Şimdi Ara

Kalorimetre Hesaplama (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
58.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bişey sorabilir miyim arkdslar ben 1+1 dairede oturuyorm 130daire var hemen hemen hepsi dolu doğalgaz merkezi sistem yerden ısıtmalı herkesin kalorimetresi var sabahlari 3ve 8arasi birde aksam 5ve 10arasinda yaniyor benim kwh mesela 10birim ilerlerken yanmdaki dairenin 2birim atmış oluyor ben bunu anlayamadm bi fikri olan var mi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuba4271 T kullanıcısına yanıt
    Komşunuzun kollektördeki (daire girişindeki her odaya dağıtım yapan kısım) vanaları sizinkine göre çok daha kısık ayarda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bRs* -- 12 Kasım 2014; 12:13:17 >
  • Onu blmiyorm:(

• Arkadaslar konunun tamamini okudum. Ben kiraci olarak kalorimetre kullanilan bir sitede 28 dairelik bir binanin 3.katinda kuzey bati cepheli ve tahmini 130-135 m2 lik bir dairede oturuyorum. Bulundumuz yerde ortalama bir kis mevsimi oldugunu varsayarsak ki bu benim icin ilk kis olacak bir konuda sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var. Ben geldigimde sitede gecen donemdeki isitmadan kaynakli buyuk bir huzursuzluk ve tatisma yasanmis ve komsular birbirleriyle konusmaz olmuslardi. Simdi benim oldugum apartmandaki ev sakinleri binamizdaki isitma sisteminin merkezi olmasi icin imza topluyorlarmis. Yani kalorimetreler calisacak fakat hesaplamada k im ne yakmis degilde herkes her petegi acacak ve ay sonunda masraf her daireye esit bolusturulecekmis. Dolayisiyla benim daireyede gelip imza istediler. Bende bir dusunup daha sonra cevap verecegimi soyledim. Simdi bu kalorimetreyi kullanma konusunda tecrubesi olan arkadaslardan bu durumun bana ne gibi bir avantaji dezavantaji olur yorumlarinizi bekliyorum. Ornek olarak yol gostermesi acisindan gecen kis ayni sartlarda ayni sitede ikamet eden baska bloktakiler ortak kullanim karari almislar ve daire basina ortalama 170-180 TL gibi aylik bir gider odemisler. Evet arkadaslar acil olarak bu konuda yol gosterebilmesi acisindan yardimlariniza ihtiyacim var.

• ABSURDEM A kullanıcısına yanıt
    geçen yıl sureklı termostatık vanaları en kısaga aldım,akşam 7 den sonra salonda 2 petek,çocuk odasında 1 petek açtım,gece 12 gıbı sadece cocuk odası açık kalacak sekılde dıgerlerını yıne 1.5 kademesıne yanı 18C ye dusurdum.
    Mutfak,banyo,yatakodası,kucuk oda komple altdan kapalı bu kadar kasmama ragmen 150-170tl arası odedım.Isınamadan oduyoruz bu arada
    Alt katım neredeyse hıc açmıyor ortak kaçak payı harıcı 20tl falan oduyor.

bir oncekı yıl kalorımetreler bozuk dıyerek herkeze eşit bolduler çayır çayır ısınmıstık 170-180 tl civarıydı.Şimdi kalorimetre var dıye herkez altdan su girişini kapatıyor,sende bı kerız benmıyım dıye kapatıyorsun,altın ustun senden çalıyor.Keşke kımse kapatmasa ama insanlara dınletemıyorsun,herkez su vanaları 3 de yanı 22C de tutsa hem az oderız hemde kalıtelı ısınırız dıyoruz ama kımse dınlemıyor,hep az gelenlerın altına veya ustune çok gelıyor.400 tl gelen daırenın altındakı 50tl ustundekı 60tl oduyor.

• Arkadaslar konunun tamamini okudum. Ben kiraci olarak kalorimetre kullanilan bir sitede 28 dairelik bir binanin 3.katinda kuzey bati cepheli ve tahmini 130-135 m2 lik bir dairede oturuyorum. Bulundumuz yerde ortalama bir kis mevsimi oldugunu varsayarsak ki bu benim icin ilk kis olacak bir konuda sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var. Ben geldigimde sitede gecen donemdeki isitmadan kaynakli buyuk bir huzursuzluk ve tatisma yasanmis ve komsular birbirleriyle konusmaz olmuslardi. Simdi benim oldugum apartmandaki ev sakinleri binamizdaki isitma sisteminin merkezi olmasi icin imza topluyorlarmis. Yani kalorimetreler calisacak fakat hesaplamada k im ne yakmis degilde herkes her petegi acacak ve ay sonunda masraf her daireye esit bolusturulecekmis. Dolayisiyla benim daireyede gelip imza istediler. Bende bir dusunup daha sonra cevap verecegimi soyledim. Simdi bu kalorimetreyi kullanma konusunda tecrubesi olan arkadaslardan bu durumun bana ne gibi bir avantaji dezavantaji olur yorumlarinizi bekliyorum. Ornek olarak yol gostermesi acisindan gecen kis ayni sartlarda ayni sitede ikamet eden baska bloktakiler ortak kullanim karari almislar ve daire basina ortalama 170-180 TL gibi aylik bir gider odemisler. Evet arkadaslar acil olarak bu konuda yol gosterebilmesi acisindan yardimlariniza ihtiyacim var.

quote:

Orijinalden alıntı: social

geçen yıl sureklı termostatık vanaları en kısaga aldım,akşam 7 den sonra salonda 2 petek,çocuk odasında 1 petek açtım,gece 12 gıbı sadece cocuk odası açık kalacak sekılde dıgerlerını yıne 1.5 kademesıne yanı 18C ye dusurdum.
    Mutfak,banyo,yatakodası,kucuk oda komple altdan kapalı bu kadar kasmama ragmen 150-170tl arası odedım.Isınamadan oduyoruz bu arada
    Alt katım neredeyse hıc açmıyor ortak kaçak payı harıcı 20tl falan oduyor.

bir oncekı yıl kalorımetreler bozuk dıyerek herkeze eşit bolduler çayır çayır ısınmıstık 170-180 tl civarıydı.Şimdi kalorimetre var dıye herkez altdan su girişini kapatıyor,sende bı kerız benmıyım dıye kapatıyorsun,altın ustun senden çalıyor.Keşke kımse kapatmasa ama insanlara dınletemıyorsun,herkez su vanaları 3 de yanı 22C de tutsa hem az oderız hemde kalıtelı ısınırız dıyoruz ama kımse dınlemıyor,hep az gelenlerın altına veya ustune çok gelıyor.400 tl gelen daırenın altındakı 50tl ustundekı 60tl oduyor.

Sayin social
    O zaman sizin yazdiklarinizdan anladigim kalorimetrelerin komurlu binalar gibi ortak kullanilmasinin makul degil ama zorunlu oldugu. Yani bu durumda bize tasarruf olarak sunduklari sistemin tamamen dogalgaz satici firmalarini zengin etmeye donuk oldugu ortaya cikiyor. Yine bu konuda daha once mesajimda yazdigim ile alakali arkadaslarin yorum ve paylasimlari yolgostermesi bakimindan faydali olacak gibi. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSURDEM -- 20 Kasım 2014; 13:03:30 >

• ABSURDEM A kullanıcısına yanıt
    bizim binamız 2 yıllık daire fiyatları 350-500bın tl aralıgında,herkez vanasını 3 de tutsa hem saglıklı ısınır hemde en fazla 200tl oderız ,ama apartmanda muhendıs-avukat-doktor vb. ınsanlar olmasına ragmen anlamıyorlar,her toplantıda soyleye soyleye dilimde tuy bıttı ,iş inada bındı,o kapatıyorsa bende kapatırım mevzusuna dondu.Sımdı ısınmak isteyen daire 400-500tl aralıgında oduyor,akşamları 3-4 saat belırlı odaları açanlar 150-200 tl aralıgında oduyor.Otlakcılarda 50Tl oduyorlar kı en az 20-25TL si %30 kaçak payı zaten.
    Siz en guzelı gelen faturayı butun daırelere ortak bolun.
  • Herkese İyi günler bizim apartmanda şu an 9 kalorimetre bozuk. Bozuk olan kalorimetrelerin tespiti ve değişim için için 20 gün geçti 10 gün sonra faturalar gelecek bu bozuk olan kalorimetrelere ait dairelere nasıl bir hesaplama yapabiliriz ve bunun yasal bir dayanağı var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bu kalorimetrelerde her kat için ayrı bir ayar veya katsayı girilmesi gib bir durum var mıdır? Yani 13.kattaki daire ile 1. kattaki daire kalorimetresindeki ayar aynı değil gibi bir şey söyledi sistemi kuran uyanık...
  • 2 ay 10 gunluk 25 dairenin ortak dogalgaz parasi icin (4-5 arasi yakarak)345 tl oderken 40 gunluk kalorimetreli herkes kendine (1,5-4 arasi yakarak) 436 tl para odicez.ortak oderken dairedekiler dahil bende yuksek derecede yaktik,herkes kendine diyince dusurduk ama fatura tam tersi geldi ilk gelen yani ortak olan 8 bin kusurken yaktigimiz halde , son gelen 9 bin kusur yakmadigin halde

• İyi günler. Benim oturduğum binada kalorimetre bulunuyor. Kaloriferler yanmaya başladığından beri gelen faturamı hesaplıyorum hep yaktığım miktar yukarıya yuvarlanıyor. Okuma firmasıyla konuştuğumda kendileri benim kaloriferi çıkış vanasindan kapattığımı bu yüzden yukarı yuvarlandığını söylüyor. 4 aydır gelen ısınma faturasında hep böyle oluyor. Acaba bunun için nasıl bir yola başvurmalıyım. Fazla gelen parayı ödememe gibi bi hakkım var mı? Kanunda veya yönetmelikte yönetime veya okuma şirketine yukarıya yuvarlanma gibi bir hak verilmiş mi? (örneğin bu ayki yaktığım kw 150 gönderdikleri faturada yaktığım 650kw)

• Sorununuzu cozebildiniz mi ayni problem ne yazikki benim basimda da var.

• taşınalı 6 ay oldu, sıcak kullanım sıcak suyuda kalorimetre ile hesaplanıyor ve malum kış geldi kalorimetreden günlük tüketimim 150 kwh, ev 200 m2 alt ve üst boş maalesef. bina 10 katlı ve bizim cephenin 5 i dolu 5 i boş. boşlar benim alt ve üste denk geldi. alt kat satılmayan müteahhit dairesi,üst dolu ama adam oturmuyor evde. 40 daire toplam 26 tanesi dolu.
    . karşı cephe full dolu ve evlerinde kısa kolluyla oturuyorlar biz uzun kolluyla üşüyoruz ve ev 22 dereceyi geçmiyor yerler buz gibi.
    şu ana kadar kalorimetre üzerinden bir bölüşüm olmadı, ama muhtemelen karşı cephedekiler hiç yakmıyorlar çünkü hepsinin alt ve üstleri dolu yukarıda arkadaşın birinin dediği gibi "otlakçılar".

15 derecenin altına düşüremezler diyor her yerde ama bunu kim anlayacak be kardeşim, ısı pay ölçerde peteklerde alıcılar var tespit edilebiliyor ama Kalorimetrede nasıl anlayacaklar adamlar yakmıyor işte benim alt ve üst ben şimdi ne yapacağım hem yakıyorum cayır cayır hemde ısınamıyorum bu basıl bir sistemdir.

şimdi adamlar yarın birgün kalorimetreleri okuduklarında bana senin 3 aylık faturan 1500-2000 derlerse ben ne halt edeceğim.

sanki böyle birşey de başıma gelecek gibi geliyor , sallama bir hesap yaptım ama sabit bir değer kwh tüketimi üzerinden hesapladım ancak karşı cephelerin benim yaktığımın yarısı kadar yaktıklarını düşününce bu faturanın yarısını bizim cepheye ödetmesinler sonra.

ne önerirsiniz kalorimetre konusunda tecrübeli arkadaşlar, 2-3 yıldır kullananlar ne eyapayım

• berkmert737 B kullanıcısına yanıt
    hocam yapacak bisey yok.
    merkezi sistem olmayip bireysel kombi olsaydi gene yakacaktiniz gene fazla fatura odeyecektiniz..tirsjik bir durum evet ama olmasi gereknde bu..alt ve ust katlar cok onemli.dua edin cabucak satilsinda isinmaniza katki saglasin..tek oda bile yaksalar gene isinmaniza faydasi oluyor..

1 m3 gaz 9000 kalori guc veriyormus..gunluk 150 kw harciyorsaniz bu asa yukati 16 17 m3 gaza tekabul ediyor. fiyat olarakta 20 tl gunluk oluyor..emin degilim ama bu sekilde hesaplaniyor sanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

hocam yapacak bisey yok.
    merkezi sistem olmayip bireysel kombi olsaydi gene yakacaktiniz gene fazla fatura odeyecektiniz..tirsjik bir durum evet ama olmasi gereknde bu..alt ve ust katlar cok onemli.dua edin cabucak satilsinda isinmaniza katki saglasin..tek oda bile yaksalar gene isinmaniza faydasi oluyor..

1 m3 gaz 9000 kalori guc veriyormus..gunluk 150 kw harciyorsaniz bu asa yukati 16 17 m3 gaza tekabul ediyor. fiyat olarakta 20 tl gunluk oluyor..emin degilim ama bu sekilde hesaplaniyor sanirim.

hesabını biliyorumda, karşı cephede oturanların ne kadar yaktıklarını bilemiyorum,muhtemelen 150 kwh ben yakıyorsam onlarda en çok 100 kwh yakıyordur ve bu hesaba göre ortalama hesap birim kwh fiyatı 0,07 TL/kwh oluyor. %30 ve %70 dağıtıldığında.

aylık benim tüketim 4500 kwh ise toplam 315 TL oluyor.

şimdi bu 15 C derece olayı tuhaf nasıl anlaşılacak yasada 15 C nin altına düşemez ev diyor bunu kim tespit edecek.

hocam tam.bilmiyorum hesaplanmasini..yanlista bilgi vermeyim..ben sadece faturadaki bilgilere gore yorum yapmistim,,1 m3 gaz 9000 kalori..oda 10,6 kw guc demek..siz 150 kw harciyorsaniz asa yukari gaz olarak 14 15 m3 e tekabul ediyor..tabi merkezi isitmada bos olan daireler sanirim yuzde 30 luk isi kayip kacak bedelini oduyorlar diye biliyorum...tabi bu hangi yuzde 30 luk dilim bilmiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

hocam tam.bilmiyorum hesaplanmasini..yanlista bilgi vermeyim..ben sadece faturadaki bilgilere gore yorum yapmistim,,1 m3 gaz 9000 kalori..oda 10,6 kw guc demek..siz 150 kw harciyorsaniz asa yukari gaz olarak 14 15 m3 e tekabul ediyor..tabi merkezi isitmada bos olan daireler sanirim yuzde 30 luk isi kayip kacak bedelini oduyorlar diye biliyorum...tabi bu hangi yuzde 30 luk dilim bilmiyorum..

teşekkürler bakalım ne kadar çıkacak benim sürpriz 500 kağıt istemesinlerde :)
    eger binada yeni iseniz ki oylesiniz galiba, hatta herkes yeni gibi, hesaplamayi yaparken alt ust dairelere sizden kacan isil gucunde hesaplanarak yapilmasini isteyin..dedigim gibi bos daire bile olsa sizden enerji cektigi icin talep edebilirsiniz, merkezi sistemde bu hdsaplanabiliyor, bireysel kullanimda malesef bu kacagi talep edemiyorsunuz cunku fatura direk size kesiliyor..forumda merkezi sistem kullanip hesaplanmasinin nasil yapildigini anlatan bir arkadas vardi..simdi tam bulamayacagim siz inceleyin onceki mesajlara bakin..bos dairelere bile yuzde 15 lik mi yuzde 30 luk bir kayip kacak faturasi kesilebiliyor diyordu.

• Arkadaşlar peki bu banyolardaki petekleri ne yapıyorsunuz?Bizim diğer odalar termostatlı ama banyolarda termostat yok.Banyoların petekleri sürekli yanıyor, ama menfezlerden dolayı banyolar ısınmıyor da. Özellikle banyolardaki petekler için ne yapmam lazım?Siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.