Şimdi Ara

KATKILI OTOGAZDA SON NOKTA (AYGAZ MÜŞTERİ HİZ. İLE KONUŞTUM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta aygaza katkılı otogaz hakkında mail atmıştım aynı gün benden irtibat numarası isterdiler bugün aklıma geldi bende mail attım numaramı 1 saat içinde aradılar.

Öncelikle hızlı dönüşleri ve ilgileri için müşteri hizmetlerini tebrik ediyorum.
    Hazır aramışken aklımdaki her soruyu sordum. Sizlerle paylaşmak bilgilendirmek istedim.

Sonuçta her kafadan bir ses çıkıyordu kimisi katkılıdan çok memnun yağlanma falan olmadı çekişi diğerlerinden iyi sabah çalıştırmada aygaz daha iyi derken kimiside enjektörler tıkandı filtre yağ ile dolmuş vb diyorlardı...

Soru 1) Katkılı otogazın filtreleri tıkadığı doğru mudur?Peki sebebi nedir? Size bu tür şikayetler geldi mi?

Yanıt:
    evet daha önce bu tür şikayetler gelmiş. filtrelerin tıkandığıda doğruymuş. fakat sebebini şu şekilde açıkladı.
    daha önce alınan gazların (pis gaz) oluşturduğu pislik depoda birikiyor enjektörlerde tıkamaya sebep oluyor. sonra müşteri aygazdan almaya başladığında depoda biriken pislik katkı sayesinde temizleniyor haliyle pislik fitrelerde pis siyah yağlanma şekilde birikiyormuş bu sebepten dolayıda aygazdan aldım filtre tıkandı diyor müşteri. oysa aygazdan değil daha önceden alınan pis gazlardan dolayı tıkanma oluşuyormuş.
    bunu önlemek içinse aygaza geçiş yapan müşteri 10bin bakımını beklemeden filtresini birkereye mahsus erken değiştirmesi gerekliymiş. sonrasında öyle tıkanma vs sorunu olmuyormuş.sonuçta mantıklı o pisliğin bir şekilde atılması lazım. filtre değişmeyincede önce filtre doluyor tıkanıyor sonrada yağlanma enjektörlere kadar doluyor.

Soru 2) Ben aracıma lpg'yi 3 ay önce taktırdım opet haricinde gaz almadım peki bu tıkanma bende de oluşursa aygazın bu konuda zararımı ödemesi söz konusu mu? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

Yanıt:
    sürekli aygazdan aldığımı ispat edersem (opet kartım var orada zaten hepsi görünüyor.) ve servisimdende böyle bir belge alırsam lpgden kaynaklı aracıma yada kitime zarar geldiğine dair aygazın garantisi altına giriliyormuş.

Soru 3) Geçenlerde aracıma lpg aldığımda herzaman 34-35lt gaz alırken 40lt gaz aldı. Bu neden kaynaklanıyor? aracımda 43lt tank var %20si boş kalmalı ve normalde 34-35lt gaz almalı. burada bir hile mi var? böyle birşey olduğunda nasıl bir yol izlemeliyim? Sebebi nedir?Bar basınç değeri yüksek mi oluyorda bu kadar lpg basabiliyorlar? Ayrıca fazladan aldığım(alınan gibi görülen) 6lt gaz ile fazla yol alamadım. Normalde 34lt ile 330km giderken 40lt basıldığında 370lerde bitti. kalan 40km yi 6lt gaz ile gitmedi sonuçta araç.

Yanıt:
    Bar basıncı her istasyonda aynıdır standarttır. bu değerler ilgili gezici kontrol ekibi tarafından kontrol edilir. ayrıca bu değerleri pompacı isteğine göre değiştiremez. LPG alımında %20lik kısım boş kalmalıdır (şamandıra arızalı değilse) böyle bir problem oluşuyorsa lpg fişi ile bize müracaat ediniz gerekli işlemleri ve kontrolleri yaparız dediler. Fazla LT gaz basma gibi bir durum olamazmış yani.

Soru 4)Bu Katkı oranında bu sene bir değişiklik yapıldığı doğru mu?

Yanıt:
    Evet katkı oranı yeniden düzenlenip azaltıldı. Bütün dağıtılan gazlar önce kontrolden geçiriliyormuş.

Kısacası arkadaşlar müşteri temsilcilerinden aldığım cevaplar beni tatmin etti. Gazdan yanada bir şikayetim olmadı kullanmaya devam edeceğim. ilk 10bin bakımında özellikle filtreyi açıp kendim bakacağım.Eğer yağ çıkmazsa müşteri hizmetlerinin dediği doğrudur. Çünkü sıfır tank içinde pislik olacak hali yok. ve sadece opetten alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 5 Ocak 2011; 15:55:52 >

• söyledikleri doğru gibi... ilgileri içinde aygaza tebrikler...
  • Ben de dün depoyu doldurdum. 43 lt'lik tank 42.2 lt gaz aldı. Üzerinde 38 lt gaz alır yazıyor. Bir de deponun tam boşalmadığını düşünürsek, pompada bir hile mi var diye geliyor insanın aklına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Ben de dün depoyu doldurdum. 43 lt'lik tank 42.2 lt gaz aldı. Üzerinde 38 lt gaz alır yazıyor. Bir de deponun tam boşalmadığını düşünürsek, pompada bir hile mi var diye geliyor insanın aklına?

bence fiş ile birlikte şikayet ediniz ben o 40lt aldığını opet online işlemlerden çıktı alıp onu bile incelemeleri için göndereceğim. 42.2 lt gaz almasının imkanı yok.(herhangi bir sıkıntı yoksa)
  • ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 5 Ocak 2011; 16:58:52 >
  • Yaklaşık 8 bin km'dir başka gaz almadım.Gayet memnunum.
    Kemer'deki istasyon haricinde hiçbir yerde de aşırı dolum olmadı,31 lt'de tık atıyor her zamanki gibi.

LPG kullanıcılarına tavsiyem 20-30-40-50 vs liralık gaz almayın.%80 doldurun,tam boşaltın.
  • merhablar arkadaşım sana bi kaç sorum olucak 2.el bi araç almayı düşünyorum ve lpg taktırıcam tavsiye ediyomusun ilersi için ne gibi zararları olabilir bie yeni üye oldum nasıl konu açabilirim teşekkürler şimdidien.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra
    LPG kullanıcılarına tavsiyem 20-30-40-50 vs liralık gaz almayın.%80 doldurun,tam boşaltın.

LPG montajını yapan ustanın tavsiyesi gazı sonuna kadar kullanmayın, yaklaşık 5 lt kalınca ki bu son kırmızı ışık yandığı anda gidip doldurmakta fayda var der.
  • Ben ne zaman aygazdan alsam shell ve totale gore daha az km gittim. Pek tesaduf ya da surus kosullarina gore degisen birsey degildi, baslarda ben de oyle dusunmustum.

Bir suru tanidigimdan da ayni seyleri duydum. Bunu da bir aciklasalardi.
  • Bende mümkün olduğunca shell almaya çalışıyorum, hiç sıkıntı yaşamadım.
  • Ben hep shellden alıyorum sorun yaşamadım.Aygazdan alan ford focus sahibi arkadaşım 1 depoda 40 km daha az gittiğini söyledi.
  • arkadaşlar opetteki bu basınc kaç bar? ben alırken hiç tık diye atmıyor tartartar diye ses geliyor.
  • benim gördüklerimde 10 bardı hatta her lpg istasyonunda 10 bar gördüm ben...
  • ben en son keklikpınarı opetti galiba basınc 13 gibi duruyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

Arkadaşlar geçen hafta aygaza katkılı otogaz hakkında mail atmıştım aynı gün benden irtibat numarası isterdiler bugün aklıma geldi bende mail attım numaramı 1 saat içinde aradılar.

Öncelikle hızlı dönüşleri ve ilgileri için müşteri hizmetlerini tebrik ediyorum.
    Hazır aramışken aklımdaki her soruyu sordum. Sizlerle paylaşmak bilgilendirmek istedim.

Sonuçta her kafadan bir ses çıkıyordu kimisi katkılıdan çok memnun yağlanma falan olmadı çekişi diğerlerinden iyi sabah çalıştırmada aygaz daha iyi derken kimiside enjektörler tıkandı filtre yağ ile dolmuş vb diyorlardı...

Soru 1) Katkılı otogazın filtreleri tıkadığı doğru mudur?Peki sebebi nedir? Size bu tür şikayetler geldi mi?

Yanıt:
    evet daha önce bu tür şikayetler gelmiş. filtrelerin tıkandığıda doğruymuş. fakat sebebini şu şekilde açıkladı.
    daha önce alınan gazların (pis gaz) oluşturduğu pislik depoda birikiyor enjektörlerde tıkamaya sebep oluyor. sonra müşteri aygazdan almaya başladığında depoda biriken pislik katkı sayesinde temizleniyor haliyle pislik fitrelerde pis siyah yağlanma şekilde birikiyormuş bu sebepten dolayıda aygazdan aldım filtre tıkandı diyor müşteri. oysa aygazdan değil daha önceden alınan pis gazlardan dolayı tıkanma oluşuyormuş.
    bunu önlemek içinse aygaza geçiş yapan müşteri 10bin bakımını beklemeden filtresini birkereye mahsus erken değiştirmesi gerekliymiş. sonrasında öyle tıkanma vs sorunu olmuyormuş.sonuçta mantıklı o pisliğin bir şekilde atılması lazım. filtre değişmeyincede önce filtre doluyor tıkanıyor sonrada yağlanma enjektörlere kadar doluyor.

...

Soru 4)Bu Katkı oranında bu sene bir değişiklik yapıldığı doğru mu?

Yanıt:
    Evet katkı oranı yeniden düzenlenip azaltıldı. Bütün dağıtılan gazlar önce kontrolden geçiriliyormuş.

Kısacası arkadaşlar müşteri temsilcilerinden aldığım cevaplar beni tatmin etti. Gazdan yanada bir şikayetim olmadı kullanmaya devam edeceğim. ilk 10bin bakımında özellikle filtreyi açıp kendim bakacağım.Eğer yağ çıkmazsa müşteri hizmetlerinin dediği doğrudur. Çünkü sıfır tank içinde pislik olacak hali yok. ve sadece opetten alıyorum.

Yalannnnnn!!!

Sattığım aracımda ilk baştan itibaren SADECE AYGAZ EURO LPG KULLANDIM.

Ama ne zaman ki katkılı Euro lpg çıktı benim araç çekişten düştü, fazla yakmaya başladı.

Filtreyi değiştirdiğimde kapkara bir şey çıktı, yağlı, vıcık vıcık.

Önceki kullanımım da Aygaz Euro lpg idi oysa.

O sebepten katkı oranını düşürdüler.

O sebepten çok popüler üç harfli lpg dönüşüm firmasıyla mahkemelik oldular.

O sebepten genel müdür istifa etti.

Önceki aldığım katkısız EURO lpg çok da güzeldi. Filtre yeni gibi çıktı 15.000 km sonra.

Değiştirdiğim tüm lpg filtrelerim hala bende duruyor.

Demek ki önceden aldığım gaz temizken katkılı Euro lpg kullanınca araç bozuluyorsa sıkıntı katkılı Otogazdaymış.

Zamanında bu forumda tüm bunların detayına fotoğraflarla destekleyerek girdim ama konu kilitlendi bir sebepten.

Haluk

• haluk bey gazı nerden alıyorsunuz şimdi? ayrıca aygaza mail attım gelen cevaba göre sürekli aygazdan alsak bile hiçbir garanti vermiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taygunm

haluk bey gazı nerden alıyorsunuz şimdi? ayrıca aygaza mail attım gelen cevaba göre sürekli aygazdan alsak bile hiçbir garanti vermiyorlar.

Şimdi artık o aracım yok. Hatta lpg li aracım yok.

Bu olaydan sonra yaklaşık 1 yıl sadece Totalgaz aldım.

Zaten Totalgaz direkt olarak Cezayirden geliyormuş. Benim Teleflex servisim şiddetle onu önerdi ve de bu süreçten sonra bir daha hiç sıkıntı yaşamadım.

Ancak tekrar lpg li bir araç alma planım var 3-4 aya kadar.

Fransızları hiç sevmem ama Aygaz bize bu kazığı attıktan sonra mecbur bıraktılar.

İpragaz ve de Demirören grubuna ait Milangaz da gayet sorunsuzmuş. Total bulamazsan onu da alabilirsin demişlerdi servisten.

Yerli olsun derseniz Milangaz da olur.

Haluk

• arkadasım ben önceki aracımda ve şimdiki aracımda 2007 den beri aygaz kullanıyordum... inanın ki benzinle giderdim ama baska bi gaz almazdım katkılı gaz çıkınca da devam ettim tabii nasıl olsa Türkiyedeki en iyi gazı kullanıyorduk (hep en pahalısıydı) o şimdi o gaz daha iyi diye büyük bir umutla kullandık yaz bitti kış geldi ve sorunlar başladı nette arastırınca katkılı gazdan olduğunu anladım ve enjektörleri temizletip filtreyi değiştirdim sorun düzelir gibi oldu ancak kısa süre sonra tekrar sorun çıkmaya basladı ( depodaki ve borulardaki katkı kalmış demekki) neyse bir daha temizleme işlemi yapıldı ve o gün bugündür sorun yok tabi katkılı gaz yok sorun yok.... müşteri hizmetleri yetkilisi kendisi ile celişmiş madem önceki gazlar kötüydü ve depoda kalan pislikler geliyodu neden katkıyı azalttınız? hatta katkıyı artırmaları lazım ki daha iyi temizlesin değil mi? ayrıca ben önceden de sonradan da o gazı kullandım eger bir pislik oluşmuşsa bile yine kendi gazlarından oluşmuştur ve son olarak şimdi neden sorun yok? katkılı gazı bıraktım üzerinden 2 kış gecti sorunsuz..... çıkıp adam gibi özürdileyip hatalarını kabullenselerdi tekrar alabilirdim ama 2011 olmuş hala yok eski gazlar kötüydü de falan filan... ilk tepkiler gittiğinde de şöyle demişlerdi '' motor kirli ya ondan oluyo bi süre sonra gececek'' sanki motordan geriye geliyo gaz.... konuyu acan arkadas kullansın sonucu görelim ancak elbetteki yakın zamanda bişey olmaz 10000 de bişey olmaz ama filtreyi değiştirmeyin 20000 de bir bakın baktırın usta görür görmez gazın markasını söyler

• 10bin km kullandım mogazı ve daha önce bu tür tıkanma söylentileri duyduğum için filtremin içini açtım baktım leke bile yoktu..... resmini kkymuştum farklı başlıklara

http://forum.donanimhaber.com/m_44900291/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45474841
  • yukarıda yazmıştım tekrar yazayım 10 bin de pek belli olmaz çünki katkıyı azalttıkları söyleniyor hatta ismini de değştirdiler umarım 30-40 bin km sonra bizim yaşadığımız sorunları yaşamazsınız... böyle köklü bir firmanın yapması gereken sey müşterilerinden özürdileyip belki bir küçük indirimle gönül almaktı ancak bunlar ilkokuldaki çocuklar gibi işi inata döküp hatalarını kabul etmediler.. ettiler ama söyleyemediler kimseye duyurmamaya calıştılar... yıl 2011 olmuş hala eski pisliklerden kaynaklıyo diye insanları aldatmaya calışıyolar ya.. siz kullanın en sağlamı kullanıcı yorumları ben 2.5 yıl kullandım ve 1.5 yıldır opetin önünden bile gecmiyorum yani gazın yanında benzinden de zarar ettiler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.