Şimdi Ara

karekök mat2den sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • son soruda ilk grafikten 3.derece denklem yazıp oradan buldum ama daha kısa bir yolu var mı ?

karekök mat2den sorularım karekök mat2den sorularım karekök mat2den sorularım karekök mat2den sorularım

• Kagit kalem yok yanimda ama ilk sorun icin yol gostereyim hocam. X=3 yazinca a=3 geliyor. Daha sonrasinda 2x-6 ve denklemin geri kalanini ayir. 2x-6 yi -2(x-3) seklinde yaz. Xkup -3x2 yide ayni sekilde. Sonra denklemi x-3 parantezine alarak yaz. Zaten cevap siritiyor:)

2- Bu soruyu 2. Dereceden denklem gibi dusunup delta>0 seklinde bak. 25-4.1.m >0 m in 6 degeri var.

4- 3. Derece denklem yazmana gerek yok hocam. F(x) grafigindeki 3 ve -2 noktalari f'(x) in a ve b noktalaridir. Zaten c noktasi senin icin bir ise yaramayacaktir. Bulmana gerek yok:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aksoyprdc -- 26 Mayıs 2014; 15:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 3.sorunun cevabı 20 değil 22 olması lazım heralde şıklarda sorun var
  • inş. doğrudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan262

inş. doğrudur

yan taraftaki işlemi anlayamadım nasıl çıkardın ki integral dışına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aksoyprdc

Kagit kalem yok yanimda ama ilk sorun icin yol gostereyim hocam. X=3 yazinca a=3 geliyor. Daha sonrasinda 2x-6 ve denklemin geri kalanini ayir. 2x-6 yi -2(x-3) seklinde yaz. Xkup -3x2 yide ayni sekilde. Sonra denklemi x-3 parantezine alarak yaz. Zaten cevap siritiyor:)

2- Bu soruyu 2. Dereceden denklem gibi dusunup delta>0 seklinde bak. 25-4.1.m >0 m in 6 degeri var.

4- 3. Derece denklem yazmana gerek yok hocam. F(x) grafigindeki 3 ve -2 noktalari f'(x) in a ve b noktalaridir. Zaten c noktasi senin icin bir ise yaramayacaktir. Bulmana gerek yok:)

sağol . 2.soruyu anlayamadm
    edit : şimdi baktım çözüme de son soru için c'yi bulmamz gerek. yine 3.derece denklemden geliyo çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TcetveL -- 26 Mayıs 2014; 18:50:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan262

inş. doğrudur
    Hocam bende sorunun cevabını 20 olarak buldum.
    Açık bir şekilde anlatmaya çalıştım. Çözümde numaralandırma verdim numarala göre işlemlere bak.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsSakallıDede -- 26 Mayıs 2014; 18:36:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PKOB Fasikül Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TcetveL

yukarda 2. sorunun çözümü yapılmış ama ufak bir ekleme yapmak gerek bence.onun eklenmiş halini yoladım.bir de hacim sorusu var.kolay gelsin
     karekök mat2den sorularım karekök mat2den sorularım

• çok sağol çözüm gayet anlaşılır olmuş

tamam delta sıfırdan büyük olacak ama t1 ile t2 neden 0 dan büyük olmalı ki ?
  • TcetveL kullanıcısına yanıt
    x^2=t demiştik ondan. x^2 =t1 ve x^2=t2 buradan toplam 4 kök gelmesi için
  • kartalyuvasi K kullanıcısına yanıt
    sabahtan beri mat2 çözünce hamur oldu beynim .anladm sağl
  • quote:

Orijinalden alıntı: TcetveL

quote:

Orijinalden alıntı: Aksoyprdc

Kagit kalem yok yanimda ama ilk sorun icin yol gostereyim hocam. X=3 yazinca a=3 geliyor. Daha sonrasinda 2x-6 ve denklemin geri kalanini ayir. 2x-6 yi -2(x-3) seklinde yaz. Xkup -3x2 yide ayni sekilde. Sonra denklemi x-3 parantezine alarak yaz. Zaten cevap siritiyor:)

sağol . 2.soruyu anlayamadm
    edit : şimdi baktım çözüme de son soru için c'yi bulmamz gerek. yine 3.derece denklemden geliyo çözüm

Hocam orda c ye ihtiyacin yok. C ye ihtiyacin o neyin grafigi oldu belli olmasaydi olacakti. Denklemi yazabilmen icin. Zaten grafik f'(x) in grafigi oldugu icin integral b den a ya yazilcak (a ve b yeri karisabilir soruyu unuttum :D ) b den a ya yazdigin zaman f(a)-f(b) gelecek. Ordaki a ve b degerleride f(x) de ki parabollerin tepe noktalaridir. Eger neyin grafigi oldugu belli olmasaydi haklisin c ye ihtiyac vardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aksoyprdc -- 26 Mayıs 2014; 19:41:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3. soruda (f(x)-1)'in karesini açın integralleri ayrın zaten bitanesinde alanın integrali olduğunu anlarsınız diğeride sabit integral geliyor. açılımda f(x)'in karelisi geldiği için zaten 10 eşit direk geliyor. klasik integral sorusu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.