Şimdi Ara

Kan verme sonrası oluşan morluk ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
17.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 haftadır kan alındıktan sonra alt kolumun iç tarafında aşırı bi morarma var. geçer dedim ama gittikce yayılıyor sanki. kan alınan bölgeye yakın yerlerdeki agrı ve sancı da cabası? geçer mi acep? yoksa müdahele gerektiren bi durum var mıdır dostlar?

• ilk defa mı kan verdin
  • kan alma işlemi bittikten sonra hemşire sana iyice bastır demedi mi ? dedi ama sen bastırdın baktın kolun acıyor bıraktın bastırmayı, içerdeki delik damarda kendi kendine kapanana kadar etrafa kan dağıldı. sonuç olarakta morardı, bişey olmaz geçer.

kaç kolun var senin alt kol ne ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muskeder -- 16 Şubat 2011; 1:19:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdau

ilk defa mı kan verdin

yok babacan sayısız defa kan vermişimdir. ancak ilk defa böyle oldu
  • Bizim bir arkadaş vardı.
    Bir haftadır,kan alındıktan sonra alt kolunun iç tarafında aşırı bi morarma vardı.Geçer dedi ama gittikçe yayılıyordu.
    Artık o arkadaş yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

kan alma işlemi bittikten sonra hemşire sana iyice bastır demedi mi ? dedi ama sen bastırdın baktın kolun acıyor bıraktın bastırmayı, içerdeki delik damarda kendi kendine kapanana kadar etrafa kan dağıldı. sonuç olarakta morardı, bişey olmaz geçer.

kaç kolun var senin alt kol ne ya

dirsekten alt kısmı ne bilim öyle ifade edeyim dedim. tarif konusunda başarılı değilim kabul
  • Hemşirenin salaklığından kaynaklanabilir. Doktora göstersen iyi. Normalde 1 haftada geçmesi gerekir çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePhenoM

Bizim bir arkadaş vardı.
    Bir haftadır,kan alındıktan sonra alt kolunun iç tarafında aşırı bi morarma vardı.Geçer dedi ama gittikçe yayılıyordu.
    Artık o arkadaş yok..

harbiden bişey sorduk illa geyik yapacaksın di mi?

gereksizsin
  • ben de 2.defa kan verişimde böyle bir sorunla karşılaşmıştım.hemşir bey iğneyi 4-5 kez sokup çıkarmıştı koluma.damarı bulamamıştı heralde.aynı senin gibi kolum artan bir şekilde morardı...

sonuç:bri şey olmaz 2 olmadı 3 güne iner kendi kendine baktın hala morluk var doktora gitmende fayda var...
  • Kan verdikten sonra kolumuzu bükeriz araya pamuğu koyup o yüzden biraz morarma olur , kolu düz tutmak gerekli aslında pamuğu koyduktan sonra da. Bendim de 1 hafta felan mor kaldığı olmuştu geçiyor sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immeLmann

quote:

Orijinalden alıntı: ThePhenoM

Bizim bir arkadaş vardı.
    Artık o arkadaş yok..

harbiden bişey sorduk illa geyik yapacaksın di mi?

gereksizsin

Korkma ölmezsin,geçer bir kaç güne işte.
  • Kan tahliline gittim.Doktor damardan aldı kanı sonra ( iğneyi çıkardığı yere cimrilik yapıp ) küçük bir parça pamuk koydu.Pamuğu düzgün koyamadığı için kaldırdım iğnenin girdiği yer ( damar ) şişmiş.Hemen pamukla kapattım.Eve gittim kol morarmış. kolum 5 gündür morarık bir vaziyette şişlik biraz inmiş .Acaba birşey mi oldu?Damarın olduğu yere
  • Hastanın kolunda ki serumu çıkardıktan sonra ,neden en az 3 dakika bastırmadım diye cerrahdan fırça yediğim zamandan bu yana,hastama kolunu düz tut ve muhakkak 3 dakika boyunca sertçe bastır derim. Müsaitsem ben baskı uygularım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen acemiydi damarı patlattı zamanla geçer ama ağrın fazlaysa sen yine de bir acile git bir sor nedir ne değildir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.