Şimdi Ara

anakarttan gelen cızırtı (coil whine) sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://streamable.com/r2bd2j

    TUF B450-PRO RYZEN 5 3600 ile oyun/yük altında böyle bir sesle karşılaşıyorum. Fan sesi değil ve PSU veya ekran kartından gelmiyor doğrudan işlemci bölgesinden geliyor. VRM olabilir kondansatör olabilir demişler ama pek bilmiyorum bu kartı veya benzerini kullananlar böyle bir sorun yaşıyor mu? yeni aldım kartı ve memnunum şu an ancak servise gitmelik bir durum var mıdır?

    videoda telefonu yere koymadan önce oyun açık tekrar çekmeye başladığımda oyuna alt+f4 çektim anında devam ettim çekmeye (ses oyun açıkken 50/100 ise oyun kapalıyken 10/100 lere geliyor) ve arkadaki sesi farkedersiniz burada çıktığından daha fazla bir ses var ancak kasa kapalıyken pek duyulmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 23 Mayıs 2020; 23:47:38 >







  • O ses boğucu bobinlerden geliyor. Bilgisayardaki herhangi bir donanıma zararı olmaz, ömrünü kısaltmaz. Servise göndermenize gerek yok.
  • Coil whine sesi herhangi bir zararı yoktur. Diğer donanımlara zarar vermez. Ses çok rahatsız etmiyorsa sorun yapmayın. Güç kaynağı, ekran kartı, anakart gibi bileşenlerde sıklıkla görülüyor. Servise verseniz dahi coil whine için herhangi bir değişim para iadesi gibi prosedürler uygulanmıyor artık bios güncellendi test edildi sorun bulunamadı deyip geri gönderiyorlar.
  • teşekkür ederim kartın kullanıcı yorumlarında bir kaç tane gördüm bu konuyla ilgili. bu markadan markaya değişiyor mu mesela msi tomahawkta daha az veya daha çok karşılaşma olasılığım var mı? veya aynı şekilde başka bir tuf b450 pro bu kadar ses yapıyor mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdaminTeki

    teşekkür ederim kartın kullanıcı yorumlarında bir kaç tane gördüm bu konuyla ilgili. bu markadan markaya değişiyor mu mesela msi tomahawkta daha az veya daha çok karşılaşma olasılığım var mı? veya aynı şekilde başka bir tuf b450 pro bu kadar ses yapıyor mudur?
    Coil whine tamamen şans işi aynı marka model bir kartta olurken başka bir kartta çıkmayabilir. Yada aynı marka model bir kartta az ses olurken diğer kartta ses rahatsız edici olabilir. Ocz fatality 750w kaynağımda vardı hiç unutmam resmen ıslık çalıyordu yük altında diğer odadan sesi duyuluyordu. Daha sonra gtx 970 kartımda vardı azda olsa rx 580 kartımda vardı yani coil whine olmama ihtimali çok düşük her markada vardır diyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.