Şimdi Ara

tırnağa takılan çizik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba;
    bugün arabamın sağ arka kapısında yana doğru 3-4 çizik aşağı doğru 3 çizik bide darbe şeklinde nokta nokta şeyler gördüm (birisi resmen oynamış elinde anahtar veya başka birşeyle) hepside tırnağa takılıyor.yarın kendim elle bi pasta deneyeceğim ama geçeceğini zannetmiyorum.
    boya da yaptırmak istemiyorum. benim sorum bu şekilde kalsa kaporta çürür mü zamanla?



  • çürümez.pasta cila işini bir dükkanda yaptırırsanız içiniz daha rahat olur hemde daha iyi sonuç alırsınız taş çatlasın 100 isterler bence
  • Arkadaşlar merhaba, bende bugün aracı yıkadıktan sonra gördüğüm kadarıyla, araç uzun süre boyunca güvenli site otoparkındaki yerinde durduğu halde 4-5 tane (belki daha fazladır, dayanamayıp bakamadım) çamurluk civarında herbiri birkaç cm'lik kısa çizikler gördüm ama araç uzun bir süre kirli ve tozlu halde park halindeydi. . Acaba rüzgar veya başka birşey buna neden olabilir mi? Nasıl olabilir? Tozlu yüzey üzerinde kısa bir parmak dokundurmak bile verniği hemen böyle çizer mi? İnsan işi değil yani.

    Elle pasta olayı cidden zorlayıcı ve sakat. İyi bir usta bulmak lazım ama o da mucize. Aracı komple pasta cila yaptırmak istiyorum ama metalik kırmızı olduğundan zorlayıcı ve başarı oranı düşük bir renk abiler.

    Konuya detailing konusunda bilgi sahibi olduğunu hatırladığım üyeleri etiketledim. Yorumları okumaktan memnun olurum.

    Highflyeer konu sahibi arkadaşta yararlanır belki açıklamalardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Arkadaşlar merhaba, bende bugün aracı yıkadıktan sonra gördüğüm kadarıyla, araç uzun süre boyunca güvenli site otoparkındaki yerinde durduğu halde 4-5 tane (belki daha fazladır, dayanamayıp bakamadım) çamurluk civarında herbiri birkaç cm'lik kısa çizikler gördüm ama araç uzun bir süre kirli ve tozlu halde park halindeydi. . Acaba rüzgar veya başka birşey buna neden olabilir mi? Nasıl olabilir? Tozlu yüzey üzerinde kısa bir parmak dokundurmak bile verniği hemen böyle çizer mi? İnsan işi değil yani.

    Elle pasta olayı cidden zorlayıcı ve sakat. İyi bir usta bulmak lazım ama o da mucize. Aracı komple pasta cila yaptırmak istiyorum ama metalik kırmızı olduğundan zorlayıcı ve başarı oranı düşük bir renk abiler.

    Konuya detailing konusunda bilgi sahibi olduğunu hatırladığım üyeleri etiketledim. Yorumları okumaktan memnun olurum.

    Highflyeer konu sahibi arkadaşta yararlanır belki açıklamalardan.

    Aracın marka modeline göre nu çiziklerin oluşması gayet normal. Mesela bu yaz arkadaşla bu bahçe çiti gibi görev yapan dallı bitkilere sıfır park ettik. Benimkinde çizik olmamasına rağmen arkadaşın honda civic baya belirli çizikler oluştu.



    Yazın bunu bahane yapıp 3 arabaya pasta cila yaptım. Kendi aracimin çizikleri gidermek arkadaşımın civic aracına göre daha zor oldu mesela.



    Sorunuza gelince;



    Kil uygulamakta ne bi risk var ne de zor sadece zaman alan birşey. Ancak kil yapmak aracı sonraki pasta cila işlemleri için hazır hale getirmek amacıyla yapılır.bu işlemler yapılmayacaksa lik uygulamanın pek anlamı yok zira lik sonrası yüzeyde eser miktarda cila bile kalmaz ve yağmur kaydiricilik yok olur. Kim uygulamanın parlamaya direk bir katkısı da olmaz. Ciziklere karşı daha zayıf hale getirmez. Sadece derinlemesine temizler.



    Diğer soru boya üzerindeki toz çizilmeye sebep olur mu? Tabii ki. Hatta hiç toz olmasa bile bimde satılan ucuz mikrofiber bezler bile tek başına boyayı çizebilir ben buna şahit oldum mesela.



    Pasta cila işine girmek virüs kapmak gibidir. Araştırdıkça hem malzeme hem de makine bakmaya başlarsınız. Sonra bir bakmışsınız çeyiz diziyorsunuz. Yeri ve zamanı olan için bu detailing virüsü aslında bir hobiye dönüşür. Çoğu malzeme uzun ömürlü ve bereketli olduğu için ilk sahip olma bedeli yüksek olsa da dışarıda yaptırmaya kıyasla neredeyse uygulama maliyeti 10 da 1e kadar düşebilmektedir. 500tl fiyat isteyen birine para vermemek için bu işe girdim ve 500tl yine de harcadım zamanında. Karşılığında ise onlarca uygulama yaptım.ama ilk seferlerde istediğim sonucu alamadım. Bu da motivasyonumu düşürdü. Zamanla bir kenara attım malzemeleri hatta bir keresinde 150tl ye avm otoparkında bile uygulama yaptırdım evde malzeme olmasına rağmen. Sonuç ise tabii ki tatmin edici değildi.



    Son olarak tavsiyem. Bu işe hafifçe girin. Yerinizde olsam lik ile temizlik yapar sonra da doldurucu özellikte Auto Glym SRP tarzı bir ürünle elle uygulama yapıp bu işi sevip sevmediğinizi görün. SRP formülü yenilendi ismi değişti. Bu ürün neredeyse hiç aşındırıcı değildir. Ufak hareketi kapatır gloss bir görüntü sağlar . Etkisi 3 ay falan sürer. Uygulama çok basit.



    Uygulama sonrası güzel nano ürünler var şuan adı aklımda değil ama minik bir fis fis şişe içinde aldığım ürünle arabanın etrafında şöyle bir gezip halledersiniz. 6-7 ay dayanır. 10 numara su kaydiricilik kazanir ve boya parlatma işlemi koruma altına alınır. Daha zor çizilir. Kuş pisliği veya kar kaportaya yapışmaz.



    Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.