Şimdi Ara

Kasa Soğutma İçin Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Sistemin tamamı imzamda. Aerocool itx kasaya sahibim. Aslında soğutmadan memnunum. Cpu 55 dereceyi, ekran kartı 60 dereceyi kesinlikle geçmiyor. Beni şu an tek düşündüren psu sıcaklığı. Yazılım ile ölçemiyorum ama el ile(iç kısımdan) dokununca rahatlıkla 50 derece olduğunu söyleyebilirim. Psu altta kasa istemedim çünkü öncekinde resmen içi toz toprak olmuştu.

    Yan tarafa fan ilave etmek isterdim ama şu şekil şukul diye kullandığınız temperli cam sanırım kesilmiyormuş. Metal kısımları da eski kasamda kestirmeye çalıştığımda sonucunun nasıl hüsranla sonuçlandığını gördüm.

    Ön ve arkadaki fanlar çok üflemediğinden sırasıyla elimdeki daha güçlü bir pwm fanla (2000rpm) değiştirmeyi denedim ancak kasa içi sıcaklıklar enteresan şekilde 1 derece bile oynamadı.

    Önerileriniz nedir? Bu şekilde kullanmalı mıyım uzun vadede?


    Kasa Soğutma İçin Tavsiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 24 Temmuz 2022; 17:1:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • mobilden özellikler gözükmüyor da buraya yazabilir misiniz sistem özelliklerini? psu yetersiz mi geliyor acaba, o kadar ısınması normal değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profilde var.
    Sapphire Pulse AMD Radeon RX6700XT 12GB / AMD RYZEN 3 3100 3.9 Ghz + Snowman X200 Tower / Kingston HyperX Fury 2x8GB 3200MHz / MSI B450M-A PRO MAX / Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM / Kingston A400 480GB / Xigmatek X-Calibre 600W 80+ / Aerocool CS-107 V2 Mini-ITX

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci de ekran kartıda gayet güzel ısı değerlerine sahip. Psu sıcaklığına çok takılmayın sistemde reset atma, kapanma gibi sonuçlar olmuyorsa o şekil kullanabilirsiniz.

    İşlemci 85 üstü ekran kartıda aynı şekilde 90 larda veya üstünde olsa idi sıkntı olurdu.


    Yukarda bahsettim sorunlar olmuyorsa ve sıcak dediniz anda psu için içinden cızırtı sesleri gibi bir şeyler gelmiyorsa sorun yoktur.

    Fakat öndeki fanları ve arkadaki fanı 2000 rpm dönebilen bir fanla değiştirip ve o hızlara çıkabildiyse fanlar daha iyi bir hava sirkülasyonu ile bir kaç derece daha düşmeliydi, ona anlam veremedim.


    Fanların akış yönü doğru taklıdıysa az da olsa fark etmeliydi ama değerler zaten iyi, sorun olacak bir durum yok.

    Psu yukarda kaldığı için ısınması biraz normaldir. İşlemci ve ekran kartı ile teması yakın olduğu için bu tarz psu yukarda kalan itx kasalarda .

  • O güc kaynagi ile o ekrankartini kullanmazdim. Zorlamaya gelmeyecek, tehlikeli kategorisinde bulunan bir ürün...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu konumundan dolayı ısınıyor.Sürekli sıcak havaya maruz kaldığı için kendini soğutamıyor.Kasa üreticileri psu’yu aşağı almalarının bir sebebi de budur soğuk hava ile kendini soğutsun diye.Bu kasa için yapabileceğin tek şey var psu’yu ters çevirip yukarıdan hava deliği açmak başka da bir çözümü yok.Elin deymişken sığıyorsa eğer yukarıya bir fan deliği daha açabilirsin :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler içim rahatladı

    Fanı ben fulledim kendi çıkmadı ısı testi için yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt
    Evet en mantıklısı o sanırım ama orijinali gibi kesebilecek birini bulamamak sıkıntı.
    Burda bi tanıdığa eski kasanın kapağını verdim adam makasla dört köşe kesip bırakmış
    Öte yandan yine psunun içi toz toprak bağlayacak ve temizlemesi zor.
    Sanırım sıcak kullanmayı seçeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 28 Temmuz 2022; 12:5:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Konu sahibi görmezden geliyor lakin ben sana birakayim;


    Kasa Soğutma İçin TavsiyeTecLabyoutube
    Link do grupo de discussão no Facebook: https://goo.gl/bL31Mx Infelizmente existem empresas que se preocupam somente em ganhar dinheiro, sem nenhum respeito ao consumidor. Sabemos que os fabricantes trabalham para obter lucros, mas o mínimo que se espera é que seus produtos cumpram suas próprias especificações. Mediante os resultados dos testes iniciais, decidimos não perder tempo com uma análise mais complexa, pois de cada um dos modelos, foram testadas duas unidades (comportamento absolutamente semelhante). São fontes desqualificadas, vendidas como "certificadas 80 Plus" (se bem que a 80 Plus da Ecova, é uma certificação negligente e nada garante). https://goo.gl/923cuw A Xigmatek já havia "enganado" anteriormente os consumidores com modelos "sem vergonhas", conforme demonstramos neste vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=tQ3omrkS01Y Após a publicação deste, o importador oficial (na época), veio ao TecLab e explicou a intenção da empresa, que segundo ele havia modificado os modelos para se adequar ás suas obrigações. Naquela ocasião, fizemos um vídeo, testamos dois modelos "corrigidos" que cumpriram com suas determinações (tiveram comportamento digno, mas nada acima do normal). Bastou reconquistar a dignidade perdida e o respeito do consumidor que a Xigmatek se aproveitou para "migrar" novamente para o mal caminho.. Testamos os dois modelos Calibre, sendo duas unidades de cada um deles, a segunda comprada de lojas conhecidas, para evitar dúvidas (e claro, insinuações ou injustiças). Muitos usuários do grupo Extreme PCs já postaram tópicos solicitando informações sobre os modelos, e muitas pessoas se utilizavam dos testes dos modelos "corrigidos" para aprovar a marca (mas por conta própria). Decidimos então, para dirimir quaisquer dúvidas, realizar os testes dentro de nossos conceitos, com o devido respeito, reconhecidos não só no Brasil como mundo afora. Pela primeira vez, os testes das Xigmatek Calibre. A conclusão: Para nós, Xigmatek está fazendo hora extra neste mercado. Pouco importa se existem desta marca, produtos realmente bons (não os testamos). Mas somente o fato de utilizar a marca para fazer dinheiro de maneira indecente, somado ao fato de já haverem tido o mesmo tipo de problemas (ou seja, são reincidentes nessa prática), os torna fora de recomendação. Não presta!!! TecLab
    https://www.youtube.com/watch?v=GeFdZeSsRcE

    bu xigmatek x calibre olsun bunun yenisi olsun kesinlikle alinmayacak ve güvenilmeyecek modeller bunlar. Sadece bu degil bir sürü review vardi, zamaninda cok konustuk tartistik, burada da paylastik lakin unutuldu gitti. Simdi de üsendim daha fazla kaynak bulmaya...


    Diger yandan, cpu gercekten serin calisir bende de var 3100, ekrankarti da serin calisiyor cünkü islemci darbogaz yapiyor, tam performansinda calismiyor. Bu sebeple watt olarakta az harcar, suan icin, birsey olmuyor ki, diyebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 28 Temmuz 2022; 12:26:50 >
  • Dostum kasanın Cpu ve Gpu konusundan sorunun yok Psu kötü sıcaklığı kafaya takmana gerek yok. İlla ben takıyorum diyorsan Corisair rm +700w alsan senin için daha stabil olur.

  • thestell kullanıcısına yanıt
    Makasla keserse tabiki çirkin görünür.Dramel veya dekupaj ile düzgün kesilmesi lazım.Ayrıca kesip boşluk için toz giltresi koyman lazım internette mıknatıslı toz filtresi satılıyor forumda da vardı yanlış hatırlamıyorsam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt

    Psu'nun pcb si üzerinde asiri tozlanma olur o sekilde. Kasayi da mundar etmis olursunuz. Güc kaynaginin fani asagi bakacak sekilde konumlandirilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hocam konu sahibi arkadaşımızn ekran kartı güzel güncel bir kart, evet bnde o psu ile kullanmazdım rx 6700xt yi ama şuan arkadaşımıza onu mutlaka değiştir demek de istemedim, o psu alt sınıf bir psu.

    Fakat bazı arkadaşlarımıza öneri yaptımızda daha kaliteli bir psu için sistem güvenliği için ( bu konu sahibi arkadaşımız hariç ) bazılarında parayı sen ver ben alayım o zaman tavrı oluyor.


    Bnde o zaman yardımcı olmak istemiyorum diğer öneri yapan arkadaşlarımıza da böyle yapıldığını gördüm çünkü.


    Seninle ve diğer arkadaşlarımıza bir çok kez psu veya başka parçalarda öneride bulunduk takanda oluyor takmayanda kendileri bilir tabi...

    Konu sahibi arkadaşımın sistemi için anlık konuştum ama kendi fikrimce o psu ile kartı kullanmazdım. Önerilebilecek güzel aşırı pahalı olmayan psular var gerekirse önerirz.


    Zaten kendisi de ısınmasından şikayetçiymiş psunun. Verdin linkte video da herif baya kızmış psunun kalitesizliğine akrabasına küfür etmişler gibi saldırıyor psuya Kasa Soğutma İçin Tavsiye .


    Ekran kartı iyi olduğu için seasonic , high power , corsair , thermaltake ,silverstone , evga ...gibi markaların güzel modellerinden düşünülebilinir bütçeye göre...


    Son olarak konu sahibi arkadaşımız bana kızacak ama Kasa Soğutma İçin Tavsiye  ben o kartla bütçe olşturabiliyorsa ryzen 5600 gibi bir işlemci ile kartın hakkını vererek kullanmaya çalışırdım. Birde psuyu değiştirerek. Tabi karar kendisinin...Kasa Soğutma İçin Tavsiye 


    Edit : Kasa da psu alt konumda olan atx bir kasa olursa psu ısınması da daha az olur. Tabi tercih meselesi daha önceki ilk yorumda da bundan bahsettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 28 Temmuz 2022; 13:18:36 >




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Sen haklisin, söylediklerine katiliyorum ve seni suclamak yahut, birseyler ima etmek icin yazmadim. Ima ettigim durumlari az cok anlasmissindir, bu onlardan degil zaten... Konu sahibi görmezden gelmis yorumumu, tekrar niye ona yazayim, bana ne ki, benim cebimden bir para cikmaz beni ilgilendiren birsey olmaz. Ama koskoca DH da kimse bunu söylemedi mi diye disardan biri gelip baktiginda verecek cevabimiz olsun. Biz gerekli uyariyi yaptik diyebilelim. Sana yaziyorum cünkü sen beni yanlis anlamazsin Kasa Soğutma İçin Tavsiye Kasa Soğutma İçin Tavsiye 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.