Şimdi Ara

Kaldırımlar Park Yeri Olarak Kullanılabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
39.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşyerinin önüne karşı evlerden arabalarını park yapanlar var. Biz park yapılmasını istemiyoruz. Tartışma çıkmaya başladı. Hukuki olarak durum nasıldır?

• park yapılmaz levhası yoksa yapılır diye biliyorum ve uyguluyorum yol kenarları kaldırımlar kamusal alan diye biliyorum ve ayrıca uyuz oluyorum yok bilmemne kebabcısı park yapılmaz yok bilmem ne dükkanı park yapılmaz diye işaretler koyuyorlar
  • Hıncal Uluç bir ara galericilerin kaldırımları kullanmaları konusunda bayağı bir yazı yazmış belediyenin ve trafiğin buna engel olamadığından yakınmıştı.
  • Belirtmeyi unutmuşum araçlar tamamen kaldırıma çıkıyorlar. Bu vitrinleri tamamen kapatıyor. Sonuçta işyerini gösteren vitrinlerdir. Bir yerde okuduğuma göre kaldırımlar yolun bir parçası olarak geçiyor. Park alanları ise ayrı olarak belediye tarafından belirleniyor. Yani kaldırımlar park yeri olarak kullanılamaz diyebilirmiyiz?
  • kaldırımlar zaten parkyeri olarak kullanılmaz ama yolun kenarı kullanılabilir aksi işaret levha.
    ayrıca sen vitrin gösterecen diye milletin pak etmesine engel olamazsın sonuçda kamusal bir alan
  • Anlıyorum zaten vitrin gözükmeyecek diye bir parka engel olmak hukuken pek mümkün olduğunu zannetmiyorum ayrıca adamların kendi park alanları bom boş olduğu halde gelip koyuyorlar fakat bunada pek birşey hukuken denilebileceğini düşünmüyorum fakat önceki binamızda polis önümüze park edenlere direk ceza kesiyordu. Benim sormak istediğim aslında bu tür ceza uygulamaları neye göre belirleniyor?
  • Kaldırımlara park edilmez. Evimin önünde ceza yemiş biri olarak söylüyorum bunu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • />

/>

Kaldırımlar Park Yeri Olarak Kullanılabilir Mi?

quote:

Park etmenin Yasak Olduğu Yerler:

Park etmiş araçların çıkışına engel olacak şekilde,

Duraklamanın ve park etmenin trafik işaretleriyle yasaklandığı yerlerde

Geçiş yolları önünde ve üzerinde,

İşaret levhalarında gösterilen park etme süresi veya zamanı dışında,

Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönde 15 m. mesafe içinde,

Zorunlu haller dışında yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde,

Geçiş üstünlüğü olan araçların giriş ve çıkışlarının yapıldığı yerleri belirten işaret levhalarına 15 m. mesafe içinde,

Park için ayrılmamış veya trafik işaretleriyle belirlenmemiş alt ve üst geçitler ile köprüler üzerinde veya bunlara 10 m. mesafe içinde,

Kamunun yararlandığı park, bahçe, garaj, sinema, fabrika, atölye, işhanı, okul, hastane v.b. tesis ve işyerlerinin giriş ve çıkış kapılarına her iki yönde 5 m. mesafe içinde,

Üç veya daha fazla ayrı taşıt yolu olan karayollarında, ortadaki taşıt yolunda ve üç veya daha fazla şeritli yollarda, aksine bir işaret bulunmadıkça gidişe ayrılmış en sağ şerit dışındaki şeritlerde,

Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönde 5 m. mesafe içinde,

Belirli kişi, kurum ve kuruluşlara, trafik komisyonları kararları ile ayrılmış olan ve bir işaretle belirlenmiş bulunan park yerlerine (izin verilen araçlar hariç)

ayrıca kaldırımlara keyfi şekilde park yasağı tabelası koyanlar hakkında da kabahatler kanununa göre ceza kesiliyormuş

alıntıdır...

• park yasağı yoksa isteyen istediği yere park eder, dükkan önü, kapı önü, vitrin önü hatta otopark kapısı bile olsa bir şey ifade etmez. (otopark varsa apartmanın otopark kapısının ön için işgaliye ödemesi gerekir)

belediyeye işgaliye ödeyerek dükkan önüne park edilmesine engel olunabilir sanırım...

gerçi hiç bir şekilde kaldırıma park edilemez, trafik vakfını arayın büyük bir zevk ve hızla araçları çekerler.
  • Türkiye'de kullanılabilir..
    Kaldırımlarda bilumum mangal etkinlikleri ve tavla turnuvalarıda düzenlenebilir.
    Yada hiç olmadı kuşlara yem atılır, mendilci çocukların tacizleri elde çekirdek izlenir..
  • Ülkemizde şöyle bir düşünce var, aslında galiba bu insan ırkının ham olarak kalan beyninin doğal düşüncesi. Yani eğitimli şekillenmiş bir kafa böyle yapmıyor ama ham kafların doğal düşüncesi şu; eğer param ve gücüm varsa ben ne yaparsam doğru olan odur.

Normalde trafik kuralları gereğince yaya yola adımını attığı zaman herkesin durup ona yol vermesi gerekir. Ama buna hiç şahit olmadığımız gibi birisi yolu ortaladığında bile tam gaz gelmeye devam eden arabaları görüyoruz. Tabi şunu da gözardı etmiyorum; bizim insanımız yolda artis gibi yürümeyi de bilir ve geçitleri kullanmadan yola fırlamayı da...

Kaldırıma parketmek kurallar bu konuda birşey desin demesin görgüsüzlüktür. Benim arabam varsa olmayanın yürümesi için yapılan yeri bile işgal edebilirim demektir. Özellikle de kaldırımda geçecek yer bırakmayacak şekilde araçlarını parkedenlerin dağdaki bir ayıdan bile daha yontulmamış daha kültürsüz olduğuna hiç şüphe yok.

Büyük ihtimalle bu yazdıklarımdan bunları yapanlar rahatsız olacak ve şikayet edilecek. Daha önce evcil hayvanlar için yazdığım yazıya da böyle olmuştu.

• türkiyede herşey plansız programsız yapıldığı için park yeri problemini bu şekilde gideriyo insanlar fazla yadırganıcak bişey yok,
  • quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

Kamunun yararlandığı park, bahçe, garaj, sinema, fabrika, atölye, işhanı, okul, hastane v.b. tesis ve işyerlerinin giriş ve çıkış kapılarına her iki yönde 5 m. mesafe içinde,

böyle bir yasaklama var, kapının sağdan soldan 5 er metre yani 10 mt bir genişlik ki zaten tahminince sizin vitrininiz bu kadar yoktur bile.
    trafiği ararsınız, park eden arabayı çekerler.
    tabi bu durum pratikte çok da işlevsel değil, karşı taraf çok anlayış sahibi değilse, büyük ihtimal kavga döğüş olur.
    bizim ev köşe binası, 2 taraftan 8-10 mt cephe boşluğu var, tıkıştırma 5 araba alır, ama gel gör ki ben evimin önünde park alanı için kavga etmek zorunda kalabiliyorum
    park sorunu yasaklarla çözülme aşamasını çoktan geçti, nüfusun ve buna paralel olarak trafikteki araç sayısının çok olması, park sorununu da çözümsüz yapıyor

• valla burası türkiye herşeyi yapabiliyor millet
  • Bence kullanılmaması lazım yayalar için çok zorlu oluyor hele engelli vatandaşlarımız için.
  •  Kaldırımlar Park Yeri Olarak Kullanılabilir Mi?

Kaldırıma par etmek her durumda yasaktır. Park yasağı falan aranmaz. Resimdeki beyaz araçlar şehir yaşamına adapte olamamış, kanunlar çiğnenmek için vardır diye düşünen vandal tiplere ait. Gerçi şehir içi trafiği için 4.6 L motora sahip bir SUV kullanıp egzoz emisyonunun dibine dibine vuran eblehe de laf çarpmak lazım ama konumuz park yasağı olduğu için ses etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 10 Haziran 2009; 20:18:02 >
  • En güzeli o kocaman mantar şeklinde çıkıntılardan koydurmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

En güzeli o kocaman mantar şeklinde çıkıntılardan koydurmak.

Evet bu etkili oluyor ama bazen öyle görgüsüzler çıkıyorki bunları kırıyorlar,söküyorlar.
  • Kaldırımla bina arasında ki boşluğa kadar çıkaranlar var arabayı...
    Ellerinden gelse evlerine kadar çıkaracaklar...
  • Memleketin battığından bahsedenler konuştukça hep aklıma her gün gidip geldiğim altınyol gelir. 3'er şerit gidiş geliş sabah akşam çile çekersin. Her arabada da birer kişi. İzmir mavişehirdeyim, otoparklara yapılan bariyerler bile çözüm olmadı, otomobil park edecek yer bulmak büyük sıkıntı. Bazıları artık cinnet geçirip yolun ortasına bırakıyor. Geçen ay bir arkadaşımızı gece ziyaretine gittik. Hatay semtinin arka sokaklarının da arkalarında diyebileceğim bir yerde. İnanın araba koymak için 15 dakika turladık. Dağ taş araba dolu, eve çıkınca arkadaşım araba park yerinden dolayı her gün semtte çıngar çıktığını her yerin böyle olduğunu söyledi. Her gün de trafiğe araç çıkmaya devam ediyor.

Zamanında belediye başkanı Sn.Burhan Özfatura şöyle demişti : "Vatandaş artık balkonundan arabasını seyretmeyi unutsun, hem yürüyüş iyidir, gitsin bulduğu yere koysun"
    Yakında o bulduğu yerden yürüyerek de dönmesi de sanırım dolmuş, otobüs ile olacak.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.