ARKADAŞLAR KARABASAN DENEN YARATIK UĞRADIMI SİZE HİÇ. bana Küçükken 5-6 kere uğradı ama o kadar alışmışımki dün geceki adeta eğlence gibi geldi.Seviyorum ben bu karabasanı.
geçince birşeyi kalmaz
Karabasan yaratık değildir sadece beyninin sana oynadığı bir oyundur.
kara basan iz bırakmayandır asıl olan !?*@$=é
Elbasan Tava
Malzemeler
Elbasan Tava
* 1 kg kuşbaşı kuzu eti * 2 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 adet kuru soğan * 1 yemek kaşığı domates salçası * su
Sosu için
* 500 gram süzme yoğurt * 1 su bardağı un * 2 su bardağı et suyu * 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur. 2. Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur. 3. Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir. 4. Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın. 5. Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. 6. Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın. 7. Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün. 8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Notlar
* İsterseniz tek kişilik güveçlerde yapabilirsiniz. * İstenirse fırına verilirken etin içine garnitür eklenebilir. * Bonfile gibi parça et kullanılarak tek kişilik porsiyonlar olarak da pişirilebilir. * Dışarıda yemek isterseniz İstiklal Caddesinde Hacı Abdullah‘ı, Üsküdar‘da nı tavsiye ederim. Afacan gibi restoranlarda sos yerine patates püresi kullanılıyor.
ARKADAŞLAR KARABASAN DENEN YARATIK UĞRADIMI SİZE HİÇ. bana Küçükken 5-6 kere uğradı ama o kadar alışmışımki dün geceki adeta eğlence gibi geldi.Seviyorum ben bu karabasanı.
Anlatsana kuru kuru uğradı demekle olmazz.
karabasan yaratık degildrki bilimsel olarak açıklamasıda vardır nasılki uyurgezerlerin zihni kapalı vucudu hareket ediyorsa bunun tam tersini dusunun zihin acık vucut hareket edemio iste sana karabasan ilk basta korkarsn sonra alısırsn sonra belkide seversin
karabasan diye bişey yoktur. Uyku felcidir o. google da araştırırsan biraz anlarsın bilimsel açıklamasını.
Ayrıca öyle harakeysiz kalamasaydık uykuda rüya gördüğümüzde koşuyorsak gerçektede koşuyor olurduk. Bilincin açık ama vücudun hala uyuşuk olma durumu işte bu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme