Şimdi Ara

Kartını Yakanlar Topluluğu(oc, mekanik darbe, defo, merak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
15
Favori
18.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıralama gpu türüne ve frekansına göre yapılacaktır. Birden çok kart yakan kişi sayısı çok olduğundan sıralama çok kabaca yapılmaktadır.
    İsminizi listede ctrl+f ile açılan kutucuğa yazarak bulabilirsiniz.

    Önerilen tedavileri uygulamak zorunlu değildir.

    Toplam yanan AMD: 88-94

    Toplam yanan NVIDIA: 98-103

    Toplam yanan SIS: 1

    Toplam yanan S3(VIA): 3

    kullanıcı adı, kart adı, oc miktarı/gerilimi(V), sonuçlar




    _______________________----------------------------------ANAKARTA ENTEGRE ve İŞLEMCİYE GÖMÜLÜ ÇİPLER-----------_______________________________________________________


    Survival..........................: "Sis mirange 3 64mb ( veya 124) entegre karta cod 2 oynatmıyor diye sinirelip over clock yapmıştım.
    Huzur içinde yat koca yürekli kart "
    Önerilen Tedavi: Bundan sonra ekran kartı alırken donanımsal 3D hızlandırma özelliğinin olup olmadığını araştırınız. Böyle bir özellik yoksa, kartı aldığınız yerden bitter çikolata ile ıhlamur çayı da alınız. Call of duty 2 oyunu yüklenirken bitter çikolatadan bir parça yiyiniz, önceden demlediğiniz ıhlamurdan da bir yudum alınız. Eğer kart oyunu oynatmaz ise çikolatayı çaya banarak yiyin, ıhlamuru da arkasından için. Oyunu oynatırsa ıhlamuru içmeyin multiplayerdaki frag puanınız düşer.



    _______________________----------------------------------EKRAN KARTLARI-------------------------------------_______________________________________________________


    Overlord7134..................: "Heralde benim karttan daha pahalısını yakan yoktur.Bu arada lütfen bu söyliyceklerimi ev ortamında denemeyiniz
    Bir hevesle aldığım Nvidia 12gb Evga Ge force gtx TitanX yaktim geçen yıl.Aşırı yağışlı bir gündü bende evde hem oyun oynuyor hemde overclock deniyordum ekran kartina nese trafoya şimşek çaktı elektirkler gitti geldi felan nese bir tıkladım pc görüntü gelmedi bir türlü nese gene tikladim bişi yok sonra baktımki 750watt bir powerim vardi dandik meğersem o yanmiş içinden kokular geliyordum 2.ci el 100lira aldiğim neden o powerla kullandın titan X diyceksin gerçekten uygun fiyata gelmişti titanX zarzor para bulup almiştim o poweri nese bilgisayarci bi arkadaş vardi mecidiyeköyde onun dükkana götürdüm kasayi başka power taktik gene tik yok dedim acep nerde ağriza baktim hiç elektrik almiyor titanX nese başka ekran karti taktik görüntü geldi.Ozaman anladikki dandik powerlar biryere gideren tek gitmiyorlarmiş yanindan illaki 1pc parçasi daha götürüyorlarmiş .Sonra işte aldiğim arkadaşla görüştüm Evga kart olduğu için global garantisi vardi evga yaziştim ingilizce nese kargolayin dediler 1haftaya gelmeden 0'ı elime ulaşti.Evga sağolsun siz siz olun dandik power kullanmayın!..."
    Önerilen Tedavi: Bir yıldırımın gücü 1.21 GigaWattlık değeri rahatça geçmektedir . DeLorean arabalar da saatte 88 mil hıza rahatça çıkabilmektedir. Geriye sadece akı kapasitörünü icat etmek kalıyor. Bunu başarırsan, gök gürültülü bir havada yıldırımın enerjisini en az 88 mil/saat hızla gitmekte olan arabanla yakalayıp akı kapasitörüne aktarabilirsin ve geçmişe dönüp tam yıldırım düşmeden hemen önce evin sigortalarını kapatabilirsin. Sakın geçmişteki sen ile iletişim kurma, geleceği değiştirmiş olursun. Sigortalar kapanırken de kart bozulursa garantiyi ara ama daha geçmişe gidip de ara ki işlemler hemen hallolsun. Sakın ha geleceğe gidip kart getireyim deme, kuantum hesaplama teknikleri günümüz benchmarklarında hile gibi gözüküp tüm benchmarklarda hile yaptığın sanılarak erişimin engellenebilir. Getirsen bile gene titan-x ile benchmark yap ama oyununu kuantum hesaplayıcıyla oyna (emiinim o direct-x 35 destekli ekran kartı da direct-x 11 ve 12 destekleyecektir). Gelecekten eksilen bir kart, daha da gelecekte kelebek etkisi yapıp bir başka olayı tetikleyebilir. Kelebek etkisi sonucu birbaşka insanın evinin önünde fırtınanın kopmasına ve yeni yıldırımların düşmesini takiben fazladan ekran kartlarının yanmalarına neden olabilir.
    Olası yanetkileri: Zaman makinesinin icadından kendini mahrum etmek. Statik elektrikten dikelmiş saçlar. Bozulmamış titan-x'in gelecekte kelebek etkisi sonucunda, başına başka bir iş açması.

    OtoburPirana...................: "HD7950 1 adet
    7850 2 adet
    280x 2 adet
    750ti 3 adet olmak üzere toplam 8 adet kart yaktım
    Hepsi de yazın ortasında overclocklu kripto mining yaparken yandı

    He bir tane de HD3850 fırınlayarak yaktım toplamda 9 "
    Önerilen tedavi: Hem kasada hapis hayatı yaşatıp hem de kazı işlerinde çalıştırdığınız kartlarınıza bir de kırbaç vurmaya kalkışmışsınız. Biraz insaf. Sonuncu kartı neden fırınladınız? Ekranda dikine çizgiler çıkıyor diye mi? Biraz fazla köleci bir yaklaşımda bulunmuşsunuz kartlarınıza. Sonraki alacağınız kartlarınıza günde 4 saat dinlenme, en az 1 saat güneş yüzü görme fırsatı verin. Sebepsiz fırınlamayı da size yasaklıyorum. Sadece hakeden kartlar fırına gönderilmelidir. Basit bir ideolojiye dayandırılan fırınlamalar, dış mihrakların ekmeğine yağ sürmektedir.

    gamblerbarbo..................: "mining yapacaz diye 4-5 tane (en az) HD7950 yaktik, stok hizlarda...
    600W ModXStream'dan 3 tane 7950 ve sistem parcalari calistirmayi deneyen arkadasimla beraber ayni mining farmda 1 anakart, 1 ram ve 2 psu yaktik (600W OCZ ve 1050W Cooler Master)
    pasif calistirmaya calisirken eski bir kartimda artifact cikti, zamanla fanini geri takinca eski haline dondu
    GTX680imi birine sattiktan saatler sonra kartin artifact verdigini soyledi. ben de ikinci kart olarak tekrar taktim ve bastim overclocku su anda kart bardak altligi :D "
    Gözlem: Oyun kartları 7/24 için tasarlanmazlar. Ucuz olanlar 4/15 de bile sorun çıkarırlar. Zaten kazı işinde FPGA kadar etkili de değildirler. "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır."
    Önerilen Tedavi: "Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar", arkadaşına söyle "ayağını yorganına göre uzat". GTX680 i saatler içinde geri verene de şunu söyle: "El için kuyu kazan, evvelâ kendi düşer".


    think impossible...............: "Benchmark yaptığım oc li titan-z li pc de unutup photoshoptaki afüşime devam etmiştim önce bi çık sesi sonra bi pat ve sigortalar indi x99 anakart + titan z + i7 5690 çöp kasa kapağındaki ekran kartı yerinin boyası solmuş."
    Önerilen tedavi: Yazım yanlışını düzeltiniz. "afüşime" --> "ufüşime" --> "fufüşime" --> "fuküşime" --> "fuküşima" --> "fukuşima". Sonra neden tüm okyanusta mutant balinalar, ölü balıklar var. Bir süre için okyanus ürünlerinden uzak durun. Balina eti yemeyin mesela. Çipura olur, levrek olur, çeşitli göl balıkları olur bunlar daha iyidir şimdilik. H.A.A.R.P. silahları dünyanın herhangi biryerinde tsunamiye(kıyılarda) ve depreme(heryerde) neden olabilir. Bu nedenle, yapılacak yeni nükleer reaktörlerin en üst düzeyde güvenli yapılması gerekmektedir. (Fukuşimayı yapan şirket bize de hizmet verirse diye söylüyorum).



    Agababangida..........................: "Kullandığım Saphire 4870x2 kartıma yurtdışından KOOLANCE blok satın aldım, montajını yaptım sistemi power tuşuna bastım, görüntü yok KART MEVTA. Distrübütörüne götürdüm değişim kağıdı verdiler o kağıtla EXA dan sandviç ASUS GTX290 değişim yaptırdım. 2.5 sene önce çok kelepir rakama 2. el ASUS TITAN X satın aldım, susoğutma bloğunu taktım kart canavar gibi serin sessiz çalışıyor, dedim voltaj verip o/c kökleyeyim VALLEY benchmarkı tamamlayamadı görüntü gitti. Vatana götürdüm Garantiden değişim kararı çıktı, verilen çek ile Vestel 559550CA ve Asus Gtx1080 strix aldım."
    Önerilen tedavi: İlk kartınız için yapabileceğiniz birşey yokmuş. Böyle durumlarda soğukkanlı olunmalı ve ilk ilk iş Reha Muhtar çağırılıp "acı var mı acı" dedirtilmelidir. İkinci kartta suç sizde, değişim yapmayacak bir yerden kartı almalıydınız, böylece böyle bir riske girmezdiniz. Bundan böyle değişim yapmayan yerlerden alış veriş yapmanız dileğiyle, esen kalın.



    SKRlllEX..........................: R9-290x BF4-edition, HD6970 "Grafik motorlarını besleyen transistörler çatladı; yanındaki küçük diyotlar kavruldu ve simsiyah oldu; garanti bitikti."
    Önerilen tedavi: Kavurmadan uzak tutacaksın ve düzenli besleyeceksin. Sadece düzenli beslenme ve diyet uygulamak yetmez, spora çıkartmak lazım. Spor için mineral ve vitamin de gerekecek. Maden suyunu fazla kaçırmak, bağırsak tembelliğini takiben kronik pekliğe sebep olur.

    Prengator.........................: "Gtx 780 im kısa devre sonucu mefta olmuştur.Katılabilirim."
    Önerilen tedavi: Kısa devre, direncin sıfır olduğunu gösterir. Sonraki kartınızın dirençli olabilmesi için C ve B vitaminlerinden alın. Fazlası artifact yapar.


    Cpt. MacMillan..................: "Abimin R9 290 vardı firmware update yapmıştı yanlış yapınca kart uçmuştu neyse ki garantiliydi.

    Benim de bir anım olursa kesinlikle yazacağım çok keyifli bir konu."
    Önerilen tedavi: Önce abinize her yeni teknolojinin tehlikeli olabileceğini, sonra da teknolojinin yanlış kullanımının biyolojik, fiziksel, ekolojik ve toplumsal etkilerinin yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini anlatın veya bir belgesel ile gösterin. En sonunda da işi garantiye almak için "gene olursa anneme söyliycem" deyin.

    Finwe.................................: "R9 290 kartı yaktım ne oldu nasıl oldu hiç anlamadım elektrik git gel oldu sanırım çünkü yanma yada patlama gibi ses 1 saniye sorna geldi"
    Önerilen tedavi: Gel git olayları genelde ay ve dünyanın birbirlerine göre konumuyla ilgilidir. Ay yaklaşmıştır, deniz çekilmiştir, kurtlar ulumuştur, birbirini takip eden olaylar silsilesi sonucunda iki komşunuz aynı anda elektrikli süpürgelerini açarak sebekede dalgalanma yaptırmışlardır. Dalgalar önce PSU sonra anakart en sonunda da ekran kartınıza ulaşarak en zayıf parça olan GÜÇ DÖNÜŞTÜRÜCÜ çiplere yani mosfetlere çarpmışlardır. Bunlardan biri yansa zaten gpu ve vram da beraberinde yanabilir. Bundan böyle oyun oynarken ayın konumunu, dünyanın dönüş hızını ve gezegenlerin dizilimini dikkate alın. Tekrar geçmiş olsun.

    false shepherd.................: "2014 yazında 780 Ti'ı yakmıştım. 2100 liralık karttan alev çıktığını görmek, güzel bir anımdır :)"
    Önerilen tedavi: Alevin rengi kırmızı değilse bir doktora görün, ciğerlerine baktır. Kırmızıysa soğutucu bloğunu sök, başka kartta kullanırsın belki.

    MrT4ngo.................: "r9 280x

    mining yapmayın"
    Önerilen tedavi: Kazı işlemleri için en az 3 mevsim buzla kaplı bir yerde yaşaman, elektriği bedavaya alman ve kartını her 3 saatte bir kontrol etmen gerekir. "Fakirlik ayıp değil, tembellik ayıp." / "Zengin arabasını dağdan aşırır, züğürt düz ovada yolunu şaşırır."

    taharetmusluğu_.........................: "Selamınaleyküm ben yanık r9 380 "
    Önerilen tedavi: Aleyküm selam, ben yanık FX5500. Size 3 aylık güneş kremi tedavisi yazıyorum. Günde 3 kere kahvaltı ve yemeklerden sonra güneş kremini uygulayın, sonra tekrar gelin kontrolleri yapalım. Yanıkların nüksetmemesi için moralinizi yüksek tutup, sizi strese sokacak durumlardan uzak durmalısınız. Ayrıca tedavinin yan etkileri olacaktır. Bunları hafifletmek için her sabah aç karna dota 2 oynadıktan sonra tavana bakarak ve yumruklarınızı sallayarak "dotaaaaa" diye bağırmalısınız. Eğer yine yanıklar ortaya çıkarsa yoğurt sürme tedavisine başvurmak zorunda kalacağız, kesin çözümdür ama sizinki gib hafif yanıklara önerilmeyecek kadar da ağır bir tedavidir.



    Abazzers.........................: (4x HD 6950 2GB, HD 6850, 2x GTX 480, 3x GTX 295, 3x GTX 280, 2x GTX 275, GTX 260, HD 4870x2)
    Önerilen tedavi: Hepsini birleştirip transformers(autobotlar) yapabilirsin.

    Al Swearengen.........................: "İkinci el aldığım strix gtx 970 in sıcaklığı fazla diye meraktan "thermal grizzly conductive" isimli sıvı metali aldım.Uygularken şırınga ya basar basmaz karta fışkırdı.Güzel sildigimi düşündüm ,gpu nun üstüne de uyguladık calıştırdım.Kart pert görüntü yok.Forumda tamir yapan Tarık Abak a gönderdim kartı cokta pahalıya patlamadan tamir ettirdim şuan sorunsuz kullanıyorum.

    Sıcaklık hala aynı fazla geliyor ve şırınga da hala sıvı metal var. Çok merak iyi değil ama ,bir daha bu işe girismeyecem."
    Önerilen tedavi: Sıvı metal, terminatörlerin en belalısıdır. Mekanik terminatör o terminatörü erimiş demire atarak yokedebilmişti. Demekki Tarık Abak bir mekanik terminatör. İsminden T serisi olduğu belli zaten. Başka sıvı metal sorunu olan çıkarsa size yönlendireceğiz. Siz de o kalan sıvı metali tekrar kullanmaya karar verirseniz önce ekran kartını kağıt havluyla kaplayın ve sadece gpu kısmını açıkta bırakın.


    desparados_532..............: "ben msi 760 yaktım,sonra tekrar asus modelini aldım."
    Önerilen tedavi: Msi ajanları peşine düşmesin diye bir adet msi gaming mouse-pad almanı öneririm.

    Steve Dogs..............: "Sanıyorum ağustos 2014 gibiydi. Vodka-Schweppes Bitter Lemon dolu bardağımı az sonra alırım diye monitörün arkasına koymuştum. Tabi kasa da hemen altında. Sonra bardağı unutup pcye oturdum ve bu monitör neden burada dedim. Monitörü ittim ve o tarihi olay gerçekleşti. Bardağın tamamı kasanın içine döküldü (pc o an çalışmaktaydı). Hemen temizliğe başladım. Kabasını aldıktan sonra "tamamen yandıysa boş yere uğraşmayayım" düşüncesiyle? tam kurumadan pcyi açtım. Baktım pc çalışıyor, dedim o zaman temizliğe devam. 6 saatte ıslak mendil + kolonya ile tüm parçaları, güç kaynağının içine kadar temizledim. Ertesi gün pcyi açtığımda hiçbir sıkıntı yoktu. Hafif bir yanık kokusu vardı ancak rahatsız etmiyordu.

    6 ay kadar pcyi kullandım sonra bir gün birden kasadan simsiyah duman çıktı ama böyle bir duman yok. Kış günü odanın camını açıp odayı terkettim ertesi güne dek. MSI GTX 660Ti Power Edition ekran kartım yanmıştı. Yaptığım denemelerden sonra yalnızca GPU'nun yandığını gördüm. Unuttuğum ufak bir damla zamanla içerilere kadar girip fena halde yanmasına sebep olmuş. Kartımı hala saklarım, tamir edilecek gibi bir durumda değildi. Geçici olarak Asus Strix 750Ti aldım ancak hala onu kullanmaktayım. Diğer parçalara gelir isek Asus çok sağlam anakart yapmış. AMD FX6300-Asus 990 chipset mobolu bilgisayarımı bu olaydan sonra 2,5 yıl daha sorunsuz kullandım. Güzel temizlemişim sanıyorum "
    Önerilen tedavi: Sorun Vodka-Schweppes'in bitter lemon olması. Olayı geciktirmiş sadece. Sorundan hemen haberdar olabilmeniz için Jack Daniels veya Rakı kullanmanız gerekir. Size Rakı öneriyorum ama SLI yapmayacaksanız duble yerine tek atabilirisiniz. Böylece döküldüğü gibi bozacak ve olaydan gerçek zamanlı olarak haberdar olacaksınız. Islakken bilgisayarı açmanız, sizin de gpunuzda bir anomali olduğunu gösteriyor. Onun için de beyaz peynir, haydari, ezme salata ve kalamar öneriyorum. Akşam yemeklerden sonra bir doz. Kolay gelsin.


    gs09gs09.............................: "geçen sene 750ti fanlarını söktük iç dış girdik makineye gel gelelim bizim pc tamircisi olcak güya termal macun sürmeden kapamıs GTA testimizi tamamlayamadan hiç hayatımda almadığım cok değişik bi yanık kokusu geldi şartel attı kasanın kapanı açtımda ayıktım durumu zaten :D bi kart o kadar ısınamaz çocuga yeni kart almak zorunda kalmıstık"
    Önerilen tedavi: Çağrışım önemli. Sonraki tamiratta o tamiratçıya eliniz boş gitmeyin. İpana olur, colgate olur, cam çerçeve macunu bile olur ama eliniz boş gitmeyin. Portakal kabuğu da götürün.
    Ekran kartının yanan kısmının gpu olduğu kesin. Vram ve vrm bölümlerinin geri dönüşüm veya başka yerde kullanılabilme olasılığı var. Hala raftaysa götürün bi sorun 5-10 verirler belki. Onunla vram ısı yayıcı parçalarından alabilirsiniz belki hatta termal pad bile olabilir. GTA? Testleri kademeli olarak arttırırsanız daha makbule geçer. Önce Theme Hospital, sonra Simcopter sonra GTA-2 sonra GTA-5 mesela, sorunlu biryer varsa fazla kastırmasın. Ya da hepsini unutun, gene macunu sürmesin, gene GTA açın, koku da gelsin, portakal kabuğunu tersine sıkın ki etrafa güzel portakal kokusu yaysın, sonra yeni kart alın da sevinsin çocuk.




    İlker_mania.....................: riva tnt 2, mx440, fx 5200, fx 5500, asus fx 5700VE,atı x700 ez, 7200 gs, 7600 gs, HIS 4890 1gb gddr5 256 bit turbo, HIS 6870 1gb gddr5 256 bit ıceqx,
    sapphıre 7870 ghz oc edıtıon 2 gb gddr5 256 bit
    Önerilen tedavi: Decepticonlar ileri.

    EMRES754.......................: iki adet HD6950'yi HD6970'e bioslayıp kısa çubuğu çekmiş; bir adet sapphire 7970 ilk aldığında yakmış; 8800gt'nin üstüne basmış.
    Önerilen tedavi: Hocam bilgisayar sisteminin toptan yakılışı ile ilgilenmiyoruz; yaktığınız onca modem, anakart, dvdrom, işlemciler, PSUlar, HDDler, soğutmalar için ayrı konular lazım.
    Şu anda sadece ekran kartlarınız için teknik destek verebiliriz.
    Ekran kartlarınız için önerilen tedavi: bir kartı hem HD6970'e bioslayıp hem de üstüne basarsanız üstüne bir de yeni aldıysanız o zaman tam yanar. Bize, böyle yakımlarla geliniz.

    SestoElemento.................: "3 günlük R9 280'i yaktım. Güç kaynağının kablosu tam oturmamış, kasayı haraket ettirince çat pat sesler gelmeye başladı 4-5 kere kasaya elektrik geldi gitti."
    "Edit: Sonra Vatan'a götürdüm ''Olur öyle arada ben zamanında 4 kere aynı ekran kartını değiştirdiğimi bilirim'' dediler değiştirdiler "
    Önerilen tedaviler:
    a) Kasa yerine kasanın etrafındakileri hareket ettirin.
    b) 3 yerine 4 gün bekleyin
    c) Tam oturmamış güç kaynağı kablosu kontrol ettirici obsesif davranış geliştirin.
    d)Sonra değil, önce Vatana götürün.

    Nerding_Gamers..................: "Arkadaşımın bilgisayarında bir adet R7 260x(Sapphire), bir adet R7 270(ASUS) ve bir adet HD 4850(yine Sapphire) yakmış bulunmaktayız, ki kartların ikisi benimdi, sırf denemek için taktık 260x'i, iki el cs attık sonra söktük kendi sistemime taktım kart ölü, 270 de ona keza boot bile etmiyor, 4850 de engineering sample çalışıyor driver yükleyince mavi ekran. ilk iki kartı garantiye yolladık Sapphire'i yapamadıkları için imzamdaki kartı aldım(MSI Gtx 750 Tİ), arkadaşınkini yapmışlar da 2 ay sonra tekrar arızalandı şu anda serviste, siz siz olun güvenmediğiniz sisteme kartınızı takmayın, yoksa benim gibi 3 ay teknik servisle uğraşırsınız ;) Son olarak 4850'yi tamir etmenin bir yolu varsa merak ediyorum, bir arkadaşımın ekran kartı ihtiyacı var, ne diyorsunuz(mavi ekran kodu Atikmpag.sys)."
    Önerilen tedavi: Büyük olasılıkla arkadaşınızın ilk kartının sürücüsü sizin kartı yaktı. O kartın sürücüsü de ikinci kartı yaktı. O kartın sürücüsü de sonuncuyu yaktı.
    GPU frekanslarının azalarak gittiğine dikkatinizi çekerim.
    R7 260x--->1150 MHz (ama arkadaşının overclocklu kart sürücülerinden kaynaklı bozuldu)
    R7-270---->950 MHz (ama 1150 yi kaldıramadı)
    HD4850--->625 MHz (ama 950 MHz i kaldıramadı)
    Atikmpag.sys---> Ardarda Takarsan İnadına Kartları, Maalesef Patlatırsın Alayının GPUlarını. Sittinsene Yenileyecen Sapphire'i

    Yani sürücüleri aralarda silin yenisini takarken.



    Boraxin...........................: HD7970, bios atıp 2000 MHz e oc yapmış.
    Önerilen tedavi: teknik servisten çevre edinmek iyidir :)

    El Jefe.............................: Hd 4850 ,Gtx 460 ve son olarak da şuan ki kartım olan r9 270 i yakmış bulunmaktayım.(garantiye gönderdim,düzeltip verdiler) .Hiçbirine de oc yapmadığım halde.
    Önerilen tedavi: Her üç karttan sonuncusu düzeltilip verildiğine göre, sonraki iki kartın tnt serisi olsun, üçüncüsünü senin zevkine bırakıyorum ama gtx 1080 veya r9-490 önermeden de geçemiyorum.

    funkerman......................: hd7950 'ye 1200mV vermiş ve Catalyst 13.1 yüklemiş---->çizgiler oluşmuş.
    Önerilen tedavi: Fırınlama.

    cemoric......................: "Radeon HD6850 gitti gönlümün efendisi.Uzun zaman kullanınca patladı :D"
    Önerilen tedavi: Eski bir F/P ürünü olan kartınızı uzun zaman kullandığınız için yeni F/P ürünlerinin nazarı değdi(HD7850,GTX950,RX-480). Sonraki kartınız gene F/P ürünü olursa uzun zaman geçmeden hemen önce ikincisini alıp crossfire yapın ve frekansları ve voltajları biraz düşürün ki E/P oranını da iyileştirin ve kartınız yanmasın veya elinizdeki kartı satıp sonraki F/P ürününe geçin.


    lethe_57.........................: "asus 7870 i yakalı bir ay falan oldu. sağolsunlar para iadesi yaptılar. garantisinin de dolmasına 30 gün vardı.

    şimdi r9 380x almayı düşünüyorum. sorun yaşayan oldu mu?"
    Önerilen tedavi: Bundan sonraki kartınızı iyi denetleyin ki yanmasın. Denetlemeleri garantinin bitişine doğru sıklaştırın, garanti bitince denetlemeyi tamamen bitirin. "Baskısız yongayı yel alır, sahipsiz tarlayı sel alır." amma "Esirgenen göze çöp batar.". R9-380x de bir adamantiyum değil. O da bozulmuştur.

    rookiehunter...................: "sapphire 7870xt ye bilgisayarcım fanları vs ayırarak bütün parçalara pas sökücü sprey sıktı ben her zaman yapıyorum bununla temizliyorum diye ne bilem bende ona güvendik karışmadık sonra malum kartı taktık görüntü yok kaç tane servise gönderdim hiç biri yapamadı çareyi r9 390 almak la çözdüm ama hala aklım 7870 de bunu nereye yaptırabilirim acaba"
    Tanı: Önceki doktorunuz iyi para kazanıyor ya, denize sıfır villasında ekran kartı paslanır tabi. Kendi kartı gibi düşünmüş ama yanlış teşhis koymuş.
    Önerilen tedavi: Önce yanlış teşhis sonucu verilen pas sökücüyü sıfırlayacağız. Bunun için denize sıfır bir villaya taşının ve en az iki yıl yaşayın ki pas katmanı en uygun kalınlığa ulaşsın. Daha sonra kartınız büyük olasılıkla çalışacak. Çalışmazsa tekrar gelin.
    Değişimi yapılacak parça böbreğiniz bile olsa, önceden fotoğrafını çekin, ilerde sorun olursa "benim böbreğim böyleydi ama bakın şimdi makas gibi gözüküyor" diyebilesiniz ve hakkınızı arayabilesiniz.


    KortX.................................: "Ben kisin ortasinda HD 6870'i yakmistim. Nedenini bilmiyorum O.C. falan yapmadim. Isi problemi de yoktu. Ilk basta oyunlarda kilitlenmeyle basladi, daha sonra PC'yi açinca ekrana görüntü gelmemesi oldu. Bir ara düzelir gibi oldu sonra kökten gitti. Simdi Intel 4600 akar . Kisacasi yaz beni de ."
    Önerilen tedavi: Sorun aşırı soğuk. Sıfırdan doksana hızla ısıtırsan bardak da çatlar. Isınıp genleşince lehimleri kırılmış ve elektronik devre elemanları ömrünü hızlıca tüketmiş. Önce hohlayıp havayı kıracaksın. Sonra bilgisayarı açıp 15 dakika bekleyeceksin ki sıcaklık oda sıcaklığına yavaşça çıksın. Sonra oyunu aç menüde bekle ki 60 dereceye gelsin. Sonra oyun aç istediği kadar ısınsın. İstersen overclock da yap. "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz".

    muaz1984......................: "Ben hd 5870 özel soğutmalı karti overdrive de tüm ayarları mhz cinsinden sona dayamıştım... "
    Tedaviden önce hikayenin sonunu da buraya yazayım dedim: "Şimdi hatıra diye kutusunda duruyor canım sıkıldığı zaman çıkartıp fanini çeviriyorum sonra geri kutusuna koyuyorum."
    Tedavi: ameliyat çare olmadıysa, madenlerin kaynadığı yanardağdaki havuza bir sokun derim, eğer oradan sağ çıkarsa tüm kırık pinler kaynayıp eskisinden daha güçlü olurlar. Alternatif tıp her derde deva.



    Oggy20..............................: "Gt 630 - gtx 760

    Gt 630 umun maalesef memory clockunu sona vurdum
    Sonuc ekranda garip cizgiler

    Gtx 760 karti monte ettikten sonra 6 0in guc girisini yarim takmisim kartin fanlar donuyo kendi calismiyo "
    Tedavi: Memory clockunu sona vurmak, sadece erken teşhisle durdurulabilen bir hastalıktır. Tedavi edilmezse gpu clocku sona vurma hastalığından vrm patlatmaya kadar çok sayıda rahatsızlığa sebep olabilir. Bu nedenler kartınızı almadan önce dünyanın en dandik vram çipleri olan kartları tercih edip hiç ellemeyiniz veya dünyanın en iyi vram çipli kartını alıp msi-afterburner açıp gözünüzü vram sıcaklığından ayırmayınız. Oyunda bile. Gelin veya damadın yakınlık derecesine göre yarım yerine çeyrek hatta tam da takabilirsiniz. Pin önemlidir.

    CryDeviL.........................: "msi gtx960 ekran kartım kasadan ekran kartını sökerken statik yük birikmiş sanırım guc kaynagından elektrigi komple kesmemişim haliyle karta temas edince eletrik carptı daha sonra kart hıcbı sekılde goruntu vermedi ahanda böyle oldumhttps://www.youtube.com/watch?v=sk33r2YJWNA "
    Önerilen tedavi: Bundan böyle ekran kartını bir anda hartz diye söküverin ki ne olduğunu anlayamasın, elektrik çarpamasın. Tabiki hepsinden önce dışarı çıkıp ana trafodan sokağın elektriğini kesmek kaydıyla.

    Flyingpig........................: Gtx 670 dc 2 -----------> yurt dışına gönderilmiş, bozulma sebebi bulunamamış.
    Önerilen tedavi: Dr. House.

    el_jericho........................: "Yaklaşık 7 sene kullandığım HD7950 PCS+ kart, BF1 çıktıktan sonra çok zorlanmaya başladı. Arada mavi-sarı renk gösteriyordu tabi. Sonra bir gün sapsarı oldu ve gidiş o gidiş. Büyük ihtimal RAM'ler uçtu veya işlemci lehiminde sorun oldu ama sağolsun o güne kadar bir gün bana mısın demedi. Şimdi GTX1050Ti ile idare ediyoruz."
    Önerilen tedavi: Bundan sonraki kartınızı 6 yıl 354 gün 23 saat 59 dakika kullanın. Sonra hemen başka karta geçin. Eğer daha öncesinde mavi ve sarı renk görürseniz hemen oksijen maskenizi takın ve emniyet kemerinizi bağlayın, duygusal çakılma gerçekleştikten sonra hemen yeni bir giriş seviyesi kart alın. Geçmiş olsun.




    SerseriGezgin.....................: "HD4850 VE 5850 ve GTX560 ti olmak üzere üç kartı yaktım.

    Birincisi Bioshock oynarken ani bir mavi ekranla gidip gelmesi sonucu renkler birbirine girmişti. Sonuç vram yanması..

    5850'de vram yanmasından gitti sebeb olan oyun da Crysis 3'dü

    Gtx560ti ise Batman Arkham city adlı oyunda vram yanmasından bay bay dedi..

    3 kartta garanti bitimin 2'inci yada 3'üncü aylarında vram yanmasından mefta oldular."
    Önerilen tedavi: Sonraki kartınızda vram çiplerinin üzerine birer yumurta kırmanızı, ardından üzerine ısı dağıtıcı koymanızı, en sonunda da taze ekmeğinizi banmak için hazır etmenizi ve bir oyun açmanızı öneririm. Yumurtanın kokusu gelince vramler hazır demektir. Afiyet olsun.


    tr123456........................: "Yaktığım ilk ve son kart nvidia gtx 660'di "
    Önerilen tedavi: Overclock yapmayı bırakmışsınız. Kendi kendinizin doktorusunuz. Tebrikler.

    kaan0101........................: "2 ay kadar önce arkadaşın ufaklığa idarelik ekran kartı aldım, 650 ti boost , alırken kontrol ettim eleman çalışan sistemden söktü kartı eve götürdüm çocuk sabırsızlıkla kartı bekliyordu oyun oynamak için , eve geldim sisteme taktım bilgisayarı açtım kasa kapağıda açıktı . birden dumalar çıkmaya başladı karttan . Elektriği kestim kartı çıkardım soğutucuyu açtım voltaj regülatörleri mefta olmuş , çocuk üzüldü gidip mecbur sıfır kart aldık . Yanan kartında 2 ay garantisi vardı neyseki Asus sağolsun değişim verdi kart için "
    Önerilen tedavi: Önce bardağın boş tarafına bakalım: "eleman çalışan sistemden söktü kartı" art çalışan sistemden sökülmemeli. Sistem kapandıktan en az 30 saniye sonra sökülmeli. Mümkünse güç kablosu bile bağlı olmamalı. Şimdi de bardağın dolu tarafına bakıyoruz: çocuk sıfır karta sahip olmuş. İlerde voltaj regülatörlerinin zorlanmaması için güç kaynağınızın kaliteli olmasına, anakartınızın pci-e yuvasının sorunsuz olmasına ve şehir şebekesinin düzenli olup olmadığına dikkat ediniz. Kimi daha windows açıkken bile bellekleri çıkartabilirken bazıları bilgisayarın soğumasını bekler 2 saat. Bir Türk atasözü derki: "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır". Bir Çin atasözü derki:"Dostunun alnındaki sineği baltayla kovalama."


    ismailbbyigit.............................: "7870xt yaktık 5 senelik karttı emektar, yazık oldu onunla böyle sözleşmemiştik beni yarı yolda bıraktı
    şimdilerde marinse doğru yola çıktı onu yoğun bakıma kaldıracaklar, umarım tedaviye yanıt verir "
    Önerilen tedavi: Günümüzde insanlar mobbing nedir daha yeni öğreniyor. Kimisi mobbinge uğradığının farkında değilken kimisi de mobbing yaptığının farkında değil. Sizin kartınız 5 sene dayandığına göre kartınıza mobbing yapmamışsınız belli. Yapmışsanız bile kart hiç anlamamış bile. Sonraki karta da aynen böyle devam ediniz.


    ziel34.............................: Gtx 580 "Müzik dinliyordum bilgisayarım birden bire mavi ekran verdi ve kapandı açıldığında ise her tarafta çizikler vardı görüntü karman çorman olmuştu ekran kartını çıkardım içini açtım ve baktım yandığını gördüm"
    Önerilen tedavi: Müziği sadece müzik çalan programlardan dinleyin, youtube benzeri yerlerden izlemeyin, çünkü bu olay grafik kartının özel 2D saat hızlarına çıkmasına sebep olur ve aynı anda CUDA, DX uygulamaları da çalıştığında kart 3D saat hızlarına da çıkmaya çalışır ancak diğer video yüzünden 2D ye de iner ve bu şekilde iki çalışma frekansı arasında salınır durur ve ani frekans değişimlerinden kart( vrm(voltaj(gerilim) regülatörü) çipleri) yanabilir. Klip izlemeyin, müzik dinleyin. Özellikle youtube açıkken furmark açmayın sakın.


    xxkowboyxx.............................: "Zotac GTX650'yi ortada hiçbir şey yokken görüntüyü birden kesmesi yüzünden fırınladım. Sonra kart tamamen yalan oldu tabii.:)
    Arkadaşta bir tane Sapphire HD 5770 vardı çalışmıyordu fırınladım çalıştı ama 85-90 dereceden aşağı inmez oldu en son ''Lords of the Fallen'' oynarken 105 derece oldu boss keserken ekranda garip garip duvarlar falan çıktı. Kapattım söktüm. Hala da sıkıntısız çalışıyo meret.
    MSI HD7850 aldım bir tane 130 liraya önceki arkadaşta sadece soğuk lehim sorunu olmuş onu da saç kurutma makinesiyle çözmüş. Neyse aldım taktım 1 ay sıkıntısız kullandım. O gün de çalış eve gel maça git falan saat 23.30 gibi açtım pc yi. 2 Webtekno videosu izleyeyim dedim birden (hani atari nesli bilir kasedi birden çıkarınca acayip bir ekran olur bazen pembemsi çizgi çizgi zaarrrrr sesi de çabası. :) ) ekran gitti pc res attı daha dit sesi gelmiyor buzzerden. Neyse söktüm kartı biraz ben ona baktım o bana baktı tam o arada da küçük bir tornavida setim vardı onun yıldız uç kasanın yan kapağına sonradan taktığım fanın tam kenarına (nasıl becerdiyse) bir düştü partt diye ses geldi bi baktım fanın 2 yaprağı taa kökünden kırılmış. Ya sabır çektim kapattım kasayı. (Söktüm fanı 2 yaprağı da japonla yapıştırdım biri on numara oldu birisi hafif yamuk oldu balanslı çalışıyo o yüzden. :D ) O sinirle açtım fırını 250 dereceye 10 dk önden ısıttım (normalde 200 derece idealdir hatta 2-3 dk tutmak gerekir kartı en fazla fazlası mosfetlere belleklere ve aklınıza gelen tüm diğer bileşenlere zarar) sonra kartı attım içeri 10 dk kalmıştır abartmıyorum. Sonra çıkardım soğudu termal macun sürdüm soğutucuyu taktım. Hiç umudum yok ama pc ye taktım çalışmasını istemeyerek zaten 250 derecede 10 dk beklettim ya:D Neyse birden dit dedi bi baktım ekrana görüntü geldi tekrar ne saçma sapan çizgiler var ne performans kaybı var ne başka bir şey. Sadece sıcaklıklar aşırı sıçramalar yapıyodu fan kafamı ütüledi resmen 1 hafta. Onu da kaliteli macunla çözdüm. Hala da kullanıyorum maaşallah nazar değmesin.

    Öneri: 1. Bir kartınızın görüntüyü birden kesme sorunu varsa fırınlamayın önce bir araştırın sorun nerede diye.
    2. Bir kartınızı fırınlarken hayata dönme ihtimalini göze alarak fırınlayın. Sonrasında pişman olmayın benim gibi. "
    Önerilen tedavi: İnsan bir sorar görüntü niye gitti diye. Ya sorun oyundaysa? İnsan öteki dünyayı da düşünmeli. Ya şimdi sen birden ders çalışmayı bıraktın diye öte tarafta fırına atarlarsa? Zebanilere cevap olarak "sorun sistemde abi" diyebiliyorsan kart için de aynısını düşün. Belki sorun sürücülerde? Neyse gtxi hallettik, sırada hd varmış. Hd5770 stabilite sorunu gibi gözüküyor. Voltaj istemiştir. Eğer onu da fırınlasaydın bak öteki tarafta boss kaynayan yere gidebilirdin. Ucundan dönmüşsün yani. Sonraki karta geçelim. Abov gene fırın. Ama bu sefer haketmiş kart. yani 1. önerin de 2. önerin de doğru. bu şekilde kazandığın çakra puanlarınla, zamanı geldiğinde, altından ışık sızan kapının önündeki sıraya kaynak yapabilirsin. hayırlı oclar.


    Haisak............................: MSI N580GTX Twin Frozr II/OC "3 kere fırınlattım ama düzelmedi. İçi çamur olmuştu çıkardığımda. Ben olsam bende yanardım. Şimdi yeni kart bakıyorum."
    Önerilen tedavi: Patatesi ilk gün fırınladıktan sonra ikinci gün tavada ısıtıyoruz. Üçüncüde mikrodalgada çözüyoruz yoksa çok bozulur. Tekrar tekrar ısıtıp dondurmaktan cılkı çıkar. Pişmiş aşa su katınca çamur da olur.
    Ben olsam ben de yapardım orası ayrı. Twin-Frozr'a laf yok. OC yazıyor sanırım oc yapılmış. Her gün %10 oc böbreklerdeki kan deveranını arttırır, fazlası kemik erimesine sebep olur, azı da pek tat vermez.

    DonsuzBalık....................: "Hd 5770 ikinci el alip hemen o.c islerine baslayip en yuksek calisma frekansı bulup bios mod yapicaktim
    malum uygun frekasi bulana kadar gpu donuyordu bende her pc dondugunda arkadali şartelden hemen açıp kapatıp pc tekrar aciyordum kasada res tusu yok

    5 denememde gpu altindaki kapatisorlerden şimşek gibi ateş çikti
    Kasada daha 1 saat bile durmamıştı

    Bende tekrar kaldigim yerden hd 4650 ile devam ettim.termal macun surmeyi bilmedigimden 105c çalışa çalışa yandi

    iki saatte iki kart gitti.sinirlendim 2el gtx 480 aldim.1hafta kullandim sattim 2el gtx 660 aldim

    Bunlar 2sene onceydi simdi vgada her konuda cok bilgiliyim

    Hd 4850de yakip anahtarlik yaptim gpu yu sora atarim "
    Önerilen tedavi: Oc işlerine girmeden önce, kaybetmeyi göze alarak bir miktar parayı yedekte tutmalısın. Daha da önemlisi, önce prototip üzerinde denemeler yapmalı, sonuç olumluysa ana projeye devam etmelisin. Bilgisayar arkadaki şalterden kapatıldığında aniden kesilen akım, bobinlerde ani voltaj yükselmesine neden olur. Hemen sonrasında yüksek voltaj = ölü kondansatör. Sürekli kullanmayın arka şalteri. Güç düğmesini basılı tutun 5 saniye öyle kapansın şak diye daha iyidir. Mümkünse 2 tane res tuşu olan kasa bulun. Biri kasanın tepesinde acil durum resi. Alttakine sandalyeden eğilerek beklemek ve "ahanda şimdi donacak" diye omurganızı yıpratmak istemezsiniz bir res için.

    İşi sağlama almak için bundan böyle 5. denemeleri es geçin. 1,2,3,4,6,7,8 şeklinde devam edin.

    Macunun ayarını kaçırmamak gerek yoksa mahallenin trafosunu bile pert edersiniz. Eski yöntemler iyidir. Mesela, bir pirinç tanesi kadar tam ortaya koyarsın sonra soğutucuyu hızlıca o gpu yüzeyine vurursun. Ani darbeyle ne yapacağını bilemeyen macun tüm yüzeye dağılır. Yavaş yaparsan kaçacak yer bulur orayı takip eder, temas yüzeyi azalır. Çipin kırılma olasılığı yüksek ama kırılmazsa da sırtı yere gelmez daha.

    İki saatte iki gpu. Guiness rekorlar kitabında kayıt aç istersen belki ödül verirler.


    HD4850 yi anahtarlık yapmak için yaktıysan, araba süsü olarak da hakiki windows-10 dvdsini öneriyoruz.

    NoobKiller.......................: gtx570, 9800gx2
    Önerilen tedavi: GPU ile soğutucu blok arasına bozuk para sıkıştırmak.


    Zero Limit.......................: "gigabyte referans tasarım gtx480 e soğutucu taktım kart hiç görüntü vermediydi. eski soğutucuyu taktım kırık dökük arenaya yolladım sıfırıyla değiştirmişlerdi sağolsunlar.
    ha sonra yine uslanmadım ona da taktım özel soğutucu ama bu sefer çalışmıştı "
    Önerilen tedavi: Kartınıza soğutucu takmadan önce başka birşey üzerinde denemesini yapın. Mesela bu topluluktaki diğer üyelerden ölü kart isteyebilirsiniz. Belki birinde aynı yapıya sahip bir baskılı devre kartı vardır. Onda denersiniz. En az 10 kere alıştırma yaparsınız. Uzmanlık seviyesine ulaştığınızda da gerçek ekran kartınıza uygularsınız. Level atlamadan canavar kesmek zordur.

    medyanet60............................: "Hadi Bende Katılayım bari. Benim emektar Hd4830 karta Xeon 5450 işlemci aldım. Dedim biraz overclock yapayım performans artsın. black ops2 de görüntü gitti tekrar açtım görüntü çizgili ve windows mavi ekrana atıyor. Kartı atacakken çöpe fırınlama konusuna denk geldim.. Kartı umutsuzça davul fırına atıp 10 dk tuttm şuan canavar gibi çalışıyor :D böyle saçma bi yöntemin işe yarayacağı aklıma gelmezdi. Fan speedi %100 e çektım mutlu mesut devam edioruz..
    Laptopunda nvidia gt540m ekran kartı uçtu bugün onuda söküp ısıtıcam eğer çalışırsa bilgi veririm yoksa yaktığım 2. kart olarak kayıtlara geçebilir .D
    Edit : Laptop Ekran kartı fırından sağ çıkamadı Sanırım Chip ölü. gt540m yi de ekliyorum .. "
    Önerilen tedavi: Nvidia ve Amd çip kaliteleri çok çok farklı değil. Herhangibiri herhangibir zamanda bozulabilir. Önemli olan, yanma - tedavi süreci içerisinde hayatınıza devam edebilmeniz. Yine de arka arkaya iki kartın bozulması çok üzücü. Yine de olur böyle şeyler. Bundan sonra, size önerim, bir ekran kartınızın tamamen pert olduğundan emin olduktan sonra başka kart kullanmaya başlamanız. Yoksa biri biterken öbürü de başlar. Vermesin Allah.


    Mr.ED..............................: "Nvida fx 5500 vardı. 2004-2005 yılında toplamıştık pc sanırım Athlon 3000 vardı. Silkroad girdim 5 dk sonra ekran gitti. Siyah ekran bana ben siyah ekrana bakıyorum. Bir de o sırada pc bozmanın vermiş olduğu korku. Ağabeyim gelince olacakları düşünmek. Neyse 1 hafta sonra ati 9250 aldık ama keşke almaz olaydık. Tabi o zamanlar bilgili olmadığından ağabeyime alırken bu kartı iyi geçirmişler. radeon hd3850 agp serisi almak varken. Bu kartta COD 2 girince kapanırdı aşırı sıcaklıktan. Cod 2 clan maçlarına girmez olmuştum. Hala cod 2 içimde bir hasret kaldı. Hala oynamak isterim ama sunucuların durumu kötü artık oynayan yok. Yanışına gelirsek bir gün pc temizliği yapmak için parçaları söktüm. Temizlikten sonra tekrar taktım ama ekran kartı vramlar gitmişti.
    Yeni pc topladık. GTX 460 o da 3. yılında vramler yüzünden hakkın rahmetine kavuştu.
    Bozulan kartlarım:
    Nvidia fx5500
    Ati hd9250
    Nvida gtx460
    Günümüz:
    AMD R9 280"
    Önerilen tedavi: Sadece oyun oynayarak bozulan ekran kartı ya oyundan ya şehir şebekesinin düzensizliğinden ya da ağabeyinin voltajla oynamasından kaynaklanmıştır. Bunun tedavisi var. Önce gediz elektrik şubesine gidip "bizim eve 50 Hertz gelmiyor aga" diyecen. Sonra koredeki oyun yapımcısını(silkroad online) arayacan, "aga biz okadar şehit verdik size, zaten abye de almadılar, bari bir orijinal oyununuzu yollayın, yamalı yamalı düzgün çalışmıyor" diyecen. En sonunda ağabeyine de "voltaj la oyniyim mi" de. Hayır derse kesin o bozmuştur. Evet derse oyun yapım şirketidir suçlu olan. Ekran kartının durduk yerde yanacak hali yok ya. Eğer öyleyse şansına küs. Vram denen illet ya bilerek zayıf tasarlanıyor ki hemen yansın, ya da bilerek tam limitinde çalıştırılıyor "oc yapan düşünsün hehe" şeklinde arka plan sesleriyle. Bilgisayar parçası yakınca korkanlara buradan sesleniyorum: korkunuzun üzerine gidin. Kart mı yaktınız? Ramleri de patlatın. Anakartı çatlatın, hdd içine su kaçırın. Hem yeni bilgisayarınız yepisyeni olur. Tabi dayaktan sonra. Acı yoksa başarı da yok.

    kryeck............................: "Voodoo3 16mb quake3 oynarken uçtu.
    Diamond 32mb s3 savage4 max payne oynamak için oc yapınca ramlerden gitti yazık oldu..
    Sapphire 1600xt crysis 2 kartı yedi, görüntü bozuldu..
    winfast7600gs (hala durur çalışıyor renkler bozuk) fansız pasif, kardeşim youtube de kurtlar vadisi izlerken mafta olmuş tabii yanında çalışan 70-90c sıcaklığında p4'ün katkısının olduğu da bir gerçek.
    Asus 9550ge Dolandırıcının biri bana bozuk halde sattı. Tamir için Çizgi Elektronik'e gitmiştim bedelsiz değiştirmişlerdi hiç unutmam, sağolsunlar.
    s3 savage4'den beri oc yapmıyorum kartlara üflüyorum açıyorum sistemi... "
    Önerilen tedavi: Quake-3, Max-Payne, Crysis-2, Kurtlar-Vadisi ----> bunlar hep first-person-shooter ve third-person-shooter grubuna girerler ve ekran kartını çok kastırırlar. Sorun bunlan kaynaklanıyor. Bundan sonra RTS(strateji) türünde ekran kartına daha az yük bindiren programları kullanınız. Örnek olarak Star Craft, Total War, Neverwinter Nights, Hulki CEVİZOĞLU ve Yaşar Nuri ÖZTÜRK'ün konuşmaları(h264ify programını kullanırsanız, youtube videosunu ekran kartıyla işleme sokarak işlemciyi ısıtmamış olursunuz, denedim çalışıyor).
    Ayrıca dolandırıcıların adresini ve telefonunu önceden alın, ekran kartını kendi bilgisayarında çalıştığını gözünüzle görmeye çalışın. Kişi başka şehirdeyse 4 adet vesikalık ve 1 sabıkasızlık belgesi nüshasını da isteyiniz.

    acaluka..........................: "Hocam ben de 3dfx Vodoo 2 yakmıştım Quake oynarken. Çocuktum tabi çok da anlamıyordum ama kart resmen kömür olmuştu epey de korkmuştum. Yerine TNT 2 almıştık sonra. Ne günlerdi ya.. "
    Önerilen tedavi: Bundan böyle quake serisinden oyun yükleyeceğiniz zaman oksijeni bol bir ortamda bulunun. Kömür olmasındansa yanıp kül olması tercih edilen bir sondur. Quake ile kart yakmak, o dönemdeki kartların fansız olmasına dayanır. Zaten o dönemde fana da ilgi yoktu. Önce fan çıktı sonra fanboy.
    (acaluka bey 2. kez şikayet etmiş.)
    "Emektar Winfast FX5200 vardı, 7. senesi falandı heralde sistem de çok eski olduğu için temizlik falan yapmıyordum. Bir gün siyah duman eşliğinde uğurladık kendisini. Öğrenci evindeyiz tabi tozdan fan tamamen durmuş, ben de bioshock oynamaya çalışınca sıkıntı oldu."
    Önerilen tedavi: Bioshock'un RPG oyun elementi olarak karşılığı system shock olmaktadır. Malesef fandaki tozlardan ve bioshocktan kaynaklı system shock GPU için tam bir yıkım olmuş. Kendisini siyah duman eşliğinde uğurladığınız için artık diğer GPUlar ile mutlu bir hayat sürüyor olabilir. Bundan sonra başka bir kart yakarsanız onu da antistatik poşet içinde uğurlayın. Saygılar.

    Periah...............................: "Gtx 460 i hizasirtma yapip yakmistim. Ama hizasirtma yaptiktan 1 ay sonra yanmisti. 1 ay sonra 1 gun goruntu vermeyi kesti bir dahada duzelmedi ilk nvidia kartimdi ve cok para bayilmistim.

    Daha sonra tekrar amdye dondum : ) "
    Önerilen tedavi: Kesinlikle RX-460 tan uzak durun. 460 lar lanetli. Rx470 in ucuzlarından bulun veya direk intelin igpu olanından seçin hızlısından. Ve overclock yapacak olursanız 1 ay sonra 1 gün boyunca kullanmayın, o gün kem gözlerin etkisi olabilir.



    SupermanPrime...............................: "Teee çok önceden HD 4770'im yanmıştı tabi iyi tokatlamıştım kartı, sapphire karta asus biosunu çakmıştım voltaj verilebildiği için sonra ver elini 1ghz gpu hızı 1.2 volt ile hey gidi günler hey aradan 5-6 ay geçti sonra kart sizlere ömür. "
    Önerilen tedavi: HD4770, bilindiği üzere hali vakti yerinde bir karttı. Öyle tokatlanmaya gelemezdi. Eğer o karta bulaşacak idiyseniz, muhakkak bir tasarrufunuz olmalıydı. Eğer önlem almaz iseniz, yarıiletken malzemedeki elektro-mülteci olayı yüzünden daha çok voltaj istenmeye, daha çok voltaj verdikçe daha çok mülteci gelmeye başlar. Katiyen buna izin verilmemeli, yılanın başı daha küçükken ezilmelidir. Bunun yolu da elektronların geldiği yerde barışı korumaktan geçer. Elektronlar arası barışı korumak ise protonun görevidir. Onları birarada tutar. Tek parça halinde durmalarını sağlar. Proton... aga overclock yaparken insancıl ol. 1.2V nedir? Kart boştayken bile ekmek pişer o voltajda.


    Lecher...............................: "Hımm aslında şöyle bir durumla karşı karşıya kaldım.
    MSI Ge60 laptopumda oyun oynarken sıkıldım ekran çıkışına monitörün kablosunu takıp yandan da video seyrediyim dedim.
    VGA kablosunu dokundurmam ile evin sigortaları attı. Hafifte bir kıvılcım.

    Bilgisayar açıldı ama farkettim ki usb ler filan çalışmıyor. Meğersem anakart patates olmuş. :) Neyse garantiden değişti. "
    Önerilen tedavi: Bilgisayar açıkken, topraklamalı-güç-aktarımlı kablo takılıp çıkartılmaz. Bunu dünya alem bilir. Heleki yük altındayken, intaar demek. Heleki hem oyun gibi 3d yük altındayken video oynatıcı(2d yük) açmak, ekran kartı şirketine küfür etmek demektir çünkü kartlar bu işleri aynı anda yapmak için yapılmazlar. Sonraki bilgisayarınızda 1 saat oyun 1 saat video 1 saat oyun 1 saat video takılın. Aksi takdirde bir patatesiniz daha olur.



    mgdth..........................: "5 yıl kullandığım 7100gs (dile kolay kalbe değil ) gpu lehimleri gidince kartı fırınlamak yerine ütüyle direk gpuyu ısıtmıştım ve işede yaramıştı boyle 1 yıl kullandıktan sonra yeni kart aldım ve eski kartida cani bir bicimde gpuyu tornavidayla dağıtip bellekleride ikiye bölüp kartı çöpe attım biraz pismanim umarım beni affedersin 7100gs ben vefasız sahibin "
    Önerilen tedavi: Bir misafiriniz kalp krizi geçirince önce kalp masajı yapıp ayıldığında boğmuyorsunuz değil mi? Boğuyorsanız, sonraki ekran kartınızın yanına bir adet oksijen tüpü ekleyin. Kalp masajından sonra bi fırt çekersiniz, ayıldığınızda misler gibi huzurlu olursunuz(ttabi aşırı oksijenden ölmemişseniz, evde denemeyin)




    dogukans3131...............................: "Emin değilim ama
    bir via s3 unichrome pro vardı
    laptopun fanı bozulunca dedimki çok eski bir laptop zaten boşver
    çalıştırdım laptop kapandı
    o zamandan beri laptopu çalıştırmam için en az 5-6 (rekor 50 ondada pes ettim zaten :D)
    kere aç kapa yapmam lazım
    ayrıca laptop en küçük sallantıda ya mavi ekran ya üstte kırmızı çizgi ile donarak yada her 2 si birden olarak sıçıp sıvıyor
    ekran kartı ile alakalı olduğunu mavi ekrandan anlıyorum "
    Önerilen tedavi: Sonraki laptopunuzu da eskimiş ikinci el alacaksanız sorun yok ama yeni alacaksanız, fanı bozulursa eskimesini bekleyin. Böylece boşverebilirsiniz. En küçük sallantıdan uzak durun. En büyük sallantı veya ortanca sallantıyı seçin. Veya bırakın sıçsın sıvasın siz de hemen iki tuğla yerleştirin sıva kurumadan.


    X-FI...............................: "3dfx voodoo banshee mi yakmıştım kendi yanmıştı ama"
    "ekle kardeşim benim eski kartı kullanıyordu yaktı.. vram ler yandı ama çalışmıyor. gigabyte gtx 460 256bit 1gb gddr5... bios mod lu 900 MHz."
    Önerilen tedavi: 3dfx firmasına dava aç, zaten Nvidia satın almıştı ona patlasın. Kardeşlere eski kartları verirsek patlatırlar. Sonrakine yenisini verelim yumuşak davransınlar.

    KOKTURUK...............................: "
    2000 li yılların başında aldığım S3 Savage2000 gpu ya sahip 64 mb bellekli Diamond Viper II Z200 ekran kartımı, yine 2000 li yılların başında pc açık iken, tv kartının (Lifeview marka olabilir) uzaktan kumanda zımbırtısının sorun çıkarması nedeniyle modifikasyon yapmaya çalışırken bi-iki kablonun kasa ile olan şanssız (beceriksiz) teması sonucunda, yanan tek şeyin lanet tv kartı olması gerekirken ve yanmaz iken, yine anlamsız bir şekilde ekran kartının güç devrelerinde yanma meydana gelmişti.

    O koku hala burnumda(hafızamda) olsa da Diamond Viper II gibi başarısızlık örneği kartın gitmesine üzülmedim, lanet kartın dünya kadar sürücü sorunuyla yüzleşmekten oyun oynayamıyorduk, doğru düzgün çalıştırdığı tek oyun Quake III Arena idi.

    Kartın sahip olduğu gpu S3 Savage 2000 'in rakip NVIDIA Geforce256' ları TNT 'leri karşısında başarısız olması nedeniyle S3 battı, gitti, bitti derken VIA tarafından satın alındı, kartın sürücü desteği kesildi yalan oldu gitti.

    Donanım alımlarımda ki en büyük hayal kırıklığına imza atmış olmam vesilesiyle yanmasına hiç mi hiç üzülmedim.

    Keşke daha önce yanaydı-da kurtulaydım."
    Önerilen tedavi: Sonraki kartınızın da yanmasına üzülmemeniz için tam da RX-480 çıkmadan hemen önce GTX650ti veya HD6850 gibi bir kart alınız. Yanmasına çok sevineceksiniz. GTX660 ve HD7850 ötesi dram. Dram derken dinamik bellek değil ağlama garantili bir durumdan bahsediyorum. Dram sevmiyorsanız ve performans delisiyseniz kasayı iyi topraklayın ve açıkta kalan kabloları bir güzel bantlayın.


    Ac_hawker.....................: 9800 PRO parçalamış(psu yetmemiş)
    Önerilen tedavi: Öfke kontrol.

    Ustanak.........................: "9600 GT
    5-6 yıl kullandım tık demedi..
    Bir gün F.E.A.R.'ı açıp oynamaya başladıktan 15dk sonra kartın fanından Yeeeeeee teeeeewww diye bir ses geldi ve kart cortingen "
    Önerilen tedavi: Kartlar son ana kadar birşey belli etmezler. Son anda da mutlaka dramatik bir şekilde giderler. Drama filmlerine alışmanız gerekiyor. Örnek: "Altıncı His", "Sıkı Dostlar", "Babam ve Oğlum" ve "Yeşil Yol". Bir de ekran kartlarını iyice overclockla da tık desin, nazar değmesin.

    *666*............................: "Yaktigim ilk ve son kart ati9700 pro olmustu 9800e cevirmeye ugrasirken :)."
    Önerilen tedavi: Üst satırdaki Ac_hawker'da 9800 vardı da ne oldu? Sonuç aynı!.

    Emre Dylan....................: 9600gt 1gb 256 bit DDR3 "fazla ısıdan kaybettim 3 sene önce."
    Önerilen tedavi: Yazları sıcak ve kurak olan yerlerde bunu çalıştırmayınız, kışları nemli olan yerler de tehlikeli olabilir. Tropik kart çıkarmalılar.

    IItwentysixII..................: elini 9600GT ye çarpmış
    Önerilen tedavi: Datasheet iyi gelir.
    Güncelleme: alıntı: "Dün imzamdaki anakartı servise göndermek için sökmeye yeltendim, dedim boşver önce şu pentium 4 kasayı toplıyım sonra onu söker paketler gönderirim servise dedim, koydum kenara. herşey güzel olarak pentium 4 2,40 lı sistemi topladım, fx5200'ü yerine tam oturtamadım heralde, power tuşuna basmamla fx5200den duman çıkması bir oldu mosfetler kısa devreye geçmiş, sanırım gpu tırtladı"

    Önerilen tedavi: ölü devrelerin bağlantı noktalarındaki az miktarda altın elementi için geri dönüşüm deneyebilirsiniz ama kimyanız iyi değilse hiç denemeyin. Çok zehirli, ölümcül bileşikler var içinde. Fanı sökün bari kasaya takarsınız. Fan var di mi?

    warheroes.......................: "Ben sayılır mıyım bilemem ama 2004'te hediye edilen bilgisayarın ekran kartı 2012-2013 civarında siyah dumanla beraber yanmıştı. Hiçbir şekilde oynamadım kartla ömrünü doldurdu sanırım. İntel işlemcinin içinde gpu vardı idare ettim bir süre :) Ekran kartı nvidia idi. Markasının da sapphire olması lazım. "
    Önerilen tedavi: Bundan sonra size gelen hediyelerden nvidia logosunu kazıyın çıkarın çünkü nazar değiyor. Safir şirketini arayın sorun nazar boncuklusu var mı diye. Adı safir ama nazar boncuğunu bilmiyorsa gitsin msi tarafından ele geçirilsin bu şirket.



    FrogKata.......................: 8400m gs
    Önerilen tedavi: Serin havayı elinizle kasaya doğru hareketlendirin. Enerjiyi hissedeceksiniz.

    hogcada.........................: 7600 GS(1.5 sene kullanmış) ve 9800 GT(3 sene kullanmış) yakmış.
    Önerilen tedavi: Sonraki gpuyu en az 4.5 sene kullan.

    demircibu........................: 4870x2, test ederken patlamış
    Önerilen tedavi: Hayat boyu oyun. Test yassah.

    CanOguzhan....................: "Hd4850
    2 saat Cs oynadıktan sonra garip sesler ve Yanık kokusu almıştım.

    Rip"
    Önerilen tedavi: Hiçbir counter strike seansında gözünüzü saatten ayırmayın. Her headshotta her bomba etkisiz hale getirilirken mutlaka saati kontrol edin. Süre 1:59 olduğunda oyundan çıkın ve 1 saat dinlendirin. Sonra tekrar oynayabilirsiniz. 1:58 den itibaren mikrofonla kayıt yapmaya başlayın. Kart yandıktan sonra, olay yeri inceleme ekipleri için garip sesler konusunda yardımı olabilir.

    Canok........................: "Dizi izlerken puding yiyordum yaz olduğu için de kasanın yan kapağı açıktı , elimdeki kaşığı düşürdüm ve ekran kartının üzerine geldi. ÇZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZT diye bi ses geldi ve çöp.
    bu da kötü bir anımdır."
    Önerilen tedavi: "Dizi(ilginizi ekran kartından uzaklaştırıyor) + Puding(kafayı bulanıklaştırıyor) + kaşık(gizli silah) + açık kasa kapağı(son durak) = korku filmi" eşitliğine bir değişken ekleyerek kaçınılmaz olaylar silsilesinden kurtulabilirsiniz. Mesela eşitliğin sol tarafına mısır ekleyebilirsiniz, ekran kartının üzerinde dururlar, kaşık düşerse de şoku emip teması engelleyebilirler, böylece ekran kartı yansa bile hemen patlamış mısır yapabilirsiniz(eşitliğin doğa tarafından sağlanabilmesi için sağ tarafa kendiliğinden eklenen şey)


    10ff........................: "Simdiye kadar 6 yada 7 tane amd ekran karti yaktim. Az firinlama yapmadik "
    Önerilen tedavi: Şimdiden sonra da 6-7 tane nvidia yakın. Çok fırınlama yapmayın.

    AMC........................: {Sapphire HD 2600 Pro (Ati) resmi atmış, parçalanmış kart, anahtarlık yapılmış gpu}
    Önerilen tedavi: İsildurun kılıcı narsil de aynen böyle parçalanmıştı ama buna neden olan şey, sauronun 100dps vuruş gücüydü. Tahminimce oyunda 200dps ile size vurdular. Sonraki oyunlarınızda defans kasmanız dileğiyle...Esen kalın.


    ReSpAwN_22...................: 9600gt, "Fan modlamaya çalışırken pinlerini çıkardığım molexden sarı pin sistem faal durumdayken kart üzerine tam olarak gpunun olduğu bölüme düşerek kısa devreye sebep oldu ve kart cofladı. Tedavi: Garanti dahilinde değişim yapıldı anlamalarının pek imkanı yoktu zaten yerine 50 Tl fark ile 9800gt alındı. "
    Kartını yakanlar grubunca önerilen tedavi: Kartlarınızı yatay değil de dikey olarak kurun. Böylece düşen parçalar kartı ıskalayıp geçeceklerdir. Kasayı çevirmek de çözüm olabilir. En iyi tedavi önlem alıp tedaviye gerek bırakmamaktır.


    imfatalty............................: "Zamanında dell n5010 bilgisayarımla oyun oynarken özellikle wow'da raid atarken buz dolu leğenin üstüne koyardım :) Bir gün heyecandan elimden kayıp artık içi su olan leğene düşmüştü. Direk fişi falan çektim pc açıldı ama AMD 5650 ekran kartı sürücüsü bir daha hiç yanıt vermedi :):) Ogünden beri intel hd graphics ile çalışıyor garibim :):) "
    Önerilen tedavi: Ice bucket challenge aslında göründüğü kadar zor değildir. Her yıl denize giden biri için gayet rahattır. Ayrıca ice bucket challenge yapan birinin sürücüsünün yanıt vermemesini garip bulmuyorum. Sürücünün görevi limuzini sürmek, isterse işvereni ice bucket challenge yapsın farketmez. Size önerim, bir sonraki ice bucket challenge yaptırışınızda, soruyu sürücüsüne değil fanına sorun, o cevap verecektir.


    Azasio............................: Sapphire HD4670 "asiri o.c den cok temiz yakmistim. En son baktigimda mavi dumanlar cikiyordu ve çatur çutur diye sesler geliyordu. "
    Önerilen tedavi: O mavi dumanlar aslında ekran kartındaki çiplerin büyülü gücüydü. Kartın manası kalmamış. Artık büyülü bir şekilde ekranda görüntü oluşturamayacak.
    Bundan böyle önünde iki yol var, ya savaşçı olup tanklayacaksın ya da asasin olup düşman büyücülerine nefes aldırmayacaksın.
    Çatur çutur sesler ise büyünün yokolmayıp sadece çip değiştirdiğini göstermektedir, bir tane daha ekran kartı alırsan yeniden büyülü bir şekilde ekranda görüntü oluşturabilecektir.

    RedlighTR...................: "Ben toshiba l650 yi yazın kavurucu sıcaklarında hiç hava aldırmadan fifa 16 keyfi yaparken pc bana abii bana hava aldır diye bağırıyordu sonuç ekran kartı renkli çizgilerle bana resmen ölmeden önce show yapıyordu sanki etkilemeye çalışıyordu beni ve son sözleri de o bana gösterdikleri idi ben bunu tamir edicem derken kontrol kalemini lcd giriş paneline elektrik geliyormu diye bakarken çat pat etti ve bütün anakart 0.1 saniyede yandı tavsiye ederim güzel anılardı "
    Kartını yakanlar grubunca önerilen tedavi: Bilgisayara yönelik empati geliştirmen güzel, bilgisayarın hissettiği şeyi, içinde bulunduğu durumunu bilmene rağmen işkenceye devam etmen kötü. Sonraki bilgisayarına, eğer içinde ekran kartı varsa, "cici bilgisayar, akıllı bilgisayar, fifa açayımmı fifa? Ce-eee" şeklinde anlayışlı ve ilgili yaklaş, altı hep kuru kalmalı ve kesinlikle sıcak havasız ortamlarda kalmamalı. Hatta temizlik en önemlisidir. Açıp temizlemeye üşenirsen anında pişik olur yanar gider. Vurdumduymamazlık çok kötüdür. Eğer buna neden olan bir ilaç kullanıyorsan bence değiştir. Aile çok önemlidir.



    Andre Citroen............................: "
    TNT2-Temizlemek için kolonya döktüm.Tekrar taktığımda dışı kuruydu ama içi ıslakmış meğer hayal meyal mavi alev hatırlıyorum.

    GTS 450-Bununda vida yerini bulmaya calışırken üstündeki silindirlerden biribi koparttım.

    Sonuç-6.000 Tl ye hazır kasa+5 yıl garanti aldım. "
    Önerilen tedavi: "Demir nemden, insan gamdan çürür", "Keçiyi uçuruma götüren bir tutam ottur", "Parayı veren düdüğü çalar"


    byarsslan.........................: Önce fx 5200'ü yaktım. Daha sonra fx5500'ü. Sonra 7600GS ekran kartı aldım onu da azla ısıdan yaktım. 3'ü de ölü şu an. Of of :)
    Önerilen tedavi: Bisküvileri çaya banarken 4 lü 5 li olarak bandırınki sağlam olsunlar, kopup çayın içine düşmesinler

    lwd..................................: hd 2600xt HD 6450 6600 LE 8500 GT 8600 GT
    Önerilen tedavi: Artık güncel kartları yakmaya başlayabilirsiniz.

    SlayerPIN0......................: "gtx295: Köşede duran kartımı 2 sene önce yakana kadar overclock yaptım. Zaten bi .oka yaramıyordu.
    HD6850: Voltaj mod yaparken yaktım.
    r270x: bios yazarken yanlış veri yüzünden açılışta vrm patladı.".
    Önerilen tedavi: İnsan hatayı önce kendinde aramalı, aynı şey üçüncü kez oluyorsa bir sorun olduğu anlaşılmalı. Eğitime düzen, çiftçiye destek, programcıya gpu gerek. Bir daha olmasın.

    atkosturanadam...............: 4850 x2 alıntı: "Bende de 4850x2 vardi ayni sekilde surekli oc denedim ve sonunda yandi kart "
    Tedavi: hep aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemeyiniz, bekleyenleri uyarınız. Voltaj moda hayır. Akvaryum kasaya evet.


    vamp...............: "bir zamanlar zotac 8600gt ekran kartımı overclock yapa yapa canına okuduktan sonra 2 tane ekran girişine monitör bağlayınca pert olmuştu koklayınca buram buram yanık kokuyordu "
    Tedavi: 1-) Bir zamanlar overclock yapmayın. Evvel zaman içinde %10, kalbur zaman içinde %20 overclock yapın. 2-) Canına okuduğunuz ekran kartını sakın koklamayın. Zehirli gazların içeriğindeki maddelerden haberiniz var mı? Emülsiyon kontrolü yaptırın gerekirse filitre taktırın. Koklamadığınız zaman da buram buram yanık kokusu gelmez. Böylece kömür haline gelene kadar bir süre daha idare edecektir. Bir de evde yangın söndürme tüpü bulundurun.



    [TR]-Lion.........................: 7600 GT, "eski bir bilgisayarda deneyip bellek hızı voltaj falan hepsini en sona aldım ekranda çizgiler oluştu 1 kere fırınladım fayda etmedi
    sonra heralde az ısıttım diye tekrar fırına attım yarım saat geçti (fırında unuttum) kaç derecedeydi hatırlamıyorum kartı elime aldığımda üstündeki ler sökülmüş ve kart sim siyah haldeydi
    biraz parçaladıktan sonra çöpe attım "
    Önerilen tedavi: Cana geleceğine mala gelsin. Aynı şeyi diğer elektronik aletlerde de deneme sakın. 5kg kapasiteli çamaşır makinesine 10kg çamaşır koyup tamburunu ikinci vitese almak gibi birşey olmuş.
    Bundan böyle elektronik aygıtların çalışma bölgesinden %10'un ötesinde bir aşırılığa kaçmasına izin vermiyoruz.
    Overclock yapmaya başlamadan önce kartın normal çalışma frekansında benchmark ile kaç puan aldığına bak ayrıca kendin saniyede en fazla kaç metre hızla koşabiliyorsun ve en çok kaç kilo kaldırabiliyorsun bunları öğren.
    Daha sonra overclock adına koşma denemesi için sanki arkandan köpek kovalıyormuş gibi koş, ağırlıkları da sanki bunun için para alıyormuşsun gibi kaldır.
    Eğer ilk durumdakine göre belli bir artış var ise bunu karta da uygulayabilirsin. Yani bir nevi boost. Kölelik dönemi yıllar önce sona erdi, bu sebepten kırbaç konusunu hiç açmıyorum.

    TMRT...............................: 7600 GT yakmışlığım vardır, yatağın altında duruyor hala kutusunda. :) RAM'leri yanmış.
    Önerilen tedavi: Üstüne yımırta kırın, pişerse daha gideri var demektir.


    -ThranduiL-......................: "Eski pc'yi temizlemek için açmıştım kartı söktüm kenara koydum yüzüme toz geldi temizlerken kasayı, silmek için oturdum çaturt kartın üstüne oturmuşum. Bişi olmamıştır diyip kasaya taktım cozurt cozurt sesler geldi biraz duman kart yandı AMD HD 6230'du sanırım".
    Önerilen tedavi: Kasayı sökeceğiniz veya temizleyeceğiniz zaman bir masanın üzerine koyunuz. Masa üzerinde kapanığı açınız. Çıkan parçaları masanın üzerine koyunuz. Çıkan tozlara karşı maske kullanınız. İşlemler sırasında sigortaları kapatmayı unutmayınız.


    svideoz...........................: Oc esnasında xfx 7600gt ve x1600pro yakmışlığı var
    Önerilen tedavi: Oyun esnasında yakmaya çalış.

    Explore the Universe........: Yakın zamanda hd 3870 yakmış.
    Önerilen tedavi: Tez zamanda yeni kart.

    poyri!!!............................: 8800gt, gtx260, gtx275
    Önerilen tedavi: "gt" içeren kartlar kullanma.

    pastperfect.....................: 8600 gt balkonda yakmış
    Önerilen tedavi: fırınlama zaten yapılmış, ısı tabancasını dene.

    purple Devil....................: 8500 gt
    Önerilen tedavi: Bilgisayarı kapatırken üfle.

    oktayatlı..........................: 2 adet gtx 295 . yanık kartlar.
    Önerilen tedavi: Gtx 295 stoklarını tüketirken lütfen anlayışlı olunuz.

    KURSAD(arkadaşı)..........: gtx 295, "Oyundayken Sanki Ekran kartının arkasından Kabloyu çıkarmış gibi ekrana görüntü gelmiyor Monütörün power ışığı , Mavi yanarken bir anda sarı ışığa dönüyor. "
    Önerilen tedavi: Kendiliğinden yanan kart almayınız, mümkünse kendiniz yakınız.

    GuitarMania.....................: HD 4350 HD4850 HD 5870 9550 fx5200oc ve 6600 :(
    Önerilen tedavi: ısı tabancası ile şoklama

    lobo19.............................: gtx 580 yanmış
    Önerilen tedavi: Takoz olarak kullanılabilir.

    anomaly..........................:
    .......................................deneme-1: "hd 5670 i yakmıştım şu powercolorun hd57xx gpulu versiyonu. overdrivedan bütün saat hızlarını sona çekmiştim."
    .......................................deneme-2: "kartı söküp takarken karta bir yıldız tornovida ile gömçürmüştüm çalışmıştı ama bir kaç haftaya kartta çizgiler başlamıştı ve bir süre sonra hiç bir şekilde kullanılmaz hale gelmişti. halen bilmiyorum overclock mu yaktı 250 w aopen psu mu yaktı yoksa tornovida ile sakat bir yere mi gömçürdüm."

    Önerilen tedavi: Şimdi oyuncusun ya, fareyi kullandığın elinde nasır vardır bir olasılık. Kartı takarken onu kullan, hem şok emicidir hem de kolay kaymaz, kaysa bile anakartı kırarsın en kötü(ekran kartından iyidir). Sökerken de klipslere tornavidayla değil tahta cetvelle bastır ve cetvelin tepesine nasırla vur bi tane, ekran kartı gelir hemen. "En sona dayamak" ise çağımızın hastalığı, her gün adidas giymeyiverin, arada bir de çakma markalar giyin. Hep şokellaya gofret banmayın, bir kere de şekerli kahve içiverin.

    coldcoffe.........................: "7600GT ramlere overclock ederken gittiydi". "daha yeni aldığım gül gibi hd 3450 yine ramlerin üstüne kendi usulümce soğutucu takarken kısa devre ettim. (bu işlemi sistem çalışırken yapmamak lazımmış )"
    "fx5200 güç kaynağıyla birlikte yandı. yeni kartlara bulaşmıyorum."
    Önerilen tedavi: Vramlerin üzerinde soğutucu olan kartları tercih ediniz ve bilgisayar kapandıktan en az 30 saniye sonra soğutucuyu değiştiriniz. Daha soğumadan soğutucu değiştirmek CPU overlokçularına özgüdür diye bilirdim.
    Ayrıca anti-statik bileklik kullanınız ki bilgisayar kapalıyken bile kartınız yanmasın.

    Rainbow Dash..................: 4870 , beyaz dumanlar
    Önerilen tedavi: tütsü altlığı olarak kullanabilirsin.


    .:Romeo_Redline:............: 7600 GT
    Önerilen tedavi: Deniz seviyesinden çok yüksekte oyun oynayın. Oksijen eksikliği hem kartın yanmasını zorlaştırır hem de sizin oyun oynama sürenizi azaltır.

    BlueHawk........................: Asus EAH 3450, fansız GTA oynamış
    Tedavisi yok.
    Güncelleme: Artık tedavisi mümkün. GPU üstüne yımırta kırın ama sadece sarısını. Tüm ısıyı alır ve kayısı kıvamında olur.

    gtx295............................: fx5200 i varmış duman çıkarmış
    Önerilen tedavi: Küllük yapılabilir.

    lestet..............................: GTX 460 ???, kenarda yatıyormuş + renkli çizgiler.
    Önerilen tedavi: ??? Malzemesi geri dönüşüme gönderilebilir.(Fırınlamadan sonra)


    War_lord..........................: Ati 9550, %50 oc yapmış.
    Önerilen overclock: %60 ve üstü indirimden aldıysan sorun yok, kalan %40 ile bol bol mantı kebap yenir. Sonraki kartlarda %60 oc hedefin olsun.



    white_predator......................: "Ekran kartı o.c. mod olaylarına ilk merak saldığım zamanlarda yapılması kolay olduğu için pencil mod deneyeyim dedim. İşte ben sivri zeka kalemle karalayarak ne olacak direnci komple iptal edip lehimle devre yolunu bypass edeyim diyip akabinde duman çıkarıp yanan 7600gt min arkasından el sallamıştım."
    Önerilen tedavi: Pencil mod denemeden önce kalemin HB tipinde olup olmadığını kontrol edin. Kalemtraşla açtıktan sonra statik elektrik gitsin diye kalorifere dokundurun. Test ederken sakın ha el sallamayın, uzaktan gören olur, birini vurdunuz da barutun dumanı tütüyor zanneder.

    fatihburak95.....................: "6600 gt vardi kac sene evvel, transformers oynamaya calisirken 20 fps veriyordu daha kucuguz o zaman rivatuner ile elledim 21 oldu buraz daha eeledim 22 oldu az daha elledim 23 oldu derken internetten adam benim ulastigimdan yuzde belki 50 mhz daha yukari koymus tomshardware de aldim o hiza ve kart gider..."
    Önerilen tedavi: Hocam bunu herkes bilir, kart oc yapılınca 30 fps veremeyecekse bu işten vazgeçilir. Hatta 31 - 32 fps veriyorsa, yavaşlatılarak 30 a indirilir ki ekran tazeleme frekansı olan 60 Hz 'in tam yarısını tutturarak ve dolayısı ile "kare atlama" hatalarından kurtularak ve hatta daha az enerji harcayarak güzel bir oyun deneyimi sağlasın. Msi-asus-gigabyte raflarında hayata gözlerini açan fakat ne idüü belirsiz sitelere güvenilerek overclock hedefi tutturulamayan bir kartın sonu , tarihin tozlu raflarına uzanır. Özetle o ne idüü belirsiz overclock sitelerine diyeceğim şudur: iğneyi evvel kendine batır, sonra çuvaldızı başkasına.


    ozgur333.........................: 8800 gt
    Önerilen tedavi: yenisini alabilirsin.

    Ogz008...........................: fx5700 LE , renkli çizgiler.
    Önerilen tedavi: Fırınlama.

    Cladeusx........................: X1550, "Agustosta ati x1550 fazla isiniyordu. Bende firsattan istifade gidip dolaptan yumurta aldim. Actim kasayi. Yatirdim. Pc calisirken yumurtayi kartin uzerine kirdim. Kisa devre yaptirdim ama o kalan sicakligin etkisiyle yumurta pismisti "
    Önerilen tedavi: Ağustos'ta kart başkadır.

    Livermorium...................: X1550
    Önerilen tedavi: Bence çok zorlamayınız.

    AhmetGüler...................: X1050 ama sadece koku gelmiş
    Önerilen tedavi: Oda spreyi. Akciğer röntgeni. Balgam söktürücü olarak da iki diş sarımsak ve şalgam suyu.

    Herzamankinden.............: fx5500
    Önerilen tedavi: Kartın inzivaya çekilmesi gerek. Kaplamalarda(texture) mor lekeler var mı?

    Meirel............................: mx400, Fx5200, fx 5500, 9550 (250/200 yerine 420/260 oha), 6800gt, 7600gt ve 3850.
    Önerilen tedavi: Bir daha agp ve pci-e kullanma.

    N.Aksel..........................:Bir adet Mx440'ı overclockla çöp ettim. Kart bir daha hiç açılmamıştı. Bir tane Asus A9550GE.
    Önerilen tedavi: Overclockçular topluluğunda haftada 4 seans.

    ibrahimrt27............................: "7 8 sene önce x550 gibi bi ekran kartım vardı. Garanti bitmesine az kala msdos ekranından kod yazdım ard arda msdos ekranını açıp yazdım. Sonuç 3 hafta sonra sıfır kart "
    Önerilen tedavi: Msdos ekranından yazdığın şeye çok dikkat edin. Atıyorum furmark.exe falan yazayım demeyin. Ha yazdıysanız da kesinlikle paniğe kapılmayın, bir hal çaresi bulunur elbet. 3 hafta sonra yeni bir kartınız yoksa sorun çözülmüş demektir.



    Master_Evil....................: İki adet FX5200, "garanti (penta) 3. kartı yollamıştı."
    Önerilen tedavi...............: 1.5 Beyti Kebap + acılı şalgam suyu

    Tugrul_512bit..................: FX-5500 GPU 150MHz -->175MHz, 3D uygulamalarda mor lekeler.(kalıcı)
    Önerilen tedavi: Fırınlama.

    patren.............................: "15 sene önce filan bişey yakmıştım ama ne yakdığımı bilmiyorum "
    Önerilen tedavi: Yaktıktan en geç 15 iş günü içerisinde kasayı açıp ne yaktığınıza bakınız yoksa sorumluluk kabul ediyoruz.

    Rahmanbey.............................: "Ekle bende yakmıştım. "
    Önerilen tedavi: "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar"

    ahrimar.............................: "Statikten ekran kartım gitmişti. Yeni kasaya taşıyordum. Halı üstünde çalışıyordum. ekran kartı bir daha çalışmadı. garantiye gönderdim. Yeni bir kart yollamışlardı. başka bir sepeb yoktu. Kartı düşürmedim, güzelce taktım. Şimdilerde bu olaya çok dikkat ediyorum. "
    Önerilen tedavi: Sonraki çalışmalarınızda halının yanında bir adet tesla kulesi olsun, bir ayağınız bu kuleye dokunsun. Bu şekilde statiğiniz kalmayacaktır. Mutlu statikler.



    Gelecekte kartı yanabilecekler


    El-diablo.........................: O gtx 480 in suyu biterse görürsün. Su dışarı da dökülüp bozabilir.
    .
    _Shinku_........................: "Henüz hiçbir parçayı yakmadım fakat muhtemelen ekran kartı, anakart, ram ya da işlemciden biri veya birkaçını yakabilirim".

    Lana-Del-Rey..................: "HD 4350 +%50 OC hala yanmadı mubarek ". Gezegenler aynı hizaya geldiğinde şimşekler çakacak ve o kart yanacak. Olmadı oyun sırasında fişe elektrikli süpürge takarlar, kart cortlar.

    TREMİLA_.......................: "Garantili 780 i yaksam mi diye düşünmedim değil". Bana ver ben yakarım merak etme. Kaç pin güç bağlantısı gerekiyordu?


    Bilerek yakanlar

    stawn39.........................: HD7870
    Önerilen tedavi: Meksika çıkmazı.


    Sıkça sorulan sorular:


    Taha1967......................: Arkadaslar kartin yanması için en az kaç derece lazım? :D.
    Cevap: 90 derecede 3 ay, 95 derecede 2 ay, 100 derecede 1 hafta, 105 derecede 1 gün, 110 derecede 8 saat, 115 derecede 1 saat, 120 derecede 10 dakika, 125 derecede 1 dakika, 130 derecede 1 saniye, 140 dereceye zaten çıkamaz.
    Genellikle oyun kartları 3 ay boyunca aralıksız çalışacak şekilde yapılmazlar. Bu nedenle kartları yakmak için dereceden çok voltaj gerekir.

    1.2V ile 3 yıl, 1.22V ile 2.6 yıl, 1.25V ile 2.2 yıl, 1.3V ile 1 yıl, 1.35V ile 3 ay, 1.4V ile 2 gün, 1.5V ile 1 benchmark.

    Fabrikalardan dayanabileceklerinin %10 - %15 altında çalışma frekansı ile çıkartılan kartlar zamanla daha yüksek voltaj isteyerek bu boşluğu doldururlar. Overclock yaparak bu zamanı daha da hızlandırıyorsunuz. Belki 5 yıl sonra dolacak boşluk 2-3 yılda doluyor. İkinci eldeki de mağdur olabiliyor, teknik servis de. Bu %10-%15 sadece gpu için geçerli. Diğer parçalar direk hatalı bile gelebilir.

    Bu sayfa için SEO optimizasyonu:

    Yardım ekrana görüntü gelmiyor. Help no screen. BSOD.

    Ekran kartım neden çalışmıyor? Why my graphics card not working? Keşke overclock etmemiş olsaydım. I wish I had not overclocked. İnsan neden overclock yapar? Why would one overclock?

    Msi yandı. Asus yandı. Sapphire yandı. Msi not working. Asus burnt. Sapphire gone.

    Hızaşımı sorunları, overclock problems. List of exploded graphics cards. Patlayan grafik kartı listesi. GPUmu yaktım. I burnt my GPU. Ne yapacağım bilmiyorum. I don't know what to do.

    Asus vrm sorunu, Msi vrm sorunu, Asus overclock sorunu, Msi overclock sorunu, PSU aşırı gerilim koruması, PSU over voltage protection ,PSU akım koruma, PSU current protection.

    Tabiki şaka. Ne böyle seo optimizasyonu olur ne de öyle tedavi. Kartının kıymetini bil oynamana bak, interneti de trolleme bilgi kat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 20 Şubat 2019; 11:23:37 >







  • Güzel konu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inuh

    Güzel konu.
    En az karşılaştırmalı benchmark testleri kadar yararlı olabilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    En az karşılaştırmalı benchmark testleri kadar yararlı olabilir :)

    Alıntıları Göster
    gtx 460 ı mı yaktım yatıyor kenarda :D çok ısındığını fark edemedim

    sinirlenip parçaladıktan sonraki hali :D

    markası zotac bu arada

    Kartını Yakanlar Topluluğu(oc, mekanik darbe, defo, merak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lestet -- 16 Ocak 2013; 16:24:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lestet

    gtx 460 ı mı yaktım yatıyor kenarda :D çok ısındığını fark edemedim

    sinirlenip parçaladıktan sonraki hali :D

    markası zotac bu arada

    Kartını Yakanlar Topluluğu(oc, mekanik darbe, defo, merak)


    Alıntıları Göster
    Keşke bende yakabilsem garanti bitmeden




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

    Keşke bende yakabilsem garanti bitmeden

    Alıntıları Göster
    Garantide oc yapınca garanti cortlamaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Garantide oc yapınca garanti cortlamaz mı?

    Alıntıları Göster
    Oc yaptığını nasıl anlayacaklar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castle Bravo

    Oc yaptığını nasıl anlayacaklar?

    Alıntıları Göster
    ekle beni 10 tane falan yanmış üst düzey ekran kartım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abazzers

    ekle beni 10 tane falan yanmış üst düzey ekran kartım var

    Alıntıları Göster
    güç girişini takmayı unutarak 4870'ten beyaz duman çıkarttım sonra kart çalışmadı. gerçi o dumanlar çıkmadan önce de çalışmıyordu ama son olay tuzu biberi olmuştu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Applejack

    güç girişini takmayı unutarak 4870'ten beyaz duman çıkarttım sonra kart çalışmadı. gerçi o dumanlar çıkmadan önce de çalışmıyordu ama son olay tuzu biberi olmuştu.

    Alıntıları Göster
    Yenilendi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Yenilendi

    kart yandıktan sonra ekranda birsürü renkli çizgiler oluyodu hiç gitmiyolardı :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lestet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Yenilendi

    kart yandıktan sonra ekranda birsürü renkli çizgiler oluyodu hiç gitmiyolardı :D

    Alıntıları Göster
    Asus fx5700 LE yaktım bende 1 tane Ekranda kırmızı,mavi dikey çizgiler oluşuyor
    Isınmadan dolayıydı herhalde tam hatırlamıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ogz008

    Asus fx5700 LE yaktım bende 1 tane Ekranda kırmızı,mavi dikey çizgiler oluşuyor
    Isınmadan dolayıydı herhalde tam hatırlamıyorum

    Alıntıları Göster
    Asus EAH 3450 fansız olduğu için ve GTA IV oynamaya çalıştığım için yandı . Ekran kartını takınca kırmızı mavi vs. çizgiler çıkıyordu monitörde .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Garantide oc yapınca garanti cortlamaz mı?

    Adamlar Hawk, power edition vs. model kartlar için afterburner gibi bir program yapmış bu karta oc yapmayacaksak
  • Beni de ekle üstad, 2 adet gtx 295 yaktım. 2.yi yaktığımda piyasada sıfır gtx 295 olmadığı için gtx 480amp edition vermek zorunda kaldılar:) bedavaya upgrade oldu. İşin komik yanı kartları yaktığım zamanlarda oyun bile oynamıyordum. Photoshop vs. foto programlarıyla uğraşıyordum. Bu zamana kadar en memnun kaldığım kartıma kavuştum sayelerinde:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayatlı

    Beni de ekle üstad, 2 adet gtx 295 yaktım. 2.yi yaktığımda piyasada sıfır gtx 295 olmadığı için gtx 480amp edition vermek zorunda kaldılar:) bedavaya upgrade oldu. İşin komik yanı kartları yaktığım zamanlarda oyun bile oynamıyordum. Photoshop vs. foto programlarıyla uğraşıyordum. Bu zamana kadar en memnun kaldığım kartıma kavuştum sayelerinde:D

    photoshop dediğimiz programda kartla oyun oynamaktan farkı yoktur.o da kartı tam güç kullanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abazzers

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayatlı

    Beni de ekle üstad, 2 adet gtx 295 yaktım. 2.yi yaktığımda piyasada sıfır gtx 295 olmadığı için gtx 480amp edition vermek zorunda kaldılar:) bedavaya upgrade oldu. İşin komik yanı kartları yaktığım zamanlarda oyun bile oynamıyordum. Photoshop vs. foto programlarıyla uğraşıyordum. Bu zamana kadar en memnun kaldığım kartıma kavuştum sayelerinde:D

    photoshop dediğimiz programda kartla oyun oynamaktan farkı yoktur.o da kartı tam güç kullanır.

    Alıntıları Göster
    Yenilendi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abazzers

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayatlı

    Beni de ekle üstad, 2 adet gtx 295 yaktım. 2.yi yaktığımda piyasada sıfır gtx 295 olmadığı için gtx 480amp edition vermek zorunda kaldılar:) bedavaya upgrade oldu. İşin komik yanı kartları yaktığım zamanlarda oyun bile oynamıyordum. Photoshop vs. foto programlarıyla uğraşıyordum. Bu zamana kadar en memnun kaldığım kartıma kavuştum sayelerinde:D

    photoshop dediğimiz programda kartla oyun oynamaktan farkı yoktur.o da kartı tam güç kullanır.

    2 adet fotoğraf rötüşlamayla koca gtx 295i yakabiliyorsam bravo bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayatlı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Abazzers

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayatlı

    Beni de ekle üstad, 2 adet gtx 295 yaktım. 2.yi yaktığımda piyasada sıfır gtx 295 olmadığı için gtx 480amp edition vermek zorunda kaldılar:) bedavaya upgrade oldu. İşin komik yanı kartları yaktığım zamanlarda oyun bile oynamıyordum. Photoshop vs. foto programlarıyla uğraşıyordum. Bu zamana kadar en memnun kaldığım kartıma kavuştum sayelerinde:D

    photoshop dediğimiz programda kartla oyun oynamaktan farkı yoktur.o da kartı tam güç kullanır.

    2 adet fotoğraf rötüşlamayla koca gtx 295i yakabiliyorsam bravo bana

    Alıntıları Göster
    gtx 580 garanti bittikten 1 ay sonra yandı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lobo19

    gtx 580 garanti bittikten 1 ay sonra yandı

    Alıntıları Göster
    6600 kartını 8 pipe açtıktan sonra kart çıldırdı aşırı ısınarak kapattı daha da hiç görüntü vermedi.
    HD 4350>> Pencil mod yaparken çok fazla karaladım kart çalışır çalışmaz güç devresinden alev geldi.. Çöp
    HD4850>> Pencil mod ile 1.2 olan voltajı 1.7 yaptım. 1050 mhzde 15 dakika oynadıktan sonra 107 derecede kapandı bir daha açılmadı.
    HD 5870>> Smart Doctor ile voltajı sona dayadıktan sonra 1100mhz gpu hızında 1 saat dayandı artifact çıkardı ve gitti. Çizgi çizgi gösteriyodu garantiden değişim geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarMania -- 13 Ocak 2013; 18:18:58 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.