Şimdi Ara

Kararsız kalınan kredi olayı ve C180 - 3.20 D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkasım ayıptır söylemesi aylık 6.000 tl civarı bir para kazanıyor.C180 Amg paket almak istiyor, fiyatı yaklaşık tam bilmesemde 50.000 euro civarı onda bir araç var 60 milyar kenarda parası var (25.000 euro) sizce geriye kalan 25.000 euroyu krediye bağlamak mantıklı mı olur aylık en azından 2 bin ödese araç için 25-30 ay arası biter sanırım sizce böyle yapsa mantklı olur mu ayrıca birde 3.20 D de çok aklı kaldı ama onunda en boşu bile pahalı.

A)Krediye bağlasın mı ?
    B)C180 mi 3.20 D mi ?

Şimdiden Teşekkürler .

• Kredi faizleri bu ara yüksek.

Yerinde olsam paramın yarısını nakit öder, kalan yarısını kredi de kullanırdım.

Insignia 1.4 T, Passat Variant 1.4 T gibi bir araç alırdım. Boşuna o borcun altına girmezdim.
  • Ben sahsi fikrimi soyliyim, kalkip maasinin 3 te 1 ini seneler boyunca bir arabaya vermek mantikli degil...ben olsam var olan kenardaki paramla daha istanbula uygun bir araba alirdim...zaten sacma sapan bir sehir arabalara yazik...
  • Bu kredi isi cok kolayami indirgendi yoksa bana mi oyle geliyor
  • Euro'dan borçlanmak hiç akıl karı değil bu aralar tavsiye etmiyorum...
  • A)Arkadaşının bileceği iş
    B)3.20d
  • sahsen jeep alirdim ben, tr nin yollarin hem daha guvenli hemde daha rahat olur fikrindeyim. Tabi 3.20 ye gore falan ne kadar yakar orasini bilemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın kaç yaşında ve ne iş yapıyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Arkadaşın kaç yaşında ve ne iş yapıyor acaba?

24 yaşında ancak babasının yanında çalışıyor.Yani Holding gibi bir yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat1000

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Arkadaşın kaç yaşında ve ne iş yapıyor acaba?

24 yaşında ancak babasının yanında çalışıyor.Yani Holding gibi bir yer

Anladım hayırlı olsun,söylesin babasına alsın o zaman bir tane ne kredi ile uğraşıyor.Şirket masrafı yazıp vergidende kazanırlar.İyi akşamlar.
  • Elindeki paraya gore hareket etsin borca girmeye gerek yok.
  • Kredi tavsiye etmiyorum ama bekar ve 6.000 TL net olarak eline geçen bir kişi 2.000 TL kredi ödeyebilir. Dikkat edilmesi gereken kasko, MTV, servis bakımları, yakıt masrafı v.b. masrafları da göz önünde bulunduran detaylı bir hesabın mutlaka yapılması.

Mesela evli, çocuklu, 6.000 TL brüt kazanan birine kesinlikle tavsiye etmezdim.

Unutmadan Mercedes Finans ciddi anlamda risk hesaplaması yapıyor ve çok zor kredi veriyor. Geliri doğru belgelediğinizde kredi vermezlerse kefil ile kredi almayın. Hesapları doğrudur, ödemelerde zorlanırsınız.
  • Krediyle araba alma işine anlam veremiyorum arkadaşlar, hele ki arkadaşınız gibi altında halihazırda bir araç olan insanlar için tamamen saçma. Hadi ev olsa neyse, kira ödemektense evimin taksitlerini öder ev sahibi olurum dersin, tamamdır. Ama araba için kredi mantıksız. Olmayan para ile araç alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Krediyle araba alma işine anlam veremiyorum arkadaşlar, hele ki arkadaşınız gibi altında halihazırda bir araç olan insanlar için tamamen saçma. Hadi ev olsa neyse, kira ödemektense evimin taksitlerini öder ev sahibi olurum dersin, tamamdır. Ama araba için kredi mantıksız. Olmayan para ile araç alınmaz.

Bunu milletimize bir türlü anlatamadık. Helal olsun bu sözün altına imzamı atıyorum.
  • kredi çekilme olayı sanki pek akıl karı değil.çünkü euro olarak borçlanacaksınız ve banka sizinle kur fixi anlaşması yapacak.doğal olarak euroyu şu anki
    değerinden daha fazla olacak.ayrıca aracın vergisi,bakımı vs.gibi şeylerden dolayı sıkıntı yaşayabilir.ben olsam elimdeki parayla bir araba almaya çalışırdım.
  • 25.000 Euro kredi çekip 3.20D almak mantıklı olabilir... Sonuçta arkasında holding var...
  • A) TL borçlanacaksa şimdiki faiz yükü bile ilerleyen bir iki sene için düşük kalacak. Dolayısıyla işi baba yanında garantiyse TL borçlanması sorun olmaz.

Hangi sınıf olursa olsun araçların operasyonel maliyetleri çok yüksek. Onu da düşünmek gerek. İkincisi günlük ihtiyaçtan çok rekreatif gezerken eğlenmek için vakit geçirirken binmenin arzuladığı bu araçların beraberinde bir sosyallik maliyetinin olacağı da kesin.

Ben olsam bu dönemde dolar alır beklerdim. İlk kriz ABD'de başladı. Hâlen çekiyorlar. Sonra Avrupa. Bizde yerinde durmayan sıcak para var. Canı istediğinde çekip gidecek bir para. O yüzden önümü görmeden girmezdim böyle bir yatırıma.

B) C180'i hiç bilmiyorum. Yeğdir, değildir diyemem ama 3.20d çok albenisi olan bir araç. 185 beygir, 380 Nm tork. Az yakan çok kaçan cinsten. Şehir içinde 6 lt yakmasına hâlâ inanamıyorum o aracın ama öyle. Yasal hızda (+%10lu) şehirler arası yolda 5 lt yakması da ilginç.

• dövizle borclanma bitti , sadece tl ile borclanabilir diye biliyorum.
    Ayrıca holding ve benzeri şirket sahipleri için kredinin daha mantıklı olacagını
    düşünenlerdenim. Sonucta olmayan para ile araba almıyor ,
    olan parasının faizi veya kazancı ile taksitleri ödemesi cok mantıklı.
    Zaten arabayı alacak hazır parası vardır.

Burada birtek olay , kredi alırsa faiz öder , ama kendi kazancı ya da
    parasının faizi daha fazladır , o zaman mantıklı hareket olur.
  • Millet arabadan ziyade finansmanı yorumlamış bi garip geldi

Şimdi alacağı fascination + amg paket icin ortalama 110 bin tl fiyat alacak arkadasınız,

yine merco kadar dolu olmasada orta halli bir pakete sahip 3 serisi icin 115-120 bin civarı fiyat alınacak muhtemelen..

Aradaki yaklaşık 10 bin tl yi ben olsam verirdim lakin yeni kasasının gelmesine bir çeyrek dilim kaldı

Diyeceğim öyle veya böyle bmw 3 alınacaksa,

yeni 3 serisinin gelmesini bekleyin,

1-Ağzına kadar dolu 3.16 alın yeni kasa..

2-Ağzına kadar dolu 3.20 d alın eski kasa..

Zor is doğrusu..Allah rast getirsin..

• Bu milletin sonunu bu krediler getirecek...

Bankaları bay-pass edip kendileri kredi vermeye başladı,

Şuraya bakarsan çok cazip,
    Ama rutin bakımları eşşek yüküyle para mersonun!

Allah sonumuzu hayır etsin...

Kararsız kalınan kredi olayı ve C180 - 3.20 D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.