Şimdi Ara

Kamera Kasetlerini Cd'ye Çekmek için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
35.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hani kamera kasetlerini CD'ye çeken yerler var ya, işte oraya ne tür kaset verilse CD'ye çekebiliyorlar.
    Bunları nasıl yapıyorlar neyle yapıyorlar bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum çünkü bizim evde de bir sürü kamera kasetleri var
    ve bunları CD'ye çektirmek yerine ben cihazı alırım daha iyi dedim.

Bu konu için yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• Merhaba;

Amatör olarak çekmek istersen, Avermedia tv kartlarıyla pc'ye aktarabilirsin, yada orta seviye bir capture kartı almalısın, snazii capture kartları ikinci elleri 90-100 arası,

İleri seviye kartlar ise Canapus vs... gibi kartlardır... geçenlerde sahibinden.com'a baktım, bütcene göre bir kart bakabilirsin...

Son olarak video player lazım, umarım sizde vardır yoksa birde video player gerekecek....

Kolay gelsin...

Edit: imla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 4 Şubat 2010; 14:55:03 >
  • Yani TV kartlarıyla herhangi bir Kamera kasetlerini Rahatlıkla Cd'ye çekebilir veya bilgisayara kaydedebilir miyiz?

Birde Video player derken
    Video oynatıcısı değil mi? illa ki var bu program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAD_TRAMP

Yani TV kartlarıyla herhangi bir Kamera kasetlerini Rahatlıkla Cd'ye çekebilir veya bilgisayara kaydedebilir miyiz?

Video player dediği şey video oynatıcısı ama burada bahsedilen bir program değil bir cihaz. Yani kamera kasetlerini oynatmak için cihaz gerekiyor. Kamera kasetlerini TV'de seyretmek için nasıl bir cihaz kullanıyorsanız öyle bir cihaz gerekiyor. Kamerayı TV'ye bağlayabiliyorsanız, kamerayı da kullanabilirsiniz. Bu cihazın video çıkışını capture karta kabloyla bağlayacaksınız ki görüntüyü bilgisayara aktarma imkanı olsun.
    Kamera kasetleriniz ne tip kaset? (VHS, Hi8, Betamax, MiniDV,...vs)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

Yani TV kartlarıyla herhangi bir Kamera kasetlerini Rahatlıkla Cd'ye çekebilir veya bilgisayara kaydedebilir miyiz?

Video player dediği şey video oynatıcısı ama burada bahsedilen bir program değil bir cihaz. Yani kamera kasetlerini oynatmak için cihaz gerekiyor. Kamera kasetlerini TV'de seyretmek için nasıl bir cihaz kullanıyorsanız öyle bir cihaz gerekiyor. Kamerayı TV'ye bağlayabiliyorsanız, kamerayı da kullanabilirsiniz. Bu cihazın video çıkışını capture karta kabloyla bağlayacaksınız ki görüntüyü bilgisayara aktarma imkanı olsun.
    Kamera kasetleriniz ne tip kaset? (VHS, Hi8, Betamax, MiniDV,...vs)

Doğrudur; video playerden kastım video oynatıcısı,
    ayrıca tv kartı almayı düşünüyorsanız mutlaka video girşinin olması gerekmektedir,
    bazı tv kartlarda video girişi yoktur.

• Kamera kasetimin modeli evet Hi8 Ben kamerayla direk bağlantı değil de kameradan kaseti çıkartıp öyle bilgisayarla bağlantı kurmak istiyorum. Peki şimdi benim tam olarak neye ihtiyacım var.
    Bir TV kartı Birde Video player yeterli mi?
    Birde Bunun için bana önerebilir misiniz konu hakkında?
    Mesela markası filan da olabilir.
    Evimde Kendim kullanacam kameradan çektiklerimi bilgisayarıma kaydedecem.
  • quote:

Kamera kasetimin modeli evet Hi8 Ben kamerayla direk bağlantı değil de kameradan kaseti çıkartıp öyle bilgisayarla bağlantı kurmak istiyorum. Peki şimdi benim tam olarak neye ihtiyacım var.
    Bir TV kartı Birde Video player yeterli mi?
    Birde Bunun için bana önerebilir misiniz konu hakkında?
    Mesela markası filan da olabilir.
    Evimde Kendim kullanacam kameradan çektiklerimi bilgisayarıma kaydedecem.

Niye kameradan bilgisayara bağlantı yapmıyorsun? Hele ki kamerada Firewire çıkışı varsa çok güzel olur, en iyi kalitede görüntüyü bilgisayara aktarmış olursun. Bilgisayarda firewire girişi yoksa bile çok uzuca firewire kartı alarak bu işi halledebilirsin.

Kamera olmadan görüntü aktarmak istiyorsan:
    Hi8 kaset oynatabilen bir video cihazı.
    Video capture yapmak için; capture yapabilen bir TV kartı veya video capture kartı. (Video capture kartı ile görüntü daha kaliteli olur ama daha pahalıdır.)
    Cihazı, capture karta bağlamak için gerekli kablo.
    Capture yapabilen bir program.

Görüntüyü capture ettikten sonra bilgisayara kaydedilmiş demektir. Bu aşamadan sonra artık VCD mi yaparsın DVD mi yaparsın sonrasını halledersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kameramda da Bilgisayarımda da Firewire çıkışı yok. bu yüzden bunu düşünmedim pek dedim ki başka kamera kasetlerini yapayım bari diye.
    Ama maliyeti daha düşükse bu şekilde de yapabilirim tabi.
  • Arkadaşım, Pc ye evvelce Ulead Visual Studio adlı bir program var. Bu iş için bu gerçekten yeterli bir program. Bunu nette aratıp bulup kurmalısın. Sonra kamerayı pc ye bağla. USB veya firewire önemli değil. USB biraz daha yavaş olur sadece. Bu program üzerinden kamera kaydını pc ye depo et. Bu işlem epey uzun sürecek. Ve 1 saatlik ham kayıt 13 GB gibi bir yer kaplayacak. Sonra bunu bu program vasıtasıyla güzel bir DVD haline getirmek mümkün olacak. Kısaca böyle.
  • quote:

Kameramda da Bilgisayarımda da Firewire çıkışı yok. bu yüzden bunu düşünmedim pek dedim ki başka kamera kasetlerini yapayım bari diye.
    Ama maliyeti daha düşükse bu şekilde de yapabilirim tabi.

Kamerada Firewire çıkışı yoksa, Firewire bağlantısı yapamazsın. Firewire ile olmaz.

Kamerada, TV'ye bağlamak için kullanılan video çıkışlarından biri varsa (S-Video, composite, component,... vs) capture karta bu bağlantılardan birini kullanarak bağlarsan "video cihazı" olmadan direk kamerayı bağlayabilirsin.

Kamerada hiçbir video çıkışı yoksa tek çare "video cihazı" alıp capture karta bağlamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prmtr

Arkadaşım, Pc ye evvelce Ulead Visual Studio adlı bir program var. Bu iş için bu gerçekten yeterli bir program. Bunu nette aratıp bulup kurmalısın. Sonra kamerayı pc ye bağla. USB veya firewire önemli değil. USB biraz daha yavaş olur sadece. Bu program üzerinden kamera kaydını pc ye depo et. Bu işlem epey uzun sürecek. Ve 1 saatlik ham kayıt 13 GB gibi bir yer kaplayacak. Sonra bunu bu program vasıtasıyla güzel bir DVD haline getirmek mümkün olacak. Kısaca böyle.

Kamerada USB varsa bu şekilde olur. Ama USB olacağını pek sanmam. Eski nesil kameralarda genellikle yoktur.
  • Neyse arkadaşlar sağ olun ben gerekli bilgiyi aldım artıık kendi çabalarımla bu işi halletmeye çalışacam.
  • Bende Eski Kaserleri(VHS) AverMedia TV Kartının Capture Özelliği İle Bilgisayar'a Aktardım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxantihackersxx

Bende Eski Kaserleri(VHS) AverMedia TV Kartının Capture Özelliği İle Bilgisayar'a Aktardım .

Bende daha önce aynı yöntemle video kaydı yaptım,
    güzel bir yazılım seçildiği zaman, örneğin İnterVideo WinDVR ile çok kaliteli olmasa bile çok kötü olmayan orta derece vide kaydı yapılabilir...
  • Arkadaşlar şimdi Tv kartı için yada hangi markayı önerirsiniz bana?
    Çünkü bir sürü var ve benim kafam karıştı hangisinin iyi olduğunun?
    Çok pahalı bişey de olmasın tabi.
  • 20-30 tl AverMedia Alın?

Edit: Levent tarafına gelirseniz kullanmak için verebilirim, hemde test etmiş olursunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 11 Şubat 2010; 0:23:12 >
  • Arkadaşlar bu CD leri bilgisayarımıza atarken mpeg2 formatında mı atmak iyidir ? VCD ye dönüştürmeden arada kesip biçeceğimiz yerler var. Birde bu kesip biçme işi en iyi (Yani görüntü kayıbı olmadan) hangi programda, hangi formatta olmalı ?
  • Ben de sony ccd-trv99e pal analog kameramın hi8 kasetlerini bilgisayara aktarmak istiyorum.Bilgisayarım Macbookair. ne yapabilirim?

Not:Eğer Yanlış yere yazdığıysam affedin daha yeniyim.
  • Tv kartıyla çözülüyormu iş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.