KAPİTALİST SİSTEM PİRAMİDİ SSLİ

-
-
ne güzel dünya ben böyle konu açsam 30günü basıyorlar maşallah sizlere dokunan yok.
-
-
Kapitalist olmayanın aklından şüphe ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aaa bizim ülke değil mi bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapitalizm doğa düzeni bildiğin güçlü her seyi alir fakir köle olur yari ac yari tok yaşar
Ayni sistem devam ediyor yuzyillardir
Dogayi yenmemiz lazim insanlik bu degil akil bu değil
Yasin daha genc buyuyunce algilarsin kapitalizm disinda bir sistemin insanlara uygun olmadigini.
Kusurlari olmasina karsin sistem surekli kendini yeniliyor. Insan dogasinin bir karsiligi bu sistem. Boyle gorsellerle yok biz eziliyoruz, nerede esitlik demekle olmuyor. Sistem sana yukari cikmak icin her zaman firsat sunuyor ve ayni zamanda asagi dusmek icinde. Kimse yerinde stabil degil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapitalizm insanları kraldan kurtarabilir. Mesela şimdi Vahdettin 'den kral sarlken'den fransuva 'dan kurtulduk
Kapitalizm insanları totaliter liderlerden kurtarabilir. Mesela Lenin 'den mao'dan vs kisilerden kurtulduk
Kapitalizm insanları basit işçiden çalışandan öğrenciden en tepeye çıkarabilir. Koç, Sabancı , Elon Musk, bill Gates , zuckerberg vs
Kapitalizm insanların üstündeki devletin baskısını azaltabilir. Çünkü devletin yönetiminde artık şirketlerinde gücü vardır. Reis belki doğan grubu medyasına el koydu ama koç , Sabancı gibilerle iyi geçinmek zorunda kalıyor veya TÜSİAD'la. Böylece devletin halk üzerindeki baskısını azaltıyor. Bu da insanların hâlâ bir ölçüde özgür yaşamasını sağlıyor
İnsanlar fakirlestikce komünist sosyalist olmaya başlar burda asıl sorun serbest piyasanın tam çalışmamasıdır. Kapitalist sistemin devlet kapitalizmine dönüşmesi ama halkın bunu kapitalizm sonucunda olduğunu düşünmesidir. Para devlete geçiyorsa aslında orda sosyalizme komünizme dönüş başlamıştır ve sorun ordadır
Paranın icat edilmesi insanlığın gelişmesi için önemli bir dönüm noktası olarak düşünülebilir. Ama para devlette değil halkta olmalıdır. Devlette olursa zaten bu komünist sistemdir halkta olduğunda bunu kapitalist sistem deriz. Halk arasında doğal rekabetin gelişmesi için devletin görevi kuralları tayin etmektir. Tekel kartel gibi oluşumları engeller piyasa düzgün çalışmalıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Eylül 2022; 21:14:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Avrupa "hafif" Kapitalizmi , avrupada sosyal devletler nedeniyle bitiyor. Covid gosterdi ki, cok vergi toplayip, insanlarin her turlu hayatinin luksunu saglamak devletin hazinesini yok ediyor.
Şimdi Micro-State yapisina geciyoruz.
Devletlerin sadece kendini ayakta tutacak kadar vergi alinmasi.
Az vergi, Nispeten az Sorumluluga sahip devlet (emeklilik, saglik, egitim vs)
Asayiş icin çok yuksek caydiran cezalar.
Bagimsiz yargi, uluslararası arasi hukuk teamulleri.
Güçlü şirketler (emeklilik, saglik, egitim vs)
Hangi ulkenin vatandaşı ya da kim oldugun değil, yaptigin iş ile bir noktaya geleceksin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 2 Eylül 2022; 7:7:37 >
Hamza sen liberal degil miydin ya :)
Mesajlari okuyunca gulme tutuyor. Kapitalizm yukari cikmak icin her zaman firsat sunuyormus, kraldan falan kurtarabiliyormus :) biraz fazla kazandirip patronlara daha cok para kazandiracak sekilde egitip bak fakirlerin arasinda ne guzel para kazaniyorsun, aferin, benim kolemsin ama gor senden cok daha kotu durumda olanlar var demiyormus da firsat sunuyormus :)
Özel sektörü görünce doğru yolu buldum
Bunlar da köle olunca akılları başlarına gelir
Yahu şöyle kırmızı atkılı yeni üniversite öğrencisi zihniyetinde cringe şeyler paylaşmayın. Komünizm biteli çok oldu, kapitalizmin de alternatifi yok. Mesele kaptitalizmi kontrol altında tutabilmekte. Tutamazsanız bugün ABD'de olduğu gibi dev şirketler iktidarı devletin elinden alır; sıradan vatandaş da karın tokluğuna it gibi çalışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 2 Eylül 2022; 10:58:53 > -
Abdde yasanan sey aslinda bir azınlık krizi
Biden denen şirketlerin oyuncagi adami sectiren 40 milyonluk zenci tayfa + diger azinliklar meksikalilar vs
Obamayi sectirenler de bunlardi Obama abdyi duraklama devrine soktu
Abdyi bu tayfa cokertecek artik cumhuriyetçi kesim o kadar bıktı ki abd ordusu tarihinde ilk kez personel sıkıntısı cekiyor köylü kesim milliyetci kesim orduya küsmüş halde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne hikmetse bir türlü sistem beni yukarı çıkarmadı napacaz hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sistemdeki gecisler yalan çünkü omg buna inananlar çocuk akıllı çok calismakla zengin olunur sananlar
katılıyorum torpilsiz referansız yukselmek zor gelsen bıle bır yerde tıkanır zaten maaşlı kole olarak çalısıpta zengın olanı görmedim
-
Sedat Peker'in açıklamalarını takip ediyor musun? En son birkaç tane danışman istifa etti spk başkanı 180 milyon dolar rüşvet almış akp mv.nin kaçmaya çalışırken yakalanan sözde profesörün 4 milyonluk yatı varmış... Bunları serbest piyasa ile değil devletin piyasayı soyması tokatlamasi sonucu olmakta. Bu kişi lenin maonun yeğeni de olabilirdi reisin danışmanın yol verdiği de olabilir hepsi devletin piyasayı hortumlaması sonucunda olmaktadır. Eğer %85 vergi olmasa bu soygun olmazdı tabii soymaya çalışanlar olacaktır her zaman ama yargı ve cezalar ile bu daha az olacaktır
Özel sektör %85vergi ile devletten geçinenler için kölelik şu an... Zaten o nedenle Almanya'da 50 milyon çalışan varken Türkiye'de 21 milyon çalışan var üstelik bunun 6 milyon kamu çalışanı. Ülkede köle olarak çalışmak istenmediği için insanlar çalışmak istemiyor veya yurtdışına gitmek için uğraşıyor . Köle olarak çalışmaya göze alan Afrikalı afgan Suriyeli çalışan sayısı da devamlı artmaktadır
Kendi isimi kuramazsam napcam bilmiyorum
Ayda 300 dolara avukat olmayi reddettim suan işsizim evde kafayi yiyorum
Piyasa serbest değil ki . Ve devletin kasasında kayıp kaçaklar var ve bunu kapatmak için senden devamlı vergi isteniyor. 21 yaşında emekli olanlar var 50-60 yıldır yüksek bağlama oranında emekli maaşı alanlar var. tcmb'nin ortaklari var diyorum bunu biz bilmiyorduk diyor herkes. Ortakları kazanmak için faiz devamlı olsun hatta artsın isteniyor ekonomiden anlamayan saf vatandaş da faiz artsın diyor... Daha neler neler %85 vergi var sen devletten beleş geçinenler için çalışıyorsun farkında değilsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Yasin daha genc buyuyunce algilarsin kapitalizm disinda bir sistemin insanlara uygun olmadigini.
Kusurlari olmasina karsin sistem surekli kendini yeniliyor. Insan dogasinin bir karsiligi bu sistem. Boyle gorsellerle yok biz eziliyoruz, nerede esitlik demekle olmuyor. Sistem sana yukari cikmak icin her zaman firsat sunuyor ve ayni zamanda asagi dusmek icinde. Kimse yerinde stabil degil. |
Benzer içerikler
- grup seks
- suriye vize ücreti
- az hasarlı bina hasarsıza nasıl çevrilir
- ariel boykot mu
- 14 temmuz filmi
- disney plus üyelik paketleri
- mavi taksi
- utts maliyeti ne kadar
- türk telekom upload hızı
- 2025 elektrikli araçlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X