|
Katılımevim fuzul tarzı yerlerden araba almak (2. sayfa)
-
-
Sanırım bu tarz yerlerde para çıkınca (size sıra gelince) şöyle bir talepleri oluyor...
Sen arabayı üstüne al biz daha sonra satıcıya parayı yollarız...(geçenlerde bir arkadaş yaşadığı tecrübeyi anlatmıştı o na istinaden)
Tamam gün içinde satıcıya para yollanıyor ama bu devirde parayı almadan satışı verende zor sanırım... -
yabancı adam hayatta yanaşmaz. yanaşmasında zaten. para çokomel çokomel para.
-
araba piyasasını takip ediyormusun bilmiyorum ama dandik egeaya bile her ay zam geliyor. 30. olarak alsan bile paran yetmez diye düşünüyorum. yine de şansını dene tabi. en kötü 700 bin biriktirmiş olursun taksit taksit. firma batmadıktan sonra...
-
Bu devirde kim parayı almadan satışı verir ben etrafımda tanımıyorum
Ev olsun araba olsun önce para verilir şahsen ben öğle yaparım -
Enflasyon olmasa cazip bir fırsat aslında sonuç itibariyle imece veya altın günü gibi düşün güzel bir şey ancak Türkiye'de enflasyon var sen öderken bir kaç yıl sonra alacağın para ile bisiklet alırsın ancak -
👍 -
Evet yüksek enf.var maalesef,kredi faizleri de çok yuksek hem de vade sorunu var,hayırlısı diyelim artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 2 Nisan 2024; 17:0:25 > -
Ne yaptınız son durum?
-
yaklaşık 2 sene önce bddk lisansı aldılar köşe başında bir tane varken sayıları azaldı ciddi denetime tabiiler tabi bunda bankalarında baskısı malum. Her şirketin kendi kuralları farklı sözleşmeyi çok iyi okumanız lazım , mesela taksit ödemenizin son günü 1 gün bile geçse teslimat süreniz 1 ay erteleniyor , teslimatı ayın hagi haftasında yapacaklarını sorun ağustos teslim diyorlar fakat teslim aralığı 20-30 olunca eylül teslim gibi oluyor. bazıları teslimat tarihinden 2-3 hafta önce alınacak aracın ruhsat bilgileri istiyor dosya oluşturmak için en zor kısım bu satıcıyı 2-3 hafta beklemeye ikna etmeniz lazım eğer araç değişirse yine teslimat 1 ay erteleniyor. Sigortayı kendilerinde yaptırmayı zorunlu tutanlar var piyasaya göre 3-4 bin fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Sistemi 4 defa farklı yerlerden kullanmış olan biri olarak merak ettiklerinize yardımcı olabilirim
-
Fuzul finansman girdim bu ay ortası parasını yatırdım kime dediysem tosuncuklandın hadi geçmiş olsun diyor,ponzi yeme korkusu sardı içimi
-
Geçmiş olsun canını sıkma.çalışır kazanırsın.
-
Fuzulu bilmiyorum fakat eminevim den araba ve ev alan çok bildiğim tanıdığım var. Satıcılar bazen sorun çıkartıyor diyordu araba satışında onuda eminevim ödeme teminatı veriyor imzalı şubeden gün içinde yatıyor. Bankada aynı işlemi uyguluyor.
BDDK onaylı sıkıntı çıkmaz rahat olun, Fuzul da BDDK onaylı.
-
Ponziyle uzaktan yakından alakası yok. Bankalar kadar güvenilir. -
Nedenleri sence belli değil mi? Bunca insan onca yükün altına girip araba sahibi olurken sen bedava peynire ulaşacağım derken fare kapanına giriyorsun -
Faizin yüksek olduğu yerde ve enflasyonun sabit veya gerilemeye başladığı ortamda en mantıklı sistem bu sistemler.
Fare kapanı neymiş, boş yorum yapmaya bayılıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 2 Eylül 2024; 10:13:2 > -
arkadaşım iki üç tane araba bi tane de daire aldı bu sistemlerden, farklı firmalardan. çok memnun.
sorun şöyle yaşanıyor genelde, abi 9 ay sonra veriyoruzs aracı diyorlar ama günü gelince 2 ay içinde derler, 1 ay içinde derler, onaylandı tamam araba bulun derler ama iki hafta daha oyalarlar falan, o arada satıcı arabayı başkasına satmazsa alırsınız. piyasa durgunken şanslışınız yani.
ben de çok niyetlendim ama beklemek istemediğim için hemen araç satıp bir iki güne aldığım için bana gelmiyor o sistem.
dolandırılanı görmedim duymadım, olacağını da sanmıyorum. kapanan firmalar bile mağdur etmemek için uğraştı, geç de olsa parasını verdi milletin ama o arada enflasyon karşısında eridi o ayrı.
-
sattıgınız aracın 1 yıl model yenısıne bineiblirseniz kendinizi şanslı sayın
-
Aracın ödemesi bugün gerçekleşti, bu yüzden kısaca deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Sisteme 2023 yazında katıldım. Organizasyon ücretini ve ilk ay ödemesini yaptıktan sonra, ekonomik nedenlerden dolayı 6 ay ödeme yapamadım. 2024 Ocak ayında düzenli ödemelere yeniden başladım. Girdiğim paket, 500 bin TL değerinde bir araç içindi ve aylık 10 bin TL ödeme yapmam gerekiyordu.
26 Kasım’da şubedeki temsilci beni arayarak kurada adımın çıktığını ve gerekli evrakları hazırlamam gerektiğini söyledi. Evraklar, sizden ve kefillerinizden talep ediliyor. Eğer SGK'lı bir işte çalışıyorsanız 1 kefil, çalışmıyorsanız 2 kefil gerekiyor. Ayrıca, kefilin sizinle aynı şehirde ikamet ediyor olması gerektiği ifade edildi. Çünkü kefil de şubeye gelerek sizinle birlikte imza atıyor.
2 veya 3 Aralık tarihinde kefilimizi de alarak şubeye gittik ve evrakları imzaladık. Temsilcimiz, genel merkezin evraklarda sorun çıkarabileceğini, bu yüzden sürecin uzayabileceğini söyledi. Ancak, normalde 4 gün içinde satın alma günü belli olur dedi. Biz de beklemeye başladık.
Bu süreçte mevcut aracımı sattım ve yeni araç bakmaya başladım. Ancak kimseyle pazarlık yapmadım, sadece araçları favorilere ekleyip satın alma gününü bekledim.
18 Aralık’ta temsilci beni arayarak, 23 Aralık’a kadar aracı bulup ruhsatı, fotoğrafları ve tramer mesajının resmini göndermemi söyledi. Satın alma günüm ise 26 Aralık olarak belirlendi.
Aracı bulduk, galerici ile anlaştık ve 500bin ödeminin Fuzul üzerinden olacağını söyledim. Galerici sorun etmedi, çünkü sistem hakkında bilgi sahibiydi. Ancak bireysel satıcılar için bu süreç biraz daha zorlayıcı olabilir.
Satın Alma Günü ve Süreçte Yaşananlar
26 Aralık sabahı satıcının yanına gittik ve işlemlerimizi yaklaşık 10:30’da tamamladık. Ancak, ödeme işlemi satıcının hesabına geçmediği için stresli bir bekleyiş başladı. Temsilciyi sürekli arıyorduk; "ödeme finansmanda, bankada" gibi cevaplar aldık. Saat 17:00’ye beş kala temsilci beni arayarak, 2 bin TL eksik ödeme olduğunu ve bu tutarı hemen yatırmam gerektiğini söyledi. Aksi takdirde ödeme işlemi ertesi güne kalacaktı. Sabah 11:00’den beri beklediğimiz işlem, 6 saat sonra böyle bir hatayla karşılaştı. Çıldırdım, ama nafile. Araç kapımda ve üzerime kayıtlıydı, ancak satıcının ödemesi yapılmamıştı. Neyse ki satıcı bu tür durumlara alışkındı ve benden daha sakindi.
Araç devri öncesinde Sigortasını kendimiz yaptık. Kaskoyu ise devir sonrasında Fuzulevin ayarladığı bir sigortacı aradı ve o yaptı. Ödemesini kredi kartına taksitli bir şekilde yaptık. Kasko fiyatı ortalamaydı.
Ertesi sabah, 27 Aralık’ta şubeye tartıştık. Şube müdürü birkaç telefon görüşmesi yaptı ve ödeme 12:50’de satıcının hesabına geçti. Bu durum üzerimden büyük bir yük kaldırdı.
2 bin TL’lik eksik ödemenin sebebi, Aralık ayında ödemem gereken tutarın 10 bin değil, 12 bin TL olması gerektiğiymiş. Kura sonucunda ödeme miktarı artıyormuş. 26 Kasım’da kuradan çıktığımız için Aralık ayında 12 bin TL yatırmam gerekiyormuş. Ancak bu konuda kimse bize bilgi vermemişti.
Sonuç olarak, biraz stresli bir süreçten geçerek de olsa şubeden araç sahibi olarak ayrıldım. Ancak, teslimat sonrası şubenin tavrı oldukça sertti. İlk gittiğimizdeki sıcaklık yerini soğuk bir mesafeye bırakmıştı; hatta o gün çay bile ikram edilmedi.
Düşünenlere birkaç tavsiyem var:
1. Tekrar düşünün. Ben bir daha böyle bir sisteme girmem. Paramı biriktirir, altında, borsada değerlendirir ve 2 yerine 4 yılda da olsa doğrudan kendi paramla araç alırım.
2. Sözleşmeyi dikkatle okuyun. Eğer girecekseniz, temsilcilerin sözlerine itimat etmeyin. Sözleşmeyi alın, evde sakin bir şekilde okuyun ve kafanıza yatarsa ertesi gün gidip imzanızı atın.
3. Hemşericilik ve dini söylemlere aldanmayın. Şubede sürekli hemşericilik yapılır, dini konularla ikna edilmeye çalışılırsınız. Bunlara kanmayın. Herkesin dini ve memleketi kendinedir.
4. Satıcı seçimi önemlidir. Sistemde size araç çıktığında, anlayışlı ve sakin bir satıcı ile anlaşmaya özen gösterin. Aksi takdirde süreç sizi çok zorlar. Çok arada kalırsınız. Kimse net konuşmuyor ne yazıkki.
5. Ödeme gününüz netleşmeden anlaşma yapmayın. Ödeme gününüz belli olmadan kimseyle araç anlaşması yapmayın. Çünkü bu süreçte ne kadar bekleyeceğiniz hiç belli olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askd_44 -- 27 Aralık 2024; 23:42:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X