Şimdi Ara

kaliteli kondansatör alabileceğim yer lazım? acil yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Stereo amfimdeki iki adet elna 8200uf 71voltluk kondansatörde şişme var amfinin sağ kanalından daha az ses geliyor.Orta ve yuksek seste belli olmuyor ancak sesi kıstığımda sağ kanal tamamen sönüyor problemin kondansatörden kaynakalanacağı ihtimaliyle ve de amfinin ziyadesiyle eski olmasından hareketle kondansatörleri tazelemeye karar verdim ancak sorun şu ki kaliteli kondansatörleri nereden bulacağım netten bir sonuca ulaşamadım kendeil marka takmayı düşünüyorum nrden bulabilirim acaba acil yardım rica ediyorum...

• ?????????????????
  • her topiğe cevap gelecek diye bir kural yok.

internet derya deniz. ziyadesiyle var.
    ist. karaköy de bulursunuz. tabi piyasayı bilen, malzemeden anlayan biriyle gidiniz. amplinin modeli nedir?
    10.000uF-63V kap. kafi gelebilir.

10.000 - 100V tıkla
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

her topiğe cevap gelecek diye bir kural yok.

internet derya deniz. ziyadesiyle var.
    ist. karaköy de bulursunuz. tabi piyasayı bilen, malzemeden anlayan biriyle gidiniz. amplinin modeli nedir?
    10.000uF-63V kap. kafi gelebilir.

10.000 - 100V tıkla

kaliteli olanlardan bulamıyorum ben nichicon elna ya da kendeil satan yer söylermisiniz acaba?? denon pma1500r amfi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 8 Ocak 2013; 11:08:56 >

• kaliteli olanları mevcut. İst. da araştırmak lazım. İst. bilemeyeceğim. karakoy de ki dukkanları her çeşit marka satmakta.

tavsiyem amplide ki kon.rün marka ve serisini bulup takmanızdır.
    markası elna buyuk ihtimalle sembolunden anladığım kadarıyla. tek soracağım kon.de fiziksel şişme var mı yani boyle bir durum var mı?
  • quote:

kaliteli olanları mevcut. İst. da araştırmak lazım. İst. bilemeyeceğim. karakoy de ki dukkanları her çeşit marka satmakta.

tavsiyem amplide ki kon.rün marka ve serisini bulup takmanızdır.
    markası elna buyuk ihtimalle sembolunden anladığım kadarıyla. tek soracağım kon.de fiziksel şişme var mı yani boyle bir durum var mı?

evet şişme var netten bulamadım bursadayım ben istanbula gtmem mumkun değil marka elna 8200 silmic 71 volt kendeil buldum ona da iyi dyorlar elnalar ebayda var nette ama onlarda hep çinlilerden orjnal mi bilmiyorum 20 dolara var çifti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 8 Ocak 2013; 17:23:32 >
  • ebay linki var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok acil yardım lazım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• bu kon. iyi ama senin işini görmez.
    kardeş amplide kon.ün yakından bir resmini çekte serisini-koduna bakayım nedir.
    şöyle bir şey lazım olacak sana Nichicon Super Through series 71V bu arada amplinin beslemçıkışını ölçtünüz mü? max. kaç volt veriyor?
    nicho
  • quote:

bu kon. iyi ama senin işini görmez.
    kardeş amplide kon.ün yakından bir resmini çekte serisini-koduna bakayım nedir.
    şöyle bir şey lazım olacak sana Nichicon Super Through series 71V bu arada amplinin beslemçıkışını ölçtünüz mü? max. kaç volt veriyor?
    nicho

ölçmedim multimetrem var nasıl ölçebiliirm besleme çıkışını?

bu kondansatörler neden işimi görmez acaba?

•  kaliteli kondansatör alabileceğim yer lazım? acil yardım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: way_bee

merhaba saygıdeger hifi yoldaşları,

Stereo amfimdeki iki adet elna 8200uf 71voltluk kondansatörde şişme var amfinin sağ kanalından daha az ses geliyor.Orta ve yuksek seste belli olmuyor ancak sesi kıstığımda sağ kanal tamamen sönüyor problemin kondansatörden kaynakalanacağı ihtimaliyle ve de amfinin ziyadesiyle eski olmasından hareketle kondansatörleri tazelemeye karar verdim ancak sorun şu ki kaliteli kondansatörleri nereden bulacağım netten bir sonuca ulaşamadım kendeil marka takmayı düşünüyorum nrden bulabilirim acaba acil yardım rica ediyorum...

Sn.way_bee

Amplifikatörünüzdeki arızayla ilgili olarak "Orta ve yuksek seste belli olmuyor ancak sesi kıstığımda sağ kanal tamamen sönüyor " ifadenizden yola çıkıldığında bahsekonu arızanın 8200 uf 71 voltluk kondansatörden kaynaklanma ihtimali yok denecek kadar az.

Arızanın tespitine yönelik Bence ilk bakılması gereken yer, ses ayar düğmesinin bağlı olduğu potansiyometre.

Çözüm için ise, profesyonel bir elektronikçi tarafından, potansiyometrenin yağsız sprey temizleyiciler kullanılarak temizlenmesi. http://elektroinfo.blogspot.com/2008/06/potansiyometre-bakimi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Zorhan

quote:

merhaba saygıdeger hifi yoldaşları,

Sn.way_bee

Amplifikatörünüzdeki arızayla ilgili olarak "Orta ve yuksek seste belli olmuyor ancak sesi kıstığımda sağ kanal tamamen sönüyor " ifadenizden yola çıkıldığında bahsekonu arızanın 8200 uf 71 voltluk kondansatörden kaynaklanma ihtimali yok denecek kadar az.

Arızanın tespitine yönelik Bence ilk bakılması gereken yer, ses ayar düğmesinin bağlı olduğu potansiyometre.

Çözüm için ise, profesyonel bir elektronikçi tarafından, potansiyometrenin yağsız sprey temizleyiciler kullanılarak temizlenmesi. http://elektroinfo.blogspot.com/2008/06/potansiyometre-bakimi.html

Bu ses ayar dugmesini hallettirsem bile kondasatorler siskinlik dolaysyla degişse iyi olacak acaba ses ayar dugmesini ben temizleyemezmyim dediginiz spreyi alsam?

buarada gönderdiğiniz linki inceledim dikkatle amfiyi dinlediğimde en kısık seslerde ses ayar düğmesini oynattığımda cızırtı oluyor ayrıca en kısık seste sağ taraf sesi çok az geliyor sol gelmiyor çok hafif açınca sağ susuyor sol geliyor biraz daha açınca ikisi de geliyor galiba ayar düğmesinde sorun var en iyi sprey hangisidir acaba yarn alayım bir tane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 8 Ocak 2013; 23:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nerden sıkmam lazım bu potansiye metreye spreyi??

• quote:

quote:

ebay linki var mı?

http://www.ebay.com/itm/2pcs-ELNA-FOR-AUDIO-Electrolytic-Capacitors-10000uF-80V-/220771815119?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item3367068ecf

bu kondansator olur.
    gönderdiğiniz resme bakınca ki hangi seri, tip olduğunu anlamam gerekiyordu. soruma cevap gelmiyordu. diğer denon amplilerde ki kon.tor gibi sanıyordum.

• Sn.way_bee

Potansiyometrelerin temizliği ile ilgili gönderdiğim link yeterince açıklayıcı, buna rahmen yapamıyorsanız bir elktronikçiye götürün amplifikatörünüzü.
    Ayrıca şişmiş dediğiniz kondanstörlerin ayrıntılı resimlerini görmek istiyorum, muhtemelen onlarda bir sorun yok, elektronikciye gittiğinizde onlarada baktırırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zorhan

Sn.way_bee

Potansiyometrelerin temizliği ile ilgili gönderdiğim link yeterince açıklayıcı, buna rahmen yapamıyorsanız bir elktronikçiye götürün amplifikatörünüzü.
    Ayrıca şişmiş dediğiniz kondanstörlerin ayrıntılı resimlerini görmek istiyorum, muhtemelen onlarda bir sorun yok, elektronikciye gittiğinizde onlarada baktırırsınız.

teşekkürler spreyi aldım kondansatörleri de aldımm temizledim taktım birazdan hazır olur çalştrınca sonucu söylerim :)
  • quote:

quote:

quote:

ebay linki var mı?

http://www.ebay.com/itm/2pcs-ELNA-FOR-AUDIO-Electrolytic-Capacitors-10000uF-80V-/220771815119?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item3367068ecf

bu kondansator olur.
    gönderdiğiniz resme bakınca ki hangi seri, tip olduğunu anlamam gerekiyordu. soruma cevap gelmiyordu. diğer denon amplilerde ki kon.tor gibi sanıyordum.

kendeil 100 volt 10000uf aldım bakalım sonucu birazdan göreceğiz

• evet taktım dinliyorum özellikle baslar eskisinden daha da güçlü ve tokk dengesizlik çok çok az braz daha spreylerim daha sonra olursa olur olmazsa öyle kalsın artıkk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.