Şimdi Ara

Kaldırımlar Park Yeri Olarak Kullanılabilir Mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
39.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kaldırımlara park eden araçlara fena taktım.
    Bu araçlar yüzünden kaldırımı kullanamayan yayalar asfaltı kullanmak zorunda kalıyorlar trafik güvenliğini tehlikeye atıyorlar.
    Bu durumun düzeltilmesi ve kaldırıma araçların park etmelerini engelleyecek bariyer yapması için geçen yıl belediyeye yazdım. Beni telefonla arayıp kanuni engel var yapamayız dediler. Ben de ilçe merkezindeki birkaç kaldırımı örnek verdim. Cevap olarak bana onlar yüzünden esnaf şikayetçi olduğundan yaptıkları bariyerleri sökmek zorunda kaldıklarını söylediler.
    1 yıl sonra bugünlerde yaşadığım mahallenin muhtelif ve cadde ve sokaklarında(seçimlere az kaldı) tam benim istediğim şekilde bariyerli kaldırım düzenlemesi yaptıklarını görünce yine yazıp aynısından yaşadığım çevre için de istedim, bana verdikleri cevap:

"Yeni bordürlü tüp (yüksek) kaldırım imalatı 2013 yılı itibari ile kaldırım üzerine parklanmayı engellemek amaçlı yapılmıştır. Ekonomik ve kullanabilirlik ömrünü henüz tamamlamamamış kaldırımların yenilenmesi uygun değildir. Baba-mantar tipi sınır elemanları ancak prestije caddelerde yapılmaktadır."

Bu cevabı BİMER' e gönderdim ve onlardan çözüm bekliyorum şu an.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sokak arasında kaldırıma parkedilmesine çoğu kimse karşı değil çünkü park sorunu olduğundan insanlar anlayışlı yaklaşıyor ama bazı yerler var ki millet cıvkını çıkartıyor. İçinden sırf inadına şikayet etmek geliyor. Mesela az önce işlek sayılabilecek gidiş - geliş tek şerit olan bir yolda arabayı adam gitmiş dikine parketmiş, arka tamponu kaldırımın da dışında hatta. Yol geniş olmasına geniş ama otobüs güzergahı ve yan yana 2 tane otobüs denk gelse kaçabileceğin yer yok resmen orada; ya koşarak uzaklaşmaya çalışacaksın ya da en iyi ihtimalle otobüsün yan aynasını kafana yiyeceksin.

Neyse, ben aracın arkasından geçerken tam o sırada bir de denk gelmiş geri geri gidiyordu, dalmışım farketmedim. Açtı camı bana laf ediyor "Yolda yürümesini öğren" diye, dönüp "Araban var diye kaldırımı satın mı aldın?" diyince kavga çıkartmaya çalıştı davar. Zabıtaya şikayet ederim aracını kaldırımı kapatacak şekilde park ettiğini diyince pıstı geri gitti hemen Hem sen kaldırımı işgal et insanlara yürüyecek yer bırakma hem de millete dayılan. Oldu o zaman.

• "Park yapilamaz" levhasi veya uyarisi varsa yapilmaz diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

öyle bişi demişsin ki, inan bana uzaya uydu göndeririz belki ama o dediğin olmaz

Biraz konu dışı olacak ama Geleceği görmüşsün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kati surette cezaya tabidir
  • kaldırıma park edenlerin araçlarına dekoratif çizikler atabilirsiniz mesela.çok iyi de olur çok güzel de
  • Kullanılamaz, kullandırtmıyorum. İnşallah bana denk gelirsiniz.
  • yapılacak bir sürü şey vardır;

1. Polisi aramak,
    2. Kendi apartmanınızın kaldırımıysa üzerine sigara izmariti atmak,
    3. Anahtar gibi bir cisimle üzerine resim yapmak
  • Plansız yerleşmenin sonuçları.
    Yaşadığım şehirde kaldırımdan çok yolda yürüyorum.Hatta trajikomik gelecek ama burada trafik sıkıştığında yaya trafiğide sıkışıyor.
  • Eğer çok acil bir durum olup 3-4 dk kadar kalınacaksa eyvallah yapılabilir ama onun haricinde nefret ederim. Bakıyorum bu kaldırıma park etmeyi alışkanlık haline getirenlere,tespit ediyorum gidip bir güzel çiziyorum. Çeksin cezasını
  • Çarpık plansız şehirleşme olursa olacağı bu. Daracık sokaklar, daracık yollar, bu insanlar arabalarını nereye park edecek, buna bir çözüm getirilmesi lazım. Aynı işkence bizim sokakta da var.
  • milleti suça teşvik etmeyin ne o arabayı çizin falan.yazık değilmi milletin arabasına milli servet.öbür dünyada hesabı var.
  • tamamen çıkmaları yanlış tabi.
  • terkedilmiş eski bir araba kadın geliyor içinde kedi falan besliyor ayrıca bu kadının kendi bahçesi olmasına rağmen arabasını kaldırıma park etmiş.Nereye şikayet etmeliyiz ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.