Şimdi Ara

Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
4
Favori
55.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekim-Nisan dönemi muhakkak kış lastiği takılmalı,para vemeye gerek görmüyorsun o zaman karda buzda trafiğe çıkıp milletin canını malını tehlikeye atmayacaksın!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Ekim-Nisan dönemi muhakkak kış lastiği takılmalı,para vemeye gerek görmüyorsun o zaman karda buzda trafiğe çıkıp milletin canını malını tehlikeye atmayacaksın!!!

    Arabayı kimin kullandığına göre değişir. 4 kişi 15 yıldır tek kaza yapmadık. Ama tabii ben de kaza yapabilirim. Yaparsam çoğu çoğu tampon kırarım ve/veya küçük lokal boyalık çizik yaparım. O zaman da suçu üzerime alırım, kaskom öder. Kimseyi mağdur etmem. Gene aynı şeyi söylüyorum. Şuurlu şoför olmak lazım. Şuursuz adama kar lastiği de yetmez. Dün Trıs trıs buzlu yokuşu inerken dolmuşun biri sıkıldı, sıkıldığını anladım, biraz yavaşladım. Yanımdaki araba beni sollar sollamaz dolmuş makasa girdi. Beni solladı, solumdaki arabayı sağladı, sonra kıçını dağıttı yanda park etmiş bir arabaya vurdu. Kışlık lastiklerine güveniyordu. Kendisine sırıta sırıta ZR lastiklerimle yanından geçtim Trıs trıs...

    Bu arada bizim buraları iyi kar-buz oluyor ve kayma riski fazla oluyor diyordum. Dün kara Keçiören'e giderken yakalandım. Abi o ne ya? Yokuş aşağı ve virajlı caddeler anında buza çekti. 4-5 araba az daha bana vuruyordu hep son anda kaçtım. Yoldayken hava 3 dereceydi, "Tutmaz herhalde bu kar" dedim. Hava yarım saatte -1'e düştü. Ve kar coştu. Kar ve buz tam olduğunda 2km'lik bir hafif rampa iniyordum. Tırıs tırıs indim kaymadan; ama dediğim gibi 5 araba girecekti az daha bana. Sonra tabi bulvara bağlandım, kendimi Ayrancı'da Güven hastanesi sokağına attığımda sokak kar+buz ile kaplanmıştı. Orada arkadaşla buluştum. Zincir taktım. Bir başka arkadaşın evine gittim. Gece birde eve döndüğümde bizim yokuştan tek aracın geçmemiş olduğunu gördüm. Arabanın altı belli aralıklarla kara sürte sürte bizim yokuşu indim. Onu dik kesen sokağı kar arabası açmış sağolsun, bizim otoparka kardan set çekmiş. Hızlanıp (15km/sa) o seti patlattım. Arabayı park ettim.

    Bugün gördüm ki, bizim oturduğumuz bölge yüksek ve bol yokuşlu olmakla birlikte, planlaması ve altyapısı çok daha iyi. O yüzden oturduğunuz, çalıştığınız ve gezip tozduğunuz bölgenin çok önemi var bu konuda. Keçiören'de oturuyor olsaydım, babamın arabasına babam kışlık lastik almıyorsa ben alırdım öyle söyleyeyim, ki gene riskli. Bana çarpmaya ramak kalan arabalardan ikisinde kışlık lastik vardı.

    Daha önce yazdığım şeyler yanlış anlaşılmasın, şöyle bir hatırlatma ve özet yapayım:
    Kışlık lastiğe karşı olduğumu sanmayın. Bana kalsa bir saniye düşünmeden alırım. Daha önce de dedim. Yılda 25.000km yapıyorum. Bu da aşağı yukarı yılda 8300km'sini kışlık lastikle yapacağım demek oluyor. 5 senede 41500km yapar. Aracın lastiği maksimum 40.000km dayanıyor zaten. Yani 5 sene bile değil. 4 senede ben o lastiği bitiririm. Yıl ömrü dolmadan KM ömrü dolduğu için aslında toplamda çok az bir para ödeyerek alacağım o lastikleri... Zira 1.5 senede bir yazlık lastik bitirirken, 4 ay kullanmayacağım için, 2 senede bir lastik bitireceğim...

    Daha önce de dedim. Kışlık lastiğe ihtiyacınızı belirlemek için nerede oturduğunuz, nerede çalıştığınız, nerelere gittiğiniz de önemlidir. Babamın bürosu ile evi arasında 500 metre yok. Yokuş yok. Adam kar yağdı mı, yollar erimezse öğle yemeğini de büroda yiyor. Onun dışında zaten İstanbul'da. Fabrika'da. Kar yağarsa anlaşmalı otelde kalıyor. Trafikten zaten nefret ediyor. Kar yağdı mı trafikle alakasını kesiyor. Bu adama kışlık lastiğe hakikaten gerek yok. 40 yıllık şoför, 40 yıldır arabası var. Ama bana kışlık lastik lazım. Ben gece gündüz fıldır fıldır geziyorum. Kar kış farketmiyor...

    Mesela kız arkadaşım... Eskiden arabayı çok az kullanırdı... Öyle ki 2006 model kalosu 4 yaşında iken 12.000km'de idi. "Taksiye bin daha ucuza geliyor" diye dalga geçiyorduk. Ama iş değiştirdi, Şimdi hergün Çukurambar'a gidip geliyor. Kışlık lastiği yok. Sebebi basit: kar yağdı mı veya buzlanma riski oldu mu annesi, anneannesi arabayı kullanmasına izin vermiyor! Şimdi bu kız kışlık lastik niye alsın? Onun yerine ya günde 40TL veriyor taksiye, ya da hiç olmazsa akşamları ben alıyorum onu...

    Kısacası burası nordik bir memleket olmadığı için, kışlık lastik zorunlu değil. Kışın hava 4 dereceyken, yollar kuruyken, lastiğin sertleşmeden ötürü yaşayacağı performans kaybı sebebiyle kaza yapan şoför zaten tehlikeli araç kullanıyordur. Trafikte binlerce istisna var. Kimseye bu memlekette "kasım sonu, mart sonu arası kışlık lastik tak!" diyemez. Zira burada gayet mülayim kışlar yaşıyoruz. İncek'te yaşayan adam kendini düşünüyorsa kışlık lastik takacak. Ama kışın yolda buzlanma riski olduğu sürece araba kullanmayan biri niye kışlık lastik taksın? Herkesin hayatı kendine... Trafik işaretlerini okuyunuz biraz. Eskişehir yolunda 70km, caddelerde 50km, sokaklarda 30km... Buna uyunca zaten o kadar uyuz bir şoför oluyorsunuz ki, isterse 7 derece altında lastik performansı yarıya düşsün... Ne fark eder. O araba gene durur, gene durur. Yeter ki kar buz olmasın... O yüzden dediğiniz zorunluluk vs. getirmek saçma işler.

    Belki yazlık lastik sebebiyle kayıp, pisi pisine kazaya sebebiyet verene ek bir ihmal cezası verilebilir. Kaskolar kışlık lastiği teşvik edici uygulamalara geçebilir. Ama zorunluluk haline getirmek biraz saçma bu ülkede.




  • bazı arkadaşlar kış lastiklerinin yaz lastiklerinden daha iyi olduğunu anlatmak için epey çabalamışlar. fakat bu çabalarının gördüğünüz gibi hiçbir işe yaramadığı anlaşılıyor. böyle bir saplantı zaten ancak bizim gibi geri kalmış ülkelerde görülür. hiç şaşırmadım. tam bize göre bir anlayış. zaten lastik fırmaları kış lastiklerini iş olsun diye ya da milletin parasını kapmak için çıkarıyorlar. aslında bu firmalar bu işe kalkışmadan evvel kış lastiklerinin gerekmediğini bizden öğrenmeliler. çünkü kış lastiği olanlar yaz lastiği olanlara kayarak çarpıyor ya da sıyırarak kılpayı kurtarıyorlar.
  • demekki 3 gun degilmis ankarada durum itibari ile
  • Malesef şoförlüğün ustalığının olmadığını hala öğrenememişiz,ne kadar güveniyoruz kendimize yaz lastiği ile 1metre karda gidebiliriz yada camdan buzda
  • önden çekişli araçlara, 4 mevsim michelin energy saver"i şiddetle tavsiye edebilirim.
  • Bu sabah işyerime rahat rahat geldim, yolda kalanlara, patinaja düşenlere güldüm, aman benden uzak dursunlar dedim. Çeksinler çok bilmişliklerinin cezasını. Gerek yokmuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tandem_78

    önden çekişli araçlara, 4 mevsim michelin energy saver"i şiddetle tavsiye edebilirim.

    Hiç alakası yok, en iyi 4 mevsim lastik de olsa en dandik kış lastiğininin yanında dahi patates kalıyor. Bugün Kırıkkale'de aracımla bahsettiğiniz lastiklerle ara sokaklarda çok sıkıntı çektim ama suç atılıcak bir durum yok kışlık lastik almadık.
    Diğer aracımızdan kış lastiği tecrübem mevcut, ikisi arasında dağlar kadar fark var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    Hasta mısınız nesiniz , ben kış lastiğinde hiç bir artı yok demiyorum, BUZDA tutnamaz diyorum.. iddia etmediğim bir şeyi üzerime yıkıp, beni kör cahil yerine koyup, kendiniz çalıp kendiniz oynamışsınız.. Okuduğunu anlayamayan tekrar okusun bi zahmet!!!

    quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    Beyler buzun üstünde kış lastiğiyle daha iyi tutunamazsınız.. Buzda sadece çivili lastik tutunur..

    Kış lastiğinin tek farkı çok düşük sıcaklıklarda yaz lastiği gibi sertleşmemesi.. Ve böylece "asfaltta" yaz lastiğinden daha iyi tutunabilmesi.. Yağış veya yerde bir miktar kar olabilir eyvallah, ama "buz" diyorsunuz, ben de pes diyorum..

    Elinize buzdolabından bir küp buz alın ve biraz inceleyip o yüzeye hangi lastik türü tutunabilir bir düşünün..


    çivili lastik önerinizi beğendim. Sadece size özel çivili lastik olarak alttaki video'daki ürünü tavsiye ediyorum o halde.

    Çivileri lastiklere takıp rahat rahat kullanabilirsiniz aracınızı

    http://www.youtube.com/watch?v=PJUCYjn4w3k




  • Iki gundur Ankarada gördüklerim, karli yolda kar lastigi olmadan arabanin hic bir anlam ifade etmedigini gösterdi.%1-2 eğimli yerde bile durup kalkamadiktan sonra ne anladim arabadan.
  • Gençler önden çeker pejo 206 sw marka araca kış lastiği olarak ne tavsiye edersiniz???
  • http://www.uzmantv.com/karli-ve-buzlu-havada-yaz-lastigi-ile-ilgili-yasanacak-problemler-nelerdir

    Konuyla ilgili bir uzman videosu. Merak ediyorum da kış lastiğine sıcak bakmayan arkadaşların en önemli gerekçesi nedir acaba? Kış lastiği satın alınması durumunda 2 takım lastik sahibi olunacağından kullanım süreleri uzuyor ve lastikler kendini amorti ediyor zaten. Bu sebeple maliyet sanırım sebep olamaz. Kar / buz durumunu yakından takip eden ve bu şartlarda aracını kullanmayan arkadaşlar için de.... Karlı ve/veya buzlu bir gecede taksi vs bulamayıp yaz lastikli aracınızla hastane vb bir yere acil olarak ulaşmaya çalışmak zorunda kalmayacağınızın bir garantisi var mı?. Bu durumda (umarım başınıza gelmez) taksi beklerken veya bulmaya çalışırken geçecek olan 10 - 15 dk veya yarım saatlik sürede yaşayacağınız duygular 800 - 1000 TL den daha mı ucuz? Veya güzel bir havada çıktığınız bir kaç saatlik bir yolculuğunuzun dönüşünde de havanın beklediğiniz gibi olacağını hangi meteoroloji garanti edebiliyor? Bir de merak ediyorum kışın yaz lastikli araç kullanırken, aynı arabada, sattığı iphone 4 yerine 2000TL vererek aldığı iphone 4S ile konuşan var mıdır? Hatta belki de iphone 5 için bütçesi şimdiden hazırdır kim bilir.

    Eller vicdana koyulduğunda, en acı gerçeğin, yukarıda anlattıklarım aslında yaz lastiği kullanan arkadaşlarımızın / kardeşlerimizin de farkında oldukları ama aslında gaflette olduklarının farkında olmadıklarıdır.

    Bu durumda bilinçli kullanıcıların tevekkülden başka çaresi yoktur.

    İşin maddi tarafını düşünen arkadaşları iki kolundan tutup silkelemek istiyorum. Can, ve mal güvenliğimizi sağlayacak en önemli aksam olan 4 adet kış lastiğinin fiyatı, çıkar çıkmaz peynir ekmek gibi kapışılan iphone 4s in fiyatının %45 i kadar. Referans aldığım fiyatlar aşağıdadır ve sitede Good Year Ultra Grip 8 lerin içinde en çok satılan 205/55 R16 fiyatı ile yine aynı sitedeki Apple iPhone 4S 16 GB ( Siyah ) karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırmayı sahip olma maliyetinin görülmesi için yaptım sadece. Keza en başta dediğim üzere lastik zaten kendini amorti ediyor. Yani aslında bedavaya geliyor.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/apple-iphone-4s-16-gb-siyah-/productDetails.aspx?productId=telcepiph4s16&categoryId=371946&SKU=TELCEPIPH4S16
    http://www.hepsiburada.com/Liste/goodyear-20555-r16-91h-ultragrip-8-lastik/productDetails.aspx?productId=otysf778888&categoryId=259720

    Güvenli sürüşler ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boldmirror

    http://www.uzmantv.com/karli-ve-buzlu-havada-yaz-lastigi-ile-ilgili-yasanacak-problemler-nelerdir

    Konuyla ilgili bir uzman videosu. Merak ediyorum da kış lastiğine sıcak bakmayan arkadaşların en önemli gerekçesi nedir acaba? Kış lastiği satın alınması durumunda 2 takım lastik sahibi olunacağından kullanım süreleri uzuyor ve lastikler kendini amorti ediyor zaten. Bu sebeple maliyet sanırım sebep olamaz. Kar / buz durumunu yakından takip eden ve bu şartlarda aracını kullanmayan arkadaşlar için de.... Karlı ve/veya buzlu bir gecede taksi vs bulamayıp yaz lastikli aracınızla hastane vb bir yere acil olarak ulaşmaya çalışmak zorunda kalmayacağınızın bir garantisi var mı?. Bu durumda (umarım başınıza gelmez) taksi beklerken veya bulmaya çalışırken geçecek olan 10 - 15 dk veya yarım saatlik sürede yaşayacağınız duygular 800 - 1000 TL den daha mı ucuz? Veya güzel bir havada çıktığınız bir kaç saatlik bir yolculuğunuzun dönüşünde de havanın beklediğiniz gibi olacağını hangi meteoroloji garanti edebiliyor? Bir de merak ediyorum kışın yaz lastikli araç kullanırken, aynı arabada, sattığı iphone 4 yerine 2000TL vererek aldığı iphone 4S ile konuşan var mıdır? Hatta belki de iphone 5 için bütçesi şimdiden hazırdır kim bilir.

    Eller vicdana koyulduğunda, en acı gerçeğin, yukarıda anlattıklarım aslında yaz lastiği kullanan arkadaşlarımızın / kardeşlerimizin de farkında oldukları ama aslında gaflette olduklarının farkında olmadıklarıdır.

    Bu durumda bilinçli kullanıcıların tevekkülden başka çaresi yoktur.

    İşin maddi tarafını düşünen arkadaşları iki kolundan tutup silkelemek istiyorum. Can, ve mal güvenliğimizi sağlayacak en önemli aksam olan 4 adet kış lastiğinin fiyatı, çıkar çıkmaz peynir ekmek gibi kapışılan iphone 4s in fiyatının %45 i kadar. Referans aldığım fiyatlar aşağıdadır ve sitede Good Year Ultra Grip 8 lerin içinde en çok satılan 205/55 R16 fiyatı ile yine aynı sitedeki Apple iPhone 4S 16 GB ( Siyah ) karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırmayı sahip olma maliyetinin görülmesi için yaptım sadece. Keza en başta dediğim üzere lastik zaten kendini amorti ediyor. Yani aslında bedavaya geliyor.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/apple-iphone-4s-16-gb-siyah-/productDetails.aspx?productId=telcepiph4s16&categoryId=371946&SKU=TELCEPIPH4S16
    http://www.hepsiburada.com/Liste/goodyear-20555-r16-91h-ultragrip-8-lastik/productDetails.aspx?productId=otysf778888&categoryId=259720

    Güvenli sürüşler ...


    Boldmiror, cok guzel yazmissiniz, virgulune kadar size katiliyorum. Ek olarak, kar lastigini sadece kendi guvenliginiz icin degil, trafikteki-yoldaki diger insanlarin da guvenligini dusunerek kullanin lutfen. Hicbirimizin kaza yapmama garantisi yok ama kaza yapma nedeninin kis lastigi olmasi halinde, gereksiz yere hem kendinizi hem de baskalarini uzeceksiniz. Onlem alma sansimiz varken, alinabilecek tum onlemleri alalim lutfen. Herkese guvenli surusler diliyorum.




  • Umarım ihtiyacın sadece 3 gün ile sınırlı olmadığını anlamışsınızdır.
  • Sanmam...

    Sabit fikirleri değiştirmek imkansız, bazı insanlara ne kadar anlatırsanız anlatınız kış lastiğinin gerekli olduğuna ikna olmayacaklardır. Biz uyarımızı yaptık, yinede gerek yok diyenler elbette olacaktır. Saygı duyarız...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Dün apartmanın park yerinden çıkamadı komsular bana haber verdiler indim,aracımla hepsine birer yol açtım yinede ite ite zor cıkardık.kullandıkları lastiklerde cok yeniydi ama dört mevsim biri energy saver digeri premium contack 3.
  • [simage]
     Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak
    [/simage]


    [simage]
     Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak
    [/simage]

    [simage]
     Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak
    [/simage]

    iyi bir şöförmüyüm bilmiyorum 10 yıldır ehliyetim var 3 yıldır farklı marka modelde aracım oldu ve şirket araclarını sürüyorum günde min 50km yapıyorum çok iyi olmasam bile orta şekerli tecrübesiz bir sürücüyüm sanırım.
    Önceki üç şahsi aracımda da kısş lastiği yoktu.
    İstanbul' a karmı yagar kar yağsa yermi tutar tutsa bile bir gün tutar o zamanda zincir takar cıkarım düşüncesindeydim ki üç araçta da birer iki şer kez toplasan 2/3 km zicirle dolaşmışlıgım vardır ki zincir aslında bana otoparktan ana yola çıkana kadar lazım oda 50 metre kadar.

    Neyse 14 ocak cumartesi kırmızı ışıklarda karla karsık yagmurlu yolda kırmızıda önümdeki araçla birlikte zar zor durduk fakat arkamdaki duramadı ilk fotograf pek bieşy görünmesede arka park sensörleri mefta tampon autokingden dün cuma gelmiş, tampon demiri değişti ilk sıfır aracımdı daha ilk bakımına 3600km var 4 aylık :S

    Sonra 17 ocak karlı bir İstanbul sabahı ( hani kar tutmazdı hani yollar tuzlanırdı ? ) çokda eyimli olmamakla birlikte dik bir yokuştan aşagı iniyorum bizim ufaklığı okula bırakıcaz 1. viteste kendi halinde salınıyor arac öyle duyduk karlı yolda inerken en düşük vitesde gaza basmadan inlir diye, arkadan gelen servisin konasıyla birlikte öndeki kamyonla olan beş on metrelik mesafeye istinaden bir kere gaza dokunmamla birlikte bizim küheylan costu birden frene basmamla birlikte önceki aracında durucagı tutunca ben 10 metre kaar kayarak kamyona son bir hamleyle sag camurluktan girdim çokta fazla becre diyemiyyeceğim şansım vardıki solundaki park eden araclara dokunmadım yada o sırada yola fırlayan bir velet olmadı.

    Unutmadan benim kaydıgım yerde ufaklıklar altlarına çanta ve dosyalarınıa alarak kardan kaymışlar o yüzden yol tamamen buz olmuş ama ne bu nede beldediyenin tuzlamaması bir bahane değil kaportacımdan tutun arakadan vurdugum kamyoncuya kadar herkezin ortak fikri abi sen bu lastikle böyle boş arabayla bu yolda ne işin vardı.
    Kardeşim lasiğimde ne var daha yeni 5 bin bile olmadı :S
    ama eğer kış kastiği olsa idi beş santim önce bile dursaydı belki aynayı kurtaıcaktık.
    şimdi yana yana 205 65 15 kış lastigi arıyorum bu seferde sıfırına okadar vermek yerine çıkma arıyorum pintilikmi nedir bu kanımıza işlemiş sabah garajtan taze karın yardımıyla çıkabildim akşama olmadı önlere iki sıfır lastik alıcam ( karda genelde hepsi iyi ama ıslak ve kuru yol performanslarına bakıyorum şimdi kışlıkların tavsiyelerinize açıgım)




  • Herkesin ihtiyacı ve dolayısıyla güvenlikten anladığı değişiyor. Ben Fren performansını önemsemiyorum açıkçası. Benim için kışın hayati önemi olan şey ıslak zeminde yol tutuş, viraj, su birikintisini yarma kabiliyeti... Benim ve benim kullandığım araç sebebiyle başkalarının yaşayıp yaşamamasını bu belirliyor. Sahip olduğum lastiğin su yarma ve yol tutuş becerisine sahip bir kışlık lastik öneriniz varsa değerlendireyim. Lastiğim 225-45-17 Pirelli Zero Rosso.

    Cuma günü Zr lastikli 4 çeker Legacy'e bir otobüs çarptı mesela... Kar lastikli olsak da çarpacaktı. Duman etti arabayı... Bu işler oldukça şans işi... Cuma günü ne kışlık lastikli tipler gördüm... Deviri yükseltince gidebileceğine inanan olduktan sonra, ona zincir de kar etmez abi,.. Böyle sürücüler olduğu sürece yapacak çok birşey yok. Herkes kendi için ne önemli ise ona göre önlem alsın.

    Pek sanmıyorum ama boş anıma denk gelirse günün birinde buzda duramayıp, 5-10km ile bir başka arabaya vurabilirim. Belki kışlık lastiğim olsa yaşamayacağım bir duruma düşebilirim. Ama otobanda viraj alırken su birikintisinde kayıp taklalar atma ihtimalinden çok daha güvenli bir durum.

    Kar yağarken yakalanırsam hemen zincir takıyorum ve bir an önce kendimi gideceğim yere atıyorum. Sonrasında ertesi gün küreme arabaları her yeri açmış oluyor. Yer yer sokaklarda buzlu yerler oluyor. Benim gezdiğim yerlerde cam gibi buz da olmuyor. Şöyle söyleyeyim, kar yağdığının ertesi günü, Tunalı ve çevresindeki her sokaktan çıka da bilirim, ine de bilirim. Yokuş inerken dura da bilirim. Bunu yapamayacak isem arabaya elimi sürmem. Binerim taksiye...

    Herkes ihtiyacı dahilinde lastiğini alsın. Ben de araştırıyorum. Bana uygun bir kışlık lastik bulursam neden almayayım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Herkesin ihtiyacı ve dolayısıyla güvenlikten anladığı değişiyor. Ben Fren performansını önemsemiyorum açıkçası. Benim için kışın hayati önemi olan şey ıslak zeminde yol tutuş, viraj, su birikintisini yarma kabiliyeti... Benim ve benim kullandığım araç sebebiyle başkalarının yaşayıp yaşamamasını bu belirliyor. Sahip olduğum lastiğin su yarma ve yol tutuş becerisine sahip bir kışlık lastik öneriniz varsa değerlendireyim. Lastiğim 225-45-17 Pirelli Zero Rosso.

    Cuma günü Zr lastikli 4 çeker Legacy'e bir otobüs çarptı mesela... Kar lastikli olsak da çarpacaktı. Duman etti arabayı... Bu işler oldukça şans işi... Cuma günü ne kışlık lastikli tipler gördüm... Mal gibi araba kullanan... Deviri yükseltince gidebileceğine inanan olduktan sonra, ona zincir de kar etmez abi, adamın kafasının içi boş... Fizik kurallarını değiştirecek herif... Böyle dangoslar olduğu sürece yapacak çok birşey yok. Herkes kendi için ne önemli ise ona göre önlem alsın.

    Pek sanmıyorum ama boş anıma denk gelirse günün birinde buzda duramayıp, 5-10km ile bir başka arabaya vurabilirim. Belki kışlık lastiğim olsa yaşamayacağım bir duruma düşebilirim. Ama otobanda viraj alırken su birikintisinde kayıp taklalar atma ihtimalinden çok daha güvenli bir durum.

    Kar yağarken yakalanırsam hemen zincir takıyorum ve bir an önce kendimi gideceğim yere atıyorum. Sonrasında ertesi gün küreme arabaları her yeri açmış oluyor. Yer yer sokaklarda buzlu yerler oluyor. Benim gezdiğim yerlerde cam gibi buz da olmuyor. Şöyle söyleyeyim, kar yağdığının ertesi günü, Tunalı ve çevresindeki her sokaktan çıka da bilirim, ine de bilirim. Yokuş inerken dura da bilirim. Bunu yapamayacak isem arabaya elimi sürmem. Binerim taksiye...

    Herkes ihtiyacı dahilinde lastiğini alsın. Ben de araştırıyorum. Bana uygun bir kışlık lastik bulursam neden almayayım...

    http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/sheet/winter_sottozero_serie2.html

    tavsiye ederim....çok başarılıdır...


    KIŞ AYLARINDA BAHANE ÜRETMEYELİM....KIŞLIK LASTİKLERİ TAKIP KENDİMİZİ VE İNSANLARI TEHLİKEYE ATMAYALIM....




  • Kış lastiği mi su birikintisinde takla atıyor ? Yıllardır kış lastiği kullanırım,su birikmiş virajlara de hiç korkmadan girer çıkarım. Bir kere bile kayma hissi yaşamadım,ne taklası ? Sulu kar ve çamuru bile kolayca tahliye ederken,suyu mu tahliye edemiyecek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.