Şimdi Ara

Karikatür paylaşmayın dava edilme tehlikeniz var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 18 Ocak 2021; 16:56:31 >

• Ticari olmayan kullanımlara dokunmuyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 10 Aralık 2020; 5:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karikatür paylaşmasın kimse sanki haraç alır gibi kazanç sağlıyorlarsa. bu işler çoğaldı hukuki kılıf uyduran davaya sarılıyor da gün gelir birilerinin dikkatini çeker bu düzen değişir. verdiğiniz paraları belgeleyin.

• sosyal medya hesabı açıp sadece karikatür ile belli bir popülerliğe ulaşıp reklam alırsanız dava açıyorlar sırdan hesaplara dava açıldığını duymadım.

• korkudan adalet sistemine eleştiri bile yapamamışlar "ay bilmiyorum işte yani bana pek mantıklı gelmedi" falan filanlar

• Zamanında konuyu açmıştım, sadece ticari olanlar için demişlerdi. Ben de konu başlığını düzenlemiştim sonradan.

https://forum.donanimhaber.com/erdil-yasaroglu-telifsiz-karikaturlerini-ticari-amaclarla-paylasanlara-dava-aciyor--145672827

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Aralık 2020; 16:27:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

sosyal medya hesabı açıp sadece karikatür ile belli bir popülerliğe ulaşıp reklam alırsanız dava açıyorlar sırdan hesaplara dava açıldığını duymadım.

Risk almaya değmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karikatüristin bu paylaşımlara daha da sevinmesi gerekir... Bedavadan reklamı yapılıyor, tanınmasını sağlıyor. Ülkedeki herkes mi şark kurnazı olur? Bu paylaşımın sonunda para falan kazanılıyor olsa neyse de...

•  

• Aylar öncesinden uyarmıştı Teknoseyir yine.
    Özel algoritma sayesinde sitelerinden Hepsini silmişler

Adamlar profesyonel her ihtimali düşünüyorlar.
    Arkadaşlar sadece ticariyle alakası yok.Telif,hak olayınada giriyor çizerden izinsiz paylaşamazsınız istediğinde size dava açma hakkına sahip

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu telif konusu sıkıntılı. Olmadık şeyden/yerden sorun çıkabilir yani.

• Adamın emek verip, düşünüp ürettiği şeyi telif haklarını ihlal ederek paylaşıp, bir de bundan kazanç sağlıyorsanız kusurabakmayın ama en basit ifadeyle emek hırsızısınızdır. Her türlü şeyde geçerlidir bu. Karikatürle sınırlamayın, müzik, tasarım, proje, yazı... aklınıza ne geliyorsa, başkasının ürettiği şeyi kendiniz üretmiş gibi yayınlayıp bundan gelir elde edemezsiniz, bu kadar basit.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarımlar fotoğraflar vs elbet ki telif olmalı.Ama ücretsiz stok fotoğraflarında bile zaman zaman sıkıntı çıktığını okudum.Kaldı ki ortalıkta bir sürü template sitesi var, isteyen herkes oradan ücretli/ücretsiz indirim yapabiliyor.Bunu ajanslar bile yapıyor.Şu zamanda pek çok kişinin Shutterstock ücreti vermekten vazgeçtiği şaşırtıcı değil maalesef.Ama diğer yandan etik değil tabi.

• Doğrusu paylaşımın kaldırılması için ihtarname çekmek, kaldırılmazsa siteyi kapattırmaktır. Yoksa 10 liralık düşük bandwith’li dandik bir site sahibi kadına 55 bin liralık dava açıp, 30 bin lira ver anlaşalım demek kötü niyetliliktir. Zaten o parayı alamaz ve bu hukukun suistimalidir. Çünkü kazanamayacakları davalar ile tehdit edip bu kadar paraya anlaşalım diyerek iyi niyeti suistimal ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 19 Aralık 2020; 9:8:59 >
  • Son olaylarla birlikte Yerli karikatür dünyasıyla ilgi alakamı kesmiş bulunuyorum. Daha da karikatür dergisi almam, karikatür görürsem beğenmem, paylaşan yakınım olursa uyarırım bulaşma diye. DH de paylaştığım bütün yerli karikatürleri kaldırdım kaldıramadığım 1 tanesi için yönetime kaldırması için destekten mesaj yazdım.

• Donanımhaberde şuan bunun altında karikatür paylaşsam ceza mı alıcam yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

Adamın emek verip, düşünüp ürettiği şeyi telif haklarını ihlal ederek paylaşıp, bir de bundan kazanç sağlıyorsanız kusurabakmayın ama en basit ifadeyle emek hırsızısınızdır. Her türlü şeyde geçerlidir bu. Karikatürle sınırlamayın, müzik, tasarım, proje, yazı... aklınıza ne geliyorsa, başkasının ürettiği şeyi kendiniz üretmiş gibi yayınlayıp bundan gelir elde edemezsiniz, bu kadar basit.

İyi de adamlar önüne geleni (paylaşımda bulunanları bile) mahkemeye vermiş... Madem o kadar hassaslar, Google'ı da mahkemeye versinler. Zira o Karikatürlerin tamamı 'Google' sayesinde bulunuyor ve şu an hepsi Görsellerde duruyor. Madem bu şekilde bir iş yapacaklar, önceden ihtarname çekmeleri gerekir... Bunlar direkt "şu kadar para vereceksin" diye olaya girişmiş

• Haklarını korumaya çalışmalarını doğru buluyorum.

Ancak değişmediyse kanun gereği ilk baş uyararak içeriğin kaldırılmasını istemeleri gerekiyor. Bu aşamayı atlayarak para koparmaya çalışmalarının bir sonuç vermeyeceğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.