indirim dönemlerinden birinde CKS77'nin tek olarak 12 dolara indiğini bile görmüştüm. Aliexpress'teki ürünler Ebay'de genellikle çok daha yüksek fiyatla bulunur. ATH kulaklıkları da aynı şekilde orada daha pahalıya bulunuyor. resmi fiyatı daha yüksek olan modellerin Aliexpress fiyatı da görece daha yüksek oluyor. mesela CKS77 16 dolarken CKS99 ve 100 fiyatları 30 küsür dolarlara kadar çıkıyordu.

Türkiye'deki satıcılar ürünleri böyle ucuz fiyatlara alıp kat kat pahalıya satıyorlar. benim bunların yaptığı işe bir itirazım yok aslında; adamlar ticaret yapıyor, devamlı stok bulunduruyor, ürünleri kontrol edip bir sıkıntı var mı bakıyor (tabii bu konuda başarılı olduklarını varsayıyoruz). dolayısıyla istediği fiyatı da koyabilir yani. ancak buradaki sıkıntı bunlar ürünleri nereden, nasıl, kaça aldıklarını saklama eğilimindeler. bu da beni bu incelemeye götüren şüpheli söylentileri yaratıyor. peki neden bu arkadaşlar sahte muhabbetleri onların da canlarını sıkmasına rağmen kaynaklarını açıklamıyorlar ? cevap gayet basit; 35 liraya aldıkları kulaklığı 120 liraya, 45 liraya aldıkları kulaklığı 150 liraya, 75 liraya aldıkları kulaklığı 250 liraya, 90 liraya aldıkları kulaklığı 400 liraya sattıkları ortaya çıkarsa hiç satamayacaklarını düşünüyorlar.

geçmişte satış yaptıkları kişilerin de bu durumu öğrendiklerinde kendilerini boğazlayıp, sonra da boğaz turuna çıkaracaklarını düşünüyorlar. daha önce de dediğim gibi ben bu arkadaşların alım satım yapıp para kazanmasına karşı değilim. sonuçta insanlar Türkiye'den çabuk almak isteyebilir ve yurtdışından gelmesini beklediği ürünün sorunlu veya beklenen performansın dışında çalışmadığından emin olmak isteyebilir. dolayısıyla bu satıcılardan almayı tercih edebilir (tekrar not edeyim tabii bu satıcıların özenli ve testlerde başarılı olduğunu varsayarsak). ancak sonuçta insanlar gerçek fiyatlar ortada olmayınca normalde yapmak istemeyecekleri bir alışverişi yapmış durumda kalabiliyorlar (buna halk arasında kazıklanmak diyoruz). bu da doğru birşey değil. insanların neyin ne olduğunu bilme hakkı var. bu kulaklıklar nedir, nerden kaça gelir bilirsin sonra istediğin kaynaktan alırsın.

ticari satış yapanların bu kurnaz suskunluğu sattıkları ürünler hakkında da yanlış algıların önünü alabildiğince açıyor. ben ise halkın vaziyetu'su olarak olaya el koyup ne nedir anlatıyorum. kulaklık dünyasını herhalde Xiaomi Piston'culardan öğrenecek değildik...

ENGİN'İN CKM99 İNCELEMESİ HAKKINDA BUGÜN DÜŞÜNDÜKLERİM

o incelemeyi bugün pek gerçekçi bulmadığımı söylemek zorundayım. öncelikle SE215 konusunda da gösterdiğim üzere, ürünlerin görsel farklılıklar içermesi yani dışının oturtma olması orjinalliği hakkında fikir vermeye yetmiyor. çünkü çin piyasası sandığımızdan daha karışık. ikincisi, incelemeyi yapan kişi burn-in diyip duruyor ki başlı başına bir felaket. batıl inançlarla hareket eden birinin laflarına elbette ki güvenemem. görüş farklılığı falan bunları külahıma anlatınız. muhtemelen EQ da kullanmayı bilmeyen bu kişinin sibilans deyip durarak tizlerden şikayet etmesi de bana hiç gerçekçi gelmiyor. tını farkı, midlerin açık koyu falan olması vs. tuhaf tuhaf tabirler de incelemelerinde gırla gidiyor.

zaten bu firmanın esas ürünlerini içeren Solid Bass serisi dururken neden CKM99 diyesim geliyor. bu minnacık CKM99 bir zamanlar herkesin elinde dolaşıyordu. kaliteli olacam diye CKS serisine "bas" diye tükürüp bunlara kaçıyorlardı ki CKM500 tuhafına f/p etiketi yapıştıracak kadar da ileriye gitmişlerdi. arkadaş incelemesinde öyle bir enstrüman üretimi tabir etmiş ki en rezil kulaklığı bile incelese muhtemelen f/p kralı diyecek birisi olarak (ki 42 dolar dediği CKM500'ü incelerken demeye getiriyor da zaten) nedense sahte diye kafayı taktığı kulaklığın karman çorman ses verdiğini iddia ediyor. nerden baksan çok şüpheli göründü bana bunlar. ara sıra doğru söyledikleri de olmuyor değil, mesela CKM500'ün tizlerinden şikayet etmesi bana oldukça mantıklı geldi ama incelemenin geri kalanındaki sürüyle anlamsız tespiti koyacak yer bulamıyorum.

bunlarla beraber, konumuz "sahte" ya, aliexpress'te değişik firmalar tarafından üretilmiş CKM99'lar gördüğümü de ekleyeyim (üzerlerine ATH yerine kendi logoları basılmış şekilde). bunları gördüğümde Engin'in incelemesinin de etkisiyle "vay o sahteler bunlar demek ki" diyerek uzak durmuştum. bugünkü tecrübelerim ışığında hiç de emin olamıyorum. elbette sahte diye birşey var bu dünyada ancak tam olarak hangisi gerçekten sahte bunu kim söyleyecek ? kimin lafına güvenilecek ? sonuçta bütün mesele bu aslında ve ben kendimden başkasına güvenmemem gerektiğini yaşayarak öğrendim.

BUNLAR SAHTE Mİ ? DEĞİLSE NE ?

bu ürünlerin ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. ancak ne olmadıklarını biliyoruz ve ne olabileceklerini tahmin ediyoruz (biz ?). bu konuya girmeden önce şunun anlaşılması gerekir: ses konusu detaylı bir konudur, 20hz'den 20.000hz'e kadar yolu vardır. piyasada sayısız marka ve model olmasına rağmen birbiriyle yüzde yüz aynı ürün bulamazsınız. bunun sebebi kulaklıkların tasarlanışı ve üretimi arasında kan bağı olmasıdır.

üretimi değiştirirseniz ses de değişir. tasarımı değiştirip aynı üretim sürecini kullanırsanız da aynısı olur. özellikle belli bir seviyenin üzerindeki, yani en az bir açıdan ciddi fark yaratan bir ürünü alıp reverse engineering dediğimiz, yani yapılmış ürünün içini açıp kurcalayarak nasıl yapıldığını anlayıp, 20hz'den 20.000hz'ye kadar birebir hatta birebiri geçelim çok yakın kopyalayabilecek bir teknoloji bu dünyada mevcut değil. kimse böyle birşeyle uğraşamaz, beceremez. hadi teorik olarak mevcut olabilir desen bile pratiği mantıklı olmaz zira o kopya çıkarılana kadar aşırı bir uğraş sarfedilmesi gerekir. her özelliğini birebir benzetmeye çalışırken yapılacak sayısız deneme yanılma sırasında tüketilecek materyali ve harcanacak vakti oturun düşünün. o kadar uğraşacak vaktin ve naktin varsa hacı babayı piyasaya sürersin yani neden üç beş dolara sahte ürün peşinde koşasın. yani zaten teknik olarak mümkün olamayacak birşeyi olabilir varsaysak bile harcanan emek elde edilecek kazanca değmez. yahu nereden baksan saçmadır.

mesela Vsonic gibi bazı meşhur Çin firmaları kendi ürünlerini Shure, Westone, Sony gibi firmaların belli modellerini baz alarak yaptıklarını duyururlar. görece başarılı ürünler üreten bu gibi firmaların ürünleri de elbette zikredilen marka ve modelleri sadece ortalama bakımdan andırabiliyor. bu olay aslında "sound signature" yani "ses imzası" adıyla zaten bilinen bir kavram. vaziyetu keşfetmedi yani ama tabii herkes aynı şeyi anlatmak için kullanmıyor bu kavramı da. niye durup dururken "imza" demişler ? çünkü o küçük titreşimlerle ses elde ederken bol miktarda deneme yanılma yapıyorsun. üzerinde çalışılan ürünün özel bir tasarım ve üretim süreci oluşuyor. bu süreç sonucu ortaya çıkan yapı sana o çalışmanın bir imzasını veriyor. yani elinde o ürün için bir "know-how" denilen teknik bilgi birikimi oluşuyor ve bu kritik bilgiyi kim yada hangi firma elinde tutuyorsa birebir olarak aynı ürünü üretebiliyor. bu konu elbette ki sadece kulaklık dünyasıyla da sınırlı değil.

sonuçta iki benzer varsayılan üründen birinin tiz amplifikasyonu %10 geridir, diğerinin bas amplifikasyonu %15 ileridir. birinin ses boyu %5 büyüktür, diğerinin frekans ayrımı %15 geniştir. birinin ses seviyesi %20 ileridir, diğerininki %5 düşüktür, bu böyle gider. dikkat ederseniz sadece genel parametrelerden bahsettim, verdikleri actual sesteki farklılıkları bir kenara koyun. yani kardeşim, aynı olmadıklarını değişik açılardan sürekli hatırlatırlar sana. işte zurnanın zırt dediği yer burası. çünkü doğru dürüst incelenmeden sahte denip geçilen bu ürünler aşırı derecede orjinallerine benziyorlar. bu da esas kısımları, yani sesi bize ulaştıran sürücü kısımlarının aynı kaynaktan geldiğine işaret ediyor. bu tarz kıyaslamaların çok dikkatli yapılması ve ürünlerde bir farklılık varsa da bunların sahte denilmeye yetecek kadar teknik fark içerip içermediği aklı sağlam çalışan insanlar tarafından değerlendirilmedir.

bu ürünler sahte olmanın dışında tamir edilmiş, sürücüsü aşırılmış geri kalanı oturtulmuş, defolu, çin içerisinde ikinci el toplanıp satışa konulmuş, kalite kontrolünden geçemeyip (bu kontrollerde hata payı da vardır yani sağlam ürün çöpe de gidebilir) kenara ayrılmışken bir şekilde ele geçirilmiş, orjinal firma adına üretim yapan küçük üreticilerin işi öğrenmesi sonucu paralel üretime geçirilmiş vs. vs. olabileceğini getiriyor. bu teoriler çoğaltılabilir. neticede sahte dediğimiz zaman ürünün orjinaliyle bir bağlantısı olmaması gerekir. ancak maalesef bu piyasada ağzı olan konuşuyor ve pabuç kadar da dilleri var.

JVC FXT90 KOPYALARI OLAN MOE SS01, TTPOD T1-E, VJJB V1 ÖRNEKLERİ

ucuza ve/veya kutusuz temin edilen ürünlerle ilgili ne zaman sahte tartışması yapılsa aklıma bu konu geliyor. bu yüzden sizlerle paylaşıyorum. bir sebepten huylandığı ürüne daha kullanmadan sahte diye kusarcasına tüküren vatandaşlar nedense bu konuda sessiz kalıyorlar. forumda benimle kavgaya tutuşan bir adet eski yönetici şahıs (GeCCe) Aliexpress'te ve forumda satılan kutusuz ATH kulaklıklara daha kullanmadan sahte diye çemkirirken, kendisi MOE SS01 satışı yapıyordu ki kahkahalarla güldürmüştü bu çelişki beni :)

peki neden bu şahıs işine gelmeyen ürüne sahte derken, işine geldiği ürünün sessizce satışını yapıyordu ? konu aslında çok basit: MOE SS01 piyasaya çıkarken Head-Fi'da bir incelemeci "cool" bir konu açtı ve ürünü yağlayıp balladı (link). işte bu kadar. o incelemede yazıldığına göre MOE'nin çatı şirketi Aipon'muş, Aipon da JVC kulaklıkları için üretim yapan bir numaralı üreticiymiş. yani MOE diye bir Çinli firma çıkıp bize JVC teknolojisi getiriyormuş ve SS01 ismiyle piyasaya sürdüğü bu ürün aslında JVC FXT90'ın revize edilmiş bir kopyasıymış. Google'da JVC FXT90 ve MOE SS01'in resimlerini, teknik özelliklerini ve açıklamalarını karşılaştırın isterseniz. tamamen aynı olduklarını göreceksiniz. tabii ardından TTPOD T1-E ve VJJB V1'inkilere de göz gezdirmeyi unutmayın çünkü bunlar da aynı MOE örneğinde olduğu gibi JVC FXT90'ın daha da ucuz varyasyonları.

T1-E, uzun süre 60 dolar civarında bekleyen SS01'ın yarı fiyatı yani 30 dolar civarına satılmasına rağmen tamamen aynı sesi veriyordu. VJJB V1 ise bas çıkışı konusunda daha geri bir versiyon ancak bu da TTPOD'ın yarı fiyatından da aşağıya satılıyor. TTPOD'ın E olmayan düz T1 modeli de vardı ve bu E ibaresinin "Bass Enhanced" manasına geldiğini düşünürsek, kullanmadım ama ben bu VJJB sürümünün düz T1 ile aynı olabileceğini düşünüyorum. ben kendi MOE'mi sonradan Vsonic tarafından satın alınan güvenilir satıcılardan lendmeurears (LMUE)'den almıştım. T1-E'yi ise Aliexpress'ten kutulu olarak temin ettim. VJJB zaten Aliexpress dışında satılmıyordu aldığımda, siz okurken başka yerlerde bulunabilir durumda olabilir. bunlardan sonra da artık bu sese aşina olduğumdan korkmadan Aliexpress'ten 20 küsür dolara FXT90 Gold (sarımsı tonları olan versiyonu Gold diye geçiyor) da aldım. JVC logosuyla satılan ürün neye benziyormuş bakmak için ve yine çok az farkları olmakla beraber aynı ürün olduğunu sabitledim.

Aliexpress'ten aldığım FXT90'ı forumda satarken bir arkadaş bana özel mesaj atıp Head-Fi'daki "sahte vs. orjinal" kıyaslama konusunu göndermişti. benim elimdeki orda sahte denilen üründeki görsel farkları içermiyordu ancak konuyu fazla uzatmadım. bundan bahsetmemin sebebi yine insanların algı biçimlerini göstermek. JVC için üretim yapan bir firmanın bağımsız olarak MOE adıyla kendi ürününü piyasaya sürebileceğine inanan ve bunda bir gariplik görmeyen aynı insanlar, Aliexpress'te ucuza FXT90'ın ta kendisinin satılabileceğine inanmayabiliyor. ben ise tüm bu tecrübelerimin ışığında neden olmasın yahu diyorum. biraz tutarlı olun, aynı ürünü farklı isim ve kasa kullanarak piyasaya sürebiliyorlarsa, hatta revize edebiliyorlarsa, orjinal görünümlüsü daha iyi satar diye düşünerek o haliyle de sürebilir aynı firmalar veya bu ürünler ellerinde kalmıştır satıyorlardır.

işin aslı bir insan ille de ucuza satılan ürünlerden şüphelenmek istiyorsa önünü alamıyorsunuz. esas mesele budur. bu başlıkta anlattıklarımın amacı, şüpheli gördüğünüz ürünleri değerlendirirken aklınıza hep MOE SS01 ile başlayan bu JVC muhabbetinin gelmesini sağlamak. böylece daha sağlıklı değerlendirmeler yapıp her gördüğünüze çemkirmemeyi öğrenirsiniz. evet Çin diye bir ülke var. bütün büyük firmalar gidip orada üretim yapıyor. küreselleşme müreselleşme işin bir sürü ayrıntısı var. kendi ülkeleri pek de tıkırında olmamaya başlayan uluslararası şirketler ellerindeki teknolojiyi kaptırıyorlar. bu da üzümünü ye bağını sorma kabilinden durumlar ortaya çıkarıyor.

KUTULU MU KUTUSUZ MU YOKSA CTHULHU ÖLDÜ MÜ ?

bir de bitmek tükenmek bilmeyen bir kutulu-kutusuz muhabbeti var. hayattaki amacı adeta bu muhabbeti asla çözüme ulaştırmadan sürekli sıcak tutmak olmuş ve bundan beslenen birer organizmaya dönüşmüş olanlar var.

artık şu anlaşılsın: piyasada en çok ve yaygın bulunan sahte ürünler Sony ve Beats gibi firmalara ait oluyor ve bunlar gayet kutulu, takım elbiseli, eli yüzü düzgün olabiliyor. uluslararası ticaret eskiden biz sıradan insanlar için bilinen birşey değildi ve vergiler var diye biliyorduk. sonra ortamlar değişti. öncelikle şunu anlayalım, uluslararası gönderilerde kutu ve içeriğindeki küçük oynamalar ücreti etkiliyor. bu çok büyük bir miktar olmuyor ama 1 doların ülkemize kaç liraya karşılık geldiğini hatırlayalım. rekabet yüzünden artık satıcılar birbirlerini boğazlıyorlar. 16.20 dolara bir ürün varken kimse gidip 17.70 dolara almıyor kardeşim. öte yandan Aliexpress'ten ucuza aldığım ürünlerden CKS99 ve CKR10 kutularıyla geldiler. yani kutu yok değil sadece duruma göre bulunabilirlikleri değişiyor.

satıcılar açısından bakıldığında toptan getirtilen ürünler belirli bir miktarı aşınca kargo, vergi vb. ücretlerin katlanması söz konusu. bu yüzden toptan alırken kutuları üst üste yığıp almaktansa yerden tasarruf için kutusuz getirmeyi tercih edebiliyorlar. bunda şaşılacak birşey yok. dolayısıyla artık şu kutulu-kutusuz muhabbetine bir son verilmeli ve bu muhabbeti yapanlar tecrübesizliğe geldiklerini kabullenmeli. sahte muhabbeti bitsin demiyorum ama artık bu iki arkadaşı birbirinden ayıralım, kabak tadı vermeye başladı. bakın Aliexpress'te Moxpad yetkili satıcısı var, Moxpad'in web sitesinde adamlar çıkıyor. bir iki dolar farkla hem kutulu hem kutusuz satıyorlar. bu adamlar kabak mı ? her gördüğünüz kutusuz ürünü sahte sanmayın. her gördüğünüz kutulu yada yüksek fiyatlıyı da orjinal sanmayın.

en basitinden şunu düşünün be kardeşim, burada konuştuğumuz ürünler f/p kralı ürünler. nice f/p kralı diye geçinen 10 kat fiyatlı ürünler bunların yanında çöp bidonu. bunlar nasıl sahte ki hem bu kadar yüksek performans veriyor, görsel olarak orjinaline bu kadar benziyor ve bu nasıl bir kombinasyon ki bütün bunları yapan firma alt tarafı bir kutuyu yapamıyor (Çin'de olmasına rağmen). saçmalamayın artık biraderler ya. valla saçmalamayın. yani başka birşey kalmadı da, kutu mu kaldı sorun olarak. üstelik kutusu yok dediğiniz ürünlerin kutusunu üretmenin özel bir zorluğu da yok. basit basit kutular. kim öğretti size bunu ya ?

CLINTEASTWOOD1981 KAYNAKLI CKS77 ELE GEÇTİ

evet arkadaşlar, Xiaomi Piston'la mücadele ve intikam tugayımızın yaptığı başarılı operasyon sonucunda 1 adet clinteastwood1981'den alınma CKS77 çalışır durumda ele geçmiştir. söz konusu cihazı Sidy DM3 takasında ele geçirdim (aldığım kişi ozansahin) ve işimi bitirip sattım. bu cihaz 1 yıl civarı bir süre kullanılmıştı. Aliexpress'ten ise toplamda 4 adet CKS77 aldım. cihazların hepsi sorunsuzdu ve jack plastiğindeki mikro farklılıklar dışında hepsi aynıydı.

Aliexpress'te şuanda satılan ürünlerle forumlarda geçmişte satılmış olan ürünlerin görsel veya işitsel farkları bulunup bulunmadığı merak ettiğim konulardan biriydi. clinteastwood1981 Yahya kaynaklı bu ürünün bazı görsel farklarını buldum. üstelik bu farklardan biri sadece Aliexpress'tekilere karşı değil, Amazon'dan alınma CKS77'lere karşı da mevcuttu (forumdakiler orjinal, Aliexpress'tekiler sahte yaygaracılarına da kötü haber!). bu görsel farklara karşın ürünlerin verdikleri seste herhangi bir farklılık tespit edemedim.

Kaynağı belirsiz ATH'lar

iki cihaz arasındaki en büyük farklardan biri buydu. Aliexpress kaynaklının deliği guccukkene clinteastwood1981'inki ise neredeyse beni bile içine alıyordu. R ibaresinin yanındaki küçük deliklerden bahsediyorum, uçlardan değil. foto sırasında cihazlara hangi uçların takılı olduğuna hiç dikkat etmedim zaten kutusuz CKS77 modeli tek ve resmi satışındakiyle alakası olmayan bir uçla geliyor.

Kaynağı belirsiz ATH'larKaynağı belirsiz ATH'lar

Youtube'daki totallydubbedHD (solda) ve TheTechFreak (sağda) kullanıcılarının unboxing (kutu açma) videolarından aldığım ekran görüntülerini görüyorsunuz. ilkinin videosunun başını ve sonunu dinledim, nerden kaça aldığını söylemiyor ama ürün kutulu. muhtemelen Amazon'dan alınmadır. video tarihi 3 sene önceyi işaret ediyor. ikinci videodaki velet Amazon'dan Eylül 2015'de 85 dolara almış ve 120 dolara göre çok iyi aldığından gayet memnun konuşuyor (karnıma ağrılar girdi bunu dinlerken).

resimlerden anlaşıldığı gibi iki CKS77'nin de deliği Aliexpress'ten gelenlerde olduğu gibi küçük. resimlerde kıyaslamayı kolaylaştırıcı ufak dokunuşlarda bulundum. soldaki görüntünün yeşil olması webcam, açı ve ışık farklarından oluşan birşey yoksa ikisi de siyahtır. bu delik farkına orjinal-sahte tespiti için eğilmediğimi hatırlatırım. ben bu konuya bakışımı uzun uzun anlattım zaten, benim için ses önem arzeder. bunları herşeyi dış görünüşle değerlendirip karar veren kitleyi tokatlamak için yapıyorum.

Kaynağı belirsiz ATH'lar

Aliexpress'in jakı daha sarı. bu fark kullanım sonrası da olmuş olabilir tabii, sonuçta ne kadar kaliteli kaplama kullanıyorlar ki ? neticede bir yıla yakın kullanılmış bir üründü yani. kesin bir fikrim yok.

Kaynağı belirsiz ATH'lar

Mr. Jack'in üzerindeki tabaka clinteastwood1981'inkinde pek boşluk içermiyor. halbuki Aliexpress'lerin her biri değişkenlik gösteriyor. en boşluklu ürün buydu. diğerleri kademe kademe clinteastwood1981'e doğru yaklaşıyor ama hiçbiri onunki gibi değil. bunlar çok mikro detaylar, dikkat ederseniz çok yakın çektim. Youtube videolarında jakın bu kısmı net görünmüyor ancak bu durumun Aliexpress'tekine özel olduğunu tahmin ediyorum.

Kaynağı belirsiz ATH'lar

iki cihazın kablo zırtlağı farklı yerlerde başlıyor, Aliexpress daha erkenci. kablo zırtlağının kablo giriş bölümlerindeki plastik kalıntısına dikkat ettiniz mi ? ben epey sonra resimleri incelediğimde farkettim. bu normalde fotodaki kadar seçilemiyor o yüzden farketmedim başta. bayağı bi yakın çekime alınınca dikkat çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 10 Aralık 2017; 8:49:40 >

• forumdaki eastwood1941'in (1981'miş herif ya nerden çıktı 1941 :D uyarmadığınız için teşekkürler ben kendim buldum) sattığı cks77 kıyaslaması konuya eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 29 Aralık 2015; 18:04:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaziyetu

forumdaki eastwood1941'in (1981'miş herif ya nerden çıktı 1941 :D uyarmadığınız için teşekkürler ben kendim buldum) sattığı cks77 kıyaslaması konuya eklenmiştir.
    Forumda hayranınız olan bi benmi varım acaba bu arada bunun gibi incelemeleri bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 5 Ocak 2016; 18:24:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

Forumda hayranınız olan bi benmi varım acaba bu arada bunun gibi incelemeleri bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    incelemeri takibe alıyorum forumun kulaklık konusuna arada uğrayıp bakmak gerekecek inceleme olabilir diye bundan sonra. Ellerinize sağlık.
  • teşekkürler uşaklar. bu arada youtube'da birkaç unboxing videosu izledim amazon'dan falan pahalıya alınmış cks77'lerin, şu delik boyutuna dikkat ettim aliexpress kaynaklınınki gibi delikler minnacık onlarda da. eastwood kaynaklı 1 yaşına yaklaşmış bir üründü artık bu fark neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. ses aynı olduğu müddetçe önemli değil bunlar ama ayrıntıları not ediyorum yine de.
  • quote:

teşekkürler uşaklar. bu arada youtube'da birkaç unboxing videosu izledim amazon'dan falan pahalıya alınmış cks77'lerin, şu delik boyutuna dikkat ettim aliexpress kaynaklınınki gibi delikler minnacık onlarda da. eastwood kaynaklı 1 yaşına yaklaşmış bir üründü artık bu fark neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. ses aynı olduğu müddetçe önemli değil bunlar ama ayrıntıları not ediyorum yine de.
    hocam bilgilendirme için teşekkür ederim...
    müzik dinlemek için pc d kulanmak üzere orta karar bir kulaklık arıyorum...
    bu aşağıdaki linkteki ürün orjinal midir?
    bu fiyata alınır mı?
    tavsiye edeceğin bir ürün müdür?
    cahilliğimi bağışla teknosadan SENNHEISER MX 80 fln alsam ne dersin?

• quote:

Orijinalden alıntı: pulashibee

hocam bilgilendirme için teşekkür ederim...
    müzik dinlemek için pc d kulanmak üzere orta karar bir kulaklık arıyorum...
    bu aşağıdaki linkteki ürün orjinal midir?
    bu fiyata alınır mı?
    tavsiye edeceğin bir ürün müdür?
    cahilliğimi bağışla teknosadan SENNHEISER MX 80 fln alsam ne dersin?

Alıntıları Göster
    http://www.gearbest.com/earphones/pp_169225.html

????

• pulashibee kullanıcısına yanıt
    olm gönderdiğin aliexpress linkinde benim yaptığım yorum var zaten. daha hala soruyon. bu incelemede de bahsettiğim gibi 4 cihaz satın aldım şuana kadar. birini de o linktekinden aldım. 3c ve yaoyao'daki ürünler aynı. mx 80 ne alaka ya. kulağa tam girmeyen yuvarlak başlı yani kanal tipi olmayan kulaklıktan hayır gelmez. adam olmaz ondan, hizaya gelmez. sabun olmaz ondan, cacık olmaz. sennheiser'dan zaten hiçbirşey olmaz. alman hans var ya o alsın sanane hayzır hayzır nereye kadar.

piston bi bok değil. ortalıkta tuhaf tipler var creative, sennheiser falan deyince sümük muamelesi yapıyor, aynısını çinli firma üretince brainwavz da üretse vsonic de üretse kz de üretse qkz de üretse xbz de üretse vjjb de üretse ne zıkkımın kökü üretse onu alıp göklere çıkartıp içinden havadar sahne neyin uçurup başlarına koyuyorlar. zeka seviyesi bu kadar. en aklı başında tipler de işte ya tamam kötü de fiyatına göre iyi falan diyor ancak 2-3 kat fiyatlı ürünlerle kıyaslayınca kötü olduğunu itiraf ediyor. bunlara da laf anlatılmıyor gerçek f/p kulaklığı bu diyorsun bak aynı fiyat bak daha ucuz diyorsun bön bön bakıyor suratına kafa değil bildiğin bidon.

• Piston ve digerlerini salliom cks77 veriom aliexpress siparisi....
    Ustad sensin bi bildigin vardir....
    Thanks dude.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulashibee

Piston ve digerlerini salliom cks77 veriom aliexpress siparisi....
    Ustad sensin bi bildigin vardir....
    Thanks dude.....
    Gayet bilgilendirici, açıklayıcı bir konu olmuş. Aliexpressten 15 dolara alınan cks77 elime geçti.Forumdan aldığım cks99 ile aralarında kalite anlamında bir fark yok. Basslar cks77'de kesinlikle daha kuvvetli, mid ve tiz olarakta kesinlikle geride değil.Ben geride olur zannediyordum ama kesinlikle öyle bir durum yok. Belki biraz daha akustik olarak genişlik var diyebilirim cks99'da. Bu da belli belirsiz bir şey. Arkadaşı tanımam iyi oldu, sayesinde gerçekleri öğrenmiş oldum.Kendisine tekrardan teşekkür ediyorum.

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    sağolasın. GT_55'e cks77'yi ben sattım. eastwood yahya'dan alınma cks99 vardı onda, ben cks99'u aliexpress'ten almıştım (kutulu). basları zayıf bir üründü. benim aldığım sorunluydu çabuk göçtü ama herkes zaten üst seri cks'lerdeki güç zayıflığı konusunda benzer yorumlar yapıyor. sadece ben açıkça ve bağırarak konuşuyorum. diğerleri işte "baslar daha kontrollü, gerektiği yerde vuruyor, tam kararında vuruyor, duruma göre kendini geri çekiyor, hızlı vuruyor" falan gibi ne idüğü belirsiz mıymıntı laflar geveleyip duruyorlar. üst model ya, tabii solid bass, illa ki daha güçlü olacak. dünya yıkılsa baslarının leş olduğunu söyleyemezler. iki dünya bir araya gelse olmaz. illa ki her bakımdan daha gelişmiştir.

konuda düzenlemeler ve eklemeler yapıldı bu arada hayırlı olsun.
  • Hocam o iki attığın aliexpress linkinden birisi mi yoksa beta mı önerirsin? Az da olsa ufak farklılıklar var mıdır yorumunuz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 4 Şubat 2016; 23:41:39 >
  • brainwavz garanti hizmeti konusunda güven veren, kendini ispatlamış bir firma. aliexpress'teki satıcılar da işini yapan tipler, bir yamuk çıkartırlar mı bilmiyorum. cks77 kasa tasarımı için, yüksek fiyata satılabilirlik için alınabilir bence. kendim şahsen aliexpress alışverişlerine çok alıştığım için 2 tane cks77 elimde tutmaktayım şuan. bir korkum yok yani. sorana beta diyorum ama kendim cks77 kullanmaktayım. neden böyle birşey yaptığımı ben de bilmiyorum. kafana göre takıl işte sen de. cihazlar hakkında bildiğim herşeyi anlattım. ses olarak bir fark ben 2 defa kıyasladım bulamadım. üçüncü defa kıyaslarsam bir fark buldum diyelim bu %10 civarında bir fark olmayacaktır heralde. yani evet kardeşim %1 fark varmış artık eminim desem de ne değişir... şuan için bana %100 aynı geliyorlar. en ufak bir fark hatırlayamıyorum.
  • Saolasın hocam ben de ilerleyen günlerde aliexpressten sipariş geçeyim en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

Saolasın hocam ben de ilerleyen günlerde aliexpressten sipariş geçeyim en iyisi
    ben de cks77 siparişi verdim. umarım memnun kalırım. kulaklık gelince editlerim unutmazsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: munasipbirdil

ben de cks77 siparişi verdim. umarım memnun kalırım. kulaklık gelince editlerim unutmazsam.

Alıntıları Göster
    bu betayı ben de aldım meraktan, hatta merak depreşince ucuz günleri mazide kalmış olmasına rağmen aldıım, bu fiyata bu mal ortada dururken 5 katı fiyata satılanlar hakkında daha çok konuşuluyor ilginç bunu anladım, neyse gelelim mala, biri godzilla bass mı demişti, aha betada da aynısından var, çılgın atıyor hatta, kimisine çok gelir kimisine tam gelir zevk meselesi, midler güzel, dahasını da kulakiçi kulaklıkta hem de bu fiyata isterseniz bikaç yıl daha bekleyin, belki yapan çıkar,

tiz meselesi ilginç, bir gün diyorum tam kıvamında, bir gün diyorum nereye gittiler, uçtan uça ses karakteri değişiyor, ya da kulağa oturma durumuna göre

uç konusunda tam bir düzen oturtamadım, sert olan uçlar kulağıma çok güzel oturuyor ama tizler azalıp basslar artıyor, yumuşak silikon uçlarla tam kıvamında oluyor ses ama kulağıma oturmadı bir türlü, bir gün çok güzel bir gün kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: tural.i

bu betayı ben de aldım meraktan, hatta merak depreşince ucuz günleri mazide kalmış olmasına rağmen aldıım, bu fiyata bu mal ortada dururken 5 katı fiyata satılanlar hakkında daha çok konuşuluyor ilginç bunu anladım, neyse gelelim mala, biri godzilla bass mı demişti, aha betada da aynısından var, çılgın atıyor hatta, kimisine çok gelir kimisine tam gelir zevk meselesi, midler güzel, dahasını da kulakiçi kulaklıkta hem de bu fiyata isterseniz bikaç yıl daha bekleyin, belki yapan çıkar,

tiz meselesi ilginç, bir gün diyorum tam kıvamında, bir gün diyorum nereye gittiler, uçtan uça ses karakteri değişiyor, ya da kulağa oturma durumuna göre

uç konusunda tam bir düzen oturtamadım, sert olan uçlar kulağıma çok güzel oturuyor ama tizler azalıp basslar artıyor, yumuşak silikon uçlarla tam kıvamında oluyor ses ama kulağıma oturmadı bir türlü, bir gün çok güzel bir gün kötü

Alıntıları Göster
    kıyaslamalı incelemende de söylemiştim, kulaklıkları kullanışın konusunda sıkıntılar olduğu yazdıklarından anlaşılıyor. equalizer kullanmamanı eleştirmiştim. şimdi de bas fazla, az diyorsun. bak bunların hepsi bas/tiz ayarı ve/veya equalizer kullanmadığın için oluyor. bas fazla geldi az geldi diye bir muhabbet olmaz yahu. yıl olmuş 2016... kullandığın cihazda belki de böyle ayarlar yok bilemiyorum. yoksa madem kulaklığa meraklısın bir zahmet ediniver birşeyler.

ben bir kulaklığa baslı veya bassız derken düzgün kullanıldığında ulaşabildiği seviyeden bahsediyorum. sen hiçbirşey kullanmadan tak çalıştır yapıp şu kulaklık çok baslı bu kulaklık yeterli falan dersen yanıltıcı our. bir phiree mini-ear amfinin verdiği yüksek ses ve bas başarısını rakip amfiler bile veremezsen sen amfisiz kullanıp yorum yaparsan olur mu ? ben pc ses kartları kullanıyorum bunlarda donanımsal bas devresini harekete geçiren bas ayarı var, şimdi afedersin uyduruk bir telefon vs. kullanıp da yorum yaparsan da olmaz. bunu sadece senin için söylemiyorum herkes için söylüyorum. her bas ayarı aynı değil, her equalizer ayarı da aynı değil, her amfi de yeterli değil, kimisi yeterli kimisi yetersiz.

şarkıdan şarkıya, kulaklıktan kulaklığa frekans farklılıkları olur. derin bas alabilmek için 125-500hz arası yüksek bas frekanslarını indirmen ve cihazından bas seviyesini arttırman lazımdır. tizleri doğru yorumlamak için 2-10khz arasını indirip 14-16khz'ye yüklenmen lazımdır ve cks77-beta'da mesela shure se215'ten geçince tizlerde çekiklik hissedilir. bunu da ses kartımın donanımsal tiz seviyesini arttırarak kapatıyorum. se215'te gerekmezken cks77'de gerekebiliyor, equalizer tek başına yetmiyor yani, 14khzye istediğin kadar yüklen bir eksiklik hissediyorsun, tiz seviyesini arttırdığında düzeliyor ancak tiz seviyesini tek başına kullanıp eq kullanmazsan, ses kartı üreticisi 14-16khz'ye yüklenmediği için 2-10khz'ye fazla yüklenme oluyor ve yine kalitesiz tiz alıyorsun.

bunlar bu işin doğasında var. kulaklık almakla iş keşke bitse. neyse, uçlar konusunda baslı geliyor dediğin zaman kulağına oturmuş olması lazım. kulağını ne kadar dolduruyorsa bas hissi de o kadar tatmin edici olur, doğru olan budur. ha baslar sana fazla geldiyse bir şekilde, belki bas sevmiyorsun veya kullandığın şarkıda kayıttan bas arttırımı olabilir vs. eq veya seviye ayarından bası kısacaksın bu kadar basit.

şimdi bunlar dışında değerlendirirsek, cihazın tiz manyağı olduğunu kimse söyleyemez ancak birçok ucuz cihazın tizlerinden ayrılıyor. bir kalite ve detay seviyesi tutturulmuş. bazı kulaklıklarda tiz kalitesi biraz yüksektir ama detay kaybeder (koss plug, koss i150 güzel örnek), bazı kulaklıkların detayı yüksektir ama kalite kaybeder (ckm500, se215, moxpad x6 gibi), birçok kulaklık zaten beta-cks77 seviyesine ulaşamaz bile. bazı kulaklıklar tizlerde bariz öne geçebiliyor ancak diğer alanlardan kayıpları oluyor (cx 300-II, ostry kc06a, brainwavz r3 gibi). sonuçta beta-cks77'nin bas ve midlerine karşı değerlendirirsek, gerçekten en zayıf olduğu kısım tizler olsa da tutturduğu seviye fiyatıyla birleşince ortaya f/p kralı çıkıyor benim iddiam budur.

midler konusundaki farkı alabilmene sevindim, bir havi b3 pro I olmayabilir ama onda yaşanılan aşırı geniş akustik hissine en çok yaklaşan cihazlardan biri de budur ve fiyatıyla değerlendirince önemi daha da artıyor. shure se215, vsonic gr02, brainwavz r1, ckr9 ve im50 gibi belki frekans ayrımları biraz daha başarılı ürünler olabilir ama bunlar da yine tizlerde bahsettiğim husus gibi diğer alanlardaki kayıplarıyla can sıkabiliyor. beta'nın tutturduğu denge çok önemli fiyatıyla beraber.

brainwavz'ın en iyi kulaklığı olmakla kalmıyor sektörün de en iyi kulaklıklarından biri ancak ayağa düşmüş bir sürücü barındırdığından imajı tutturulamamış ve fiyatı yerlerde geziyor ama bu da iyi birşey sonuçta :D

• quote:

kıyaslamalı incelemende de söylemiştim, kulaklıkları kullanışın konusunda sıkıntılar olduğu yazdıklarından anlaşılıyor. equalizer kullanmamanı eleştirmiştim. şimdi de bas fazla, az diyorsun. bak bunların hepsi bas/tiz ayarı ve/veya equalizer kullanmadığın için oluyor. bas fazla geldi az geldi diye bir muhabbet olmaz yahu. yıl olmuş 2016... kullandığın cihazda belki de böyle ayarlar yok bilemiyorum. yoksa madem kulaklığa meraklısın bir zahmet ediniver birşeyler.

ben bir kulaklığa baslı veya bassız derken düzgün kullanıldığında ulaşabildiği seviyeden bahsediyorum. sen hiçbirşey kullanmadan tak çalıştır yapıp şu kulaklık çok baslı bu kulaklık yeterli falan dersen yanıltıcı our. bir phiree mini-ear amfinin verdiği yüksek ses ve bas başarısını rakip amfiler bile veremezsen sen amfisiz kullanıp yorum yaparsan olur mu ? ben pc ses kartları kullanıyorum bunlarda donanımsal bas devresini harekete geçiren bas ayarı var, şimdi afedersin uyduruk bir telefon vs. kullanıp da yorum yaparsan da olmaz. bunu sadece senin için söylemiyorum herkes için söylüyorum. her bas ayarı aynı değil, her equalizer ayarı da aynı değil, her amfi de yeterli değil, kimisi yeterli kimisi yetersiz.

şarkıdan şarkıya, kulaklıktan kulaklığa frekans farklılıkları olur. derin bas alabilmek için 125-500hz arası yüksek bas frekanslarını indirmen ve cihazından bas seviyesini arttırman lazımdır. tizleri doğru yorumlamak için 2-10khz arasını indirip 14-16khz'ye yüklenmen lazımdır ve cks77-beta'da mesela shure se215'ten geçince tizlerde çekiklik hissedilir. bunu da ses kartımın donanımsal tiz seviyesini arttırarak kapatıyorum. se215'te gerekmezken cks77'de gerekebiliyor, equalizer tek başına yetmiyor yani, 14khzye istediğin kadar yüklen bir eksiklik hissediyorsun, tiz seviyesini arttırdığında düzeliyor ancak tiz seviyesini tek başına kullanıp eq kullanmazsan, ses kartı üreticisi 14-16khz'ye yüklenmediği için 2-10khz'ye fazla yüklenme oluyor ve yine kalitesiz tiz alıyorsun.

bunlar bu işin doğasında var. kulaklık almakla iş keşke bitse. neyse, uçlar konusunda baslı geliyor dediğin zaman kulağına oturmuş olması lazım. kulağını ne kadar dolduruyorsa bas hissi de o kadar tatmin edici olur, doğru olan budur. ha baslar sana fazla geldiyse bir şekilde, belki bas sevmiyorsun veya kullandığın şarkıda kayıttan bas arttırımı olabilir vs. eq veya seviye ayarından bası kısacaksın bu kadar basit.

şimdi bunlar dışında değerlendirirsek, cihazın tiz manyağı olduğunu kimse söyleyemez ancak birçok ucuz cihazın tizlerinden ayrılıyor. bir kalite ve detay seviyesi tutturulmuş. bazı kulaklıklarda tiz kalitesi biraz yüksektir ama detay kaybeder (koss plug, koss i150 güzel örnek), bazı kulaklıkların detayı yüksektir ama kalite kaybeder (ckm500, se215, moxpad x6 gibi), birçok kulaklık zaten beta-cks77 seviyesine ulaşamaz bile. bazı kulaklıklar tizlerde bariz öne geçebiliyor ancak diğer alanlardan kayıpları oluyor (cx 300-II, ostry kc06a, brainwavz r3 gibi). sonuçta beta-cks77'nin bas ve midlerine karşı değerlendirirsek, gerçekten en zayıf olduğu kısım tizler olsa da tutturduğu seviye fiyatıyla birleşince ortaya f/p kralı çıkıyor benim iddiam budur.

midler konusundaki farkı alabilmene sevindim, bir havi b3 pro I olmayabilir ama onda yaşanılan aşırı geniş akustik hissine en çok yaklaşan cihazlardan biri de budur ve fiyatıyla değerlendirince önemi daha da artıyor. shure se215, vsonic gr02, brainwavz r1, ckr9 ve im50 gibi belki frekans ayrımları biraz daha başarılı ürünler olabilir ama bunlar da yine tizlerde bahsettiğim husus gibi diğer alanlardaki kayıplarıyla can sıkabiliyor. beta'nın tutturduğu denge çok önemli fiyatıyla beraber.

brainwavz'ın en iyi kulaklığı olmakla kalmıyor sektörün de en iyi kulaklıklarından biri ancak ayağa düşmüş bir sürücü barındırdığından imajı tutturulamamış ve fiyatı yerlerde geziyor ama bu da iyi birşey sonuçta :D

Alıntıları Göster
    müzik çalarım fiio x1, ses kartım da fena değil, creative xfi serisinden, müzik çalar konusunda sıkıntım yok, zamanında eq ayarlarıyla çok oynadım ve flat sesi daha çok sevdiğimi keşfettim sonunda, o yüzden pek eq olayına girmiyorum artık, kulaklıklar hakkında genelin anlayabileceği yorum yapabilmek için eq olayına girmeden yorum yapılması gerektiğini düşünüyorum hala, ha sonra kulaklığa alışırsın, rodaj tamamlanmıştır, kendi ayarını bulursun, aslında ben yumuşak kauçuk uçlarla tam istediğim şeyi bulmuştum ama stabil olmadı

kulaklık için genel olarak hatta baya baya büyük oranda hemfikiriz aslında, basslara godzilla desem de, kötü dediğim anlaşılmasın, gayet kaslı, karnı tok keyfi yerinde bi bassı var, evde güzel midrange hoparlörlerin varmış da yanına güzel bir de sub eklemişsin gibi bişey, midler zaten bu muhabbetin konusu değil, yorum yapmaya gerek bırakmamışlar bize üretenler, ne gerekiyosa o olmuş, tizler kötü demiyorum, sert uçlarla azaldılar sadece, yoksa diğer uçlarla çok güzellerdi, ne az ne fazla

bir de unutmadan, bu kulaklık yanmayı çok seviyor, ilk kullandığın haliyle 1-2 hafta sonraki hali çok başka, hamdım oldum yandım diye klişe lafları var, senin adanmışlığının yarısı yok bende, hariçten gazel kalabilir yorumlarım, müzik dinlemeyi severim, güzel dinlemek isterim ama çok da vakit ayıramıyorum artık, hayat akıyo

• tural.i T kullanıcısına yanıt
    valla sen bilirsin o zaman, iyi eğlenceler :D katkıların için teşekkür ederim.
  • quote:

valla sen bilirsin o zaman, iyi eğlenceler :D katkıların için teşekkür ederim.
    sağolasın, senin kadar eğlenemiyorum orası kesin:) 15 yaşından beri sayısız kulaklık kullandım ama kulaklıkarın efendisi bi seviyeye gelemedim senin gibi, zaten kulaklıkla da bitmiyor iş, araba teyple amfi bekler, evdeki sistem magnat hoparlör ister, hepsine ne zamanım ne param yeter

benimkine katkı denir mi bilmem, ben teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.