Şimdi Ara

Kasiyer eleman gitmiş iPhone 8 almış (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
1
Favori
20.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
248 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle bir tüketim manyaklığı olduğu sürece herşey müstehak demekten ileri bir şey gelmiyor akla. Ben S2 kullanıyorum, nası yaa diyorlar. İmkanım olsa telefon dahi taşımayacağım.
    Bu örnek telefon için geçerliydi ancak herşey için durum böyle. Yok yemeye var vermeye...
  • Okitov kullanıcısına yanıt
    Sigara içip ( 350 TL harcama ) 3 yıldır Z3 compact kullanan tanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

bir şeyi atlıyorsunuz, seni mutlu edecek bir şeyi yapmak varken neden yapmayasın onu ucuz, pahalı, iyi, kötü önemli değil. çocuk çalışıp kendi parasıyla telefon almış isterse 10 bin lira olsun bu onu mutlu ediyorsa bırakın alsın sizene. Vizyonluk bir durum değil.

şu iphone ve starbucks'u abartıyorsunuz ya uyuz oluyorum.

Katılıyorum size.

• ceh.meh C kullanıcısına yanıt
    sana mı soracam ne yazacağımı gubidik.
  • sen de tam cimriymişsin istesen 5 tane alırsın gidip 1.000 liraya için parçalanıyor

• Biri pahalı bir telefon aldı diye DH'da konu açılıp sayfalarca tartışılıyor, sorun telefonu alanda değil, bunu tartışma konusu yapanların mantığında..

İsrafa karşı çıkmak doğru bir şey, ama bazı saplantılı muhalefet mantığını anlamak mümkün değil. Biri 5 bin lira ile tatil yapsa, şans oyunu oynasa, vs başka haybiyeden bir şeye harcama yapsa ki böyle yapan binlerce insan var. Bunlara karşı çıkan olmaz, normal görür. Ama bir telefona çok para veren göze batar.
    Bu arada İphone X bile Türkiye'de BİM'de satılmaya başlanmışsa Türkiye'de artık daha pahalı telefon almanın marjinal faydasının yükseldiği toplumsal gerçeğinin oluştuğu bir gerçek. Artık kullandığı telefon üzerinden psikolojik tatmin sağlama durumu yaşanıyor. Artık tüm dünyada selfi çekimlerinde telefonun arkasındaki elma logosunun görünmesi hazzı kişiye güzel, yakışıklı gözükmekten daha fazla toplam fayda sağlıyor. İphone sahibi olmak artık bir telefon sahibi olmaktan çok bir aidiyet sahibi olmayı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 4 Mart 2018; 19:49:24 >

• İsteyen istediği telefonu alır size ne kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaya kaç kere gelcek

• quote:

Orijinalden alıntı: realgs

quote:

Orijinalden alıntı: alpergedik93

Ben de bu olayı anlamıyorum , başkalarının yaptıkları ve düşüncelerine hangi hakla sorgulayabiliyorsunuz ? Adamı mutlu eden bir şey var adam gidip yapıyor.İster gösteriş de ister salaklık de istersen hovardalık de , sanane ? Neden başkalarının yaptığı yanlışlardan prim kasmaya çalışıyorsunuz.

Sana ne demekle geçiştirilemeyecek düzeyde bir toplumsal olgudur bu. Münferit bir olay olsa tamam haklısın, bize ne der geçeriz.
    ama toplumda yaygın bir davranış modeli olunca , ucu tüm toplumun yozlaşması,zarar görmesi vs. olarak geri dönüyor bize....

Örneğin;
    -Bu hareket ile adam 12-24 ayını bloke etti.O süre boyunca başına gelebilecek, ihtiyaç duyabilecek herhangi bir durumda
    bunu yerine getirmek için dış destek ihtiyacı olacak.Ya aileden, ya çalıp çırparak ya başka legal illegal yoldan.
    bu durum bizi de etkilececek,bizden çalıp çırpacak.
    -Ailesi etkilenecek. Çoluk çocuğun rızkını kendi tatmini için harcayacak.Sonra o çocuk düzgün eğitim,sağlık, beslenme şartlarından mahrum olacak. etkisi bize olacak ki başımıza geldi, kızımın özel bir kalemi (20-30 TLlik) 2 kez çalındı sınıfında. Çalan çocuk belki kötü niyetli değil,ihtiyaçtan yaptı bunu,bilemeyiz)
    -İşsiz kalsa işsizlik maaşı ile belki karnını doyuracak ama kredisini,taksidini ödeyemeyecek. O da işsizlik maaşı alırsa ki, alamayan kesim çok, aile desteği ile ancak karnını doyuracak.devamı icrada biter. Kiracı ise kredisini/taksidini öder icra olmasın diye ama ev sahibine kirasını vermez. Ev sahibi de belki o kira ile geçiniyor. O ne yapsın o zaman. Demek ki toplumu etkileyen bir durum var,sana ne ile bitmiyor o iş.
    - bahsigeçen adamların gelir gider dengesini kuramamasından dolayı,çok acıdır ki lise yaşlarına gelen kızları, okulda arkadaşlarının şartlarına sahip olmadıklarından,ergenlik ruh hali ile , kendilerine iyi şartlar sağlayan kişilerin kucaklarına oturuyorlar. halbuki babası kendisine Iphone taksidini tahsis edebilse, ihtiyaçlarını kendi karşılasa, 3 kuruş için başkalarının çerezi olmazlar. bu durum çevresindeki diğer öğrencilere de kötü örnek olması açısından , kimseye ne diyemeyeceğimiz toplumsal bir sorundur...
    Örnekleri çoğaltabiliriz...

Bir kasiyerin iphone x almasını da toplumsal sorun haline getirdiniz ya tebrikler.
    sizene kardeşim kasiyer diye iphone x almaya hakkı yok mu ?

• Düşünün ki o telefon avrupada 1000 euro adamların asgari ücreti 1600 euro senin asgarin 1600 TL telefon 4 bin tl hadi bakalım. Almayın aldırtmayın bak nasıl fiyatlar aynı seviyelere geliyor. Böyle büyük keriz bir pazar olduğu sürece her marka Türkiye yi ister.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

Kim ne derse desin Afyon Karahisar

Birde Afyon Dinarı var, kriptipara.

• Hocam sen de sırf istediği şeyi almış diye burada birilerine hakaret ediyorsan dönüp kendine de bir bak derim
  • ülkede insanlarin çoğu o amaçla alıyor zaten pahalı telefonlari özellikleri işine yaradiği için almiyor 2000 liraya 12 saat çalışıp bi telefona taahhüt verip 8-9 bin liraya alan tanidiklarim var aciyorum resmen o arkadaşa üzücü bi durum

• Aylık gelirimin 10'da biri değerinde telefon kullanıp,
    yine aylık gelirimin 3 katı değerinde arabaya biniyorum.
    Harcama disiplini açısından avrupalı gibiyim lan.

Bu arada o herif ömür boyu kasiyerlikten ya da benzeri işlerden kurtulamaz. Aha buraya yazdım.

(2002'de kasiyerlik yapmış biriyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 5 Mart 2018; 19:33:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük bir anektod. Bu alt ekonomik kesimin insanlarının bu tür tüketim hareketlerini yine alt ekonomik kesim eleştiriyor. Sebebi kendinin alamaması. Gider 50 taksitle alır ama ekonomik olarak zora girer. Bu salakça olduğunu fark ettiği hareketi başka bir fakir yapınca sinirlenir.

1 ayda iphone alabilecek kadar para kazanan adam bir fakirin elinde iphone görünce sinirlenmez veya eleştirmez. Çok dikkatini çekmez açıkcası bu onun için normal bir şeydir. Asıl zoruna giden insan tipi kendi alamayan ve kendi gibi olduğunu bildiği insanın aldığını görenler.
  • Ben almam alanada karışmam, küçümsemem hayalidir alır sanane banane meselenin özü bu ok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

ben hep 1000 liralık telefon alırım

Yanlız bu olay GENERAL MOBİLE Firmasi için dogru adamlar hep 1000 liralık telefon çıkarıyor

• Sana zararı var mı ? Yok.

Bırak adam ne istiyorsa onu alsın belki onla mutlu olacak adam, her şeyi çok görmeyin abi insanlara. Kasiyer diye istediği telefonu kullanamayacak mı adam ?
    Bizi bu hale getirenler utansın bence...
  • Herkesin bir hayali vardır. Ve bu hayalleri gerçekleştirmek için yaşarlar. Benim altımda 200 binlik jip var benim hayalim 400 bin tl lik başka bir jip alabilmek. Bu arkadaşında hayali bu telefonmuş. Hayalini gerçekleştirmiş. Allah kimseye istediğini elde edemeyecaği hayatlar yaşatmasın.Ben s8 çıktığı hafta aldım 4000 tl para verdim ve bir önceki telefonum yaklaşık 6 yıllık htc one x di ve 4000 tl yi verirken hiç acımadım çünki en azından temiz bir şekilde 5 6 yıl kullanacağımı biliyorum.
  • iphone u telefonları neden pahalı alıyoruz, neden bu kadar vergi veriyoruz, neden ekomomimiz böyle kötü diyeceklerine. Kasiyer telefon almış diye yerden yere vuruyorlar.

Parası vardır almıştır, en son telefonunu 10 sene kullanmıştır bunu da uzun süre kullanacaktır almıştır, başka kötü alışkanlığı yoktur ota boka para harcamıyor nargile kafelerde kameraya duman üflemiyordur almıştır. Size ne ulan el alemin ne yaptığından ?

Sizlerin günlük harcamalarınız neler, nelere para veriyorsunuz ?

Birisi müziği sever gider en pahalı müzik aletini alır yemekten içmeden kısar ona borç öder,

Teknoliyi seven biri ilgili alakalı biri gider pahalı sistem toplar, telefon alır vs,

Sporla uğraşan spor ürünlerine para harcar yemesine içmesine dikkat eder diğer harcamalardan kısar,

Hayatta her şey tercih meselesidir ve zaten genel durum böyledir. Hepsi dengeli olmaz bir yerden kısarsın. Aile geçindiriyorsundur, çocuklara para ayırırsın kendi boğazından kısarsın.

Ama tabi, sırf hava olsun deyip telefon alıp zırt pırt bunları değiştirenler saydıklarımın dışında. Gerçi yine beni alakadar etmez bana ne kendi ekonomik durumları. Ben ilgilendiren neden rahat rahat ulaşamıyorum o telefonlara neden pahalı neden o kadar para veriyorum ? Bir S8'in 1500TL si sırf vergi. Bunu eleştirsenize....

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.