Şimdi Ara

Kar yağarken araba kullanmak sizcede güzel değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle güzel bir 4 çeker, güçlü motorlu, yüksek tabanlı, konforlu araç ile çok güzel olmazmı?

Hele kar fırtınası varsa bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen YouTube da bir adam gördüm, Ankara'ya kar yağmış Siyah BMW almis sağa sola savurup duruyor. En son gidip bir yerde kara saplandı.

Böyle iş bilmez tipler varken, ülkemde karda araba sürmek mi ?

Edit: Borusan Motosport , bu tip bmw mini jaguar sahiplerini Çıldır gölünde bir etkinlik duzenlenis. En azından eğitim alsinlar yollarda heder olmasinlar diye..

https://www.bomakademi.com/kar-ve-buz-surus-egitimi.aspx
    İstanbul'dan sedan aracımla İzmir'e gelirken akşam saatlerinde Bursa civarlarında kar yağışına denk geldim. İnanılmaz keyifli oluyormuş.

İlk ve tek sefer o zaman kar yağışında araç kullandım. :) Araçta kış lastiği yoktu ve kar bastırmadan güneye inmem gerektiğinden durup keyfini süremedim ama hala tadı damağımdadır.

Bu arada araçta Lassa Greenways lastik vardı, yeni yağan karda hiç falso vermedi. Tabi ki normalden de yavaş kullandım mecburen.

Öyle kaydırayım uçayım kaçayım heveslerim yoktur ama yeni yağan karda da araç pamuk yorganlar üzerinde gidiyormuş hissi vermişti acayip keyif aldım. :)
  • Değil

• Karlı buzlu yollarda araç kullanmayı çok severim. Doğu Anadolu'da görevliyken çok yapardım. Hele bir de dağ tırmanışı varsa tadından yenmez:)

• Geçen YouTube da bir adam gördüm, Ankara'ya kar yağmış Siyah BMW almis sağa sola savurup duruyor. En son gidip bir yerde kara saplandı.

Böyle iş bilmez tipler varken, ülkemde karda araba sürmek mi ?

Edit: Borusan Motosport , bu tip bmw mini jaguar sahiplerini Çıldır gölünde bir etkinlik duzenlenis. En azından eğitim alsinlar yollarda heder olmasinlar diye..

www.bomakademi.com
    BOM Akademi - Borusan Otomotiv Motorsport - Güvenli Sürücülük Eğitimleri
    https://www.bomakademi.com/kar-ve-buz-surus-egitimi.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Şubat 2020; 10:4:44 >

• Çoğu araç sahibinin kış lastiği kullanmadığını düşününce, karlı havada araçla çıkmaya korkuyorum. Ya biri kayar gelir sana vurur ya bir eğimde çıkamaz tüm yolu trafiğe kapatır diye düşünmeden edemiyor insan.
  • İstanbul'dan sedan aracımla İzmir'e gelirken akşam saatlerinde Bursa civarlarında kar yağışına denk geldim. İnanılmaz keyifli oluyormuş.

İlk ve tek sefer o zaman kar yağışında araç kullandım. :) Araçta kış lastiği yoktu ve kar bastırmadan güneye inmem gerektiğinden durup keyfini süremedim ama hala tadı damağımdadır.

Bu arada araçta Lassa Greenways lastik vardı, yeni yağan karda hiç falso vermedi. Tabi ki normalden de yavaş kullandım mecburen.

Öyle kaydırayım uçayım kaçayım heveslerim yoktur ama yeni yağan karda da araç pamuk yorganlar üzerinde gidiyormuş hissi vermişti acayip keyif aldım. :)
  • Karda araç sürmek iyidir fakat tenha yerlerde sürmeli. Ben gece 12'den sonra yollarda kimse kalmadığında cıkıyorum. Aracım Honda S2000, arkadan cekiş ve 4 mevsim lastiği var. Geniş yolda fazla abartmadan biraz kaydırıp fazla uzatmadan hemen eve dönüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyata da baktın mı

• Kar ve yağmurda araç sürmek çok keyifli. Hele gece saatlerinde ve etrafta sizden başka pek kimseler yoksa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Fiyata da baktın mı
    Borusandan boru gibi fiyat bekliyordum ama bana uygun geldi. 4 gün gidiş geliş dahil eğitim de var daha ne olsun!

• ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Baktım bence yapılabilir. Karda m5 ya da 3 serisi dağıtıp ziyan olmaktan iyidir. Bir işi eğitimi ile organizasyonu ile yapmak var bir de apaçi apaçi takilmak var.

Bu arada evvel mesajdaki emmi doktorumus, Allah hastalarina sabir versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Şubat 2020; 12:15:2 >
  • 3-4 sene önce albeam vardı. lastikleri de nokian kış lastığı. edirneden istanbula dönüş yolunda kar bastırdı. sanki yerde hiç kar yokmuş gibi döndüm. yolda son model mercedes debeleniyordu hareket edeceğim diye.
  • Noyan dan mi bahsediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Çoğu araç sahibinin kış lastiği kullanmadığını düşününce, karlı havada araçla çıkmaya korkuyorum. Ya biri kayar gelir sana vurur ya bir eğimde çıkamaz tüm yolu trafiğe kapatır diye düşünmeden edemiyor insan.
    Bulunduğum şehirde kış lastiği zorunluluğu yok. Havada 7 derecenin altına düşmediği için kış lastiği almadım.

Şuanda günlük kullandığım yolda kar yağıyor arabayı alıp gitsemmi diye düşünüyorum

ESP, ABS, ASR, MSR falan filan yok yaz lastiyi var

• Ailede her daim 1 tane Suv oldugu icin guzel kar yagdigi zaman yapiyorum. Ancak 2-3 senedir kar yagmiyor adam akilli

Gece 12-1 gibi cikiyorum sokaklar bombos zaten.

Sokak aralari degil genis yollarda yapilmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 8 Şubat 2020; 13:28:56 >
  • İşte yollar böyle kapanıyor Kar yağar yağmaz herkes dışarıda arabasını deneyen lastiğini deneyen yazlık lastikle yoka çıkıp ben usta şöförüm diyenler olan kime mi oluyor hastaneye gitmeye çalışan insanlara şehirler arası yolculuk yapan aracı hazır olmasına rağmen sırf zevk için yolları kapatan kazmalaırın yolu açması için beklerler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O etkinliğin çok az bir kısmı m5-4 ile karda drift benim anladığım kadarıyla. Yoksa farklı bir etkinlik tabi. Ben birkaç yıldır erzurumda olduğumdan her yoğun kar yağdığında geceleri çıkarım. Gündüz de zaten mecbur kar buz sürüyoruz da gece daha çok arabanın limitlerini görüyorum. Mesela virajda buz varsa ne olduğunu anlayamadan arkası yanına geliveriyor.

Birkaç yıllık sürekli kar buz tecrübemden forum arkadaşlarımıza iki tavsiye vermek isterim. Kış lastiği taktığınızı varsayarak tabi.

1. Karda ve buzda durmak için uzun bir zamanınız yoksa frene kesinlikle basmayın. Duruma göre 2-3 vites küçültün yeterli olacaktır. Çünkü kısa mesafede durmak için frene ani basarsanız zaten duramayacaksınız.
    2. Eğer frene bastıysanız direksiyonu çevirmeye çalışmayın. Çünkü araba direksiyonu çevirdiğiniz yöne gitmeyecek. Direksiyonu düz tutup hızlıca vites küçültün.

• Evet çok zevklidir. Kar lastiği olsa bile 2 çeker ile terleyen eller, titreyen dizler, bitmeyen rampalar...

• ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Erzurum güzeldir, Erzurum'lularda sevdiğim candan insanlardir. Gerçi ülkemin her yeri güzel ama olsun.

Bu senin derlemelerinin de tamami bu eğitimde varolduğunu düşünüyorum, Kuzey Avrupa'da ve Rusya'nın bir kısmında kullandım bir dönem, genel olarak trafiği Doğal akışında bırakarak, yer çekimi ve enerjinin korunumu kanunu moment olarak anlayarak sabır ile kullanmayı gördüğün kadar gaza basmayı öğrendim.

Ne olursa olsun eğitim eğitimdir, çok iyi biliyor bile olsak her gün yapiyor bile olsak teknik öğrenmek hayat kurtarabilir.
    Selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Şubat 2020; 18:20:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.