Şimdi Ara

kasadan Cızırtı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar öncelikle forumda yeniyim tam olarak buna benzer konular vardır illaki lakin 3 gündür araştırmadığım yer didik didik etmediğim başlık kalmadı soruna gelince ;

kasadan Cızt cızt diye sesler geliyor bu seslerin ne zaman geliceği belli olmuyor.

sistem özellikleri
    ana kart asus m5a97 evo R2.0,
    işlemci amd fx 8350 8 çekirdek,
    kasa corsair 400 r
    power corsair 750 cx
    ram corsair vengeance 8 gb
    ekran kartı sapphire r9 270x
    kingston 120 gb SSD,
    coolmaster seidon 240 m sulu soğutma var.
    ilaveten bugun tunçmatik 850 va güç kaynağı ve pfs regületör de aldım ayrıca kasayı komple söktüm anakarta kadar söküp anakartın altında ki vida yerlerine silikon conta gückaynağı kasa bağlantı yanlarına silikon sünger koyum ekran kartı ve diğer fan girişleri dahil bütün kabloları tek tek kontrol edip yerine taktım ama bişi değişmedi belli süre ses yok oyuna girince yada bilemiyorum bişiler yapınca nette dolanırken filan cızzrtt cızzrtt ses geliyor arasıra neden olabilir 1 aylık pc daha garantiye yollamak istemiyorum öyleki pc yere bile değmiyor altında köpük taban var serviste rezil olsun istemiyorum sistem konu ile ilgili yardımcı olabilicek varsa çok sevinirim.

(not topraklı priz sistemde olmadiği için regülatör ve psu desteği kullanıyorum ve bunlardan ötürü sistemde o cızırtı gelmiyeceğini söylediler)

• fanların birinden geliyordur. bi tozları temizlemenizi tavsiye ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasanın kapağı açık çalıştırın ses nereden geliyor tam anlayın önce , hdd de cızırtı yapabilir
  • yeni topraklama tesisatı cektirdim ayrıca dün power ı söktüm yeşil bir giriş ve siyah bir kabloya taktım kablo ve tek başına çalıştırdım ve yine aynı ses geldi bugun vatana götürdüm az biraz uğrastirdim ve sonunda aynı model baska bir power ile değiştirdik bakalim şimdilik bişi yok ama olursa durumu yeniden burda paylaşıcam ayrıca fanlardan olmadığına adım gibi emini niye derseniz biraz temizlik hastasıyım evdeki tek toz sanırım benim :)
  • Hocam eskı dl pcm var onda psudan gelıyordu boyle ses degıstı duzeldI ama hdd gelme olsalıgıda var ıns olmustur kolAy gelsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni pc powerindan da aynı ses geliyor şimdi seçeneklere bakmak gerekli ;

sorun şu sanırım ev tesisatına gelen elektrikte bi dandiklik var sanırım voltaj düşük Lakin hem regülatör hemde psu varken böyle bir sorun olması acayip yarın baska bir elektrikçi getireceğim ve avometre ile ölçtürecem hattı sanırım düşük voltaj buna sebebiyet verebilirmiş bir bilgisayarcıya sormuştum yüksek akım değilde düşük akım böyle bişiye sebeb olabilir demişti birde onu denicem yok yine düzelmez ile komple geri iadesine başvurucam kasanın yapcak bişi yok daha 40 gün olmadı ve ciddi anlamda sinir oldum cırt cırt ses geliyor ...

ayrıca kasayı evimin karşısında ki internet kafeye de götürdüm orada da 1-2 saat test yaptım tık demedi evde yapıyor olması beni bu düşünceye zerk ediyor sanırım %90 ev tesisatında ya kaçak var yada başka bişi...Çözemedim ama şu konuyu bir çözeyim ciddi anlamda kafam çok rahatlayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calaqan -- 14 Mayıs 2014; 2:43:19 >

• ekran kartı fanından da geliyo olablir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santa Esmeralda

ekran kartı fanından da geliyo olablir

yok oradan gelmediği konusunda kesin eminim çünki power ı söktüm ve harici olarak çalıştırdım (yeşil ve siyah kablo girişlerine bir kablo parçası bağlayarak) ve yine aynı manzara şuan ciddi anlamda 1 haftamı bu sorunla geçirmiş bulunuyorum bakalım yarın elektrikçi var yan bloğun dükkanlarında oradaki adam ile görüştüm mühendis arkadaşın orda olmadığını söyledi gelince nekadar ölçüm cihazı varsa toplatıp getirtecem eve baksınlar illallah geldi yemin ediyorum kasayı 4.kattan aşağı atasım geliyor...
  • Calaqan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun ama aklıma bir şey takıldı sormadan edemeyeceğim. Evinizde sadece tek bir prizden mi denediniz? Eğer öyleyse bence ayrı sigortaya bağlı başka bir hatta daha deneyin.
  • Merhaba;

Eğer oyun oynarken geliyorsa bu ses normal. Powerlar yük altında hafif bir cızırtı yapar. Ama internette dolaşırken de yapiyor demişsiniz. Yıllar önce kullandığım bilgisayarda kıytırık bir fare takılıydı. OCZ 600W power kullanıyordum. Fareyi takınca hafif bir cızırtı geliyordu kasada çıkartınca kesiliyordu. İnternet kafe'ye sadece kasayı götürdünüz. Diğer donanımları götürmediniz muhtemelen. İnsanın aklına pek gelmeyecek bir şey ama en basitten ilerlemek lazım her zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak08

Merhaba;

Eğer oyun oynarken geliyorsa bu ses normal. Powerlar yük altında hafif bir cızırtı yapar. Ama internette dolaşırken de yapiyor demişsiniz. Yıllar önce kullandığım bilgisayarda kıytırık bir fare takılıydı. OCZ 600W power kullanıyordum. Fareyi takınca hafif bir cızırtı geliyordu kasada çıkartınca kesiliyordu. İnternet kafe'ye sadece kasayı götürdünüz. Diğer donanımları götürmediniz muhtemelen. İnsanın aklına pek gelmeyecek bir şey ama en basitten ilerlemek lazım her zaman.

hacim kullandığım maus razer mamba elite edition 2012 ,klavye logitech G105,kulaklık logitech G35,ses sistemi creative 200 series sorun onlardan değildi gittim kasayı ve power ı komple değiştirdik şuanlık ses yok olursa yine bilgi vericeğim şuan corsair cx 750 yerine GX Cool Master ve yine kasa da corsair R400 yerine HAF912 takılı duruma göre buradan tekrar haber vereceğim
    saygılar

• Öncelikle ürünü iade imkanınız varsa iade edip bi seasonic psu almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bi zamanlar moda olan ekran kartlarından gelen çekirge sesinin sebebi olan kalitesiz elektronik ekipmanlar gibi sizin kullandığınız psu serisindede kalitesiz ekipman bu sese sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YakupErkam

Öncelikle ürünü iade imkanınız varsa iade edip bi seasonic psu almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bi zamanlar moda olan ekran kartlarından gelen çekirge sesinin sebebi olan kalitesiz elektronik ekipmanlar gibi sizin kullandığınız psu serisindede kalitesiz ekipman bu sese sebep olabilir.

CooLmaster a geçtim Haf 912 plus kasa ve GX 750 pcu ya geçtim sorun şuanlık yok hacim corsair R400 kasa ile içinde hediye olarak gelen cx750 yi iade ettim 45 gün olmasına karşın saolsunlar yardımcı oldular haf 912 ve gx 750 coolmaster power şuanlık pc den kaynaklı bir ses yok ancak biraz evel yine tesisat kaynaklı bir cızırtı aldım sanırım evin tesisatta sıkıntı var yarın komple tesisatı değiştireceğiz oturduğum mülk bana ait değl o yüzden tek bir odaya topraklama yaptırdım yarın komple tesisat değişecek...

• evet arkadaşlar sorun kaldığımız devam etmekte öncelikle yapılan ölçümleri ve değişen parçaları yazayım tekrar dan artık kafayı yemiş haldeyim ;

corsair cx750 den geliyordu değiştirdik 2.bir corsair cx 750 ile daha sonra 400R carbide kasayı da değiştirdik HAF912 coolmaster ve 750 gx coolmaster power a geçtik yine geldi o lanet cizzrt sesi komple bina tesisatı harici bir tesisat cektirdik bulunduğum daireye hem toprak hem faz hem nötr ölçümleri mükemmel hani elektrikçiler de öyle boş beleş adamlar değil 2 tane ayrı elektrik mühendisi tanıdık getirdik ayri ayri voltaj ölçümleri yapıldı mükemmel stabil voltaj ve hz değerleri...
    diğer kontrol mekanizmalarına belli bir yükte yapıyor bunu power benchmark testleri yapıyoruz 2 gündür sürekli furmark ve benzeri bir sürü program indirdim deniyoruz tık 1-2-3 test yok sonra rasgele bir anda yapabiliyor şimdi aklıma gelen soru şu acaba power 750 watt olması benim sistemi karşılamıyor olabilirmi ? ayrıca ekran kartı ve fanlardan ses gelmediği konusunda netiz yani ses yine powerdan geliyor delirmek içten değil hdd filan zaten farkli yerde ve ses yapabilicek bir durumu yok SSD ve zaten dediğim gibi ses oradan gelmiyor diğer harici ekipmanlardan diyecekseniz onuda denedik onlardan da gelmiyor ses yani atıyorum USB girişlerine taktığımz fare klavye kulaklık ve 3,5 jack girişlerindeki jacklar tertemiz hani tabiri caiz ise tıkır tıkır calişiyor ne yapmaliyim anlamadim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calaqan -- 17 Mayıs 2014; 5:12:07 >

• EVET ARKADAŞLAR AN İTİBARI ILE SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR ! ARTIK KONU HAKKINDA UZMAN OLDUM DİYEBİLİRM !

ÖNCELİKLE YAPMANIZ GEREKENLER HİÇ BİR SORUNU OLMADIĞI HALDE POWER'DAN SES GELENLER BURAYA !!!

1- ŞEBEKE AKIMI TÜRKİYE DE 50 VE 60 HZ ARASINDA OLMAK ZORUNDA DIR BU HZ DEĞERİN DE SIKINTI OLUP OLMADIĞINI KONTROL ETTİRİN.
    2- BİNANIZ ETRAFIN DA YÜKSEK GERİLİM TRAFOSU VAR MI ? VARSA SİZE GELEN HATTA Kİ KABLOLARINIZ YENİ Mİ ?
    3- TOPRAKLAMA HATTINIZ YENİ DE YAPTIRILMIŞ OLSA KULLANILAN MALZEME KALİTESİ..
    4-EV TESİSATINA KOFRADAN GELEN KABLOLARIN KALINLIĞI VE TESİSATTA KAÇAK YADA ATLAMAYA SEBEBİYET VERECEK KUSUR (MİSAL PRİZLERDE YADA LAMBA ANAHTARLARINDA SIKINTI) OLMASI.
    5- EĞER Kİ 3LÜ PRİZ YADA BENZERİ ANAHTARLI VE LAMBALI COKLAYICI PRİZ KULLANIYORSANIZ ÜZERİNDE Kİ LAMBA DA PATLAMA VEYA LAMBA TELLERİNDE GEVSEME OLMASI.
    6- EVE GELEN TESİSAT ELEKTRİĞİN DE 220-230 VOLT OLMASI HARİCİN DE ATLAMA OLMASI YANİ SİZE GELEN HATTAN AYRICA BASKA DAİRELERE DE ELEKTRİK VERİLMESİ DURUMUNDA KULLANILAN KABLONUN KALİNLİĞİ HATTİ TAŞİMİYOR OLABİLİR ORTALAMA 6LIK TABİR EDİLEN HATTAN CEKTİRİN..
    7-POWER INIZIN GÜÇ KABLOSUNU DEĞİŞTİRİN
    TÜM BUNLAR ARASINDAN HEPSİNİ YAPTIRDIKTAN SONRA YAKLAŞIK 20 GÜNLÜK ŞAHSİ UĞRASLAR SONUCU ELDE VAR SIFIR KONUMUNDA OLUP ÜSTELİK HARİCİ REGULATÖR VE 850 VA'LIK UPS İLE CIZIRTI ALIYORDUM BAYAĞI BİR ARAŞTIRIP AMPER DEĞERLERİNE KADAR İNİP SORUNU YİNE BULAMAMIŞTIK VE TAM KAYİŞİ KOPARTIM CAANIM KASAYI CAMDAN ATACAKTIM Kİ SON ANDA SON Bİ IŞIK YANDI GİTTİM YİNE VATAN DAN SAOLSUN ***1KV LİK UPS ALDIM ONLİNE REGULATORLU*** BESMELE ÇEKTİM TAKTIM ARDINDAN POWER DAN SIFIR SIKINTI YANİ HALA SORUNU ÇÖZEMEMİŞ OLSAKTA YUKARDA TANIMLADIĞIM HERŞEYİ SAYMADIĞIM DAHA BİR ÇOK KOMBİNASYONU YAPSAM DA ŞUAN ALLAHA ŞÜKÜR TOPLAM 1950+MASRAF YAPMAYA KARŞILIK LANET CIZIRTIDAN KURTULDUM YAŞASIN UPS FANI GÜRÜLTÜSÜ YAŞASIN GÖNÜL RAHATLIĞI

• Bende de dün bu sıkıntı başladı şu an deliricem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.