Şimdi Ara

Katılımevim fuzul tarzı yerlerden araba almak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
61
Cevap
2
Favori
92.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Eminevim bana Haziran 20 si dedi. Ama Haziran 20 cumaya denk geldiği için cuma günüde ödeme günü olmadığı için 23 haziranda ödemeyi yaparız dedi. Senin dediğin gibi 20 temmuza atmaz inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam son durum nasıl aracınızı aldınız mı ?

• Merhaba arkadaşlar. 30.04.2025 tarihi itibarı ile fuzulev aracılığıyla 0 km araç aldım. Bu süreçte mekanizmanın nasıl ilerlediğini ve yaşadığım bazı tatsız olayları sizlerle paylaşmak istiyorum (aranızda halen müşterisi olup teslimat bekleyen veya müşteri olmak isteyenler için yol göstermesi amacıyla).

Aralık ayında 1 milyon tl fuzulev tasarruf finansmanına dahil oldum (çekilişsiz sistem). Bir ödeme planı çıkardılar, en erken 5. Ayda teslim (BDDK düzenlemesi gereği 5 aydan erken vermiyorlar, fuzulev gibi diğer finansman kuruluşları da böyle). 1 milyon için organizasyon bedeli 70 bin tl (ilk 14 günde vazgeçerseniz bu ücreti geri alabilirsiniz ama 14 günden sonra sistemden çıkmak isterseniz organizasyon ücreti iade edilmiyor). Ödeme planına göre ilk 4 ay 66666, sonraki 9 ay 70666, en son 14. Taksit ise 97 bin tl civarında idi fakat toplam meblağın %40’ı ve taksit sayısının 2/5’si (%40) ödenmezse parayı teslim alamıyorsunuz (Ben bu durumu sonradan bildim, başta böyle bir şeyden haberim yoktu).

Nisanın başında aradılar (yeni bir temsilci ile görüştüm, eski temsilcinin yeri değişmiş, genelde temsilciler böyle değişebiliyorlar, haberiniz olsun, o yüzden anlaşmayı yapacağınız zaman şubenin dahili telefonunu hatta diğer temsilcilerin de numarasını almanızda fayda var, şube müdürünün de numarasını alın ama onların da yerini değiştiriyorlar).

İstedikleri evraklar: e-devletden ikametgah (yerleşim yeri belgesi), maaş bordrosu, kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği (yabancı uyruklu olduğum için bende nüfus kayıt örneği yoktu kefil bulmamı istediler, siz de her ihtimale karşı bir tanıdığınızla önceden haberleşin kefiliniz hazır olsun, son anda sürprizlerle karşılaşabilir siniz). Kendilerinin düzenlediği bir kaç evrak daha oluyor.

Nisan ayının 19'unda aradılar, teslimat gününüz 6 mayıs diye, nedenini sordum taksit sayısına takıldığı için (2/5 mevzusu) mayısa sarktığını dediler. Ben de onlara nisan için anlaştığımı, bu ay teslimat istediğimi önümüzdeki aya sarkmamasını söyledim, “ o zaman ödeme planını revize etmemiz lazım” dediler. Revizyon için aracın belli olması lazım, VW taigo 1.0 life 1544 tl anlaştım (1 milyonu fuzulev verecek, geri kalanını ben ödeyeceğim), 50 bin tl kapora gönderip proforma fatura aldım, proformayı, revizyon dilekçesini fuzuleve gönderdim (Proformada isim soyisim ve TC numarasının yazılı olduğundan emin olun, bende TC yazmamışlardı, bir de onun için beklemek durumunda kaldım. Revizyon aynı gün olmuyor, merkeze mail gönderiyorlar, ona cevap bekliyorlar ve s.). Revizyon sonrası aylık taksitlerim 81481 tl oldu (taksit sayısı toplam 13 oldu, 5ini ödedim 8i kaldı). Kabul ettim. Revizyonu yaptık. Teslimat tarihimi 30 nisan olarak belirlediler (normalde 4-5 gün kapora bekleme süresi ama bayi durumumu bildiği için sağolsun bir 10 gün daha bekledi).

Kasko-sigorta için teslimattan bir gün önce 29 nisanda fuzulev beni aradı, teklif verdi. Ben teklifi beğenmediğim için bayiyle kasko-sigorta yapıp daini mürtehin’i (yaptığınız kaskoya fuzulev rehin koyuyor) fuzuleve vereceğimi dedim, kabul ettiler (bayi kabul ederse kasko sigortayı başka yerde de yaptırabilirsiniz ama bende indirim uygulanması için bayi zorunlu kıldı).

Dün teslimat esnasında 1250 tl rehin ücreti istediler (bu ücreti de siz ödüyorsunuz, başta böyle bir ücretten bahsedilmemişti). Daha sonra teslimata 2-3 saat kala 52 bin tl ödeme yapmam gerektiğini söylediler, nedenini sorduğumda toplam ödediğim taksit miktarının 400 bin tl (yani %40 oranı dediğim nokta) olması için dediler (ben o zamana kadar 348 bin tl ödemiştim). Bu durumu teslimat esnasında öğrenmek sinir bozucu, hiç planlamadan 52 bin tl ödeme yapmak zorunda kaldım, öyle bir aşama ki, araca kasko-sigorta yaptırmışsın, yüzmüşsün kuyruğuna gelmişsin, vazgeçemiyorsun. Mecbur borç-harç onu da ödedim. Çok şükür 17:30da para bayinin hesabına geçti, rahatladım ama çok can sıkıcı bir durum oldu benim için, beklenmedik şekilde ekstra 52 bin tl ödeme yapmak.

Velhasıl kelam sevgili arkadaşlar, bu tarz finansman kuruluşlarından destek alırken en önemli dikkat etmeniz gereken noktalardan biri size verilen ödeme planını kendinizin de gözden geçirmesi ve bu %40; 2/5 taksit kurallarını bilmek. Bordrolu maaş müşterisi iseniz kefile gerek yok demişlerdi ama siz gene de kefil bulun. 1 milyon tl için 70 bin organizasyon bedeli+teslimatta 1250 tl rehin ücreti (totale baktığınızda çok da büyütecek rakam değil ama önceden haberdar olmamız gerekir bence).

Bu dediklerim yatırım tavsiyesi değil, malumunuz enflasyon var, 5 ay sonra ne olur kimse ön göremez ama sonuçta kendim biriktirmeye kalksam 5 ayda 1 milyon tl biriktiremeyeceğim için bu sisteme girdim. Aklınızda her hangi soru varsa yardımcı olmak isterim, yaşadığım sıkıntıları siz yaşamayın. Hepinize iyi bayramlar

• _EngiN_ kullanıcısına yanıt

Yok hocam.

Hayırlı olsun,kuralı sistem galiba,peşinat ödemediniz anlaşılan,sanırım ilk size çıkmış.

hayırlı olsun, bizlere danışmanımız 40% olayını üstüne basarak söylemişti. siz kaçırmışsınız o kısmı veya danışmanınız oldu bittiye getirmiş.

Aylık 70 bin lirayı nasıl ödiyecez, her ay bu parayı ödeyebilen insanın zaten arabası olur.

• Gidip konuşmaya başladığınızda size en çok dini yönden vurmaya çalışacaklardır. Aslında dini açıdan ciddi problemleri olan bu sistemlerden uzak durun, insanları uzak tutun. En kötü senaryoda gidip katılım bankaları üzerinden alın alacağınız şeyleri. Dini açıdan daha hassas davranıyorlar en azından.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar detaylı bilgi almak isteyen varsa dm atsın yada cep numarasını yazsın bana 5 yıldır bu işi yapıyorum yardımcı olurum. Forumda da eskiyimdir. Bu işin tek önemli yanı doğru temsilci çünkü yaşanan mağduriyetlerde memnuniyetlerde tamamen temsilci dolayısıyla oluyor.

İyi günler dilerim

100 000 peşinat ile 75 000 x12 ay lık ödeme planı organizasyon ücreti ekimde k artına 7 taksit olacak

ekimde teslim

en güzeli maaş bordrosu falan yok

kefil şimdilik yok teslimatta isteyecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnkrsln -- 30 Mayıs 2025; 13:3:19 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 70 000 işin güzel tarafı teslim ayında kredi kartına 9 a bölecekler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mtnkrsln kullanıcısına yanıt
    Girdiğiniz sistemi çok anlamadım yanlış anlamayın beni lütfen ama organizasyon ücreti başta tahsil edilmeli en kötü yarısı. Peşinat yerine sizden organizasyon ücreti almadıklarına emin misiniz ?
    Maaş bordrosu olmadan gelirinizi görmeden sizlere teslimat nasıl yapıcaklar ? Vergi levhası yada maaş bordrosu olması gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

sinpaş yts sisteminde aynen dediğim gibi organizasyon ücretini ekim 20de yatıracağım maaş bordrosu vermedim ancak teslimat sırasında kefil ve ipotek istiyorlar

aynen verdiğim 100000 tl peşinat

haziranın 20sine kadar 75000 tl 1. taksit ödeme yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnkrsln -- 1 Haziran 2025; 1:20:29 >

ipotek nedir ya? fabrika mı açacaksın? abartmışlar. sonuçta zaten aracı da rehinleyecekler.

Ben 2 ay ödemedim 3 ay ödemeye başladım acaba teslimat ne kadar gecikir fuzul ev 400000 ilk plan ev için girmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihas13578! -- 13 Eylül 2025; 11:24:34 >

Ben katılımevime girdim . Araç finansmanı kullanacağım. 500 bin tl için 12 ocak tarihine teslimat dediler ve teslimat tarihine 1 hafta kaldı. Mevcutta elimde değeri 500 bin tl olan bir arabam var , normalde niyetimbu aracı yükseltip finansman ile birlikte 1 milyon değerinde bir araç almaktı fakat bazı finansal sorunlar yaşadım. Kendi aracımı şuan farklı soyisimde bir arkadaşıma satsam. Bu aracı 2 hafta sonra katılımevim aracılığıyla 500 bin tl ye satın alsam sorun yaşar mıyım. Amacım sistemi dolandırmak değil zaten bildiğim bir araç ile devam etmek.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.