Şimdi Ara

Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
4
Favori
55.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar;
    Ankara'da yaşıyorum ve dün gece saat 12'de Emek'ten Batıkent'e yaz lastiklerim ile kar üzerinde geldim. Sabah ise Batıkent'ten şirkete. Vakumlu olsa tabiki de daha güzel tutardı yolu. Ancak bana göre 365 günün sadece 3 günü kullanacaksak 4 lastik parası verip de kışlık lastik almak hata diye düşünüyorum.
    Hele İstanbul, izmir gibi yerlerde yaşayıp alanlara hiç anlam veremiyorum.
    Sürekli kar üzerinde gidenlere ise (örneğin Erzurum'da yaşayanlar ya da sürekli yolda olanlar) kış lastiği almaları konusunda sonuna kadar katılıyorum.
    Yol safi buz ise zaten hiç bir lastik tutunamıyor.
    Karda araç sürerken ani gaz, fren ya da direksiyon hareketi yapmamak en güzel önlem sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colibaly -- 15 Ocak 2012; 11:08:53 >



  • Erzurum'da kar lastiği gerekli ama ben almadım...Ben almadığımdan mıdır nedir daha Oltu'ya kış gelmedi ...Yaz lastiklerimle dolaşıyorum ve bu kış almayı da düşünmüyorum...Kar olursa da çıkmayız yola olur biter...Ama geçen gün bir marketin önünde araçlara baktım ben hariç bir tane de opel astra vardı yaz lastiği takılı olan diğerlerinin hepsinde de kış lastiği vardı...
  • Siz istediğiniz kadar dikkatli de kullansanız koşullar sizi zor durumda bırakabilir.Geçen sene Ankara'ya kar yağdığında Verso'nun üstündeki yaz lastikleriyle çıktım birşey olmaz diye nitekim yavaş sürdüm falan filan ama hafif eğimli ve tam eğimin bitiş noktasında bulunan trafik ışığı yüzünden o eğimli yolda durmak zorunda kaldım.Duruş o duruş arabayı 10 dk ordan kaldıramadım abartısız söylüyorum ne denediysem nafile etraftan geçen kimsede durmayınca öyle sap gibi kaldım yolda.O günden sonra gidip kış lastiği aldım fakat şu da var ki o zaman tanesini 190 liraya almıştım şimdi Mondeo'nun lastiklerini 450 liradan aşağı bulamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz6 -- 15 Ocak 2012; 11:12:36 >
  • Kışlık lastik yalnızca karda, buzd değil, 7 C derecenin altındaki sıcaklıklarda güvenli şekilde aracı kullanmayı sağlar. Yılda belki birkaç kere lazım gibi görünüyor ama güzün taktırıp, baharda çıkartmanız gerekli. Vereceğiniz bin lira mal ve can kaybını önleyecek, aracınızı güvenle kullanmanızı sağlayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam kışın ortası olmadan zamanında alınacak çin malı olmayan her türlü kış lastiği yaz lastiğinen bin kat daha güvenli olur. tam kış olmadan 120 lira civarına michelin ya da good year gibi markaların yan markalarını bulabilirsiniz.
  • bizlerde nedense kar lastiği kullanmamıza rağmen, yaz lastiğiyle trafiğe çıkanlar yüzünden yollarda perişan oluyoruz.
    3 gün için kar lastiği gerek değilse, 3 gün kullanmayıverin arabanızı, bu daha mantıklı olur.

    ankara'da çankaya gibi yüksek semtlerde bırakın karı, azcık yağmur yağsa yaz lastikli araçların yolda kalıp trafiği felç ettiği yerler var.
  • Kar lastiği sadece karda kullanılmıyor.

    Kasımda tak Nisan'da çıkarmak lazım ki bu da yaklaşık 5 ay yapar.
  • Aman, rahmetli hiç kış lastiği takmazdı demesinler de.
  • Bir kere denedim. Kartal varken bagaj boş şekilde karla kaplı bir rampayı tırmandım. Patinaj çekmemesi için 2. vitese düşüp gaza hafif dokunarak çıktım. Tekerler patinaj çekse de rampayı sonuna kadar çıkmayı başardım. Lastikler yeniydi. Mecbur kalındığında serinkanlı kullanmak gerekiyor. Patinaja düşerseniz gömülürsünüz veya olduğu yerde kalırsınız.
  • performans olarak kış lastiğine hayran kaldığım kış 2010'in kışı idi,20cm kar üzerinde 45-60derecelık yokuşlarda sanki zincir varmışcasına hareket kabiliyeti vermişti bizim dobloya,

    ancak şirket gecensene aracları dacia 7 kişiliklere döndürdü maliyet hesabı,aynı kar ve yokuşa dacia ıle kış lastikleri takılı ıkende çıkamamıstık.

    arac onemlı ama ben genede takarım,cunku doblo ıle yaz lastıklerı ıle de hareket edememıstık.kısları takınca arac çoşmustu.
  • Katılmıyorum.
    Bilinçli kullanıcı sadece kendini düşünmez.Kış lastiği ( kar lastiği değil ) Avrupa'da bu sene zorunluluk haline getirilmiştir yasalarla.Türkiye'de bu sekilde olmalıdır.
    Eskisehirde yasıyorum bende durum Ankara'dan pek farklı değil yani
    Zamanında bizde sizin gibi düşünüyorduk ne gerek var cok kış olursa kullanmayiveririz yada taksiyle gideriz dıyorduk bı gece ansızın kardesim rahatsızlandı cok para verip aldığımız ama paraya verip lastik alamadığımız arabamızı yerinden kaldıramadık.Taksileri aradık ya nöbetçi yoktu yada olanlarda müşteride idilerdi.Ben o gece çektiğimiz rezaleti hayatım boyunca unutmam.şimdi haftada belki bir kere bindiğim belki de binmedigim arabamda bile kış lastiğim takılı vaziyette garajda.
    Velhasil birbirimizi gerek yok nasıl olsa kar az yağar bı iki gün sonra gecer gider diye yureklendirecegimiz yere petlas olsun nokian olsun pahalı olmasına gerek yok kış lastiğimiz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagoodman -- 17 Ocak 2012; 9:47:47 >




  • Arkadaş kış lastiği takılı her araçta aynı olmuyor, örnek olarak eski kasa kangoo'm vardı sattım fakat kar perfomansı çok iyi onun ötesinde birseydir keçi gibi cıkıyordu kar lastiği ile 308 bırakmıyor fakat kangoo kadar güzel basmıyor motor ön takıma tam üstüne geliyor sanki yük varmış gibi araç ilerliyor araçlarda farkediyor şimdi sistemler var onun sayesinde fazla kalma yok ama o araçta abs denen birsey bile yoktu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Kışlık lastik yalnızca karda, buzd değil, 7 C derecenin altındaki sıcaklıklarda güvenli şekilde aracı kullanmayı sağlar. Yılda belki birkaç kere lazım gibi görünüyor ama güzün taktırıp, baharda çıkartmanız gerekli. Vereceğiniz bin lira mal ve can kaybını önleyecek, aracınızı güvenle kullanmanızı sağlayacak.

    kesinlikle
  • Kusura bakmayın ama sizin gibiler olduktan sonra bizim kar lastiği kullanmamız yada kullanmamamız pek birşey ifade etmiyor. Geçen sene Ankarada kar yağdığı sırada havalimanı istikametinden gelen bir araç babamın araca kayarak geliyor ve yandan çarpıyor. Babamın araçta kışlık lastik vardı ama diğer kişinin lastikleri yazlık olduğu için olan bize oldu.Sol 2 kapı ve tampon değişti. Suçlu yüzde yüz diğer taraf çıktı. Tamam trafik sigortası yada kasko bu durumda hasarı karşılıyor fakat ben hem kendi canımı hemde aracımın değerinin düşmesini kabullenemiyorum. Kendinizi düşünmüyorsanız başkalarını düşünün.
  • Eski arabama tanesini 140 Liradan almıştım.
    195/65/R15 boyutunda.

    Şimdiki aracıma alamıyorum çünkü 400 TL civarında tanesi.
    225/45/R17

    Çıkma saç jant alayım dedim 4 tanesine 200 TL dedi 16".
    Ee kış lastiğide alıcam aynı hesaba gelicek.

    Bende amaan yerim kış lastiğini dedim almadım. 1.600 TL para bayılamam lastiklere.

    Arabamı garajdan çıkartmıyorum, en güzeli benim için bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SxXXxN

    Kusura bakmayın ama sizin gibiler olduktan sonra bizim kar lastiği kullanmamız yada kullanmamamız pek birşey ifade etmiyor. Geçen sene Ankarada kar yağdığı sırada havalimanı istikametinden gelen bir araç babamın araca kayarak geliyor ve yandan çarpıyor. Babamın araçta kışlık lastik vardı ama diğer kişinin lastikleri yazlık olduğu için olan bize oldu.Sol 2 kapı ve tampon değişti. Suçlu yüzde yüz diğer taraf çıktı. Tamam trafik sigortası yada kasko bu durumda hasarı karşılıyor fakat ben hem kendi canımı hemde aracımın değerinin düşmesini kabullenemiyorum. Kendinizi düşünmüyorsanız başkalarını düşünün.

    Çok doğru daha dün akşam peugeot bipper'ci gördüm kaya kaya geliyor sag ayna gitmiş vurmuş araçın lastik biri saga bakıyor biri tersine araçı hurdaya cıkarmış yaz lastiği ile ne işi varsa aracı kilitledi gitti kasko bunu karşılamasa cıkmaz yaz lastiği her türlü risk.




  • Ben en son 4yil once kar lastigi aldigimi biliyorum uzerindeki arabayla o yil sattim. 2yil Once boluda yolda 40-50cmkar varken daga yaz lastigi ile ciktim 1yerde polis oldugu icin zincir taktim onuda soktum hemen ama kaymadan cikabilen tek arac benimdi herkesin arabasi kamyon vb. Kayarken ben bos palio ile kaymadan ciktim
    Gecen yil acil hastaneye gitmem gerekti yaz lastigi vardi hizli kullandigim icin biraz kaydim o kadar araccivic ti
    Kar lastigi ani fren ve manevra yapmadiginiz surece gerekli degil bence
  • Ömrünüzde belki bir kez kayarsınız ve kaza yaparsınız. İşte o zaman anlarsınız çünkü sonuçları ağır olur...

    İşte buradan kaybediyoruz hep, bişey olmaz, idare eder vs... Başımıza ne geliyorsa bundan dolayı geliyor. Önceden önlem alma gibi bir düşüncemiz asla olmuyor. Rabbim hepimize akıl vermiş, aklımızı kullanalım, önlemimizi alalım. Sonradan vah tüh demenin anlamı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Ömrünüzde belki bir kez kayarsınız ve kaza yaparsınız. İşte o zaman anlarsınız çünkü sonuçları ağır olur...

    İşte buradan kaybediyoruz hep, bişey olmaz, idare eder vs... Başımıza ne geliyorsa bundan dolayı geliyor. Önceden önlem alma gibi bir düşüncemiz asla olmuyor. Rabbim hepimize akıl vermiş, aklımızı kullanalım, önlemimizi alalım. Sonradan vah tüh demenin anlamı yok.

    Dediklerinize katılıyorum ancak böyle bir olay vakumlu lastik kullanmamız durumunda da başımıza gelebilir.
  • 15 yıldır Ankara da araç kullanan birisi olarak şunu söyleyeyim.

    Karda yazlık lastikle yol alan sürücü kaza yapmayı veya yolda kalmayı göze almıştır. İyi bir şoför aracının durumuna göre yolu ve güzergahı seçer, mümkün olduğunca dikkatli kullanır fakat öyle bir an geliyor ki, özellikle yokuş inerken, yazlık lastiklerle direk kızak yapıyorsunuz. Şoförlük ve kontrol artık sizde olmuyor.

    Ankara da öyle zamanlar olur ki kışlık lastikte yetmez, zincir takarsınız. Bu yüzden kendimizi kandırmayalım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.