Şimdi Ara

KASA VE RADYATÖR SIKINTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar geçenlerde Aerocool Airhawk Duo kasada kullandığım sisteme sıvı soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer II 240 yi aldım.


    Fakat tam araştırma yapmamamdan kaynaklı klasik ram ve radyatör uyuşmama problemini yaşadım. Radyatörü üste takınca ramler ile çakışıyor.


    Kasanın önündeki 2 tane 20 lik fandanda feragat etmek istemediğim için bir çıkmaza girdim gibi.


    Sormak istediğim, kasam gibi fakat ram olanı radyatöre daha çok yer sağlayan önden mesh panel tavsiye edebileceğiniz kasa var mı acaba ?


    Ya da ben senin yerinde olsam şöyle yapardım dediğiniz bir husus var mı ?


    Sevgiler, saygılar.








  • Ben olsam hiç radyatör işine bulaşmazdım, ki bulaşmadım zaten. 4 ve/veya daha fazla ısı borulu, gayet iyi soğutan heatsinkler var. İsterseniz ksayı değiştirin, isterseniz soğutucuyu değiştirin (heatsink alın geçin) tercih sizin zevkinize kalmış...

  • Biraz araştırsaydınız bu kasa yerine çok daha iyi olan Maxima V20 yi alır böyle sorunları yaşamazdınız.

  • Üst kısımda radyatör kullanmak isteyenlere genel de low profile ram öneriyorum, aksi hald eher ne kadar kasa üreticileri üst kısım için gerekli radyatör desteğini belirtmiş olsa da gerçekte sorun yaşanabiliyor maalesef, bu konu da ya uyumlu ram listesi yayınlayacaklar ya da ona göre pay bırakmak için kasayı biraz yüksek yapacaklar.


    Kasanın önündeki fanlar gayet büyük ve soğutmada etkili olur, sıvı soğutmayı iade edebilirseniz iyi olur, kasaya uygun ölçüler de hava soğutma tercih edin.

  • ne kasalar nede sıvı sogutmalarda net bılgı verılmedıgı ıcın oluyor bu sıkıntılar.


    arastırsanızda bunu kullanıcı ıncelemesı olmadan ogrenemezdınız.



    ne radyator kalınlıgı verılıyor ne fan kalınlıgı. aynı sekılde kasalarda destekleyen radyator yada fan kalınlıkları hakkında bılgı olmuyor.



    ince profil fanlar mevcut onları bır ınceleyın. 1 cm ıle kurtarma sansı varsa.

  • İstediğin şekilde ön paneli komple mesh.



    inventus
    PHANTEKS P360A MESH TEMPERED GLASS BLACK ECLIPSE P360A (PH­EC360ATG_DBK) 2 adet 120mm DRGB fan Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11303
  • Markasının sitesinde destek var olarak görünür, ama o soğutucunun radyatörü kalın, daha ince radyatörü olanlar var, soğutucuyu değişim yapabilirsiniz veya alternatif olarak noctua d15 chromax black tercih edilebilir.


    Ekstra kasa masrafı yapmamanız için düşünebilir. Kasa derinliği uygunsa bütçenize göre d15'de tercih edebilirsiniz, performansı iyidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.