Şimdi Ara

Kapıyı açarken motorcu çarptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm 2 gün kadar önce aracımı park etmesi yasak olmayan bir yolda sağ şeride park ettim dalgınlığıma gelen bir anda inmek için kapımı açtım açar açmaz bi motorlu gelip çarptı ve yere düşüp kafasını vurdu ilk başta hemen yanına gittim bilinci açıktı ve 2 dakika mesafedeki hastaneye yetiştirdim ameliyata aldılar 2 gün yoğun bakımda kaldı ama maalesef hayati riski var ailesi şikayet edeceklerini söylüyorlar olaydan hemen sonra polise ifademi verdim kamera kayıtları toplandı daha önce başına gelen var mı ne yapmamı önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motorcunun ölmemesi için bildiğin bütün duaları etmen gerek. Yoksa hapis yatacaksın ve sabıkalı olacaksın. Daha beteri katil olacaksın. Bu bir kaza değil, taksirle adam öldürmek. Araba sürmek demek sadece düz yolda gitmek değil, parkettiğin arabadan inmesini beceremiyorsan bunun bir yaptırımı var. Motorcu ölmezse şanslısın demektir, yine de dava açacaktır, sen olsan aynı durumda sen de dava açarsın, ama ölürse işin yaş.

• Geçmiş olsun. Olayda Karayolları Trafik Kanunu ve Türk Ceza Kanunu açısından taksirle yaralama (TCK m. 89) veya mağdurun durumu ağırlaşırsa taksirle ölüme neden olma (TCK m. 85) suçlamasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Trafik kurallarına göre araç kapısını açarken dikkatli olma yükümlülüğünüz var, ancak motosikletlinin hızı, dikkati ve trafik ihlalleri de değerlendirilir. Kamera kayıtları, kusur oranının belirlenmesinde kritik öneme sahip olup bilirkişi raporu sonucunda kusur dağılımı ortaya çıkacaktır. Eğer kusur oranınız yüksekse cezai ve hukuki sorumluluk doğabilir; mağdur veya ailesi tazminat davası açabilir Konuya ilişkin hukuki destek verebiliriz.

• aynı olay başımıza geldi ama biz daha kapıyı 1cm bile açmadan çarptı ve metrelerce sürüklendi yani kapıyı açmasak bile muhtemelen dikiz aynasına vs vuracaktı ve az ileride yaya geçidi vardı çok süratli geliyordu yani çünkü aynada göremedik, sürücü babamdı taksirle yaralamadan karakolda ifade verdik ve şikayetçi olduk.

İşin garibi biz motor sürücüsünü ambulansa bindirip yolladık babası ve kardeşi gelip motorun derdine düşmüş, motoru arıyorlardı motora binip gittiler belki de ehliyeti bile yoktu sürücünün, neyse bir sonuç çıkmadı bekliyoruz hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamkac -- 12 Nisan 2025; 15:36:13 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.