|
Edirnekapı surlarında psikopatın biri genç bir kızın kafasını kesip aşağı atıyor. İnsanları da öldürelim o zaman |
|

|
Edirnekapı surlarında psikopatın biri genç bir kızın kafasını kesip aşağı atıyor. İnsanları da öldürelim o zaman |
|
Böyle kansızlara cevap nasıl verebiliyorsunuz helal doğrusu. Hedef göstermeden objektif şekilde tüm siyasileri yazdığınız halde hala kendi tuttuğunu savunup diğerine laf atmaya uğraşıyor. Maalesef bazı konularda taraftan bağımsız siyasetçilerin popülist tavırları beni inanılmaz soğutuyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Bu ülkede bir sorun dile getirildiğinde neden hemen ortaya başka sorunları atıp var olan sorunlara razı olmamiz bekleniyor? Öyleyse hiç bir şeyi çözmeyelim bataklığa dönsün ortalık. Sorun kıyaslamak değişik bir akıl tutulması. Ortalık köpek dışkısından geçilmiyor. Öyleyse insanlar da yaparsa laf etmeyelim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İNTERNET SİTEM:
efeaydal.com
INSTAGRAM:
instagram.com/efeaydalofficial
ÜYELERE ÖZEL DISCORD GRUBUMUZ:
https://discord.gg/3uTx2M7hSt
FACEBOOK GRUBUMUZ:
efeaydal.com/grup
DESTEK OLMAK İÇİN:
efeaydal.com/destek
ELİŞİ ÜRÜNLERİMİZ:
efeaydal.com/market
FİLMİMİZ HAKKINDA BİLGİ İÇİN:
efeaydal.com/beyazhap
KİRLİ12 NETWORK KANALLARIMIZ:
efeaydal.com/kirli12
YOUTUBE ÜYESİ OLARAK PODCASTLERE ERKEN ERİŞİM:
https://www.youtube.com/channel/UCjsdYhMIQ0-fJPqEjiHYlzA/join?fbclid=IwAR2Y542oeIDJLKc0RaZwki8HVmbqge6zLIL1CTIZZDU5u3l6u6sG04lQbBY https://www.youtube.com/watch?si=zXM4eBg44hPg0ln6&v=UUV518bcX2E&feature=youtu.be< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Mart 2025; 0:17:19 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 11 Mart 2025; 1:24:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kafa yapısı hep aynı. Bunlar artık "sapkınlık" düzeyine geçmişler, laf maf anlatamıyorsun. Hayır nasıl bir hareket, nasıl bir inanış, nasıl bir organizasyonsa bu, hepsi aynı söylemler, aynı argümanlarla geliyor. Önceki gün bir arkadaşımla tartışıyorduk konuyu.. Ama mizantrop demek ki, öyle olduğuna karar verdim.. Tamamen aynı cümleler, aynı söylemler. Hepsi bu kadar mı %100 aynı olur ya. Valla helal olsun yukarıda arkadaş yazmış, bunlara laf anlatmaya uğraşıyorsunuz diye. Ben artık engelleyip geçiyorum. "Önce katili bilmemneyi çözsünler, önce bilmemne bilmemne olsun, memleketin tek sorunu kuduz mu, bilmemne bilmemne mi olmuş.." Yeter be! Bıktık sizden ve çarpıtmalarınızdan!!! Her haltı evirip çevirip başka bi yere getirmeye çalışıyorsunuz. Sorun öncelemesi ile sorunu yok sayamazsınız. O zaman trafik kurallarına da uymayın kardeşim. Kırmızıda geçin paso. Trafik polisi cezaya gelince "önce hız yapanları çözün" diye mızmızlanırsınız. Zihniyetine mantıklarına tükürdüklerim. |
|
+10000 Aynen ya, en nefret ettiğim şey, bunu söyleyene bi tane patlatasım geliyor. Üstte yazdım, hepsinde aynı söylemler, aynı saçma sapan argümanlar, böyle bir şey yok ya. İnanılmaz gerçekten. Sorun kıyaslama, sorun öncelikleme... "Önce şu şu olsun, önce bu bu olsun". Lan dünya üzerinde nerede sorun önceleme sorun kıyaslama yapılıyor? Atıyorum İngiltere'de "efendim belediye şu konuda şunu yapmalı" denildiğinde, böyle bi sığ beyinli grup çıkıp "hayır efendim şimdi tek dert o mu, önce otopark sorununu çözelim" mi diyor. Bi Avrupa ülkesinde halk bir şey istediğinde, "durun kardeşim önce bilmemne halledilsin" mi deniyor? Böyle bir saçmalık var mı ya? Dertler aynı anda çözülemiyor mu kardeşim? Bi yanda ekonomi ile uğraşırken, katille tecavüzcüyle uğraşırken, köpekle kediyle uğraşılamıyor mu? Hangisine söylesen, "önce afganlar suriyeliler toplatılsın", "önce tecavüzcü katil toplatılsın". Evet tecavüzcü katil idam edilsin bence de ama o aşamaya geldiğimizde hangi bahaneyi bulacaksınız "önce bilmemne olsun" diye???? Lan hangi dergahta kafanızı birebir aynı cümlelerle yıkıyorlar böyle? Ben anlamıyorum ya. Bu sadece "yok saymaya çalışma" çabası. Başka bir şey değil. Öyle ya da böyle, bu hayvanlar bir şekilde bir zaman toplatılacak. Rahat edeceğiz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1420E4729 -- 11 Mart 2025; 9:16:19 > |
|
olum sen ne biçim bir beyine sahipsin? o suçu işleyen insanlar hapse atılıyor, köpekleri hapse atıyorlar mı? hayvanlara caydırıcılık için ceza mı var? ne biçim beyin var sende? hiç mi çalıştırmıyorsun? |
|
Bu konuda müdahale için çok geç kalındı ve bir şekilde kanuna uymaktan kaçılıyor. Mesele kanun da değil aslında. Bir insan bu kadar soruna rağmen nasıl halen sokakta köpek olmasını savunabilir, aklım almıyor. Özellikle kendini sol olarak tanımlayan kişi ve oluşumların bu konuda insan hayatını hiçe sayması hayret verici. Şahsen sola daha yakın birisi olarak bu kişilerin solcu olduğuna inanmıyorum. Hiçbir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Kimse sokakta köpek korkusuyla yürümek zorunda değil. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 12 Mart 2025; 7:47:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Sol ya da sağ olmakla alakası yok. Fayda oranı belirleyici. Misal sokağa çöp atmanın cezası olmasa, o çöpü temizlemeyle uğraşmanın maliyeti olacak. (Personel, araç, malzeme, zaman gibi). Çöp atana ceza vermenin ise faydası ( maddi getiri ve sıfır gider). Dolaylı yoldan sorun masrafsız şekilde çözülmüş oluyor. Belediyelerde bu giderlerle uğraşmak istemediklerinden; toplayıp barınağa yerleştirmiyorlar. Sayı az iken kısırlaştırılıp barınağa konsaydı; sokağa köpek atana da yüklü cezalar verilseydi, bakmak istemeyenden bakım parası alınsaydı, köpeği sokağa atanla beraber köpeği satanada ceza verilseydi, sorun çoktan çözülmüştü. Esas sorumlu olanlar; sokağa atanlar, ama ortada gözükmüyorlar. İzmarit atanları yakalayan kameraların, nedense sokağa köpek atan sorumsuzları yakalayamaması; düşündürücü gibi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|