Şimdi Ara

kasa açılıyo ekran kartı fanları son hız dönüyo görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım msi lightning hd6970'i taktım kasama ve power düğmesine basınca ekran kartının fanları son hız dönüyo ve 2 saniye kadar bi dıt sesi geliyo ve görüntü gelmiyo.hard disk ışığını kontrol ettiğimde bazen pc'nin işlem yaptığı bazense ışığın hiç sönmeden yandığı görünüyo yaptıklarım:ilk olarak 2 adet ram'ımı tek tek ve farklı ram yuvalarında denedim sonuç değişmedi 2-bios pilini çıkarıp yaklaşık yarım saat bekledim yine aynı sorun devam ediyo 3-işlemci hariç herşeyin kablosunu söküp dikkatlice yerine taktım ama hala sorun devam ediyo sistemim şöyle core 2duo e8400(stol hızda 3.00ghz'de çalışıyo)2 adet ocz reaper 2gb 1066mhz ram-gigabyte ep43-ds3 anakart-raidmax 730watt psu(1aylık)2 adet 1tb hard disk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartında onboard vga var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexter86

Anakartında onboard vga var mı?

Onboar'da takarak deneyin bakalım ekrana görüntü gelebilir.
  • O anakartta onboard vga yok
  • dıt sesi gelip ,kasada açılıp ekrana görüntü gelmediği anda klavyeden num lock-caps lock tuşlarına bir bakın yanıyormu ve o ışıkları yakıp söndürebiliyormusnuz?
  • yukarda arkadaşın dediği gibi onboard vga yok bide klavyenin ışıkları yanmıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: alisırakaya

yukarda arkadaşın dediği gibi onboard vga yok bide klavyenin ışıkları yanmıyo

biraz komik olacak ama ramleri iyice oturttunuz demi yani çıt diye ses gelecek ve monitör kablosu sağlam demi birde monitör de no signal yazıyomu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI FANI DURUP DÖNÜYOR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinuzakdogu

quote:

biraz komik olacak ama ramleri iyice oturttunuz demi yani çıt diye ses gelecek ve monitör kablosu sağlam demi birde monitör de no signal yazıyomu

ilk etapta zaten bu ocz ram'lar baya büyük zor oturuyolar belki yine oturma sorunu vardır diye eski kingston 667mhz ram lardan 1gb ve 2gb'lık ramlarımıda ayrı ayrı takıp denedim hemde başka başka yuvalarda ama bi değişiklik olmadı monitör kablosundada sorun yok kardeşimin laptop'unda görüntü alabiliyorum
  • quote:

quote:

quote:

ilk etapta zaten bu ocz ram'lar baya büyük zor oturuyolar belki yine oturma sorunu vardır diye eski kingston 667mhz ram lardan 1gb ve 2gb'lık ramlarımıda ayrı ayrı takıp denedim hemde başka başka yuvalarda ama bi değişiklik olmadı monitör kablosundada sorun yok kardeşimin laptop'unda görüntü alabiliyorum

ekran kartını başka pcde deneyin eğer çalışmazsa bozuk olabilir birde biz görmüyoruz nasıl bağlandığını falan içinizin rahat etmesi için ekran kartını bilgisayarcıya götürüp bi sorun bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

ekran kartını başka pcde deneyin eğer çalışmazsa bozuk olabilir birde biz görmüyoruz nasıl bağlandığını falan içinizin rahat etmesi için ekran kartını bilgisayarcıya götürüp bi sorun bence

işin kötü yanı yakın çevremde bu ekran kartını çalıştırabilecek bi psu yok ve şuan kartı işim gereği gidip bi yerdede denetemiyorum anca çarşamba günü denetebilirim o zamana kadar burdan aynı sorunu yaşamış birisi bi fikir verir diye konu açtım

• aynı sıkıntıyı yıllar önce bende yaşamıştım bir sürü bilgisayrcı forum vb.. dolandım cevap veren olmadı en son bir tanesi sık sık elektrik kesintisi oluyorsa ondandındır demişti. acaba sizinki de bu sebeple alakalı olabilir mi? tavsiyem bütün parçaları söküp düzgünce tekrar takmanızdır bu arada güç kaynağınızıda bir kontrol edin. Ayrıca bu sorun donanım uyumsuzluğu nedeniylede olabilir
  • ekran kartinin sonunda guc giris yerleri varsa supplyden oraya pci girisi takman lazim 4 pinli onu taktinmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

ekran kartinin sonunda guc giris yerleri varsa supplyden oraya pci girisi takman lazim 4 pinli onu taktinmi?

ekran kartında 2 adet 8pin güç girişi var zaten onlarda takılı
  • PSU bağlantılarını doğru ve eksiksiz bir şekilde yaptığınıza emin olun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CMRMURAT

aynı sıkıntıyı yıllar önce bende yaşamıştım bir sürü bilgisayrcı forum vb.. dolandım cevap veren olmadı en son bir tanesi sık sık elektrik kesintisi oluyorsa ondandındır demişti. acaba sizinki de bu sebeple alakalı olabilir mi? tavsiyem bütün parçaları söküp düzgünce tekrar takmanızdır bu arada güç kaynağınızıda bir kontrol edin. Ayrıca bu sorun donanım uyumsuzluğu nedeniylede olabilir

yaklaşık 1 yıl kadar önce buna benzer bi sorun yaşamıştım ama o kart çok eski bi karttı(hd2900xt)normal dediler başka kart takınca çalışmıştı pc

ama bu ekran kartı çok yeni bi kart ve bu kart takmadan önce gtx560 vardı sorunsuz çalışıyodu onu çıkarıp bunu taktım direk böyle oldu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CMRMURAT

aynı sıkıntıyı yıllar önce bende yaşamıştım bir sürü bilgisayrcı forum vb.. dolandım cevap veren olmadı en son bir tanesi sık sık elektrik kesintisi oluyorsa ondandındır demişti. acaba sizinki de bu sebeple alakalı olabilir mi? tavsiyem bütün parçaları söküp düzgünce tekrar takmanızdır bu arada güç kaynağınızıda bir kontrol edin. Ayrıca bu sorun donanım uyumsuzluğu nedeniylede olabilir

yaklaşık 1 yıl kadar önce buna benzer bi sorun yaşamıştım ama o kart çok eski bi karttı(hd2900xt)normal dediler başka kart takınca çalışmıştı pc

ama bu ekran kartı çok yeni bi kart ve bu kart takmadan önce gtx560 vardı sorunsuz çalışıyodu onu çıkarıp bunu taktım direk böyle oldu

Bütün parçaları çıkartıp düzgün ve doğru bir şekilde takın bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

PSU bağlantılarını doğru ve eksiksiz bir şekilde yaptığınıza emin olun..

zaten konuyu açmadan önce yine bios pilini çıkarıp yarım saat bekledim ve tüm kabloları çıkarıp tekrar dikkatlice taktım acaba power'mi sorun çıkarıyo bazı yorumlarda 730watt olmasına rağmen pek kaliteli değil dediler
  • quote:

quote:

zaten konuyu açmadan önce yine bios pilini çıkarıp yarım saat bekledim ve tüm kabloları çıkarıp tekrar dikkatlice taktım acaba power'mi sorun çıkarıyo bazı yorumlarda 730watt olmasına rağmen pek kaliteli değil dediler

Kesin sonuç almanız için başka PSU denemeniz gerekiyor

Anakart üzerindeki Cmos Jumper yerini değiştirin bakalım

• quote:

quote:

quote:

Kesin sonuç almanız için başka PSU denemeniz gerekiyor

Anakart üzerindeki Cmos Jumper yerini değiştirin bakalım

şuan işyerimdeyim sabah eve geçince denerim

• Tamamdır..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.