Şimdi Ara

Kaliteli internet(ping,upload,fiyat vb)isteyen arkadaşlar, buradan sonrasını beraber götürmeliyiz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
8
Favori
13.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
367 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Change.Org Kampanyasını Sende İmzala Upload Hızlarının Artmasına Destek Ver


    Herkese selamlar, ben Mehmet.

    Arkadaşlar, 11 Haziran günü saat 14'te Operatör CEO'ları ile konferans vardı. Ben de ilgili toplantıya sitesinden kaydolmuştum. Toplantı sonunda dayanamadım ve içimdekileri söylemek için söz istedim Musa Bey'den, sağ olsun (buradan tekrar teşekkür edeyim) kırmadı beni. Ben de upload, ping ve fiyatlar konusunda düşüncelerimi aktardım kendilerine.


    İnternetimizin kalitesi ile ilgili iyileştirme yapılması gerektiğini düşünen tek insan olmadığımı görmek mutlu etti beni açıkçası. Gerçekten yüksek hızlı upload, ping'i düşük internet ve uygun fiyattan internet isteyen; dolayısıyla olması gerektiği gibi internet isteyen insanlarla beraberiz.

    Ben canlı yayında taleplerimi dile getirdim, bundan sonrasını beraber götürmemiz gerekiyor. Sizin de desteğinize ihtiyacım var açıkçası. Canlı yayında ve yüklediğim videoda da dediğim üzere yaşım 16, imza kampanyası düzenlemeye pek uygun bir yaş değil açıkçası. İlgili ve bilgili arkadaşlar ile gerekli adımları atmamız gerektiğini düşünüyor, desteklerinizi bekliyorum.

    İlgili adımlar olarak şuanda kafamdakiler:

    TV'lerde upload download ping vb. terimlerin açıklamasını yapmak.
    change.org kampanyası oluşturmak (Oluşturuldu)
    Kampanyayı bırakmayacak insanlar bulmak
    Röportaj yapıp insanların kullanımlarını analiz etmek
    İnternet servis sağlayıcılarına upload hızlarını açtıklarında kimsenin tb'larca upload yapmayacağını kanıtlamak.

    Toplantı kaydı:


    Toplantıda konuştuğum yer(Chrome'da videonun süresiz açılması sorunu ile karşılaşan arkadaşlar için süre: 01:20:30):


    Görüşlerim:


    Sizden öncelikli ricam aşağıda bulunan başlıktan change.org üzerindeki imza kampanyasına destekte bulunmanız, her şeyden önce belirli bir desteğe ulaşmamız gerekiyor.


    Change.Org Kampanyasını Sende İmzala Upload Hızlarının Artmasına Destek Ver


    Sizin de desteklerinizle beraber sosyal medyada ulaşabildiğim her yere ulaşıp internette uploadın, pingin ve fiyatların önemini duyurmak öncelikli planım; ancak bunu gerçekleştirmek için insanlara somut verilerle gitmem gerekiyor. Dolayısıyla bu konunun önemi büyük aslında, bu konuyu ön planda ve herkese açık bir şekilde tutmamız gerekiyor. Bunu da destekleriniz ile başarabiliriz. Desteklerinizi bekliyorum, herkese çok teşekkürler.

    Edit: Arkadaşlar konuyu unutmadım, 1 Temmuz'da saye sistemi devreye alınacakmış. Dolayısıyla 1 temmuz tarihini bekliyorum, bir gelişme göremezsek konuyu tekrar gündeme getireceğim.

    Keywords; #Upload #Internet #internet #ping #Turkcell #Vodafone #TurkTelekom #Turksat #Superonline #Turknet #Millenicom #Netspeed #DüşükUploadİstemiyoruz #YüksekPingİstemiyoruz #UygunFiyatlıİnternetİstiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnihatgokcek -- 22 Haziran 2020; 14:55:43 >







  • Görmek istediğimiz gençler işte bu gençler !!!

    Bazıları ergen diyor ama bilinçli gençler gerçekten bambaşka...

    Tebrikler...

    Destek çıkalım forumdaşlar .... Yeni jenerasyon devreye girdi...Neyin ne olduğunun farkındalar !!!

    EDiT : Keşke konuyu Kablonet başlığı altında açmasaydın çünkü sorun genel.
    O tren Türk Telekom Haririlere peşkeş çekildiğinde kaçtı.
    Daha önce de çok defalar yazdım bu konuyu Forbes 2000 içerisinde yer alan bir şirket, her yıl ciddi kar elde eden bir şirket yıllık kârına denk gelecek bir miktara peşkeş çekildi. 2017 yılında Forbes listelerinden düştü.
    https://www.forbes.com/companies/turk-telekom/#66d6c2a05028

    Haririler ettikleri kârı ülkeden kaçırdıkları gibi, hiçbir altyapı yatırımı yapmadılar bu ülkede.
    Üstüne üstlük o kadar kâr marjına rağmen bi de şirketin borçlarını Türkiye'ye ödettiler.

    Haririler hala dünyanın en zenginleri dolar milyarderleri listesinde.


    Ben 2002'lerde İTÜ yurtlarında 100mbit internet kullanıyordum. (Ulaknet altyapısı üzerinden sanırım)
    Yıl 2020 Türkiye'de ev interneti kullanıcı ortalamasında henüz 100mbit'e gelmedi. (hızlar mevcut olabilir ama ortalama önemli olan)

    Bakın abartmıyorum Haririler ya da sonrasında el değiştirdiğinde şirketin içini boşaltan diğer yabancı firmalar, yıllık kârlarının yüzde 1-3'ünü altyapı yatırımına ar-ge sine vs aktarsaydı. Şu an bu ülkede hepimiz 40-50 dolar/ay civarlarına 1gigabit (1000mbit) up/down duplex internet kullanıyor olurduk. Araştırın abartmadığımı göreceksiniz.

    Gençler bilmez diye anlatıyorum biz yaşlandık artık. Z kuşağı tek ümidimiz sizsiniz artık, açın gözünüzü.
    Partisi falan yok bu işin gözünüzü açın dünya vatandaşı olun artık, elin redneck'inin elinin altındaki internetin yüzde 10 unu kullanmak için maymun oluyoruz.

    Bilgi çağında teknolojinin, bilgiye erişimin önünü açan, fikir hak özgürlüklerini destekleyen, bilimi teknolojiyi, ülke kalkınmasını, teknoloji üretmeyi, kaliteli eğitimi kim ön planda tutuyorsa onun peşine gidin. Bunu yaparken de koyun sürüsü olmayın gerçekleri görün. Bunun için de şunu izleyin.



    Uzun lafın kısası bu iş change.org ile olacak iş değil.
    Tabiki hiçbirşey yapmamaktan iyidir.
    Ancak ülke ekonomik olarak ilerlemedikçe ve bilgi çağına ayak uyduramadıkça bu tür imkanlar daha da çok kısıtlanacak.
    Çünkü kısıtlanmadıkça insanların gözü daha da açılıyor.
    Internette quantum teknolojilerinin kullanılmasından bahsediliyor, starlink gibi ilginç girişimler görüyoruz.
    Bu teknolojileri yakalayarak, ekonomisini güçlendiren bilgi teknolojileri ve yazılımlar üretenler geleceğin yıldızları olacak, bu aklı olan her insanın görebileceği birşey.
    Herkesin neyin ne olduğunu görüyor artık internet sayesinde.
    İnternetin artık kişisel hak olarak tanındığı bir dünyadayız.
    Ülke olarak gelişmekten başka çaremiz yok bu tür sorunları çözmek için.
    10 mbit upload peşinden koşmakla olacak iş değil bu, gözümüzü açmamız lazım.
    Selamlar hocam.

    Kanıtlamak yazmışım evet pek doğru olmamış, teorik olarak ülkecek aynı anda upload yapabiliriz ve tb'larca veri gidebilir. Benim orada demek istediğim aslında pandemi süresince upload hızları arttırıldığında yapılan kullanım operatörlerce görüldü. Her şeyin internet üzerinden yapıldığı bu dönemde açık konuşmak gerekirse güvenlik kamerasını buluta kaydeden, dosyalarını yedekleyen insanlar dışında, yayıncılar dışında (örnekler arttırılabilir) insanlar evlerinde 7/24 upload yapmıyorlar ki zaten. Benim değinmek istediğim buydu, yoksa tabiki operatörler hızı açınca "Ooo uploadlar artmış dur Twitch'e yayın açayım" diyen insanlar olacak. Yaşanan anormal kullanım da birkaç ay içerisinde ya da pandemi bitince toparlar diye düşünmekteyim.

    Geçmişte örneğini gördük, Turknet AKN döneminde bir şey deniyoruz diyerek açıkça denemişti mali açıdan kurtarıp kurtarmadığını, kullanıcıların kullanımları artmıştı (hatta 5-6tb indiren insanlar bile olmuş) ama genele döktüklerinde altından kalkılabilecek bir şey olduğunu saptayınca tamamen kaldırdılar AKN'yi. Videosu:https://www.youtube.com/watch?v=E16BwGjIq9c&feature=youtu.be&t=125

    Biz de ülkecek pandemi döneminde denedik aslında, senelerdir "altyapı kaldırmıyor" diyordu operatörler ki altyapı kaldırdı. Turk Telekom ve diğer operatörler pandemide verdikleri upload hızlarını paketlerine ekleyip bunları müşteriye sunabilirler. "Upload hızları arttırılsın" derken demek istediğim bir nokta da kurumsala gitmeden, metroethernet bağlatmadan, wisp kullanmak zorunda kalıp donanıma tonla para ödemeden, hali hazırda mevcut altyapı üzerinde paketler sunulmasıydı. Güncel aktif paketlerde upload hızını arttırmak mali açıdan kurtarabilir veya kurtarmayabilir(ki bunu ben bilemem, operatörlerin ilgili birimlerine sormamız gerekir), kurtarmıyorsa mali açıdan kurtaracak paketler hazırlanabilir. Mantıklı fiyatlandırma olduktan sonra o da bir alternatiftir, hızların hiç yükseltilmemesinden iyidir ki Superonline 50/20 paketinde bahsettiğim seçeneği sundu aslında kullanıcılara.

    Diskini yedekleyecek insan 1 tb (veya daha fazla) verisini hızına göre 1 aya da yükleyebilir, 10 güne de. Babamın işi dolayısıyla ben de buluta ve eve yedekleme yapıyorum. Eğer geçen veri trafiği upload hızları arttırıldığında bu kadar ciddi mali yük yapacaksa operatörler kendi servislerine olan upload hızlarını arttırabilir. Örnek vermek gerekirse Google Drive'a yedek almak yerine Kablo Bulut'a yedek alayım, hızlıca alayım yedeğimi. Turkcell de Lifebox'una açsın upload hızını. Hatta 3 büyük operatör ortak bir serviste buluşsunlar, kaliteli bir servis açsınlar ülkenin verisi ülkede kalsın.

    Ama evet kurduğum cümle pek taahhüt edilebilecek bir cümle değil, umarım demek istediğim noktayı anlatabilmişimdir.

    Hani operatörler hiçbir şey yapmayacaklarsa Zoom'a, EbaZoom'a, Skype'a ve Google Meetings'e olan bant genişliğini açsınlar bari; donmasız 1 ders bile işleyemiyoruz .
  • Katılıyorum hocam. Türkiye'de bu kullanıcı karşıtı düzenin değişmesi gerekli...
  • Zamanında İnternette kalite hareketi bu konuyla ilgili bir kampanya yapmıştı ancak AKK mevzusu kadar etkili olmadı. Türk Telekomda bu yeni hızların kalacağı konusunda ümitliyim açıkçası. Ancak SAYE mevzusu gerçekleşirse upload hızları zaten alternatif İSS'ler sayesinde artar.
  • MrCuddless123 M kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı karşıtı mı dersiniz yoksa kullanıcı politikası mı dersiniz bilmiyorum ama Türkiye'de daha iyi interneti hak ediyoruz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Akk gibi olması gerekiyor bu konunun da, umarım internetin güzel zamanlarını da görürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünkü yayında zerre upload ile ilgili konuşmadılar. Bir tek siz cesaretlendiniz. Öne çıkardım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denile kullanıcısına yanıt
    Er ya da geç upload, ping ve fiyatlar konusunda kullanıcılar sesini çıkartacaktı, geç olmadan söylemek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayın nedense liste dışı olmuş, garip .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnihatgokcek -- 11 Haziran 2020; 20:35:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload hızları düşük. Yurtdışıda aynı download hızlarına çok daha yüksek upload hızları veriliyor. Upload hızlarını yükseltilmesine yönelik talebi dile getirmen iyi olmuş. 50 mbps,100 mbps sınırsızın daha uygun fiyatlarla sunulması gerekiyor. Diğer servis sağlayıcılarla karşılaştırınca Kblonet fiyatları yüksek.
  • Evden yayıncılığı geçtim, upload hızları arttırılmasına rağmen (örnek vermek gerekirse) geçen hafta biyoloji öğretmenimiz dersi başlatamadı. Kendimi geçtim en azından öğretmenlere ve gerçekten ihtiyacı olanlara iyileştirme yapsalar keşke.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Upload hızları ile beraber Turksat'ın akıllı sınırsız paketlerde akşam saatlerindeki downloadı arttırması gerekiyor bence, 24 mbit akşam saatlerinde tvde 4k netflix izleyelim oğlan da oyun oynar dediğinizde kitleniyor maalesef.
  • Öncelikle hayırlı olsun , Umarım bu konu amacına ulaşır ve istekler karşılanır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Max Kruse kullanıcısına yanıt
    Sağ olun, biz de öyle olmasını umuyoruz.

    Destekleriniz için teşekkürler...
  • mnihatgokcek M kullanıcısına yanıt
    Akşam saatlerinde 50 mbps o olamıyorsa da 35 mbps olmalıydı. Akıllı sınırsızda düşen hız 35 mbps olsaydı bu kadar sıkıntı yaşanmazdı.

    AKN sonrası 50 mbps sınırsız kullanıyorum da taahhüt bitince sınırsız fiyatı yüksek olduğu için ya akıllı sınırsıza taahhütte bulunmak zorunda kalacğım ya da fiyatları daha düşük olduğu için farklı fiber internet servis sağlayıcısını düşünmem gerekecek.
  • mnihatgokcek M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim edeeim Ne demek herşey umarım istedigimiz gibi giderde Hem çözüme hemde başarıya ulaşır konumuz hemde çözüm süreçleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destekliyorum.

    Korona yüzünden okullar kapandığında Mart ayında Türksat'a Hocaların upload hızlarının artırılması gerektiğini, bunun bir kamu hizmeti olacağını yazdım, iki ay kadar sonra upload hızı yüksek paketlerin de satıldığı bilgisi verildi, ısrarcı olunca da üst yönetime bilgi verileceği söylendi. Sanırım tüm okullar kapandığında dikkate alırlar.
  • Görmek istediğimiz gençler işte bu gençler !!!

    Bazıları ergen diyor ama bilinçli gençler gerçekten bambaşka...

    Tebrikler...

    Destek çıkalım forumdaşlar .... Yeni jenerasyon devreye girdi...Neyin ne olduğunun farkındalar !!!

    EDiT : Keşke konuyu Kablonet başlığı altında açmasaydın çünkü sorun genel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 12 Haziran 2020; 0:9:40 >
  • Üstteki mesaja katılıyorum, istersen yöneticilere bildir konuyu kablonetten bütün taşıyıcılara taşısınlar burada az destek görecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yöneticilere bildireyim ben konuyu, kablonet kategorisi biraz ters düşüyor çünkü.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.