Şimdi Ara

PC Açılmıyor. Ekran gelmiyor. Sorunu bulamadım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sisteme sahibim. Dün akşam eve geldiğimde bilgisayarı açtım. Bilgisayar açıldı arka planda Vistanın açılış sesi de geldi ama ekran görüntüsü yoktu. Kapattım açtım bilgisayarı... Fişini çektim taktım. Yine aynı şey... Sürekli denedim durdum. Fişi çekip taktım. Bazen nedenini bilmiyorum ama fişi çekip taktığımda evin sigortası atııyor. Neyse sonuç olarak denemeler yaptım ve bir süre sonra pc açılsa da bu sefer vista açılma sesleri de gelmemeye başladı. Bugün bir yerden bir monitör getirdim. Onu denedim yine açılmadı. Kasayı açtım. Ekran kartını, ram i, işlemciyi, harddiskleri vs hepsini söktüm.

Baştan tekrar taktım. Yine açsam da bir türlü ekran görüntüsü gelmiyor. Tabi sadece ekran değil arka plandaki vista açılış da yok artık. Çıldıracağım :) Ne oldu durup dururken anlamadım. Sorunlu parçayı da bulamıyorum en can sıkıcı şey de bu. Bu bilgisayarı toplarken her şeyi ayrı ayrı yerlerden aldım. Sorunlu parçayı bulabilmek için bir yere götürmekten başka çarem yok çünkü bende başka donanım anlamında bir -parça yok.

Şüphelendiğim 3 parça ise işlemci, anakart ve ekran kartı...

Sizin öneriniz nedir? Kadıköy'de bilgisayarı alıp da direk benim de yanında ne var ne yok anlamaya çalışabileceğim bir teknik servis birimi var mıdır? Sizce nereye götürmeliyim? Ya da başka bir tasiyeniz varsa onu da dinlemek isterim.

Güç kaynağım Crossfire 750W

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 14 Temmuz 2009; 21:04:09 >

Intel i9 14900K @ 6Ghz | Asus Dark Hero Z790 Anakart | Zotac RTX 5090 Solid OC | 64 GB Corsair Vengeance 6000 MHZ Ram | 2 TB M2 Samsung 980 Pro + 2 TB M2 Kingston + 4 TB M2 Kingston | DeepCool LT720 360mm Sıvı Soğutucu | Phanteks Evolve X Kasa | NZXT 1200 PSU | Razer Blackshark V2 Pro Headset | Connexion3D Mouse | Asus Strix Scope 96 Klavye

• Ekrana hiçmi görüntü gelmiyor , yoksa sadece windowsdan sonramı kesme oluyor. Eğer windows'tan sonra görüntü problemi oluyorsa güvenli modu denediniz mi ?
  • Biosunuz açılıyor ve sadece sisteminiz açılmıyor ise büyük ihtimalle hardisk yada sistem çökmüştür. Anakart problemi olsa sistem hiç açılmaz. Ekran kartı olsa o zamanda açılmaz... Bios ekranı geliyor ise sistem çökmüştür...

İlk birkaç açışımda arka planda windows açılıyordu ama ekran hep karanlıktı. Yani startup pos ekranı bile gözükmeden windows açılıyordu. Şimdi arka planda windows da açılmıyor. Bilgisayarda raid 0 bağlantı var. Bilemiyorum bir şey mi oldu onlara windows niye açılmıyor onu da anlamıyorum. Ama ekranın görüntüsü hiç yok. Arka planda da windows açılmıyor. Her şeyi çıkarıp yeniden taktım ama değişen bir şey yok.
    Intel i9 14900K @ 6Ghz | Asus Dark Hero Z790 Anakart | Zotac RTX 5090 Solid OC | 64 GB Corsair Vengeance 6000 MHZ Ram | 2 TB M2 Samsung 980 Pro + 2 TB M2 Kingston + 4 TB M2 Kingston | DeepCool LT720 360mm Sıvı Soğutucu | Phanteks Evolve X Kasa | NZXT 1200 PSU | Razer Blackshark V2 Pro Headset | Connexion3D Mouse | Asus Strix Scope 96 Klavye
  • quote:

Orjinalden alıntı: silvershadow

Biosunuz açılıyor ve sadece sisteminiz açılmıyor ise büyük ihtimalle hardisk yada sistem çökmüştür. Anakart problemi olsa sistem hiç açılmaz. Ekran kartı olsa o zamanda açılmaz... Bios ekranı geliyor ise sistem çökmüştür...

harddisk ya da sistem çökse bile ekrana geörüntü gelmez mi? harddiskleri de teker teker takıp çıkarmayı denedim.... Bios görüntüsü hiç yok zaten. Bilgisayarı açtığımda ekran hiç gelmediği için arka planda ne geliyor ne gelmiyor bilemiyorum.
  • ilk önce bios pilini ve ekran kartını çıkarıp biraz bekleyin on dakika kadar sonra ekran kartını takın sistemi açmayı deneyin
    eğer işe yaramazsa bios piline yakın bi yerde bios reset jumperi vardır onu kullanın
    buda işe yaramazsa başka bi e kartı bulup deneyin
  • Ekran kartınızı çıkarıp açtığınızda ses geliyor ise ekran sağlamdır. Eğer sigorta falan atıyorsa büyük bir ihtimalle power suply gitmiş olabilir. Yeni power bulup deneyin. Oda değilse anakarta yönelin. Bu tarz arızalarda sorun kesin şundadır demek yanlış olabilir deneyerek bulucaksınız...

Mecburen bir bilgisayarcıya götürmem gerekecek çünkü bu parçaların yedekleri ya da yerine kullanabileceklerim yok ne yazık ki...

quote:

Orjinalden alıntı: silvershadow

Ekran kartınızı çıkarıp açtığınızda ses geliyor ise ekran sağlamdır. Eğer sigorta falan atıyorsa büyük bir ihtimalle power suply gitmiş olabilir. Yeni power bulup deneyin. Oda değilse anakarta yönelin. Bu tarz arızalarda sorun kesin şundadır demek yanlış olabilir deneyerek bulucaksınız...
  • bios pilini çıkarın 2-3 dk sonra takın. ekran kartını da çıkarıp sistemi açın.(görüntü gelmez boşa beklemeyin ekran kartı yok çünkü özür dilerim gereksiz espri için) kapatın bilgisayarı ekran kartını tekrar takın yine görüntü gelmezse sanıyorum ekran kartı arızalı. çünkü ilk başlarda vista açılış sesi fln geliyormuş. tüm bileşenlerin sağlam olması gerekir. vista açıkken direk güçten fln çektiniz sanırım o yüzden de kurtarma ekranı gibi birşey geliyordur ve ses gelmiyordur. yani benim düşüncem: ekran kartı arızalı, kontrol ederken de vista çöktü yada sorun çıkardı..

• Olabilir... Ekran kartını çıkarıp çalıştırıp tekrar takmayı da denemişştim olmamıştı zaten. Gidip biir teknik servis yerinde durumu incelettirmekte fayda var. Başka ekran kartım da yok deneyecek. Sadece nereye götüreceğimi bilemiyorum. Bakalaım...
  • slm arkadaşlar benim pc de 512 mb ram war ben disk D ye sanal bellek yaptım 1500 mb uyguladım
    10 sn sonra pc kendiliğinden kapandı.power tuşuna bastığımda pc bazen açılıyor ama sadece siyah ekranda foxon yazısı geliyor daha sonra del tap hiç biri çalışmıyor. bazende hiç ekran gelmiyor.
    yardım ederseniz sevinirim. kaç gündür uğraşıyorum bir türlü işin içinden çıkamıoyorum.kafayı yiycem

lütfen yardım.

Orijinalden alıntı: qorqusuzer

slm arkadaşlar benim pc de 512 mb ram war ben disk D ye sanal bellek yaptım 1500 mb uyguladım
    10 sn sonra pc kendiliğinden kapandı.power tuşuna bastığımda pc bazen açılıyor ama sadece siyah ekranda foxon yazısı geliyor daha sonra del tap hiç biri çalışmıyor. bazende hiç ekran gelmiyor.
    yardım ederseniz sevinirim. kaç gündür uğraşıyorum bir türlü işin içinden çıkamıoyorum.kafayı yiycem

lütfen yardım.

öncelikle sistemden diski sök ve bios pilini çıkar on dakika bekle bu arada tüm elektrik bağlantıları çekili olsun bilgisayarda
    disk yokken bu şekilde sistem biosu açması lazım
    daha sonra sistemi kapat ve diski tak sistemi aç bios ekranından hemen sonra f8 e eş peşe bas ve ileri başlangıç modu açılır
    buradan güvenli modda sistemi aç ve yaptığın ayarı geri al
    ha bu arada hdd nin bi bölümünü ram olarak kullanma hayalini unut hdd ler hiçbizaman ram e yetişemez

• ilgilendiğin için sağol ama ben hard diski söktüm ve başka pc de win 7 yi tekrar kurdum ama yine aynı ekran gelmiyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.