Kamyon arkası yazılarının yasaklanmasının sebebi sürücülerin dikkatini dağıtmasıdır. Yoksa aracınızın istediğiniz yerine istediğinizi tabiki yazdırmakta özgürsünüz.
mutfak robotunun üzerindeki yazı, robotta et doğrayan kişinin dikkatini dağıtıp elini kolunu parçalamasına sebep oluyorsa elbette o da yasaklanır...
Arsa, alırsınız ev yaptırırsınız, ancak burası benim arsam istediğim kadar kat yaparım diyemezsiniz, kullanacağınız yakıta siz karar veremezsiniz, doğalgaz varsa kömür yakamazsınız mesela...
Yolları ve Trafiği evimiz arabamızı evimizdeki bir eşya gibi zaten göremeyiz zaten Türkiye'deki trafik sorunun kaynağında herkesin o an yolu kendi yolu gibi görmesi gelmektedir.. Ayrıca aracına yapılacak müdahalelerin bir çoğu trafikte yine yasaktır, örneğin filmli cam yada bazı xenon farlar, bunlarıda aynı şekilde biz yapıyoruz ama birisi güvenlik açısından sakıncalı deniliyor diğeri ise malum hepimizin şikayet ettiği ayarsız aydınlatması yüzünden... Bu kamyon yazılarınıda daha önce yasaklanacak diye duymuştum ve ana fikri dikkat dağıtıyor diye yasaklanacağı idi, bana görede dikkati bu yazılarla dağılacak kişi trafiğe çıkmasın ama bir kanun getiriliyorsa demekki bir takım kazalra sebep olarak kayıtlara geçmişki bu tarz bir kanun çıkıyor malum bu ülkede bir yasak direkt gelmez önce acı bir tecrübe yaşanır sonra akıllar başa gelir...
Saçmasapan bir mantık...Eğer milletin dikkatini dağıtıp kaza yapması sözkonusu ise o zaman trilyonlarca para kazandıkları yol üstündeki dev reklamları da yasaklasınlar maçaları yetiyorsa. Hiç bir kamyon yazısı benim dikkatimi dağıtmıyor ama ışıklı reklam panosundan fırlayan kolarar vs acaip dikkat dağıtıyor çünkü hareket edeni bile var. Zaten amaçları dikkat çekmek..Dikkatini çekiyorsa, dağıtıyordur da..
quote:
Orijinalden alıntı: dangerousman
Kamyon arkası yazılarının yasaklanmasının sebebi sürücülerin dikkatini dağıtmasıdır. Yoksa aracınızın istediğiniz yerine istediğinizi tabiki yazdırmakta özgürsünüz.
Hayır, yazdıramazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
Saçmasapan bir mantık...Eğer milletin dikkatini dağıtıp kaza yapması sözkonusu ise o zaman trilyonlarca para kazandıkları yol üstündeki dev reklamları da yasaklasınlar maçaları yetiyorsa. Hiç bir kamyon yazısı benim dikkatimi dağıtmıyor ama ışıklı reklam panosundan fırlayan kolarar vs acaip dikkat dağıtıyor çünkü hareket edeni bile var. Zaten amaçları dikkat çekmek..Dikkatini çekiyorsa, dağıtıyordur da..
Bununla ilgili sıkıntı yabancı bir ülkede yaşanmıştı. Dev reklam panosunda bikinili bir kadın resmi. Ona bakan sürücüler kaza yapıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: crazyarif
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
Hayır, yazdıramazsınız.
Reklamlarda durum farklı. İzin için başvurmak gerekiyor ve devlete para ödüyorsunuz. Ben kafama göre arabanın arkasına yazı yazamıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: eser2244
Yolları ve Trafiği evimiz arabamızı evimizdeki bir eşya gibi zaten göremeyiz zaten Türkiye'deki trafik sorunun kaynağında herkesin o an yolu kendi yolu gibi görmesi gelmektedir.. Ayrıca aracına yapılacak müdahalelerin bir çoğu trafikte yine yasaktır, örneğin filmli cam yada bazı xenon farlar, bunlarıda aynı şekilde biz yapıyoruz ama birisi güvenlik açısından sakıncalı deniliyor diğeri ise malum hepimizin şikayet ettiği ayarsız aydınlatması yüzünden... Bu kamyon yazılarınıda daha önce yasaklanacak diye duymuştum ve ana fikri dikkat dağıtıyor diye yasaklanacağı idi, bana görede dikkati bu yazılarla dağılacak kişi trafiğe çıkmasın ama bir kanun getiriliyorsa demekki bir takım kazalra sebep olarak kayıtlara geçmişki bu tarz bir kanun çıkıyor malum bu ülkede bir yasak direkt gelmez önce acı bir tecrübe yaşanır sonra akıllar başa gelir...
pardonda o ayarsız farlar güvenlik değil mi ağzım bozulucak şimdi ben yolu göremiyorum ya var mı ötesi altımda tank olsa ne yazar başlarım güvenliğine
Devletimizin kafası çalışmıyor. Araç sahibi olan herkese reklam, tabela vergisi koyardım. Mesela benim arabanın arkasında Logan by Renault yazıyor. Renault'un reklamını yapıyorum trafikte. Hemen reklam vergisi almaları gerekir. Önünde de Dacia yazıyor. Oh mis gibi. Çifte vergi.
Kulağın duysun maliye bakanı.
Kamyon arkası yazı bir kültürdü. Yasaklanmasına üzüldüm.
quote:
Orijinalden alıntı: x-rayted
Katılıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: insomnia__
Photoshop terk
milletim mesaj vermeye ne kadar hevesli kardeşim. kamyonlarda, minibüslerde, tuvalet kapılarında. yazık walla. böyle kişilerin elinden tutup yetiştireceksin. bu memleketten ne dostoyevskiler çıkar, ne şekspirler. yukardaki yazım yarı şaka yarı gerçekti. kamyonların veya minibüslerin orasına burasına yazı yazılmaması taraftarıyım. ama yazana da yasak koyma konusunda emin değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: derememo
milletim mesaj vermeye ne kadar hevesli kardeşim.
mesaj vermek aslında varoluşumuzun bir parçası. yani yaratışımızın bir parçası. mesaj veremeseydik varlığımızın da bir anlamı kalmazdı.
mesaj vermek için önce bir şeylerin farkında olmak lazım. farkında olmak için gözlemlemek lazım. farkındalık ise sözlere dökülür ve bu da yaşamı var eder.
kamyoncuların veya herhangi bir insanın verdiği mesaj ne olursa olsun önemlidir ve hayat tualine atılmış bir fırçadır.
quote:
Orijinalden alıntı: insomnia__
kültüre bak be.
Reklamlar daha çok dikkat dağıtıyor..
Hiç bir aracın yazısı dikkatimi yoldan koparmadı ama yanlarda gördüğüm reklamlar birçok kez dikkatimi dağıtmıştır..
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
Orijinalden alıntı: x-rayted
Bununla ilgili sıkıntı yabancı bir ülkede yaşanmıştı. Dev reklam panosunda bikinili bir kadın resmi. Ona bakan sürücüler kaza yapıyordu.
Bu durum Türkiye'de yaşandı.
Atatürk Havalimanı çıkışında bulunan dev Adriana Karembeu'lu bikini afişi kazaya neden oluyor bahanesi ile, ama aslında hacı adaylarının şikayetlerinin üzerine kaldırılıp, yerini çok daha seksi bakışlı bir tesettür mankenine bırakmıştı.
quote:
Orijinalden alıntı: dekorasyonankara
bir insanın para verip aldığı bir obje üstünde tasarrufunun tam olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz?
mesela evinize para verip bir mutfak robotu aldınız ve o mutfak robotunun üstüne yazı yazmanız yasak olsa, bu doğru olur mu?
bence olmaz. o benim mutfak robotum istersem kırarım istersem başka türlü kullanırım. ama gerçek böyle değil. bu misale benzer bir durum şurda:
Bu haberde yazan her şeyin yeni Ticaret Kanunu'nu ile geldiği havası esiyor ama gerçekte öyle değil, yazan şeylerin çoğu zaten yürürlükteki kanunda mevcut.