Şimdi Ara

Karabasan mı? Uykufelci mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bize esiden beri anlatırlar. Çoğu insana ömrü boyunca 1-2 defa olan birşey... Geceleri uyurken olur ve genelde hikaye hep aynıdır... "Kitlendim, vücudum kıpırdamıyordu, ağzım konuşmuyordu. Yardım isticektim fakat bağıramadım, yanımda yatan kişiyi uyandırıcaktım ellerim kıpırdamadı bacaklarım oynamadı.." halk arasındaki adı KARABASAN ... topici açmamın sebebi dün gece banada oldu ve türkçem yettiği kadar o anı anlatmaya çalışıcam.

Saat 1 de bilgisayarı kapatıp uyudum ve yatağımda müzik dinliyordum, battaniyeyi kafama kadar çekmiştim. Bir süre müzik dinledim ve bir ara uykumdan uyandım (Yatağım çok küçük kanepede yatıyorum) .. Arkamı dönücektim fakat dönemedim -Heralde Anneannem battaniyem üstümden düşmesin diye sandalye koydu.. diye düşündüm fakat imkansızdı çünkü hemen altımda 2 kardeşim ve annem yatıyordu. 2.5 yaşında bi erkek kardeşim var heralde o uyandı yanıma yattı diye düşündüm ama yatak çok küçükdü ve ikimiz sığmazdık ama ben hâla kıpırdayamıyordum. Ellerimi oynatmaya çalıştım, oynamadı. Çok kötü saniyeler geçiriyordum. Vücudum verdiğim emirleri uygulamıyor ve beni dinlemiyordu. Annemden yardım istemek amaçlı bağırmaya çalıştım fakat bağıramadım, bağırmak istiyordum ama bağıramıyordum. Pes ettim kurtulamıyacaktım kendi kendime düşündüm Galiba ölüyorum, Din öğretmenimiz ders anlatırken 3 kulfu 1 elhamdan bahsediyordu aklıma geldi fakat dua aklıma gelmedi bende zaten ölücem bari kelime-i şahadet getirim dedim ve tamamını içimden söyledim fakat ölmüyordum. Bu herneyse beni bırakmıyordu ve bütün bunlar olurken ben hala arkamı dönmek istiyordum artık dönemeyeceğimi anlayınca dönmekden vazgeçtim.. Yavaş yavaş kurtulduğumu hissettim ve istem dışı olarak arkamı döndüm... Çok korkmuştum acayip terlemiştim ve battaniyeyi kafama kadar çekip telefondan müzik dinleyerek kendimi rahatlatmaya çalıştım sonra uykuyadaldım. Müziği açarken saatide gördüm saat tam olarak 2.27 di.. Beynim vücuduma bir emir verdi ve yerine getirmedi daha doğrusu bir süre sonra getirdi..

Anneanneme anlattım Karabasan dedi... Kendine daha önce hiç olmamış!
    Dedeme anlattım Karabasan dedi kendisine daha önce tam 2 kere olmuş ve anlattıklarımı aynen onayladı..
    Anneme anlattım ve birçok insana olduğunu söyleyip onayladı, kendisinede olmuş..
    Sınıfta 2-3 arkadaşıma anlattım hepsi "Annemede olmuştu! Babamada olmuştu!" diyerek onayladı.

Halk arasındaki söylentileri yeteri kadar dinledim.. Bilimsel olarak gerçek birşeymidir bu? Bilim ile ilgilenen bir arkadaşıma sordum Uykufelci dedi. Besmele ile Kelime-i şahadetle alakası yok o kendini şartlandırdığın için olur dedi.

• geçirdiğin şey uyku felcidir birçok insan dua ederek kurtulduğunu söyler bunun sebebi kendini dua edince rahat olacağına ve karabasanın seni bırakacağına inandırmış olmandır
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicho

geçirdiğin şey uyku felcidir birçok insan dua ederek kurtulduğunu söyler bunun sebebi kendini dua edince rahat olacağına ve karabasanın seni bırakacağına inandırmış olmandır

inanılmaz bir olay zaten yaşamayanda inanmaz bende yaşamadan önce inanmıyordum..

dönemiyeceğimi anlayınca dönme isteğimden vazgeçtim ama bir süre sonra istem dışı olarak arkamı döndüm. O halde Beynim Vücudumdan daha erken uyandı.
  • kulaklarında bi ses duydunmu hiç rüzgar sesi gibi?
  • sırtüstü yattığımızda bedenin hareket etmemesi sonucu oluşan geçici bir felç. Bu felç geldiğinde uykumuzdan uyanabiliriz ve felç hala sürebilir.

Bu arada ben 2 seneye yakın rüya görmüyorum yaşamış ve nedenini bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 7 Ocak 2009; 20:06:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur825

kulaklarında bi ses duydunmu hiç rüzgar sesi gibi?

Hayır ses duymadım. Bazılarıda hayaller görürmüş fakat hayal falan görmedim kanepenin kenarını ve battaniyenin ucunu hatırlıyorum çok net olarak. yüzüm duvara doğru dönüktü.
  • Bizim arkadaşta anlatmıştı o da aynı şeyleri yaşamıştı tabii 13. katta olmalarına rağmen pencereden çıkan bir elinde çatal olan kırmızı gözlü boğa hariç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu saatte neden mi uyanığım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

sırtüstü yattığımızda benenin hareket etmemesi sonucu oluşan geçici bir felç. Bu felç geldiğinde uykumuzdan uyanabiliriz ve felç hala sürebilir.

Bu arada ben 2 seneye yakın rüya görmüyorum yaşamış ve nedenini bilen varmı?

Ben Çok Merak Ediyorum Hiç Olmadı ayrıca ben hep sırtüstü yatarım
  • Banada oldu.Gerçekten kötü bir durum.Uyku felci diyorlar doğru olabilir.Fakat üzerindeki ağırlık duygusu nerden geliyor ben onu anlayamıyorum.Felç olan insanlar her zaman kendilerini öyle bir ağırlık altında ezilmiş gibi mi hissediyorlar.Bunu anlayamıyorum doğrusu.
  • Anlatırsam belki inanmıyacaksınız ama anlatmam gerekiyor. İlk saniyelerde çok korkmuştum fakat bir süre sonra korkumu yendim ve korkumla yüzleşmeye karar verdim. Karabasan aklıma geldi zaten hemen anladım çok anlatmışlardı çünkü yılda 1-2 kez dinliyordum birilerinden. Korkumla yüzleşmeye karar verince gözlerimle onu görmeye çalıştım nerde bu diye düşünüyordum ama hiç birşey göremedim insan öyle saniyeler yaşıyorki gerçekden 'kediyi bile köşeye sıkıştırsanız saldırır' yani ben can havli ile ona saldırmak istedim onunla mücadele etmek istiyordum fakat görmedim.

ayrıca ; bay wesleyin dediği gibi üzerinizde bir ağırlık oluyor ve o ağırlık giderken hissediyorsunuz ' işte yavaş yavaş gidiyor' diye düşünüyorsunuz... Beni en çok ürperten şeyse istem dışı olarak vücudumun hareket etmesiydi.
  • quote:

evet felakat bir ses duyuyorsun sanki kulak zarın patlıcakmış gibi oluyo , bende yaşadım bu olayı 10-15 kez
  • Cenabetmiydin Veya O Gece İzledinmi ?

la korktum ha anlaşılan bu gece uyku yok bize
  • quote:

Orjinalden alıntı: can9bjk

Cenabetmiydin Veya O Gece İzledinmi ?

Ben sürekli cenabetim. (ciddiyim) Her gün banyo yapılmaz bu soğukda hasta olurum.
  • Şimdi arkadaşım rüyanın içindemi rüyadan uyanıp bu olayı görüyosun yoksa harbi harbi uyanıkkenmi oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GökaLp.

quote:

Orjinalden alıntı: can9bjk

Cenabetmiydin Veya O Gece İzledinmi ?

Ben sürekli cenabetim. (ciddiyim) Her gün banyo yapılmaz bu soğukda hasta olurum.

Bundan Olabilir Çünkü Sürekli Cenabet Olduğundan Attığın Her Adım Günah yazılıyomuş gibi duydum Bence Sıcak Bi suyla Yıkan Derim

• aynı şeyin iki farklı ismi
  • quote:

Orjinalden alıntı: PLATINIUM

Şimdi arkadaşım rüyanın içindemi rüyadan uyanıp bu olayı görüyosun yoksa harbi harbi uyanıkkenmi oluyor?

Uyanıkken olduğuna yemin ediyorum. Tamamiyle uyanıktım yani uyanmıştım fakat kıpırdayamadım. Karabasan gittikden sonra - uyku felci geçtikden sonra kendime geldim ve o anki piskolojiyle hemen telefonun flashını açıp sağa sola baktım içimi rahatlatmak için. sonra oturup ahmet kaya dinledim şarjım bitti uyudum
  • quote:

ayda 2-3 kez oluyor,ayrıca beynim patlayacak gibi oluyorum,bu karabasan değil,çünkü beynimde patlayacak kadar basınç varken uyanıyorum ve kulaklarımda bi süre çınlama ve rüzgar sesi oluyor,aynı zamanda beynimdeki basınç bi türlü geçmiyor. bi kere oldu mu 5-6 kez olmadan geçmiyor. bıktım bundan.

ayrıca,eskiden çok sık karabasan geçirirdim,ayda 1 kez ya da 2-3 ayda 1,bu yüzden alıştım,artık karabasan girdiğinde,geçmesini beklemek yerine,off yine mi sen,hoşgeldin diyip gözlerimi tekrar kapatıyorum ve uykuya devam korkulacak birşey yok çünkü.

sanırım uykunun evreleri ile ilgili bi durumdan kaynaklanıyor bu olay. 4.rem evresi falan mı ne vardı..ağır uyku vs..

• ya çok merak ettim bi gelsede görüşşek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qnur

ya çok merak ettim bi gelsede görüşşek

O anı bir daha yaşamayı çok isterdim ama aslında istemezdim Hem istiyom hem istemiyom ya harika bir duyguydu ama bir yandanda iğrençdi.. aslında yok istemiyorum ya yeter gelme geliceksende ringe çıkalım böle kaçak dövüşüon olmuyo 2 kıroşe indireyim ağzına bir daha gelebiliyomu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.