Şimdi Ara

KANLI TAVUK KANLI TAVUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar tavuku pisirdim ama kemiginde kan kalmis. Kemike dokundugumda bir bakterinin yasayamayacagi kadar sicakti. Salmonella olmus mudur yoksa yasayamaz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kanlı Tavuk: Yenir mi, Zararlı mı?

    Tavuk, dünya çapında en çok tüketilen etlerden biridir. Ancak, tavuk pişirirken bazen tavuğun içinde kanlı bir sıvı görebilirsin. Bu sıvı, tavuğun kaslarından ve organlarından gelen kandan oluşur.

    Kanlı Tavuk Yenir mi?

    Evet, kanlı tavuğu yemenin bir zararı yoktur. Tavuğun pişirilmesi sırasında kanın bir kısmının serbest kalması normaldir. Ancak, tavuğun tamamen piştiğinden emin olmalısın çünkü çiğ veya az pişmiş tavuk yemek gıda zehirlenmesine neden olabilir.

    Tavuk Kanı Zararlı mı?

    Hayır, tavuk kanı zararlı değildir. Aslında, tavuk kanı bazı kültürlerde geleneksel bir yemek olarak tüketilir. Tavuk kanı, demir, protein ve diğer besinler açısından zengindir.

    Tavuk Pişirirken Neden Kanlanır?

    Tavuk pişirirken kanlanmasının birkaç nedeni olabilir:

    • Yetersiz Pişirme: Tavuk yeterince pişmediğinde, kaslardaki ve organlardaki kan serbest kalabilir.
    • Aşırı Pişirme: Tavuk çok fazla pişirilirse, kas lifleri büzülür ve bu da tavuğun kanamasına neden olabilir.
    • Hasarlı Damarlar: Tavuğun damarları hasar görmüşse, pişirildiğinde kanama olabilir.

    Sonuç:

    Kanlı tavuğu yemenin bir zararı yoktur, ancak tavuğun tamamen piştiğinden emin olmalısın. Tavuk kanı da zararlı değildir ve bazı kültürlerde bir yemek olarak tüketilir. Tavuk pişirirken kanlanma genellikle yetersiz veya aşırı pişirme veya hasarlı damarlar nedeniyle olur.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Soğuk su tut. Sonra çaydanlığın buharına tut. Sonra ye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samplus

    Arkadaslar tavuku pisirdim ama kemiginde kan kalmis. Kemike dokundugumda bir bakterinin yasayamayacagi kadar sicakti. Salmonella olmus mudur yoksa yasayamaz mi?


    Zamanında mangal olayını tam çözmemişken genelde pişirdiğimiz etler hep kanlı felan kalırdı yaklaşık 10-15 yıl geçti bişey olmadı ama bu zamanki tavuklar hormonlu oldukları için şimdi ne olur bilemem
  • Oradan emmeye başla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi yöntemle pişirdiniz ne kadar süre pişirdiniz ve de tavuk çiğ şekilde ne kadar süre dışarıda kaldı?
  • Arkelerin termofil olanları 105 C'de bile yaşayabilir
  • Mikrodalga varsa biraz soğutun, ondan sonra en yüksek ayarda 15-30 saniye arasında tutun hocam. Radyasyon sonuçta, o bakteriyi öldürecektir bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +18

    Hangi yöntemle pişirdiniz ne kadar süre pişirdiniz ve de tavuk çiğ şekilde ne kadar süre dışarıda kaldı?

    Disarda hic kalmadi hep buzdolabinin alt kismindaydi 4 gundur. Cikardim hemen yagsiz teflon tavaya attim. Kapagi kapali 10 15 dakka orta ateste pisirdim. Ama cok iyi pismemis demekki. Kemik cok sicakti ama elle dokunmak zord cok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SayisalMan

    Arkelerin termofil olanları 105 C'de bile yaşayabilir

    Ama dünya üzerinde insan sağlığına zararlı arke bulunamamıştır.
  • Bloody chicken bloody chicken bloody

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucuklu Pizza

    Mikrodalga varsa biraz soğutun, ondan sonra en yüksek ayarda 15-30 saniye arasında tutun hocam. Radyasyon sonuçta, o bakteriyi öldürecektir bence.

    Yedim bile dostum ondan tedirgin oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çok Önemli Birisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SayisalMan

    Arkelerin termofil olanları 105 C'de bile yaşayabilir

    Ama dünya üzerinde insan sağlığına zararlı arke bulunamamıştır.

    Zaten tavukta da olmaz. Volkanik bacalarda falan yaşıyorlar
  • samplus kullanıcısına yanıt
    Bakteri üremesi daha çok dışarıda çiğ olarak kaldığı süre ile ilgilidir bir sorun olacağını sanmıyorum fakat tavuk çabuk bozulan bir beindir bundan sonra buzluk kısmında saklamanızı öneririm. Olur da karın sancısı ve mide bulantısı hissedersiniz hastaneye başvurursunuz fakat sıkıntı çıkma ihtimali az.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +18

    Bakteri üremesi daha çok dışarıda çiğ olarak kaldığı süre ile ilgilidir bir sorun olacağını sanmıyorum fakat tavuk çabuk bozulan bir beindir bundan sonra buzluk kısmında saklamanızı öneririm. Olur da karın sancısı ve mide bulantısı hissedersiniz hastaneye başvurursunuz fakat sıkıntı çıkma ihtimali az.

    Cok tesekkurler. Sagolasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakteri tabi ki kalıyor ama bu bakterinin üreyip ürememesi önemli. Örneğin 100.000 bakterinden 3 tane extremofil kalmışsa onun üremesi ve yediğinde senin sağlığınla ilgili tehdit oluşturmas çok zor. Bu yüzden yenilebilir sayılması çok normal.

    Kan kalması dediğiniz olay çok normal bir şey, orada kan kalması size çok bir ipucu vermez. Sonuç: Rahatlıkla yiyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SayisalMan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çok Önemli Birisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SayisalMan

    Arkelerin termofil olanları 105 C'de bile yaşayabilir

    Ama dünya üzerinde insan sağlığına zararlı arke bulunamamıştır.

    Zaten tavukta da olmaz. Volkanik bacalarda falan yaşıyorlar

    Bakteri illaki olur kolay kolay ölmez mahluklar endospor derim çekilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.