Yüzbaşı
24 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 119 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar elinde bu modem olan varsa bana etiketinin bir fotosunu atabilir misiniz, cihaz yıldırım düşünce yandı.

Bana bir etiket fotoğrafı lazım cihazın.

Arkadaşlar yaylaya anne baba için internet bağlatacağım.

Adres için altyapı desteğine baktığımda 50 mbit e kadar vdsl var gözüküyor.

Taahhütsüz bir internet paketi almayı düşünüyorum.

Bu sebeple modemi kendim alayım diyorum.

Bir süredir pihyasayı takip etmemem sebebi ile vdsl2 bir modem tavsiyesine ihtiyacım var.

İşi biraz ucuz yollu çözmek istiyorum. Ancak çok çağ dışı bir modem de almayayım diyorum.

Gördüğüm kadarı ile piyasada en çok şu model var.

Zyxel VMG1312-T20B minimum 250 civarı sanırım fiyatı

Bu modem iyi midir yoksa yerine tavsiye edebileceğiniz (bu daha iyi benzer fiyat bunu al diyebileceğiniz) başka bir modem var mı ?

Arkadaşlar bi sipariş verdim dün biraz düşünmeden ertesi güne yetişsin diye (zaman sorunum var), yanlış sipariş vermişim. (hyperx cloud alpha yerine hyperx cloud 2)
Yanında bi de g102 mouse var sipariş 2 parça yani. Ayrı ayrı da iptal olmuyor sanırım.

Sormak istediğim şu;

Sisteme girdiğimde kargoyu teslim almadan sipariş iptali gibi bişey gözükmüyor.
Bu durumda sipariş iptali ve yeniden siparişi nasıl yapmak gerekiyor.

Ürünü kapıda teslim almayıp iade olacak desem yeterli oluyor mu?
Yoksa teslim alıp amazonun iade politikası ile barkod falan alıp kargo ile geri mi göndermek gerekiyor?

Türkçesi
Gölgede - Modern bir Destan (gibi bişey oluyor türkçesi)

Ben kısaca Büyük Resim diyorum.
Büyük resmi görüp uyanmak isteyenler izlesin.
Yayın tarihi 2017 olması lazım.
Toplumlar bilinçli bir şekilde koyunlaştırılıyorlar ve köleleştiriliyorlar.
Arka planda çok farklı işler dönüyor.
Yeni dünyanın sömürge düzeni çok farklı.

Tamamen umutsuzluğa da kapılmamak lazım.
Bu dünya düzeninde mutlu olmanın yolları da var tabiki.
https://www.minecraft.net/tr-tr/about-dungeons/
https://www.xbox.com/tr-TR/games/minecraft-dungeons

Yayıncı Microsoft ile geliştirici Mojang Studios, klasik dungeon crawler oyunlarından esinlenen ve Minecraft evreninde geçen yepyeni aksiyon macera oyunu Minecraft Dungeons'ın çıkış fragmanını yayınladı.

Oyun 26 Mayıs itibarıyla PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için çıkışını gerçekleştirdi.

Oyunun fiyatları ve sürümleri:

PlayStation Store Standard Edition -- 84,00 TL
PlayStation Store Hero Edition -- 139,00 TL
Microsoft Store Standard Edition -- 56,25 TL
Microsoft Store Hero Edition -- 85,00 TL
Nintendo eShop Standard Edition -- $19.99

Hero Edition Kahraman Pelerini, iki oyuncu dış görünüşü ve tavuk evcil hayvanı içerir.
Aynı zamanda kullanıma sunulacak iki DLC paketini içerir.

Standart sürüm Konsol ve PC'de Xbox Game Pass'e dahil.
(bildiğiniz üzere de xbox game pass ilk alımda 5.99 Tl 'ye alınabiliyor bir ay için sonrasında 15tl/ay)
(yani oyuna xbox game pass ile başlayıp sonrasında severseniz tamamen satın alabilir ya da game pass ile aylık 15 tl vererek oynamaya devam edebilirsiniz - hatta sanırım birkaç ay uzatabiliyorsunuz 5.99'dan)

Ben oyunu xbox game pass ile PC üzerinden oynuyorum arkadaşlar.
Ancak oyunun bir handikapı var ne yazıkki Diablo 3'teki gibi random online matchmaking / rasgele oyun arkadaşı bulma yok.
Sonradan da eklenmeyecek araştırdığım kadarı ile, bence çok yanlış bir karar olmuş oyunun geleceği için ama ne yazık ki böyle.
Bu sebeple manuel olarak eklemeniz gerekiyor birisi ile online oynamak istiyorsanız. (ayrıca local co-op var)
Henüz crossplay de tam anlamı ile açık değil.(patch ile gelecekmiş)
Benim neyazık ki xbox game pass PC üzerinden ekleyebileceğim çok arkadaş yok.
Ancak benim gibi PC'de oynayan varsa birbirimizi ekleyebilir ve birlikte oynamak için liste oluşturabiliriz isterseniz.

Minecraft Dungeons PC Oyuncuları
Benim nick - Vorokin

Önemli Not

mesaj atan olursa listeye eklerim - yanlış anlaşılma olmasın Xbox Gamepass ile ya da doğrudan satın alarak oyunu PC de oynayanlar için bu liste, oyunda henüz crossplay yok - crossplay ne derseniz? yani pc xbox ile, pc ps4 ile, xbox pc ile, ps4 pc ile vb. şekilde çapraz platformlar arası oyun oynama özelliği henüz açık değil - bu özellik patch ile gelecek yakında - yani bu şu anlama geliyor eğer oyunu xbox ta oynuyorsanız ve oyun arkadaşı bulmak istiyorsanız minecraft dungeons [xbox ana konusu]'na yazın - PS4'te oynuyorsanız minecraft dungeons [PS4 Ana Konusu]'na yazın, PC için de bu konuya yazabilirsiniz.
Mayıs 2020 çok hızlı başlayacakmış arkadaşlar ona göre.

Mayıs 2020 İstanbul Semaları
https://www.reddit.com/r/science/comments/ftupt5/covid19_vaccine_candidate_shows_promise_when/
https://stanfordmedicine.app.box.com/v/covid19-PPE-1-2?fbclid=IwAR01R-uJVAGH81DFpoCcEbLVSv6SAfmjQZZ2z4zun6AMSXWKDZhrg78wHiQ
(bu linkteki pdf N95 maskelerin dezenfekte edilerek tekrar kullanımı üzerine 25 mart 2020 tarihli bir Stanford makalesi)

Arkadaşlar dün reddit adlı sitede koronavirüs aşı denemeleri üzerine bir topiğe bakarken yorumlarda şöyle bir dökümana rastladım.
(hatta dökümanı öneren kişi virüs araştırmaları (ebola,sars) üzerine bir labaratuarda çalışıyormuş)

Bazı eyaletlerde koruyucu ekipman kıtlığı yaşanması sebebi ile özellikle sağlık çalışanları N95 maskeleri tekrar kullanmak zorunda kalıyorlarmış.
Bu sebeple de yanlış dezenfekte etme yöntemlerini önlemek ve doğru dezenfektenin nasıl yapılabileceği ile ilgili Stanford üniversitesi bir döküman yayınlamış. 25 Mart 2020 tarihinde. (Daha önceki bazı bilimsel çalışmaları baz alarak)

Ülkemizde belki sağlık çalışanlarında böyle bir N95 maske kıtlığı yaşanmıyordur, işin içinde olan birisi de değilim zaten.
Sadece olurda maske kıtlığı yaşanırsa (ekstrem olarak) ve N95 maskelerini sağlık personeli tekrar kullanmak zorunda kalıyorsa belki bu döküman işlerine yarayabilir insanların.

Bu yüzden lütfen eğer bunu paylaşabileceğiniz özellikle sağlık personeli ve doktorlar ile ilgili bir yerler varsa paylaşın.
Belki sektöre dışardan yardımı dokunabilecek bir yardımsever maske dezenfektesi yaparak hastanelere falan yardımcı olabilir.
Ya da belki hastaneler kendi imkanları ile maskeleri dezenfekte edebilir.
(Dediğim gibi sektörün içinde birisi değilim belki maske zaten bol bol vardır ama nolur nolmaz)

Döküman ingilizce ama illaki çevirisini yapacak kişiler mevcuttur ben kısaca sonuç kısmını çevireyim.

Conclusion and Additional Notes

From our results, there are two disinfection methods which do not reduce the filtration efficiency of the meltblown layer after an appreciable number of treatment cycles.

We found:
Method 1: 75 °CHot air (30min) for 20 cycles
Method 2: UV (254nm, 8W,30min) for 10 cycles.

Regarding treatment with steam, we advise caution. For 3 treatment cycles or less, we found the filtration efficiency can be maintained at >95%. However, after 5 cycles the efficiency drops to ~85%, and 10 cycles will drop the efficiency to ~80%.

Öncelikle burada bahsedilen çevrim (treatment cycle) şu, maskeyi dezenfekte ettiniz örneğin bir gün kullandınız sonrasında 2. dezenfekte edişinize kadar geçen süre 1 cycle yani 1 çevrim. Yani her çevrimde bir maske dezenfekte edilecek.

Çevirisi (Tam çevirisini gönüllü ve daha iyi yapacak birisi illaki çıkar aramızdan)

Sonuç ve Ek Notlar

Sonuçlarımıza göre, meltblown maske katmanının filtrasyon verimliliğini azaltmadan maskelerin belirli bir sayıda tekrar kullanımına izin veren 2 dezenfeksiyon yöntemi var.

1. 30 dakika boyunca 75 derece sıcak hava ile dezenfekte etme. (bu durumda 20 çevrim kullanılabiliyor)
2. 30 dakika boyunca UV (ultraviyole ışık) (UV teknik detayı 254nm,8W) (bu durumda da 10 çevrim kullanılabiliyor)

Üçüncü bir yöntem olan buhar ile dezenfekte ile ilgili dip not düşmüşler. Dikkatli olunmasını önermişler. Çünkü 3 çevrime kadar %95 filtrasyon verimliliği sağlayabilmişler, ancak 5 çevrimden sonra filtrasyon verimliliği %85 e düşmüş, 10 çevrimden sonra ise %80'e.

Yani bu steam yöntemini çok tavsiye etmiyorlar benim anladığım kadarı ile. Öncelikli olan üstteki 2 yöntem.
Tabiki makale çok detaylı testler ve sonuçlarını içeriyor. Maskenin kullanım sırasında çok deforme olmamış olması vs gibi önkoşullar da gerekli.

Makale başında yanlış bir yöntemi de açıklamışlar (kesinlikle fırında kontamine maske dezenfektesi denemeyin şeklinde, 75 derece sıcak hava alternatifi olarak)

Antiparantez belirtmek gereken ise bu maskelerin (N95) normalde bir kere kullanılıp atılması gerekiyor.
Stanford bu çalışmayı maske kıtlığı yaşanan ekstrem durumda mecbur kalınırsa kullanılmasını önerdiği yöntemleri bilimsel bir çalışma ile yayınlamış.
(Açıkçası şu an amerikan hastanelerinde mecbur kalınan yerler var)

Umarım birilerinin işine yarar lütfen elinizden geldiğince yayın ki birilerinin işine yarasın.
Arkdaşlar şu klima için ortalama aylık nekadar elektrik faturası öderim diye hesap yapmak istiyorum. (ısıtma için)
https://www.midea.bg/en/midea-air-conditioning/midea-wall-mounted-air-conditioners/midea-ms12fu-12hrdn1-fairwind-inverter-air-conditioner

Klima etiketinde rated input 2200w rated current 10A olarak gözüküyor.

Klima hakkında bulabildiğim teknik detaylar bunlar.

Bu klimayı günde 10 saat civarı kullandığımızda ortalama 23-24 derece ayarda aylık ne civarda bir fatura ödenir, kwh harcam nekadar olur. (klima 13000 btu inverter)
Arkadaşlar 2 ay kadar önce eşimin işi dolayısı ile Yunanistan'a yerleştik.
Türkiye'de kullandığımız aracımızı da getirdik.

Aracımızı yurt dışında kullanmak için gerekli.
Yeşil sigorta (1 yıllık), yurt dışı klozlu kasko vs. gibi işlemleri yaptık.
Aracımızın Türkiye için kaskosunu ve vergilerini ödedik.
Muhtemelen 5 yıl kadar burada yaşayıp ardından Türkiye'ye döneceğiz.
Yunanistan'dan oturum izni vs. aldık.

Tecrübe eden varsa öğrenmek istediğim durum şu,

Şu an halihazırda zaten aracımızı kullanıyoruz. (sınır geçişinde yeşil sigorta ve ehliyetimizi ibraz ederek aracımızı geçirdik)
Araçlar için Yunanistan'da Aralık ayı gibi bizdeki MTV ye benzer bir vergi alınıyormuş.(motor hacmine göre)
Bizim araç 1.6 motor olduğundan aşağı yukarı 250 euro kadar yıllık vergi ödememiz gerekecekmiş.

Burada benzer durumda olan kişiler genelde Türk plaka araçlarını elden çıkarıp buradan Yunan plaka araç satın alıyorlarmış.

Ancak bulunduğumuz yerde genelde 2.el araçlar oldukça eski ve kötü durumda.
Aracımız 2015 model olduğundan standartlarımızı düşürmemek için kullanmaya devam etmeyi düşünüyoruz.
(Her yıl yeşil sigortasını yenileyerek ve kaskolatarak)
Ancak Yunanistan için bahsettiğim yıllık 250 euro vergi de işin içine girince masraflar oldukça artıyor.

Buradaki kimi Türk vatandaşlar bu vergiyi ödememiz gerekmediğini aracımızı yeşil sigortasını yenilediğimiz sürece burada kullanabileceğimizi söylüyor, kimileri de 250 euroluk Yunanistan vergisini de mecburen ödemek zorunda olduğumuzu söylüyor.

Konu hakkında tam bir bilgi alamadık.

1-Bu vergiyi ödemediğimiz takdirde sorun olur mu? (çünkü bize 5 yılda 5x250 = 1250 euro yük getirecek)
Aksi takdirde Yunanistan'dan bir araç satın alma yoluna gideceğiz. Burda da araçlar çok değer kaybediyormuş.

2-Türk plakalı araçların Avrupa birliği ülkelerinde (bizdeki örnek Yunanistan) veya yurt dışında kullanımı üzerine bir süre kısıtlaması var mı?
(yani yurt dışına çıkış yaptıktan sonra Örn. Yunanistan'da max 180 gün kalabilir gibi) Yoksa 5 yıl boyunca sıkıntı olmadan kullanabilir miyiz?

Benzer bir durumu tecrübe eden varsa, bilgi verebilirse sevinirim.

Not. topiği gezi-seyahat ve otomobil bölümlerine açma konusunda kararsız kaldım.
Hakkında
Meslek: Mühendis
Forum İmzası:
Senbonzakura Kageyoshi
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.245
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 116.486 (Bu ay: 437)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 225 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.