Selamlar, Park halindeki araca kağıt toplayan motorcu bir genç çarptı. Ehliyet, sigorta vs hiç bir şey yok. Polis raporu tutturulup araç tamiratı kasko ile yetkili serviste yaptırıldı. 50.000 TL tramer işleyecek. Bu durumda değer kaybi alma şansı yok diye düşünüyorum, doğru mudur? Ayrıca da merak ediyorum kasko bu masrafı bu durumda sigortadan alamayacağı için çarpan kişiye dava mi açıyor? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Karşı Tarafın Sigortası Yok - Değer Kaybi Hakkında
-
-
Amacım karşı tarafa daha fazla zarar vermek değil aslında. Durduk yere haftalarca arabasız kalmak, süreçle uğraşmak üstüne yine 50.000 TL tramer işlenmesi gibi bir çok derdim oldu benimde.
Sigortasız, ehliyetsiz trafiğe çıkmanın mutlaka bir bedeli ve riski var. Çok üzüldüm çarpan kişi adına ama polisi çağırıp süreci öyle devam ettirmem lazımdi. Zaten motoru bağlanıp, ehliyetsizlik vs para cezasını yedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değer kaybı için sigorta sirketine açıyorsunuz. sigortası yoksa da şahsına açarsınız. hacizle alırsınız diyeceğim ama admaın düzgün ssk lı bir işi yoktur.
-
Kişinin kendisine değer kaybı için dava açabilirsiniz. Tabi dava sonucunda çıkan değer kaybını icra yoluyla tahsil imkanı olur mu muamma. Bir avukata danışmanız gerekiyor.
Sigortasız trafikte dolaşan riskine de katlanmak zorunda. Ben keyfiyetten kıç kadar arabaya hem de kaskom olmasına rağmen 3700 lira trafik sigortası ödemedim. Trafiği çağırıp tutanak tutturmanız en doğrusu. Öteki türlü masrafları karşı taraftan almanız imkansız. Kaskodan yaptırsanız bu kadar çektiğiniz eziyete ek olarak seneye ödenecek kasko primi de uçacak.
Karşı taraf %100 kusurlu yapılan masrafı kasko ile karşı taraf bir şekilde anlaşmaya varacak. Olmadı icra vs devreye girecek.
Çarpanda sigorta olmadığı için yine değer kaybı işlemi sıkıntılı. Kendi kaskonuz aracılığı ile değer kaybı işlemi başlatma gibi bir durum mümkün değil ise geriye seçenek kusurlu tarafı mahkemeye vermek olacak.
-
Biraz vicdan durumu var işin içinde ancak her halükarda karşı taraf suçlu. 50 bin tramer az değil. aracı elden çıkarmak istediğinizde oldukça zorlanırsınız.
Sizin suçunuz yok sonuçta mağdur olan tarafsınız. Olayın tam tersi olduğunu düşününce, önyargılı bi şekilde konuşacak olursam karşı taraf sizden ne koparırım diye uğraşırdı.
Şahsım adına konuşacak olursam değer kaybı kanunlara göre tanınmış bir hak ve bu hakkı aramak tamamen hakkım diye düşünüp karşı taraftan değer kaybı talebinde bulunurdum şahsen bu güne kadar parayı hiç kolay kazanmadım..
-
Gariban ve 19 - 20 yaşlarında bir kişiydi çarpan. Artık polis gelip süreci tamamlayıp gitmeye yakın muhtemelen ailesinden birileri geldi onlar pek tekin tip değildi. Muhatap olmadan ben uzaklastim zaten süreç bitmişti.
Yani herhangi bir ödeme yapacak durumları olduğunu düşünmüyorum. Vicdanen çok üzüldüm ama hayat biraz da böyle. Bazı eylemlerin, alınan risklerin veya kanunsuz davranmanin sonucu oluyor. Sigortas, ehliyet vs için durumları yoktu muhtemelen. Yanına sepet takmış kağıt toplama motorsikletiydi.
Sigortasi olmadığı için kendisine dava açsam da bir şey alabileceğimi sanmıyorum. Muhtemelen sonu hapis mi olacak, kasko firması o 50bin TL'yi nasıl alacak hiç bilmiyorum.
Şimdi başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum birebir sizinkiyle alakalı.
2007 yılında sıfır km Clio 3 almıştım.
Daha 1.100 KM'de saat 23.30 civarlarında ters ara yönden oldukça hızlı gelen bir motorlu aracıma ön tekerden çarptı.
Araç ön kaportanın üzerine oturdu, aks gitmiş motorda zarar vardı felan.
Hava yastıkları patladı.
Neyse, motorcu yerde eyvah dedim öldü.
Yanına gittim koşa koşa arabayı bıraktım. Evimizin önüydü balkondan görmüşler annem babam komşular felan indi.
Motorcu, abi beni bırak ne olur diye yalvarıyordu yüzü gözü kan içinde ayağa bile kalkamıyordu. Ne bırakması kardeşim ölcen başıma kalacan dedim. Abi ne olur sal beni ne olur dedi.
Ambulansı aramış babam hemen geldiler.
Poliste geldi haliyle.
Eleman 23-24 yaşlarında.
Motoru çalmış, alkol çıktı, ehliyet yok, birde hırsızlık yapmış kaçma derdinde.
Yani pek tekin ayak değil.
Benim aracım kaskoluydu. Aracım pert oldu ben 2 ay sonra 32.500 liraya aldığım araçtan 28.250 lira para aldım.
Sonra gittim başka araç aldım hayat devam ediyor vs.
Olaydan 4-5 ay sonra bana telefonla tehditler gelmeye başladı.
Davayı geri çek vs diye, afedersiniz köpeğimi uyutmadılar.
Sabah akşam gece gündüz aradılar, evin önünde ipsiz sapsız insanlar yolumu kesmeye başladı.
Annemi babamı çevirdiler felan.
En son savcılığa gidip cep telefonumdan tehdit ediliyorum dedim dilekçe verdim, telefonlarım dinlemeye alındı.
Karşı taraftan aklı başında biri önümü kesti, kardeş davayı geri çek bak bu adamları tutamam 28 bin lira ödeme emri gelmiş bunu ödeyemezler bunlar zaten gariban, başın belaya girmesin dedi.
Abicim ben dava mava açmadım benim arabam perte çıktı kasko firmam ödedi paramı aldım ben gerisini bilmem dedim.
Sonra olay kamu davasına dönüşmüş çocuk lehine tabi.
Ehliyetsizlik, alkol, hırsızlık vs.
Benim kasko firmasıda karşı tarafa bana ödediği parayı rücu ettirince haciz emri vs çıkınca herşeyi benden bildiler.
Tabi birazda cahillik var karşıda. Neyse savcılık mavcılık telefon dinlemeleri felan derken benim peşimi bıraktılar.
Olay baya uzamıştı.
Çocuğa 3-4 suçtan toplam 3 yıl hapis vermişlerdi.
Çaldığı motorun sahibi ne durumda çocuk ne durumda inanın haberim hiç yok. Güzelim motor dağılmış benim sıfır km arabam perte çıkmıştı.
Benim kasko firması rücu ettirdiği 28 bin lirayı nasıl aldı bilmiyorum.
Yada alabildi mi acaba?
Olayın üzerinden 15 sene geçti nedir ne değildir hala merak ederim :)
Kısacası başıma bir iş almadım.
Ama tehditler yol kesmeler kuru gürültüler felan derken ömrümün bir ayını arkama baka baka yürüdüğümü hatırlarım.
Özetle, karşı tarafın üstüne bişey yoksa, sigortalı bir işi yoksa, inanın alamazsınız.
Sigorta şirketiniz dava açar o ayrı, ama alabilir mi bilemem. Bişeyi yoksa neyini alacaksınız? En fazla içeride yatar.
Kaskonuz varmış ne güzel, yaptırmışsınız.
Sizi çok iyi anlıyorum 50 bin lira tramer kaydı oluşmuş.
Ama o parayı sigorta şirketinizin kurtarması çok güç.
Yinede siz bilirsiniz.
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 30 Eylül 2022; 15:12:41 >
-
Okurken ben tekrar daraldim vallahi. Size de geçmiş olsun hocam.
Muhtemelen değer kaybi için, sigortası da olmadığından alma şansım pek yok. bizzat onunla uğraşmayıp kasko ile aracı yaptırdigima dua edip hayatıma devam edecegim. Bu ülkede normal gözüken adamlarla bile muhatap olunmazken o tiplerle hiç bulaşmaya gerek yok sanırım.
bakın şimd aklıma geldi. istanbulda trafik mahkemeleri var. çarptı kaçtı veya alacak vs davalarına bakan. İstanbulda sirkecideydi sanırım.
Önce çarpana icra açın icrayı tahsil edemezseniz trafik mahkemesine.
-
Kesinlikle hocam.
Bende yazarken tekrar o günleri yaşadım.
Aracınızın Allah'tan kaskosu varmış.
Yaptırın geçin ardı arkasını aramayın.
Yapacak birşey yok, bununla geçmiş olsun.
Artık ölü yaralı varmı arabada bişey varmı diye bakacağımıza vurduğumuz yada vuran nasıl bir tip diye bakıyoruz.
5 ay kadar önce yaya geçidinde bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçen bir hanım vardı yol verdim.
Arkamdaki yeni kasa parıl parıl parlayan BMW 1 kasa duramayıp vurdu.
Tampon hafiften kırıldı.
İndim hemen koşa koşa geldi gençten bir arkadaş 27-28'li yaşlarda.
Abicim kusura bakma özür dilerim varmı birşeyin çok özür dilerim duramadım farketmedim dalmışım takip mesafesini koruyamadık vurduk kusura bakma.
Dedi.
Sağa sola baktım alla alla banamı diyor acaba diye.
O kadar garipsedim, o kadar garipsedim ki çocuk afedersiniz o saatten sonra ağzıma s.çsa dönüp laf etmezdim. O kadar mutlu oldum yani çocuk o şekilde yaklaşınca.
Normalde olsa öyle durulurmu, niye durdun lanlar lunlar küfürler havada uçuşurdu. Hani normalde o tarz bi araçtan inen biri zengin züppesi olur ya böyle üst perdeden konuşmalar felan garipsedim.
Yok bişey kardeş iyiyiz sıkıntı yok sen iyimisin dedim boşver beni abi tamponunu kırdık ya hay Allah dedi.
Ben hala şoktayım çocuğun davranışına terbiyesine hayran kaldım.
Fotoları çektik felan.
Abi kenarıya alalımda tutanakları tutalım al ehliyetim bu kimliğin buda ruhsat çek fotolarını işlemleri halledelim dedi.
Ya kardeş boşver şimdi tutanağı çoluk çocuk var arabada ufak bi hasar için tampon mampon değişir boşver dedim hallederim ben önemli değil dedim.
Abi saçmalama dedi numaramı felan aldı.
Ertesi gün aradı abi ben yetkili servisteyim muhakkak gel diye.
Peki kardeş dedim, servise çektim çocuk abisiyle beraber bekliyor.
İlla servis müdürüne tamponu değiştirin diyor ya hocam değişime gerek yok ufak bir kırık var birde park sensörü gitmiş hallederiz diyor müdür, hayır abicim değiştirin diyor.
Neyse ufak bir onarımla hallettik.
Çocuğun abisi hocam sağolasın tutanak felan tutmamışsın çok teşekkür ederim bizim haylazın kusuruna bakma hadi bi yemek yiyelim dedi.
Ne yemeği kardeşim estafurullah tamam gerek yok dedim, olmaz hocam dedi birde yemek yedik.
Ben hala diyorum ulan bu işten bir bok çıkacak.
Çocuğun abisi erkek kuaförüymüş birazda babadan zenginler durunları felan iyi.
Şimdi çocuğun abisine traş olmaya gidiyoruz benim oğlanla :)
Benim hanımla onun hanımı arkadaş geziyorlar buluşuyorlar felan.
Hayat bazen öyle şeyler getiriyor ki insanın başına, çok muazzam insanlar ile tanıştım bir kaza sayesinde mesela.
Yani trafikte ne kadar gevşek, değişik, sinirli adam varsa bir o kadarda aslında adam gibi adamlarda insan gibi insanlarda var.
Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 30 Eylül 2022; 15:52:29 >
-
Değer kaybını bilmem ama kasko yapışır ensesine. Maalesef durumlar kötüleştikçe böyle şeyler daha sık olmaya başlayacak, araçlar bakımsız kalacak, insanlar sigorta kasko yapmayacak. Geçmiş olsun.
-
Ben bu zor durumda aracıma kasko ve sigorta yaptırıyorsam karşı tarafta yaptırmak zorunda beni ilgilendirmez. Benim aracımda 50 bin liralık hasar kaydı olacak karşı tarafın durumu varmış ya da yokmuş gram umrumda olmaz. Söke söke alırım o parayı alamazsam da gitsin hapislerde çürüsün umrumda bile değil. Bu motorsikletli kağıt toplayanların çoğunda ne plaka var ne de trafik kurallarına uyuyorlar. Adamlar kırmızı ışıkta geçiyor sağına soluna bakma bile yok.
Sürücüye dava açılacak değer kaybı ve aracı kullanamama kaynaklı zarar (artık ticari olmasa da tamir süresinde araçsız kalmanın meydana getirdiği zarar tazmin edilmekte uygulamada tamir süresince günlük araç kirası hesaplanıyor) ihtiyati tedbir talepli açmanız tavsiye edilir.
Önce kusur için keşif yapılıyor. Sonra değer kaybı zarar hesabına gidiyor ort 1.5 yıl sürer. Avukat tutmanızı tavsiye ederim aksi durumda davayı takip etmeli her duruşmaya katılmalı zamanında gerekli işlemleri yapmalısınız. (Delil bildirim ıslah vs) Tahkim sürücü tek başına yürütülüyor ama dava süreci çok daha uzun ve hata kabul etmeyen bir iş...
Çok iyiymiş gerçekten, keyifle okudum
-
Böyle durumlar için trafik sigortalarının güvence hesabı var. Zararinizi oradan tazmin edebilirsiniz.
Güvence hesabı sadece sigorta yoksa veya sigorta alkol vs nedeni ile devre dışı kalmışsa bedensel (maluliyet-ölüm) zararı karşılar. Maddi (araç değer kaybı vs) hasarları karşılamaz.
İlk aşama aracınıza ilişkin değer kaybı için bedel talep edersiniz ihtar yoluyla, karşı taraf ödeme yapmaz ise ikinci aşamaya geçilir. İkinci aşama dava, mahkeme değer kaybına ilişkin hakkınızı almanıza karar verir. Sonrasında karşı tarafa icra gönderilir, üzerinde para-mal varsa hakkınızı alırsınız. Haciz edilecek bir şey yoksa bir malı ya da kayıtlı maaşı olana kadar bir şey alamazsınız.
Ciddi ciddi kağıt toplayan bir gence değer kaybı davası aç diyen üyeler var.
Biz ne ara bu kadar kapitalist olduk böyle! Bu resmen parayı zor kazanıyorsun diye tırnaklarıyla kazıyarak hayatta kalmaya çalışan adamın tırnaklarını sökmek demek.
İrkildim desem yeridir.
-
Nereden çıkardın hayatta kalmaya çalıştığını belki senden bile zengin, kağıt topluyor diye fakir mi olması gerek böyle toptancı yaklaşımları bırakamadınız gitti. Takım elbiseli birisi olsaydı eğer diğer kişi kodaman mı olacaktı hemen sizin gözünüzde.
Ben değer kaybı ile uğraşmam ayrı konu ama zaten o çocuğa sigorta firması dava açacak, 50 bin TL hasarın parasını sigorta firması bağışlamaz, alabilirse alır.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kesinlikle hocam. Bende yazarken tekrar o günleri yaşadım. Aracınızın Allah'tan kaskosu varmış. Yaptırın geçin ardı arkasını aramayın. Yapacak birşey yok, bununla geçmiş olsun. Artık ölü yaralı varmı arabada bişey varmı diye bakacağımıza vurduğumuz yada vuran nasıl bir tip diye bakıyoruz. 5 ay kadar önce yaya geçidinde bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçen bir hanım vardı yol verdim. Arkamdaki yeni kasa parıl parıl parlayan BMW 1 kasa duramayıp vurdu. Tampon hafiften kırıldı. İndim hemen koşa koşa geldi gençten bir arkadaş 27-28'li yaşlarda. Abicim kusura bakma özür dilerim varmı birşeyin çok özür dilerim duramadım farketmedim dalmışım takip mesafesini koruyamadık vurduk kusura bakma. Dedi. Sağa sola baktım alla alla banamı diyor acaba diye. O kadar garipsedim, o kadar garipsedim ki çocuk afedersiniz o saatten sonra ağzıma s.çsa dönüp laf etmezdim. O kadar mutlu oldum yani çocuk o şekilde yaklaşınca. Normalde olsa öyle durulurmu, niye durdun lanlar lunlar küfürler havada uçuşurdu. Hani normalde o tarz bi araçtan inen biri zengin züppesi olur ya böyle üst perdeden konuşmalar felan garipsedim. Yok bişey kardeş iyiyiz sıkıntı yok sen iyimisin dedim boşver beni abi tamponunu kırdık ya hay Allah dedi. Ben hala şoktayım çocuğun davranışına terbiyesine hayran kaldım. Fotoları çektik felan. Abi kenarıya alalımda tutanakları tutalım al ehliyetim bu kimliğin buda ruhsat çek fotolarını işlemleri halledelim dedi. Ya kardeş boşver şimdi tutanağı çoluk çocuk var arabada ufak bi hasar için tampon mampon değişir boşver dedim hallederim ben önemli değil dedim. Abi saçmalama dedi numaramı felan aldı. Ertesi gün aradı abi ben yetkili servisteyim muhakkak gel diye. Peki kardeş dedim, servise çektim çocuk abisiyle beraber bekliyor. İlla servis müdürüne tamponu değiştirin diyor ya hocam değişime gerek yok ufak bir kırık var birde park sensörü gitmiş hallederiz diyor müdür, hayır abicim değiştirin diyor. Neyse ufak bir onarımla hallettik. Çocuğun abisi hocam sağolasın tutanak felan tutmamışsın çok teşekkür ederim bizim haylazın kusuruna bakma hadi bi yemek yiyelim dedi. Ne yemeği kardeşim estafurullah tamam gerek yok dedim, olmaz hocam dedi birde yemek yedik. Ben hala diyorum ulan bu işten bir bok çıkacak. Çocuğun abisi erkek kuaförüymüş birazda babadan zenginler durunları felan iyi. Şimdi çocuğun abisine traş olmaya gidiyoruz benim oğlanla :) Benim hanımla onun hanımı arkadaş geziyorlar buluşuyorlar felan. Hayat bazen öyle şeyler getiriyor ki insanın başına, çok muazzam insanlar ile tanıştım bir kaza sayesinde mesela. Yani trafikte ne kadar gevşek, değişik, sinirli adam varsa bir o kadarda aslında adam gibi adamlarda insan gibi insanlarda var. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. |
Şimdi başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum birebir sizinkiyle alakalı. 2007 yılında sıfır km Clio 3 almıştım. Daha 1.100 KM'de saat 23.30 civarlarında ters ara yönden oldukça hızlı gelen bir motorlu aracıma ön tekerden çarptı. Araç ön kaportanın üzerine oturdu, aks gitmiş motorda zarar vardı felan. Hava yastıkları patladı. Neyse, motorcu yerde eyvah dedim öldü. Yanına gittim koşa koşa arabayı bıraktım. Evimizin önüydü balkondan görmüşler annem babam komşular felan indi. Motorcu, abi beni bırak ne olur diye yalvarıyordu yüzü gözü kan içinde ayağa bile kalkamıyordu. Ne bırakması kardeşim ölcen başıma kalacan dedim. Abi ne olur sal beni ne olur dedi. Ambulansı aramış babam hemen geldiler. Poliste geldi haliyle. Eleman 23-24 yaşlarında. Motoru çalmış, alkol çıktı, ehliyet yok, birde hırsızlık yapmış kaçma derdinde. Yani pek tekin ayak değil. Benim aracım kaskoluydu. Aracım pert oldu ben 2 ay sonra 32.500 liraya aldığım araçtan 28.250 lira para aldım. Sonra gittim başka araç aldım hayat devam ediyor vs. Olaydan 4-5 ay sonra bana telefonla tehditler gelmeye başladı. Davayı geri çek vs diye, afedersiniz köpeğimi uyutmadılar. Sabah akşam gece gündüz aradılar, evin önünde ipsiz sapsız insanlar yolumu kesmeye başladı. Annemi babamı çevirdiler felan. En son savcılığa gidip cep telefonumdan tehdit ediliyorum dedim dilekçe verdim, telefonlarım dinlemeye alındı. Karşı taraftan aklı başında biri önümü kesti, kardeş davayı geri çek bak bu adamları tutamam 28 bin lira ödeme emri gelmiş bunu ödeyemezler bunlar zaten gariban, başın belaya girmesin dedi. Abicim ben dava mava açmadım benim arabam perte çıktı kasko firmam ödedi paramı aldım ben gerisini bilmem dedim. Sonra olay kamu davasına dönüşmüş çocuk lehine tabi. Ehliyetsizlik, alkol, hırsızlık vs. Benim kasko firmasıda karşı tarafa bana ödediği parayı rücu ettirince haciz emri vs çıkınca herşeyi benden bildiler. Tabi birazda cahillik var karşıda. Neyse savcılık mavcılık telefon dinlemeleri felan derken benim peşimi bıraktılar. Olay baya uzamıştı. Çocuğa 3-4 suçtan toplam 3 yıl hapis vermişlerdi. Çaldığı motorun sahibi ne durumda çocuk ne durumda inanın haberim hiç yok. Güzelim motor dağılmış benim sıfır km arabam perte çıkmıştı. Benim kasko firması rücu ettirdiği 28 bin lirayı nasıl aldı bilmiyorum. Yada alabildi mi acaba? Olayın üzerinden 15 sene geçti nedir ne değildir hala merak ederim :) Kısacası başıma bir iş almadım. Ama tehditler yol kesmeler kuru gürültüler felan derken ömrümün bir ayını arkama baka baka yürüdüğümü hatırlarım. Özetle, karşı tarafın üstüne bişey yoksa, sigortalı bir işi yoksa, inanın alamazsınız. Sigorta şirketiniz dava açar o ayrı, ama alabilir mi bilemem. Bişeyi yoksa neyini alacaksınız? En fazla içeride yatar. Kaskonuz varmış ne güzel, yaptırmışsınız. Sizi çok iyi anlıyorum 50 bin lira tramer kaydı oluşmuş. Ama o parayı sigorta şirketinizin kurtarması çok güç. Yinede siz bilirsiniz. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. |
Ciddi ciddi kağıt toplayan bir gence değer kaybı davası aç diyen üyeler var. Biz ne ara bu kadar kapitalist olduk böyle! Bu resmen parayı zor kazanıyorsun diye tırnaklarıyla kazıyarak hayatta kalmaya çalışan adamın tırnaklarını sökmek demek. İrkildim desem yeridir. |
Benzer içerikler
- tiguan bagaj hacmi
- kasko yaptırmak mantıklı mı
- tırnak takılan çizik giderme
- renault megane 1.3 tce 140 yorumlar
- patlak lastikle gidilir mi
- mazda 2024
- 2025 transporter
- mercedes 2024 fiyat listesi
- peugeot 3008 hibrit yorumlar
- bmw x5 2024 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X