Şimdi Ara

Kasis saçmalığı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
15.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biri kasis dediği zaman aklıma bu video geliyor

  • Mesela burada bir okulun önünde 2 tane kasis var. Hemen ilersinde 1 tane daha kasis var. Hiç birinin yüksekliği aynı değil ve boyalı değiller. Yüksekliğe bir standart getirilmeli ve tabelada dibine değil öncesine konulmalı. Sokak arasında öyle hıza çıkıyorlar ki kasis olmasın diyemiyoruz haliyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela burada bir okulun önünde 2 tane kasis var. Hemen ilersinde 1 tane daha kasis var. Hiç birinin yüksekliği aynı değil ve boyalı değiller. Yüksekliğe bir standart getirilmeli ve tabelada dibine değil öncesine konulmalı. Sokak arasında öyle hıza çıkıyorlar ki kasis olmasın diyemiyoruz haliyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım sayısı daha da artar bu kasislerin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FireStorm kullanıcısına yanıt
    Hologram bizde işe yaramaz, 2.ye tam gaz geçerler ordan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontratak

    Ülkemizde kasisten önce çok daha önemli trafik problemleri var ki esasında kasisler bu problemler sonucu ortaya çıkmış "ürünlerdir".

    Şehir içi hız sınırı: 50 km/saat

    Herhangi bir şehirde herhangi bir zaman diliminde bu sınırı ihlal eden onlarca araç sayabilirim. Daracık sokaklarda bile 70'le, 80'le giden trafik teröristleri oluyor.



    Yukarıdaki tabela, yolun o kısmının yaya geçidi olduğunu işaret eder. Bu tabelayı gören sürücünün, karşıya geçmekte olan bir yaya yoksa bile evvela hızını azaltması gerekir, Karayolları Trafik Kanununun 52'inci maddesinde şu hüküm yer alır:

    Sürücüler, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak zorundadırlar.

    Görüldüğü üzere, sadece yaya geçitlerine değil, birçok kritik noktaya yaklaşırken hızın azaltılması gerekiyor. Ancak yaya geçidi özelinden devam edelim. Peki yaya geçidinin yanında bir yaya veya yayalar karşıya geçmek üzere ise araç sürücüleri ne yapmalı? Durmalı. Yaya veya yayalar geçişini tamamlayana kadar da hareket etmemeli. Ülkemizde bu kurala uymayan kaç sürücü var? Soru tuhaf geldi değil mi? "Ülkemizde bu kurala uyan kaç sürücü var?" şeklinde sormam gerekirdi. Rezalet.

    Bu kural, sadece işaretli yaya geçitlerinde de geçerli değil. Herhangi bir kavşakta karşıya geçmek üzere olan yaya veya yayalar varsa da araç sürücüleri durmalı. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 109'uncu maddesinde şu hüküm bulunur:

    Kavşağa gelen sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarından kurallara uygun olarak karşıya geçen veya geçmek üzere olan yayalara geçiş hakkını vermek zorundadırlar.


    Şehir içinde motorlu araçlar adeta birer makineli tüfek gibi dolaşıyorlar ve namlularını yayalara çevirip onların yaşam alanını kısıtlıyorlar. Çoğu motorlu araç sürücüsü, yolun her bölümünü kendilerinin sanıyor ve yolda duraksama fikri bile karakterlerine yapılmış bir saldırı gibi geliyor onlara, soğukkanlı bir katil gibiler. Karayolları, motorlu araçların terör estirdiği kurtarılmış bölgeler ve evinden dışarı çıkan herkes her gün her saat ölüm tehlikesi yaşıyor.

    Bakın:









    Romanya'da bile kurallara uyuyorlar, yayanın hakkına tecavüz etmiyorlar:



    (Gençlerin üslubu biraz sinir bozucu olabilir, sürücü davranışı örneği için gösteriyorum videoyu)



    Romanya'yla "Avrupa'nın köyü" diye dalga geçildiği olur:




    Dönel kavşaklarla ilgili bir video:




    Sonuç olarak, bizim ülkemizde öncelikle motorlu araç sürücüleri insan hayatının değerini anlayacak, anlayamıyorsa sevdikleri üzerinden empati yapacak öyle anlayacak, sonrasında ise trafik kurallarının insan hayatının önemli olmasından dolayı var olduğunun farkına varıp o kurallara uymaları gerektiğini öğrenecek. Motorlu araç sürücülerinin vicdanında, ahlakında kasis varken yollardaki kasisler az bile.

    Not: Hiçbir işaret olmaksızın tuzak gibi konulan kasisler üstte yazdıklarımın konusu değildir.
    Gece karanlığında bir anda önüne çıkan ne tabelası ne de başka bir şeyi olmayan o kasisler kaç kişinin hayatını tehlikeye attı farkında mısın? İlla ki gece olmasına da gerek yok. Hele bir de yol rengi olanlar var ki fark etmek en ufak dikkat dağınıklılığında imkansızlaşıyor. Ondan sonra kontrolünü de kaybeden araba her türlü kazaya da davetiye çıkarır. Nizami olmayan kasisler kaba kuvvetten başka bir şey değildir. Hele bazıları var ki sanırsın dağda off road yapıyorsun. 3. vitesten 1. vitese düşmezsen araç içinde 2 takla garantili. Kimsenin hayatını kurtardığı da yok. 30 metrelik sokak aralarında olanlar da yol keyfinin içine etmekten başka bir şey yapmıyor. Ne yapacak araba orada 30 meterede ibreyi 200 e mi dayayacak..




  • turkiyedeki suruculerin hepsi dana. uyulmasi gereken dunya kadar kural var bir tanesine uyan yok saygi yok sifir. direksiyonu cevirmeyi bilen arabaya biniyor onu maymunlarda yapar. hizli akan yolda yaya gecidinde yayalara yol verdigimde sasiriyorlar ne yapiyor bu arac diye. halk bile hakkini bilmesine ragmen gecmek istemiyor yada cekiniyor. suruculerin cehaleti bu kadar vahim ve maalesef degismeyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Tabela koysalar bari.

    Her hafta sonu gidip geldiğim yola 20 metre arayla ikişer tane, toplam 4 tane boyu 1 metre baya yüksek kasis koymuşlar. İlk geçtiğimde küt diye geçtim. Yokuş aşağı ve 15 metre öteden görmek imkansız. Tabela koysunlar yavaş geçeyim. Ben illa hız yapayım derdinde değilim. Zaten en fazla 50 ile gidebilirim o yolda.



    Şehir içi diye 30 km hız sınırı koymak da çok saçma. Yayan gitsem aynı sürede giderim o yolu ışıkta durduğum süre falan derken.



    Hız sınırları yükseltilmeli.

    Okul çevresinde düşürsün 50 ye, kasis de koysun levha da ama. Uyalım tamam. Mezarlık çevresinde 50 diye hız sınırı mı olur! Herkes 90-100 le gidiyor zaten. Git herkese ceza yaz o zaman. Neden yazmıyorsun. Neden bu kadar saçma hız sınırları var
    Okulun orda 50 demek. İyiymiş. Getir senin çocuğu da bi 50 ile çarpalım bakalım parçası kalıyo mu Allah göstermesin.

    Bu nedir birader ya. 50 ile gidersen 20 metreden aşağı nasıl durucaksın çocukları görüp frene bassan bile. Saçma saçma mesajlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Niye çarpıyorsun frene bassana

    At arabası mı kullanıyoruz, niye 20 metre sürükleniyor?



    50 km altı hızda zınk diye duruyor araba. Yok illa freni bozuk araba ile kıyaslayacaksan kusura bakma, o arabaya ruhsat vermesinler, muayeneden geçirmesinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde polis yok ki. Gelişmiş ülkelerle aynı kurallar kağıt üzerinde bizde de var ama otorite yok. Kural ihlali yapana dur diyen yok. E bu durumda bizim öküzlerde kural mı dinler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna rağmen halen modifikasyonla araçları yere yapıştırıyorlar
  • Bence az bile. her yere kasisler yapılmalı her 2 metreye bi kasis yapmalıyız. Ülkecek tüm maali altyapıyı kasis yapımına aktarmalıyız..
  • Valla hocam katılıyorum bildiğim yolda bile bakıyorum kasisi zar zor görüyorum az çarpmadım arabanın altını. Hadi kasis yapıyorsun bi levha koy, kasisin üzerini BELİRGİN bir şekilde çiz... ama yok sakin sakin gitsemde bir anda sarsılıyorum ana avrat sövüyorum. (öyle böyle değil) kasisleri görmeye odaklansam yola bakamam zaten.. arabalar zaten ateş pahası bide alt takımları mahvedip onlara mı para akıtalım? Geçen okula giderken bi sokaktan geçtim son anda farkettim ama kurtaramadım. Yolun ortası balık sırtı gibiydi. Arabanın altını fena sürttüm hatta ön tekerler hava da kaldı o derece... arkamdan gelen adamda valla seni görmeseydim bende sürterdim dedi. Geleni geçeni uyarmıştım. O gün sövdüğüm kadar hiç bir zaman sövmemiştim. O kadar vergi veriyoruz yol yapıyorlar? Evet yol yapıyorlar ama onlarında çoğu paralı ve şehirler arası. Rögar kapakları mı dersin, çukurlar mı dersin... en sevdiğim şey araba kullanmaktan soğutuyor bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bir ara yağ karteri patladi bütün yağ yere dökülmüştü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amaç zaten araçların çok hızlanmasini engellemek, çok hızlı gidilmemesini sağlamak. Tabela, ikaz olmasını beklemeyin, çok hızlı gitmeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala olayi anlamayan arkadaslar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de son zamanlarda renkten dolayı fark edemeyip 40-50 km hızla kasise girip zıplamışlığım var, geçen baktım karter koruma yırtılmış. Kasis yaplamarını anlıyorum ancak uyarı levhası koymadan ve boyamadan kasis yapılmasını anlayamıyorum.
  • Burası muz cumhuriyeti, ne denetim var ne düzgün aynı boy farklı renk kasis sistemi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

    Amaç zaten araçların çok hızlanmasini engellemek, çok hızlı gidilmemesini sağlamak. Tabela, ikaz olmasını beklemeyin, çok hızlı gitmeyin.
    Bütün yolu 20 ile mi gidelim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç acımıyorum,daha fazla olmal bu kasislerden,her yerde olmalı
    kendimde araç kullanıyorum ama nedense milletimiz sokak aralarında gaza kökleyerek son sürat gidiyor,trafık lamabalarının dibine kadar son sürat geliyor,hız sınırını aşıyor,sırf altında dizel var diye sonuna kadar bağıttırıp son srat arkadan koparak geliyor.Kusura bakmayın kasisler olmasa şehiriçi trafik resmen f1 alanına dönecek,yaya oldugum zaman karşıya geceçek bir yer olmayacak,daha fazla olmalı hatta sokak aralarına bile koymalı.Kendim sokak araları önüme çocuk,kedi atlar diye yavaş giderken bizim arkadaşımız sokağın başında gaza yüklenerek vınn diye yanımda ngeçiyor araba yapılır,olmadı yenisi alınır ama bir can kaybını geriye döndüremezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 28 Temmuz 2018; 19:55:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.